Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2018 20:53 - НА РАЗХОДКА ПО ПРИТОЦИТЕ НА РЕКА АРДА - 7
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 894 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  Тръгвам си от Долна Кула, крепост на ДПС, утре ще съм в Чорбаджийско, крепост на ДОСТ. Дано повече хора отворят тези мо постинги, защото това са региони, непознати на хората от вътрешността на страната ни. Абдикирането на държавата от тях води до местно самоуправление на феодали, които разполагат с цялата власт, вихрят се политически страсти под предлог да се помогне на останалите малко хора тук, а по личното ми мнение целта на политиците, които се представят за защитници на правата и свободите на тези хора е те да бъдат откъснати от България.

image



image



image



image

                        Тези терасовидни култови ниши са малко по-запазени.

image



image

Този стабилен мост дан р. Крумовица - ако не знае някой - е подарък от ДПС за хората от двете страни на реката. Пропуснах да снимам табелата.

image

Тези ниви и ливади са изоставени, защото собствениците им са се изселили в Турция или са починали. Река Крумовица - една от най-красивите рекички, които се превръщат при ъжд в страшилища, е зад гърба ми.

image

Спасителят на България. Баща циганин, майка татарка, мюсюлманизирана българка, което означава джуревец, какъвто и е Правешкият джурувец, с майка румънско циганка. А тези, които исак да го наппавят на носач на много висок имидж твърдят, че баща му бил цар Фердинанд. Един от най-могъщите олигарси в България. Може да нъбори правителство и да предизвика избори, да събори банка, да върти България на малкия си пръст.

image

Машата на Догана в Парламента. Той е от с. Борино, едно от четирите турски села в Западните Родопи - Нова махала, Борино, Говрен и Грохотно. Бил съм в тези села, спомням си почистените до песъчинка от младите кадъни тротоари, улици, площади. 

                                           image

    "Свободата е в теб!" Това е лозунгът на Успелия на 33, но в последно време го казва само в циганския квартал на Пазарджик, където на секундата го избират. На последните избори не се е явявал лично, защото като носач на Голямата награда на Конкурса "Угоен овен" е получил право да кандидатства за вписване в друг конкурс, "Морски слон". Още нямам информация дали е предскочил летвата, която е над 2 м.


image

На горната и долната снимка, подкрепниците на партията, която ще спаси България.

image



image

Ако някой не знае коя е партията, която ще спаси България, ето я написана с камъни.

image

       Чао, села Долна и Горна кула. Товаа посещение тук май ще ми е за последен път, нямам къде повече да ходя из този регион. Ще отбележа, че тук живвеят турци и помаци, които са разделени по речните долини както по Кирковско. Хората се различават само по говора - едните говорят чист български език, другите - една едва. Иначе къщи, облекло - всичко е подобно или същото. 
       Тук в река Крумовице се събират три реки,- Авренска, Коджадере и Кьсебаир, най-голямата от тях. Регионът е подобне на Знеполе, отвсякъде е заграден с планини, единствено р. Крумовица разрязва тази планинска ограда. Любимата ми плаанина тук е Стръмни рид, а любимото ми село е Токачка. Красотата на Юндола в сравнение с красотата на Токчака, швепс да пие.
    Съжалявам, че пътищата не са добри, но не това е причината тук да не идва почти никой. Ислямът задъпжа хората по населените места и те се обеселват бавно, давам пример с махалите висооко-високо над Велинград. Хората работят по големите градове като строители, по чужбина, но се връщат по родните си места и гледат стопанствата си.







Гласувай:
5



1. whitebarde - а като отношение към чужди хора как са?
09.05.2018 21:31
Към туристи, пътешественици? По Кърджалийско не съм ходил отдавна, може би има 15 години вече, още ги нямаше някои политически противостояния, хората бяха дружелюбни и гостоприемни.
Сега как е там?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184137
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031