Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2017 23:39 - НА РАЗХОДКА ОКОЛО СЕЛО ПАНИЧКОВО - 8
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2342 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 31.03.2017 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                         С посвещение на българския Саддам Хюсейн:

       С мъка си тръгвам от тази красота въпреки руините сред нея и си мисля, какво ли са изживяли тези хора за да напуснат родните си места. Изверниците, развъртяли се по тук по заповед от Москва тогава не са разполагали със страховитите ракети на Путин, с които той може за секунди да унищожи враговете си по света, но въпреки това са постигнали същия ефект. Немците имат една поговорка: Без оръжия руини правят. Мъчно ми е, защото още като ученик за кратко време в Асеновград аз посетих гези места и знам какво беше тук. Годината на запознаването ми с този регион вероятно бе 1961-а. Този свят пред очите ми саддамхюсейновците го унищожиха. Тук никой повече няма да дойде да живее, защото природните условия са много сурови, а трудът - неимоверно тежък. Полупустинята Източни Родопи, която турците с труда си бяха направили като комбинация от оазиси и пустиня, днес се превръща в пълна пустиня. Както много региони от страната, и този стана непотребен, получавайки статут ничия земя. Посещавайки такива места в комбинация с напредващата си все повече възраст вече си мисля, че не само моето време изтича, но и това на страната ни. Откъснати от земята и стоката, прокудени в града, превърнал се в тяхна жизнена страна - за тези хора вече всичките тези места, които посещавам и показвам станаха непотребни, непознати. А тук кипеше живот по законите на ХVІІІ век, когато хората са отседнали тук с животните си. Колективизацията, коато обезлюди българското село, прогонването на каракачаните от техните планини, прогонването на турците от Източна Родопа - това е бедата, която СССР нанесе на България, която ни промени генно и която е виновна за всичките ни беди днес. От които не виждам как ще се оправим, защото носим в себе си рожденните петна на този натресен ни строй и вируса на брадатата спирохета на Маркс в кръвта си.  
   Не казвам, приятна разходка с мен, защото съм тъжен. Но пък решен следващото лято да бъда отново тук. Ще се опитам с помощта на двамата постоянни жители да накараме мечката да си седне на гъзъта, да се разкрещи срещу нас, да размаха ръце, а аз ще й направя клип.

image

                                                Следвъзродителен етюд

image

Благословени да са ръчете на майсторите, строили така красиво с камъни. Този зид се казва строен от камъни с лице. Работилите с камъни знаят какво означаваа това, а също така какво значи умеещият да строи с камъни да успее да прогледне в тях. Това означава като поогледнеш камъка да определиш за къде е подходящ, какво да откъртиш от него, за да придобие лице. Аз благодаря на Бог, че без да съм учил сградостроене мога да правя декоративни каменни зидове. Затова и се заглеждам в работите на другите, но тези майстории са били по-добри от мен.

image



image

                      Има разлика в зида на предната къща и на тази.

image



image

Още един добър майстор зидар. Зидарията е по същество суха, пръстта служи само за да спира вятъра. Има греди в зида, които играят ролята на пояси.

image

По идея на римските строители - камъните вместо да натискат
надолу се натискат един в друг и така се крепят.

image

                             Срущу студа- дебели каменни стени.

image

               Опит за паметник на възродтелите

image



image

Където е имало исторически събития и камъни, те са били наричани Глухите камъни.

image



image

                         На превала съм, тръгвам за селото /Жълт камък/.

image

                                                   Красив родопски превал

image

                                                  Пълно е със сърни и зайци тук.

image



image



image

   Тези кочови роога не останаха тук, от тях ще правя украса. Режат се с ножовка.

image

                                                     Вече съм в селото

image

Целият живот на турците е свързан с камъка, накрая едиин камък щръква и над гроба им. Част от възродтелите, наречени бригадите с чуковете потрошиха гробните камъни на турците и надписите на турски на чешмите им, а с това и самите чешми. Вмеесто да се засрами от тези деяния, българският Саддам Хюсейн запроституира с тях по нов начин.      Аз пък се сезирах .върху ъгловите камъни на тази къща - строилият я е мислел за целостта на конструкциятаа й.

image

               Вероятно 300 годишна чешма, доправяна и разширявана многократно.

image

        Последният модернизтор на чУшмата. Благословени да са ръцете му!

image

 Така изглеждат дворовете на турците в селото - подредени като по партийна повеля. Как не вземе да дойде тук Саддама, да им каже как да си садят градините напр.

image



image

Това е виртуален букет за българския Саддам Хюсейн. Подарявам му го виртуално за изявата му на граниицата ни с Турция. Без всяко съмнение с посрещането на бабата Саддама й е припомниил как тя е била изпратена от страната преди 28 години.  Ако този идиот бе посетил тези или други места из България, ако не в човек, той би се променил поне в по-малък идиот. 

image



image

      Нека някой от три пъти да познае чий е този силует!

image

  Край на разходката около Паничково. Очаквам пловдивски туристи,
да посетят региона, а пловдивски блогърки, по-добре от мен да го опишат...




Гласувай:
7



1. rosiela - Много, много
01.04.2017 18:59
красиво!
цитирай
2. sande - Пред мрака на истините!
02.04.2017 15:44
Без думи.

С благодарност към великия Коста Иванов! /Той не знае, че велик./
цитирай
3. sande - Пред мрака на истините!
02.04.2017 15:47
Който има очи, да види.

Това е България.

Силуета е на България и на Българина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187257
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031