Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2016 14:38 - ГОЛЯМ ДЖУМБУШ НА ГКПП ОЛТОМАНЦИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2089 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

               ГОЛЯМ  ДЖУМБУШ  НА ГКПП  ОЛТОМАНЦИ

 

     Това е малко известен граничен пункт на България със Сърбия, но изведнаж той придоби европейска известност с прецизната си работа. Ето как:

     Семейство българи, културни и почтени хора, които обичат да пътуват по Европа си купили преди 15 години автомобиил трета употреба. Те обаче си пазят автомобила и той им служеше безотказно до този сезон. С този автомобил хората преминали неколкократно през цяла Европа, минавайки през Италия, достигайки чак до Португалия и Англия. Автомоблът им е никога не се е повреждал по време на  път.  Хората се привързали към него като към дете.

   Един ден обаче те решили да отидат на близка разходка, да изядат по една плескавица на Власинското езеро. Ама не се получило, арестували ги на ГКПП със Сърбия турнали им белезници и ги откарали в Белград.    

Преминали хората нашата част на границата, на сръбската обаче служителите се бавят, ровят в компютрите, въртят телефони. После идват полицаи, закопчават ги с белезници. Обвинили ги, че изнасят от България краден автомобил и трябва да бъдат откарани в полицията в Белтград. Показали им разпечатка от масива с данни за крадените автомобили, където този автомобил фитурирал с номера на шасито и мотора. Запечатали полицаите автомобила им, сложили го някъде за обследване, а хората – в Белград с полицейска кола като трафиканти на крадени автомобили. А те само не умряли от страх – арестувани, с белезници, с обвинение в чужда страна. Хора, които нито са крадци, нито са имали работа с полицията, при това обвинени в чужда страна.

    При проверката се доказало, че автомообилът наистина е откраднат някъде около 2000 година от Италия, но тъй като той е бил практически без стойност, не са го и търсили. От справката запътуванията на автомобила е станало ясно, че той е бил няколко пъти в Италия, проблеми не е имало. При проверката в КАТ пък се оказало, че няма сигнал за откраднат такъв автомобил.

    Тази история още не е приключила. Хората са ги върнали в България, но разходите им за тази „разходка” до Белград са били доста големи. От посолството ни в Белград са им изплатили сумите за тези разходи, но после в рамките на дни те трябвало даги върнат в бюджета. Взето им е и любимото дете, автомобилът, който те търкалят из Европа от 15 гидиини, за да бъде върнат на собственика му. Дано да е още жив. Обидата обаче, унижението, хората не могат да преживият. Как така, питат те, след като имаме узаконяване на автомобила от КАТ ще ни арестуват и унижават, ще ни съсипват нервите, ще ни причиняват такива стресове и разходи. Молбите им да бъдат възсатановени поне разходите от всичко това били отклонени от КАТ, поради което те завеждат дело срещу него. Губят делото, разбира се. Сега са завели дело в Страсбург, към което имат допълнителни изисквания за причинения им стрес и отнемането на автомобила им, който те са придобили законно. Има нотариална сделка, има узаконяване в КАТ. Кой не си е свършил работата, та хората са изживяли този ужас?

    Та, имате ли стари автомобили, ползвайте ги с осторожно внимание. Ако са изминали дори 15 години, това не е гаранция, че няма на някой ГКПП да ви закопчаят като трафикант на крадени коли. А ако това нещо се случи, дано да е по-близо до България. Иначе струва майка си и баща си.

   




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12277600
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930