Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 02:39 - ОТ ГОРНАТА МАХАЛА НА ДРАГОВИТА ДО ЦЕНТЪРА Й
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2302 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Тази разходка извърших над с. Драговита, за което съм писал. То е доста високо над село  Поганово, разположено е над ждрелото на р. Ерма. Селото е имало много махали, разположени lвисоко-високо по местата с пасища и водоизточници на територията на Гребен планина. Пояснявам, че тази планина е разделена на две части от великите сили /б. м. педерасите непочистени!/  влизащи в териториите на две държави. Нашата част се казва Завалска планина. Същата съдба да са разделени имат тук и селата Петачинци, Врабча, Невля и Несла, на които границата минава през мегдана им или по реките им, каквото е Долно Невля.  Банда от идиоти!!! Тези места с пасища и водоизточници ги има доста на високо по Гребен планина, почти на 1000 м. н. в. на открити места и си представям какъв ужас е бил тук през зимата. Аз пък улучих температури поне 35 градуса горещина. 
    Село Драговита има изключителни околности. Тук може да се направи почивна база, туристическа база с алпийски турове и други интересни неща. Днес селото запустява, красотата на околностите му обаче остава. В него сърбите заселват цигани от Белград и Пирот /квартал Бензиностанцията/, които не се нуждаят от работни места, загщото под натиск на ЕС сръбското ппровителство им изплаща помощи за безработни и многодетни, а на циганетата осигурява учители и възпитатели. Аз не вярвам в това, защото циганите ползват децата си за разузнаване къде има нещо от джелезо и после то се краде. Хората се оплакват, но появата на цигани някъде е лош признак населеното място е тръгнало към смъртта си. Както нашата Северозападна/ла/  България.
   Гребен планина има скална ограда, но и наклонени подстъпи от към Цариброд, селата  Невля и Круша.  Колкото и страховита да изглежда тази планина тя има плато, което е било населено и което хората са напуснали постепенно след 1919 г. когато тези земи са откъснати от пъпната им връв, град Трън. На сериозните туристи, които ходят яко и са смели препоръчвам страхотен маршрут по изоставеното вече вървище от с. Искровци между скалите до с. Врбача. Върви се между скални конуси, пирамиди, чудновати фигури. Такива красиви скални образувания няма и в Искърския пролом.
  Постингът ми има елемент и на алегория. Примати, които въобще не познават тези места, нито пък могат да оценят красотата им не одобряват постингите ми. Скрити зад кухи никове, в социалните мрежи, те се опитват да приматизират предприматите или да заразяват с вируса на Маркс тези, които не могат да се ориентират в поставената им от Центъра задача. Ползвам израза на Шуман, който казва, че музиката на Шопен представлява топове, покрити с цвета. В случая в социалните мрежи ако ползвам сравнението на Шуман ше ги приравня на примати, прикриващи се между цветя, но това те сторват с възможностите на слон да се укрие у череша, както гласи една поговорка от Софийско. На тях посвещавам двата клипа, като пояснявам, че първият е вдъхновен от вещерската сбирка на вр. Брокен от Харцгебирге, където бях преди години. Вторият линк звучи като стихотворение, но в него се чуват камбани. Дано да ги разберат или понеединият от тях да им ареше...
   Ако аз бях примат, щях да се вслушвам в туй, що неприматите ми казват...
  Приятна виртуална разходка из Гребен планина! Красотата отново е велика!

image



image

               Укрит между цветя, ще мина и аз цвете.
.
image



image

             Нима и аз не приличам на тези красиви цветя от Гребен планина?

image



image

            Напуснати домове, мъка. Благодарим Ви от Драговита, Велики сили!

image



image

Следващите снимки са от горната махала на с. Драговита. България е на метри от тук.

image



image



image



image



image



image

             Пасищата на Драговита. Днес тук няма и една крава или овца...

image



image



image



image



image

Тук надморската височина е към 1000 м.Къщите са пъхнати по гънките на релефа, които не са много убедителни. Хората ми казаха, че тук някога към ноември кепенците падали и чак към април пак се вдигали. През това време тук било недостъпно.

image



image

Този бук една година почти умирал от сушата и жегата, защото
климатът се е променил, другата година оживявал отново.

image

                  Въртоп на Гребен планина, обграден от високи върхове.

image

По ливадите - овцете, в рядката гора - кравите. Някога! Днес само един турист...

image

Ерозия с посока Цариброд. Виновни са хората, изсекли гората през вековете за града.

image

Това което следва са скали, но те не наподобяват физиономи на примати, а на цветя!

image



image



image



image



image

Това скално орле ме следеше по билото на планината, досещам се защо. Ама не стана както то си мислеше, прибрах се в базата си.

image



image



image

                                      Аз съм цвете!

image



image



image



image



image



image



image

Ега ти красотата! Тук не бих се посвенил да доведа дори самия Делян Пеевски, и на него ще му ареше...

image

Най-важният въртоп на Драговита. От с. Искровци между скалите се излиза между двата върха от дясно. Един от най-красивите преходи из Гребен планина!

image

Някога - дъно на море, днес - планина. Това е възможно, но заболят с вируса на Маркс да се излекува и да стане свободен човек - това не е възможно.

image

Под тези скали има пещери, от които излиза леден въздух.

image



image

                                 Спускам се в Драговита-център.

image



image

Българите на бъдещето и в Западните покрайнини. Преселени тук в изоставени къщи цигани от квартал Бензиностанцията в Пирот. Лоша раса, казват старите хора, кършат ръце и се безпокоят за времето до края на дните си тук.

image









Гласувай:
6



1. sande - Проклети да са англичаните, англичаните - душманите!
06.04.2015 18:54
С тези думи всеки български евродепутат в Брюксел трябва да започва изказването си. Словото си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12317639
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930