Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2016 10:21 - КАРАЙТЕ СКИ ПО ПИСТИТЕ НА БАБИН ЗУБ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 4733 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                         Р Е К Л А М А

 

    Любителите на ски спортовете имат алтернатива пред себе си, която искам да им представя:

     На 125 км. от София от години се строи скицентър в Сърбия в местността Бабин зуб. Проектът след завършването му трябва да има 10 лифта и 30 скивлека, както и хотелска база за 5000 места. Това е гигантски проект, който според мен е реализиран не повече от 30% и ще бъде зъвършен в далечното бъдеше или дори отменен поради трудното икономическо положение на Сърбия, за което вината носи тяхната мафия – идиотите от СЮК и УДБА, които притежават реалната власт там по същия начин както задкулисието у нас.

    Най-важното за този скицентър са ниските цени, които са между 2 и 5 пъти по-изгодни от тези, които предлагат мутрите собственици на нашите хотели и лифтове по Банско, Боровец, Пампорово и др. Тук вървят евра и динари. Под скицентъра Бабин зуб има едно село, Црни връх, което хората са превърнали в село с къщи за туристи. Селото е на около 5 км. под скицентъра, но лифтовете започват още на 3 км. над селото. Има достатъчно място за паркиниг за автомобили. Цените за ползване на лифтовете също са ниски.

   В селото в зависиимост от „лукса” на „апартаментите” цениите за апартамнт с 4 легла се движат между 10 и 40 евро за нощувка. В тях има кухня, баня, но те предлагат и една специална екстра – можеш да си поръчаш храна за закуска, за обед, която до вземеш със себе си, за вечеря. Тази храна се приготвя от истински продукти. Изпържените яйца не са бледи, а оранжеви, съвсем различно от нашето свинско месо е и тяхното, защото прасето е отгедано от самите хора.

   Село Църни връх има махали, където също има соби за гости. През зимите, когато има сняг, тези соби са пълни и е необходима резервация чрез интернет. Тъй като не всички хора там имат интернет, свободни стаи могат да се намерят ако се отиде и без предварителна резервация.

    Този район принадлежи към Сърбия според Берлинския договор, но населението там е с български етнос и е особено гостопиремно към нас. Над селото има превал през планината между върховете Миджур и Острата чука, наречен Козия, който е свързвал селата Горни Лом и Црни връх, две български села.  Малко по-надолу преминава ползван до днес римки път, свързващ селата Равно буче с Чупрене през Светиниколския превал, отново две български села. Тези български райони Берлинският конгрес откъсва от България да я редуцира като сила и територия - такъв е бил интересът на великите сили тогава, идиотите Англия, Русия, Франция и Австроунгария. Това е предпоследното ни окастряне, като поредицата окастряне на тероторията ни завършват ньойските престъпници и така я свеждат от 215000 кв. км. до 111000 днес.   

    Освен зимните прелести за скиори, този район предлага много прелести за туристите през лятото. От хижа Бабин зуб, където нощувката е 10 евро, а в хотелите - 20 евро, може да се посети връх Миджур, а от него да се отиде до вр. Острата чука, да си видят двата варианта на старата граница до Ньойския договор - единият директно от вр. Мидщур, другият – от възловия връх, от който се отделя могъщия рид Бабин зуб. Най-интересната част обаче е скалният комплекс Бабини зуби, състоящ се от 32 уникални скали, от които има само един цял зъб, кучешкия, под който е изградена старата фижа. За да се посетят тези зуби се праави кръгов маршрут над тях и после под тях. Красотата иим е уникална за целия Каджабалкан. За мен тези зъби са ориентир когато се движа по Западния Балкан, не могат да бъдат сбъркани с никакаъв друг връх.

   Още един велик маршрут има наблизо - да се тръгне от с. Равно Буче към Светинкиолската седловиина. В дясно от нея е Острата чука, а в ляво - Хайдушкия камък. Колко ме е впечатлила тази красота личи от факта, че за снимка на ника си съм избрал моя сянка върху една скала от този връх.

   Скиори!

   Пирин Ви е на по-голяма разстояние от Бабин зуб, а цените там – от 2 до 5 пъти по-високи. Избрете правлното решение. Доста хора научих да ходят на разходка в Западните покрайнини, за сега малко – на ски в база Бабин зуб, но тези, които са ходили там после отиват отново. Освен заради нииските цени, те ходят и заради храната. А със стопаните на къщата, в която сте отседнали може да си уговорите почивката за следващото лято. Тук природата е прелестна!

   До базата се пътува през Калотина, след Пирот се пътува по шосето в посока за Княжевац. При град Кално се завива в дясно, има огромни табели и започва изкачването за Бабин зуб по долината на р. Търговишки Тимок. На 15-км е село Црни връх – център.

   Приятно спускане по пистите на Бабин зуб! 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - РЕКЛАМА!
29.01.2016 14:28
" Скиори!

Пирин Ви е на по-голяма разстояние от Бабин зуб, а цените там – от 2 до 5 пъти по-високи. Избрете правлното решение. Доста хора научих да ходят на разходка в Западните покрайнини, за сега малко – на ски в база Бабин зуб, но тези, които са ходили там после отиват отново. Освен заради нииските цени, те ходят и заради храната. А със стопаните на къщата, в която сте отседнали може да си уговорите почивката за следващото лято. Тук природата е прелестна!"

***
Поздрави, Коста!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188458
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031