Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2017 16:46 - МУМДЖИДАМ - 3
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2180 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 01.10.2017 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  УРАГАНЪТ  "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС", КОЙТО ОПУСТОШИ ИЗТОЧНИ РОДОПИ

       В този постинг ще покажа част от това, което постигна разработката на КГБ, известна като "Възродителен процес". Хиляди трудоспособни хора бяха прогонени от страната ни и днес вместо за нас. Работят за Турция. Една голяма площ от страната ни се превърна в ничия земя. Как никой от разрбаботчиците не попита, защо така постъпваме с тези хора, нещо лошо ли са направили, не трябва ли към тях да имаме дори по-срециално отношение, защото обитават места за живеене, където природните условия са ужасни и въпреки това произвеждат селскостопански стоки и дават строителни работници на страната.
   Тази не е първата разруха. Преди нея имаше колхолизация, която ликвидира селото, основата на стрната ни, после национализация, след това изгонване на каракачаните от Балкана с обвинение, че са гръцки шпиони, последното в този престъпен ред бе изгонването на турците от България. 

image

Един от символите около с. Мумджидам, реката Хамбардере.
Тя ее населена още от извора си при седловина Прелеза, като 
селото там е помашко.

image

                                  Още един символ, скалата Саръкая.

image

Гроб на молла, но не много пръв, защото надписът не е на арабски език.

image

                            Гроб на обикновен турчин

image

Най-важното нещо за селото, изворът на рекичката, превърнат в чешма с поилки.

image

                                       Следвъзродителен етюд

image

                      Място, където децата са пасли козите. Тук всичко се ползва.

image

             След преминаванто на урагана, разрабоотка на канцелариите на КГБ.

image



image

В музиката туй нещо се нариича виолов полумрак, давам и таг: Шести Бранденбургски концерт на Бах

image

Колко труд трябва да се направи тази каменна къща и каква обида трябва да си понесъл, за да вешиш да я изоставиш...

image

Тези разрушения посочвам като символични, подообни са и разрушениията в душите на много хора, за които обратен път няма. Те са основната причина да не може да "дръпне" страната ни, защото много хора са заразени с вируса на брадатата спирохета на Маркс. Специалистите ги разпознават без да са прознесли една дума, по излъчването. А ако проговарят, ще се чуят вълшебни заклинания, отдаване на магия - нищо, което да прави смисъл.

image



image

Това е стадото на последния жител на Мумджидам, който ще покажа в постинга.

image



image

                        На горната и долната снимка - пасиищата на селото

image



image

  Виижда се оклонение в дясн от римския път, което слиза в реката. Основният продължава по рида. 

image



image



image

            На горната и долната снимка - неръкотворен паметник  на възродителите

image



image

Сбогом, Мумджидам. Може и да не дойда повече тук. Дано от блога ми някой научи за това дивно село, чиито останки посетих....

image

                   Криволиците на реката Хамбардере на тази и следващата снимк.

image



image



image

Без гърба на кончетата, животът на хората тук би бил немислим.

image

                      Последният жител на Мумджидам

image

      Ето го последният жител на Мумджидам, забравих името му. Той е с висше образование, работил е в Кърджали и има там апартамент. Жена му е починала, а синът му, преподавател в елитната гимназия в Кърджали по немски и английски език е напуснал гимназията и търси изява в Англия. Разочарован е от България и иска де се реализираа в някоя нормална държава.
   Човекът е роден в съседната махала Явор, но е тук, защото в Мумджидам има годни за обитаване къщи за него и овцете му. След като остава сам той вижда смисъл в живота си да се върне в родното си място, където е порастнал и да започне да отглежда животни, както това са правили предците му стотици години. Много интелигентен човек..





Гласувай:
6



1. russofil - Хубав материал,
01.10.2017 17:45
но са непознати за повечето от нас (все още български) райски кътета из осакатената ни от режима на правешкия циганин Тодор Живков и помагачите му държава.

Радвам се да те видя здрав и читав, изглежда мутрите не са успели да те съкрушат и душевно. Дръж се старче, много малко българи като теб останаха тук, а процентното съдържание на рубладжийските глутници за съжаление отдавна вече надхрърли критичната маса необходима за оцеляването ни като народ.

"възродителен процес" - каква нагла мерзост! Преди да се сгромоли като животно в кланица Совецката империя като отровна змия реши да захапе България и накара русофилските си прислужници в София да извършат геноцид срещу собствения си народ като прогониха над 300,000 български турци и мосюлмани, а такава рана не се лекува и след 10 поколения.

От столетия политиката на имперска Русия спрямо нашия народ е "добрата България е мъртвата България", а последната фаза на геноцида срещу българските турци (не случайно) съвпадна с началото на масовата заселническа политика от руските фино-угри на Черноморието ни - прикрита руска окупация, подкрепена от всички български правителства, които раздадоха десетки хиляди български паспорти на руските блядове и не е изненада, че днес руската агентура продължава да дирижира българската политика, контролира над 60% от българската икономика и поддържа хилядна армия от интернетни тролчета, които ежедневно ни заливат с благодарни псалми към наследниците на престъпния совецки режим, крадливите руски олигарси на Путин, които се оказват спонсори на всички расистки и сепаратистки течения по света.

Между впрочем, да не бил цените на петрола да са се покачили на световните пазари, защото руските тролчета економиста, венцивалери, блякпредитор, любомирчолаков и някои други рубладжийски, защото тези путински влечуги започнаха все по-често да показват уродливите си мудри по форумите.

Като съдя по честотата на изявите им Путин изглежда пак е отпуснал пари на рубладжийските си мекерата в България, очаквам скоро и руската шаврантийка Чара да започне да ни облива с болшевишките си лайна от отредената и по заказ на позитанските началници на този сайт "първа страница".

russofil (?)
цитирай
2. russofil - Коста, дора за ограничили и гласуванията
01.10.2017 17:50
Натискам копчето "Гласувай", но нищо не се получава, май са решили да те понатиснат и тук, изглежда твоите материали не му харесват на путинофилската курвичка/комунист/христиенин/счетоводите/приватизатор/кредитополучател... и т.н. позитански номенклатурчик венцивалери, който изглежда им се явява идеологически главатар и им спуска наредбите в блог.бг, когато му отпуснат рубли разбира се. :)
цитирай
3. planinitenabulgaria - Възродителният процес доведе до странични явления, които се ползват с успех.
01.10.2017 21:07
russofil написа:
Натискам копчето "Гласувай", но нищо не се получава, май са решили да те понатиснат и тук, изглежда твоите материали не му харесват на путинофилската курвичка/комунист/христиенин/счетоводите/приватизатор/кредитополучател... и т.н. позитански номенклатурчик венцивалери, който изглежда им се явява идеологически главатар и им спуска наредбите в блог.бг, когато му отпуснат рубли разбира се. :)


Портията ДПС се представи за пазител на репресираните от този ппроцес, но турците набързо ги разбраха кому служат и не гласуват за тях. Не така стои въпросът с помаците, които се държат здраво от ДПС и мърдане при избори няма. Това капсулира помаците, които са българи, те странят от нас заради ДПС-агентите, не всички са на ясно за какво ги ползват. Няма българи мюсюлмани 8помаци/, които да напуснаха страната, макар да има репресирани доста от тях, включително и убити. Днес в селата им са издигнати паметници, ДПС.лидерите ги химнословят.
ДПС е вредна за България партия. Тя настройва един българи срещу други, не служи на България, а на чужда сила, стремяща си да ни завлече в тяхната орбита. Тази партия е и незаконна, но никой не я пипа. Най-радикално настроените срещу България помаци са в Якоруда - изразявам лично мнение! - най-интелигентните са в Могилилица, най-добрите хора са по Дрангово и Чакаларово, най-съхранилите традиициите си са по Рибново. Това са хора с нашата кръв, които ДПС е хванал здраво за да ги ползва за политически цели. Отливът на турците от ДПС принуди тази партия да се заиграе с ромовете, с чиито гласове те станаха важни не само за ДПС, но и за управляващите в България, особено за местната мласт.
Цитирам едно безглаголно сихотворение:

Лято, избори, сефте,
бюлетина, ром кюфте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149999
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031