Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 14:54 - СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА КУВАНЕ НА ФОТОАПАРАТ СОНИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1955 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         ГОЛЯМО НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА КАМЕРИ SONI !

 

   Фирмата Сони е ведуща в новите технологии и произвежда едни от най-добрите фотоапарати на света. По отношение на звукозаписа при клипове този тип камери нямат равни на себе си и поради това могат да бъдат ползвани и за видеозаписи. При ползване на симкарта с памет 16 гб. те могат да заменят с успех при определени случаи камерата. Предимстно при видеозаписите при тях е голямата честота на заснемането на обекта, като при възпроизвеждането се вижда дори трепкането на крилата на врабче напр. Майките на свирещи деца на продукции идват с такива камери.

    Сони въвежда обаче нови технологии, чрез които ще намали обема на фотоапаратите и камерите си, като прилага и нов преобразувател на образа, разрешаващ резолюция над 20 мгпкс. Вече се появиха първите камери от този тип, които струват по 1300 лв и са със сменяеми обективи Това означава, че не стават за туристи. Проблемът при налагащите се малки камери е визьорът, но без всякакво съмнение японците ще се спраавят и с него. За сега малките камери тип Сони DSC са превъзходни като качество, но отстъпват на големите по приближаването и липсата на визьор.

    Поради тези предстоящи промени  Сони гледа да продаде произведените си големи камери, които са с отлично качество и ги предлага по-евтино. Те имат резолюция по 20 мгпкс. и опции, които няма как да се ползват всичките. Освен това работят и като камера с много големи възмоности като динамика на образа и стереоаудио. Недостатък е големият им обем, но пък някои точно това търсят. Жените само като видят Дялан/ият с брадва/ Пеевски, веднага узряват яйцеклетки.

     За планината апаратът Сони е нещо страхотно, но теглото му с калъфа и такъмите към него е около кг. А иначе – приближава над 50 пъти, прави страхотни цветове, работи и почти на тъмно, ако се появи интересно животно – рис, вълк, мечка – може да се направи клип. Цената на тези апарати сега е от 400 до 500 лв, но ако се купят онлайн тя е още по-ниска. Преди година цените бяха почти два пъти по-високи.
   Японците се коперираха със завода  Карл Цайс в Йена, който произвежда по-добра оптика от японската, но апаратите Сони с тази оптика са по-скъпи. Напомням, че заводите Leika на Германия бяха откраднати от руснаците и преместени в СССР, защото не бяха разрушени от войната. За известно време те произвеждаха фотоапаратите   ФЕД  /б. м. Ф/еликс/ Е/дмундовиич/  Д/зерджински/, основателят на НКВД.  Дали пък няма да се появят сега нови руски фотоапарати, конкурентни на японските с наименование напр. ВФП ?  Руснаците си скапаха откраднатия завод, а германците си построиха нов и като оптика пак са първи в света. В Европа е останала думата цайси, която се ползва за очилата - толкова популярен е бил завода в Йена преди войната.

   Сега е подходящото време за набавяне на суперфотоапарат за тези които имат възможност или които ходят по планини - те и да нямат възможност, ще си го купят. Като се изчерпят тези, новите ще са доста по-скъпи, а и възможностите, които предлагат няма как да бъдат ползвани, за тях трябва още едно образование…

 

 

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
05.03.2015 19:13
"Жените само като видят Дялан/ият с брадва/ Пеевски, веднага узряват яйцеклетки."
Това може да се каже и за Боко. Особено ако е с шлифер...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Миналият петък преди парламентарния контрол репортери-шегаджии
05.03.2015 21:49
mt46 написа:
"Жените само като видят Дялан/ият с брадва/ Пеевски, веднага узряват яйцеклетки."
Това може да се каже и за Боко. Особено ако е с шлифер...


са измервали живото тегло на депутати, влизащи в парламента, съгласили се да стъпят на кантара им. Бать Боко е бил 119 кг, а Дяланият - 178, 5. Мозъкът на човека е около 2% стпрямо теглото му, а мъжеството му - 0,8%. Ако отидат двамата на купон /сега купонът се нарича Кучешко прескакало/ Дяланият ще го спукат, а бать Боко я се класира, я не...
цитирай
3. shveik5 - Да, Сони са върха и спрямо качеството, което предлагат-изгодни.
05.03.2015 22:28
Но колкото и хубави клипове да прави, ми се струва малко нереална възможността да прави клип, ако се появи мечка или вълк!
цитирай
4. planinitenabulgaria - С рис е малко по-трудно, защото се крие по клоните на дръветата.
05.03.2015 22:53
Най-сигурното е с мечка през зимата и затова си има технология:
Един застава с фотоапарата срежу дупката й, където тя спи. Другият с прът, дълъг 3-4 метра започва да я бута за да се събуди. Тя излиза срещу фотографа и той я снима. Мога да Ви покажа такава пешера в райна на Меча поляна над Добърчин, а вие ще сформирате екипа от двама души. Прът не трябва да носите, там има достатъчно израстъци от леска, дори и по-дълги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182761
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031