Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 22:02 - СРЕЩУ СЪСИПВАНЕТО НА ДИВНАТА ПИРИНСКА ПРИРОДА - 3
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1773 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 24.01.2018 23:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                    СРЕЩУ СЪСИПВАНЕТО НА ДИВНАТА ПИРИНСКА ПРИРОДА - 3

image



image



image



image



image



image



image

             КАКВО МИ ПУКА ЗА ПРИРОДАТА, ВАЖНОТО Е ДА ИМА ПАРИ!

image



image



image

България иска втори лифт, Бълария иска втори лифт, България иска втори лифт!!!!
/Изказване на една простакела по време на предаване на Кошлуков./
   Ако от мен зависеше щях да я дам на този мечок  - цветът на козината му е чернокафяв, от което личи полът му. На него да му обясни, че народът искал втори лифт. Но май няма да я дам, защото става за лице на най-опростачените простакеси в България. Когато стане въпрос в постинга ми за опростачени, точно такива като нея имам предвид. 










    Бях на протеста на еколозите миналия четвъртък. Те протестират срещу съсипването на природата на Пирин от една строително-банкерска мафия без лик, прикриваща се зад някакво си АД „Юлена”. Този фантом, зад когото стои мафия с чадър над нея от най-високо място през изминалите години разду един балон, доста опасен в много отношения за страната, включително и с това, че може да се стигне до втори казус КТБ. Раздувайки този балон с икономиически цели за сметка на разрушаване на природата на Пирин,  бяха построени хиляди апартаменти, както и много хотели и ресторанти в Банско, ненужни в голямата си част, които превърнаха китното ни планинско градче в един бъларски Лас Вегас. Само че Лас Вегас е наслед пустиня,  а нашенският е наслед райска красота, която високите блоци, нагъчкани един до друг скриват красотата на най-дивната ни планина за посетителите на града. Неопростачените окачествяват Лас Вегас като най-кичозното място на света.

   Преди около две години балонът се спука по същия начин както в знаменития филм на Чарли Чаплин „Диктаторът”, когато той  го изхвърляше нагоре с гъзъ си балона, симвоолизращ земното кълбо. Сега същата тази мафия се опитва да го залепи, макар той вече да е на парчета. Последствията за града от това неразумно строителство, което не остави място дори за нормални пътища до блоците грозотиилища, за рида Тодорка, който бе наполовина обезлесен и се в резултат на това се ерозира, са непреодолими. Това важи и за питейната вода на града, в която попадат солите за консервиране на снега по улеите и напръскването на този по пистите, за да се топи по-бавно. Те замърсяват реката Глазне, от която банскал пият вода. Както един ден панелките в градовете ще се превърнат в гълъбарници, защото хората ще ги напуснат, такава ще е и съдбата на десетките хиляди апартаменти в Банско, в които опростачените /преобладаващо сноби  и руски мафиоти/ „инвестираха” по време на „строителния бум” средно по 40000 евро, а сега не могат да се отърват от тях и за по 10000. Новопостроени блоци, чиито апартаменти не могат да се продадат, а също хотели, ресторанти и други простотии вероятно викога няма да влезат в есплоатация. Нахалството на строително-банкерската мафия стигна до там, че блоци се построиха дори между Предела и Разлог. Непродадени, неподържани, те стърчат със страшна сила в ляво от пътя, идващ от Предела. Не продадените апартаменти са построени от строителя срещу ипотечен кредит, така те вече са собственост на банката кредитор. А какво ще се случи с нея също е ясно – вероятно ще я последва съдбата на КТБ. Защото апартаментите, сега собственост на банката няма как да бъдат реализирани на пазара…  

     В опит за раздвижване на този процес по начин, изгоден за /по същество вече/ банкрутиралата банка /барба/концесионерът заподмята бизнесплан, в който заявява намерения да строи нови скисъоръжения, защото е загрижен за бъдещето на Банско. Градът трябвало да се рпазвива, а покрай него и бъдещето на цяла Югозападна България, да оставали скиорите тук, в смисъл да си харчат парите в България, а не в Щвейцария или Австрия. Концесионерът /б. м. банково-стпроителната мафия/  задомята друг пенис - скиорите много чакали за кабинковия лифт,  народът искал „втора кабинка”. Има една поговорка от Софийско, валидна за подобни лъжи: Ела ме рИтни! Концесионерът иска такова разширяване на мрежата от писти и лифтове за да можели всички скиори от България да отидат там да карат ски, както е запиисано в бизнесплана му. Това ми замязва на желанието на едни други примати от Индия, Пакстан, от още десетина арабски страни, а също и африкански – всичките хора от тези страни да мигрират в Берлин. И се сърдят, че на границите ги спират. Същите като тези мафиоти, Софийска вода едновременно с тях заподмята бизнес план, целта на който е да продължават да вземат заплати по над 200000 лв. на месец,които сега им изплащат софиянци, като недоправеният министър на МРРБ Нено Димов не забелязва, че 70% от водата на водната мафия се губи.  По делата им ще ги познете, казва Исус. Имам предвид мафиите, които си приличат като две капки вода. Санкта симплицитас!     

    И тия номера минават, благодарение на незнаещата и опростачена част от нас, които не знаят фактите и не са посещавали Пирин никога.

    Банката, която със сигурност ще причини втори финансов пробем на страната от типа „КТБ”,  е композииторът на тези сценарии, диригентът е едно дете-идиотче, нещото министър Нено Димов. Оказва се обаче нещо друго, физическо или юридическо лице КОНЦЕСИОНЕРО няма, от това име орални и поосмовни послания изхождат няколко незнайни мафиота, работещи по метода на Дженовезе, на Тото Риньо и други като тях с метастази навсякъде по управлението на страната, достигащи до бать Боко и българския Саддам Хюсеин /Валери Симеонов/. Има и бушон ако схемата даде накъсо, това е функционално и четивно неграмотният министър на МРРБ, който така и не „разбра” какво предлага алпиниста Боян Петров. Боян не може по медиите да каже това, което аз пиша в блога си, затова той предложи нещо много просто – да се преустрои спешно сегашната въжена линия до Шилегарника, като капацитетът й стане огромен, както тези на швейцарските лифтове, чиито кабинки наподобяват микробуси за по 20 души и като тръгнат пътуват със скорост до 20 км/час, която зависи от вятъра, натоварването на линията и др. причини. А броят на кабинките зависи от броя на пътуващите. И никакво друго ново строителство по Пирин, иска Боян Петров, за което от манифестацията научих нови подобности. Ама мафията не ще така, тя иска да строи нови писти, като общата им дължина да достигне цифрата 330 км. според бизнесплана на концесионера, колкото е по магистралата от София до Бургас, да сече гори, които се изнасят в Гърция – в тази мафиотска схема участва и дървената мафия - да купува и монтира със специална техника скъпи лифтове от Швейцария и ЕС. Покрай лифтовете ще има и други сгради, а също и пътища. Това пък е хапка за строителната мафия И все в сърцето на Пирин. Да поясня, че при строежа на пистите и успоредно с тях на лихтове или ввлекове просеките са с широчина 100 м. Не приспадам и пътищата, които трябва да се построят през планината, за да бъдат изкачени различните видове техника: кранове за изкореняваане на клек, рязане и изивозване на вековните дървета, мури и смърчове и др. Така изчислена общата площ унищожени гори на Пирин ще достигне 3300 хектара /33 кв. км./.

     За опростачените мафията е приготвила и друг куркапан, ако ползвам радомирска терминология – нямало да се строят нови блоци и ресторанти. Това ако го тълкуват точно тази категория хора означава индиректна путка_на към тях веднага да отидат на Банско и да си инвестират парите в туй, що за нищо не става, апартаментите на банката. Чито облиицовъчни плочи вече падат и да се минава покрай тях е опасно.

     Вече ми е минало времето за протести, сега наблюдавах протеста в подкрепа на природата на Пирин, който бе многолюден и сериозно охраняван. Говорих и с протестиращи и с други киризчии на протеста като мен. От плакатите, които носеха протестиращите – все младежи някъде до 30 – се виждаше, че им е ясно всичко това, което написах в трите си  постинга. Направиха ми впечатление два плаката, които бяха един до друг, вероятно художникът бе един и същ човек. На единият пишеше: Тъп министър, по-тъп министър, най-тъп министър, Нено Димов. На съседния художникът отново бичуваше бушонът Нено Димов, който играе и с мафията Софийска вода. На него пишеше: Нагъл министър, по-нагъл министър, най-нагъл министър, Нено Димов. В долната част на плакатите един идиот засаждаше борчета. Име нямаше, но в по-високата част на плакатите текстът бичуваше недоръзумението Нено Димов. Аз лично чух гой да твърди, че сега горите на Пирин се увеличили, въпреки сечта на дървета за писти. Може би трябваше да има и още едни плакат, мисля си: Нагъл безсрамник, по-нагъл безсрамник, най-нагъл безсрачник, Нено Димов. Възмугих се, защото макар и рядко, посещавам Пирин, тази наглост на детето идиотче вече не е и лъжа, а запроституирване по казус, нещо нормално за правната ни система, където бе заровено кучето на прехода. Това Нено димов прави без никакъв срам за него и за правителството, към което той все още принадлежи.

    Предложих на носеещите плакатите малко да развеселят обстановката с още един плакат, като между тях понесат още един, на който да пише: Хубаво, по-хубаво, най-хубаво, ебало си майката.

   Пкрай мен хората коментираха, но не по същество. Говореха си, че протестите и контрапотестите са платени. Аз попитах едни дърти коментиращи курвове, знаят ли кои са заинтересовани от тези протести и контрапротести, за да заплащат на протестърите, защото ще спечелят или не от разрухата на природата на Пирин в Банско. Да допълня, че на контрапротестите преоблаващите плакати са с надпис: Долу Зелената мафия! Отговорът на киризчийте бе един и същ: Всички са едни и същи! Но никой не проявяваше интерес, загриженост към дивния Пирин. През дългата ми туристическа кариера умряха селата в планините ни, обезлюдиха се села в плодородни части на страната, мафиоти застроиха голяма част от планините. В моя живот остава обаче този символ, Пирин, чиято велика природа, съчетана със стадата овце в нея и овчарите – юрюци, власи, арнаути  и др. При тях съм нощувал. Пирин свързвам и с музиката на Бетховен. Спомням си как едни възрастни туристи върху наковани няколко дъски, за да могат да се задържат над водата с прътове и магнити на тях почистваха езерата на Пирин от консервени кутии, други събирахаа стъклени бутилки и ти пускаха дълбоко между камъните на морените. Тогава бях към 25 години, не гледах сериозно на старците, загрижени за чистотата на природата, но аз неотменно бидейки в планината изпълнявам доколкото може ролята и на санитар.  Привеждам този пример, за да покажа потребитерското отношение към природната среда на поколенето новото поколение, интернетпоколението и привеждам няколко примера:

     Заабелязах моя позната с престижна професия, програмист, която освен компютри в живота си не познава нищо друго.  И тя каато мен наблюдаваше протеста. Попитах я как го оценява. Каза, че наблюдавала и двата вида протести, защото работела наблизо. Да видя, казва тя, кои ще надделеят. Това я вълнува, кои ще надделеят. Нито дума да опазването на природата на Пирин от мафията, за нея тази дивна планина е едно мъртво понятие, случващото се около нея тя свързав с това, кои от протестърите ще успеят!?!?!?!?!  Не  познаваш ли страната си, какво отношение можеш да имаш към нея? Да допълня, че познавам  и съпругът й, настоящим маркспунцом, и той с пресжижна професия. По тези си качества те би трябвало да влизат в класа интелектуалци. Но аз ги не слагам там. Може да имаш много престижна работа, може да те водят интеектуалец или много умен, можеш да имаш титла, но ако си допуснал брадатата спирохета на Маркс да посее в душаата ти неверие, да комунизира мисленето, а ведно с него и излъчването ти, това е пътят, по който в теб навлиза подобения вирус на Маркс, който сега наричаме опростачването. Вирусът, който създаде ново поколение с грешни команди, популистите. Защото незнанието е сила! Съчетано с фалшивите новини, дезионформацията и пропагандата, то наистина става нещо страшно. Цитирам една такава тройка, въздигнала се на върха с подкрепаана на опростачените – Доналд Тръмп, Генерал Радев и Егор Додон, на които сега честваме една година от въздигането им. Вместо културни хора, да избираш да те управляват неинтелигентниции е симтом на заболяване на цели нации, което ще доведе до нови усложнения. Цитирам Англия, Каталуня, списъкът е дълъг.

   Още два примера по казуса „Пирин” с хора, водещи се към най-първите на нашето време:

 

   Първият е с един бизнесмен, с когото разговаряхме на тази тема и бях убеден, че той подкрепя опазването на природата на Пирин. Мнението му бе следното:

   Щом хоораата иискат да карат ски, трябва да им се направят писти в Банско. Това ще допринесе за развитето на града.

    На въпроса ми бил ли е поне веднаж на Пиирин, отговорът беше твърдо не. Неговият грас ако има референдум ще бъде  равен на моя, на туристът, упознал Пирин и оставил нарочно там само един неизкачен връх, Гредаро. За когото Пирин се е превърнал като част от самия мен.

 

    Втората бе една иинтелектуалка, но и тя явно заразена с вируса на Маркс. За мен въпросът за Пирин е болезнен, просто в разговора влезе темата Пирин. Госпожата изказа мнение, че Банско трябва да се развива, поради това трябва да се строи „втора кабинка”, нови писти, нови блоци, още хотели. За мен това изказване прозувуча като към някой вярващ, влязъл в църква и някой да му каже: Няма Господ! Казусът бе според мен срам за нея. Тя нито е била някога на Пирин, нито е наясно, но държи на мнението си, отправя към мен на няколко пъти и въпроса „Какво значи” -  въпросът, станал нарицателен за откритите партийни събрания от някога.  Няма време за тази госпожа да се промени, да стане свободен човек, да има независимо и в реалностите на времето си мислене.

 

    В Библията е писано, че освободилиите се от египтяните евреи и мигрирали в Обетованата земя, където живият сега, са били необходими 40 години, за да започнат да живеят пълноценно, след като предното поколение иизмряло. За отърване от брадата спиирохета на Маркс, нацръквана планомерно в организЪмите на хората в продължение на 45 години  май 40 године ще са недостатъчни, защото заразата преминаава в следващото поколение. Ще дам пример с един много, неспасяемо заразен, депутираният Кирил Добрев. В него спирохетата е по-жива отколкото в другите заразени и ще си я предават от поколение на поколение. Специалистите да изключат говора му когато го яват по телевизията и да се сезират върху маниерите му. Като пита събеседните си „Какво значи”, и неспециалистите ще разгадаят въпроса му.

 

     Прилагам в два линка и другите ми два постинга за Пирин. Те са писани за хора, обикнали Пирин, познаващи казуса. Ако случайно ги отвори маркспутинец, няма да му арешат…

 

http://planinitenabulgaria.blog.bg/turizam/2018/01/08/shte-pobedi-li-stroitelnata-mafiia.1587173

 

http://planinitenabulgaria.blog.bg/regionalni/2018/01/16/oshte-podrobnosti-ot-plana-za-sysipvaneto-na-pirin.1588542






Гласувай:
5



1. vesever - През пролетта на 1995 г. в Банско ...
25.01.2018 11:07
През пролетта на 1995 г. в Банско беше абитуриентският ми бал. Оттогава не съм била там - със сигурност няма да го позная, ако отида сега...
Дано повече хора вземат присърце опазването на Пирин и протестите да имат ефект и да спрат мафията. Може би в големите градове хората се мобилизират, в Търново бяхме няма и 100 човека на протеста...
цитирай
2. planinitenabulgaria - След като Бойко Борисов във връзка с този казус
25.01.2018 11:27
vesever написа:
През пролетта на 1995 г. в Банско беше абитуриентският ми бал. Оттогава не съм била там - със сигурност няма да го позная, ако отида сега...
Дано повече хора вземат присърце опазването на Пирин и протестите да имат ефект и да спрат мафията. Може би в големите градове хората се мобилизират, в Търново бяхме няма и 100 човека на протеста...


творди, че неговото правителство е най-зелено от всички, а бушонът Нено Димов твърди, че в Пирин така се залесява, че никога не е имало толкова гори и се държа като катил пред ЕС става ясно, че мафията, подготвила този бизнес план добре се е "отчела" по високите етажи на властта и много трудно ще бъде преодоляна разрухата на Пирин, изразяваще се в т. н. бизнес план на АД "ЮЛЕН". При това властимащите защитават бизнесплан на концесионер, без такъв да има, не е ясно и кой стои зад него. Някоя офшорка вероятно.
Още едно доказателство, че мафията в случая, подобно на мафията "Софийска вода" АД е по-силна от изпъллнителната, законодателната и съдебната власт, тя си има държава. Държавата се управлява от задкулисието, което на времето окраде банките, пенсионния фонд, валутния резерв, та дори и външния дълг и с тези пари сега строи молове, бизнесцентрове, съсипва градове и планини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189531
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031