Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2015 23:58 - КАРТИНИ ОТ ЕДНА РАЗХОДКА В СЕЛАТА РАДЕЙНА И ДРАГОИЛ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3429 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 04.05.2015 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


          
                                          
С посвещение на     

                     ЗАРАЗЕНИТЕ  С  ВИРУСА  НА  МАРКС

 

    Такива за голямо съжаление има много. Поради вируса, който ги мъчи, те не осъзнават истинското си място в света, постъпките си, не следват пътя на естественото Божие употребление, който трябва да изминат след като са получили най-големия дар – живот и възможности да се изявяват докато той трае. Вирусът на Маркс е непрекъснато наактивиран в организмите на много хора и не им дава минута спокойствие, при други полуспи в тях и неочаквано се наеректирва при незначителен повод до степен, превръщайки ги в съвсем други хора, като променя мислите и намеренията им, дори целите им, ако те имат такива. За кратко или по-дълго време, а възможно е и за много дълго, тези хора наподобяват с поведението си шизофрениците. На незапознатите с този психичен проблем напомням, че заболяването на шизофрениците преминава през три етапа с продължителност около 6 месеца: І етап – те са нормални и работоспособни, ІІ етап – те са свръхвъзбудени и неадекватни и ІІІ етап – те полуспят /ни приемат ни предават/,  възстановявайки потрошените си нерви по времето на втория етап от заболяването си.

   Заразяването с вируса на Маркс е нещо много жестоко. То бива допускано съзнателно само от хора с ниско интелектуално ниво - никой не може насила да нацръка този вирус в индивид, който осъзнава неговата противочовешка същност и не иска да го приеме. Знаейки това си качество, неинтелигентните индивиди съзнателно допускат тази зараза в организма си, за да им служи тя като закрила за посредствеността им. По същество обаче този акт си е чисто отдаване на магия.  Съзнателно допусналият заразата в себе си не в състояние да се промени и да достигне повратната точка, от която да се откаже от магията както направи Фауст и стана свободен човек, макар да заплати много висока цена - зрението и после живота си.

    Ще направя просто сравенение за хората с техническо образоване на какво наподобява заразеният с вируса на Маркс човек. Напр. на една машинка за подстригване, която има много опции, много удобно се държи, красива е и др. предимства има, но и един недостатък – не може да се използва. Толкова могат да бъдат полезни поразените от вируса на Маркс в живота за себе си за близките си и за хората, недопуснали в себе си вируса на Маркс. Между заразени и незаразени не могат да се осъществяват никакви контакти, включително и интимни и др. 

    На тази тема ще се върна скоро, като ще включа в нея и други категории хора, поразени косвено от вируса на Маркс  - промити мозъци, бетонни глави, комунистически професори, маркспутинци, откровени примати. Последните се множат все повече, като да е споменал някой тяхна майка. А сега конкретен случай как полуспящ вирус на Маркс в организЪма на човек или жена може да се наеректира при казус и да ги дерайлира:

   Бях поканил една дама да ги разходя със спруга й в Западна България и Западните покрайнини. Западна България постепенно придобива ново име, Западна/ла/ България, защото става територия без население. Красотата на природата обаче там е уникална. Доста поразрових съхраненото в малумницата ми за този край и предначертах разкошен преход по исторически и красиви места, с които да запълним целия ден. Исках това да стане през м. април, защото тогава там по-късно идва пролетта и е особено красиво, а също и да бъде в петък, за да купят те някои стоки от нашите сънародници и така да им помогнат да реализират продукцията си. А тези стоки са екологични и са доста по-евтини отколкото тук. Стана обаче нещо неочаквано – хуморът ми на 1. 04. наактивира дремещия вирус на Маркс в нея и тя занаподобява на спътник, останал без електрозахранване. Тази разходка щеше да бъде един подарък от мен за семейството им, който наистина е уникален.  Човекът е политическо животно – чрез това посещение аз се надявах тя да пропише в социалните мрежи за този красив български край, за който много хора не са и чували, а тези, които го познават като мен в по-широк контекст са малцина. Връзките между този край и Западните покрайнини с България се късат и е необходим мост между тях, защото от двете страни на границата живеят роднини. Активиралият се в дамата вирус на Маркс  я лиши от красотата на природата на Западна България, от запознаването й с църкви, оброци, етнография и архитектура, от възможността да види каква щеше да бъде България днес, ако не бяхме окупирани от съветските войски и не бе извършвана колективизация. Тези промени катурнаха България икономически,  но премахнаха и имунитета на страната срещу вируса на Маркс и мнозина се оскверниха и заразиха. Те сега се радват за всеки убит украински войник, но по страшното е, че пречат не само на себе си, а на семействата си и на страната.

   Днешната разходка в картини посвещавам на тази дама с надежда да осъзнае пагубното влияние на вируса в нея. Картините, които ще поместя по-долу за дамата са мъртви понятия, такива и ще си останат. Ако не бе останала вярна на вируса на Маркс и не бе наказала /не мен, а/ себе си, убеден съм, тя щеше да бъде по-богата, а интересите й – по-разностранни.

      Упорити хора обаче у нас след Деветото– дал Господ. Един поет е възпял в стихове доста упорит екземпляр:

 

                           Не човек, а желязо.

                           Не! Комунист!

 

     Следват картини от една много скромна разходка в две села – Радейна в Западните покрайнини и Драгоил в България.

   
image

Пролетни цветя около села Радейна. Това село е в Западните покрайнини до самата граница и е отдалечено на около км. от село Липинци, което е от другата страна на границата. Селата са възникнали покрай римската магистрала Виа Долороса. Които имат интерес точно от магистрали насочвам да посетят село Бачище. През него преминава магистралата в автентичен вид и се ползва за главна улица на селото.

image


image

Вековният дъб, под който е оброкът Свети Илия.

image

Кръстът изглежда малък, но не е. Той е един от многото, които ограждат селото от всички страни. Чувал съм, че оброчищата в това село са колкото в с. Бребевница, четиринадесет. Аз съм посещавал този оброк, на Св. Георги и на Св. Димитър.

image



image

       Илинденският оброк /кръст?/

image


image


image


image

Дъбът прави чудновати форми. Той е поне на 500 години и при растежа си е попритиснал кръста.

image

Тук и специалистите биха се заблудили с дъба с оброка до с. Беренде - те не се различават. Възможно е оброцте да са били и осветени в една година.

image

                    Ядосана змия?

image

               Пазителят на оброка?

image

Това е съпругата ми. След като посети оброка с любимия ми кръст при с. Брезе тя вече иска да посещава и други оброци.

image



image

Нещо тайнствено и силно има в това място покрай
римската магистрала, то не е избрано случайно.

image

                         Цветя около оброка

image


image


image

Да ти направят магистрала и по нея да си избереш място за селото - това са сторили селяните от Радейна и Липинци, когато са решили да се установят тук. Село Радейна се намира в един огромен въртоп, отвсякъде заграден с възвишения. В дъното на този въртоп има обилен карстов извор, който днес е завирен и се нарича Смиловски езера. Село Смиловци също е в този въртоп и не само то. Това е част от България, повече хора трябва да посетят тези места, нищо, че по тях не са ходил Маркс и Путин.

image


image


image


image

Пролет в село Радейна. Но хората вече почти ги няма...

image


image

Тук всички камъни са издупчени. Шега на карста.

image

Този кръст е от село Драгоил, той е на оброка Свети Георги. Висок е 2 м. и още половин метър е побит в земята. Правен е в с. Гинци от майстора бай Велко Найденов, друг голям майстор каменорезбар от същото село както бай Георги Герин, чиито кръст Иван Костов, Ангел Ахрянов и кмета на с. Гинци тогава откраднаха през нощта с техника от гробището и го побиха пред параклиса на НДК. 
image

Задната страна на кръста. На нея е изписано името на светията, заплатилите разходите и майстора, годината на изработката.
   Село Драгоил - днес почти умряло поради преселването на хората му в София след текезесирането - се намира в широка долина, обградена от планина, наречена Църквището. Селото е рекордьор, защото според най-компетентния за мен по тази тема г/н Чараклиев има 17 оброка, които го заграждат от всички страни. Май не само планината Манастирище е била християнски култов обект, а и много други наоколо. Знам манастирска ограда над с. Дреново, покрай която се върви 2 км, а оброците там са също много.

image

Майсторите на кръстовете са се подписвали на работите си нпо този начин, с длетото.

image

Това е камене фалос, символизира мощ.

image


image

              Символи по кръста

image


image

Съпругата ми до четирибукелния кръст
за да придобие някой, ако отвори постинга ми
реална представа колко е голям този кръст.

image

А това е най-високият връх на Чепън, погледнат от оброка Свети Георги. Той е наречен Петровски кръст на името на оброка Свети Петър и грамадния му кръст. Още един голям /грамаден!!!/оброк има на Чепън, Свети Илия, а върхът, на който е кръстът се нарича Илинденски кръст и е от типа слънце. Наблизо до него има изоставен манастир също с кръст слънце с древнобългаските символи. Добре, че има и хора като мен, които не ходят само по местата, указани им от техните идоли, които на първо място поставят страната си и не спазват указанията на Маркс за интернационализЪма, а това означава да забровиш за собствената си страна и да се прикрепиш към страните с комунистически режими като КНДР, Русия, Приднестровието, Северна Осетия, Абхазия, Донецка и Луганска народни републики...

image

До този оброк има големи камъни, като всеки от тях е домъкнат от определено семейство, род и при изнасяне или курбан всеки си стои на своя камък. Същото нещо ми разказаха за кръста на оброка "Свети Никола" в с. Бребевница, който не отстъпва на този - всеки си знае камъка. Но пък това село бие Бребевница с три оброка в повече.

image

Селското мананстирче "Св. Георги".То е възстановено, защото един селянин е сънувал, че му се възлага да го възстанови. С неговия труд и помощта на други хора, днес манастирчето е възстановено.

image


image

Благодаря Ти , Господи, че ме опази от
вируса на Маркс! Моля Те, изчисти всички заразени, те имат нужда както жената, която докосна дрехата на Исус и кръвотечението й престана. Без това изцеление те не могат да бъдат свободни хора. Защото всеки заразен "прикован на място страда и подготвя се за ада".





























































































    




Гласувай:
10



1. mt46 - Значи не си демократ,
04.05.2015 12:12
защото за демокрацията е характерно да има ляво мислене и дясно мислене, леви партии и десни партии...
Един въпрос - с какъв вирус е бил заразен Хитлер, чиято партия е национал-социалистическа?...
цитирай
2. svetimesta - Драгоил
04.05.2015 18:17
Браво Коста!
Радвам се, че си посетил село Драгоил, това малко известно място с толкова много съкровища.
Не по-малко интересно е и съседното с. Владиславци, за което също съм поместил информация в сайта "Свети места".

Поздрави,
Георги Чараклиев
цитирай
3. planinitenabulgaria - Демократ съм!
04.05.2015 21:10
mt46 написа:
защото за демокрацията е характерно да има ляво мислене и дясно мислене, леви партии и десни партии...
Един въпрос - с какъв вирус е бил заразен Хитлер, чиято партия е национал-социалистическа?...


Не допускам обаче обструкцията да не изказвам мнението си, ако с него ще засегна примати. Срещу приматите трябва всекидневна борба, защото те нахлуха навсякъде, не само в социалните мрежи, където между тях се прикриват хибридните войници на Путин. За мен е обида между две личности с талант на първа страница да има между тях турнат примат. Тези култивирани съзнателно примати биват ползвани да се крият между тях агенти на Центъра и да се предстатвят за примати. До сега се представяха за бетонни глави и промити мозъци, служещи за параван на Центъра.
Несправедливите договори след ПСВ доведоха Хитлер на власт, намесата на мафията във ВСВ докара света до днешния цугцванг. От това положение няма да се излезе докато сме живи. Никакви симптови на разпад няма, Америка е по-богата и по-силна от всякога. Ако тя е добре, донякъде добре ще и останалия свят, ако тя е зле, за останалия свят ще стане много зле или ще го постигне икономическа катастрофа. Това са резултатите от ВСВ.
Едната крайност са бедните ни сънародници в Западните покрайнини. Един от тях каза, че мечтае да си купи кола като моята /произведена 1994 г./ и да отиде някъде с нея, извън селото си и без добитъка. Другата крайност са богатите хора от Беверли Хилс, които, пресмятайки доходите ни преценяват, че живеем като скотове. Шанс в живота е да имаш възможност да бъдеш понякога и на двата полюса.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Точно четях защо на турците всичките деца са родени през 4 години
04.05.2015 21:16
svetimesta написа:
Браво Коста!
Радвам се, че си посетил село Драгоил, това малко известно място с толкова много съкровища.
Не по-малко интересно е и съседното с. Владиславци, за което също съм поместил информация в сайта "Свети места".

Поздрави,
Георги Чараклиев


и дойде информацията за Владиславци. Ще отида, но ето какво правят турците:
Те твърдят, че жената сменяла кръвта си на 4 години и поради това ако преди 4 години е имала момиче, то след 4 ще лъде момче. Аз съм забелязал това, защото ходейки по Източни Родопи съм ножувал при много турски семейства.
Чакам подсвиркване за с. Бребевница. Ще се спрем първи в Радейна, после в Смиловци, а след Бребевница ще отидем в с. Мазгош.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180684
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031