Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2013 00:49 - МАЛКИТЕ КАМЪЧЕТА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1634 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 05.03.2013 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      

      МАЛКИТЕ  КАМЪЧЕТА, КОИТО  НИ  ОБЪРНАХА  КАРУЦАТА...

 

    В последно време тъмните сили на прехода луднаха хората да преследват недостижими цели, отклонявайки ги съзнателно от всекидневните им проблеми и същевременно насочвайки гнева им в определена посока. Този процес се дирижира целенасочено от медиите, социологическите агенции на политпроститутите и социоведите. Мнение дават все едни и същи боклуци, подвластни на мафията, които не ги слизат от сцената почти четвърт век. А мафията през изминалите години не си губИ времето – тя на практика завладя цели градове като Перник, Дупница, Варна и много други, селата пък ги яхнаха феодали. Има емблематични личности, чиито образ се възприема като символ на мафията - кметът на Варна, главният архитект на София и др. Появи се енергийна мафия с десетина фамилии в нея, която рекетира държавата, появи се бинзинова мафия със столица Правец. Има съдебна мафия, банкова мафия, строителна мафия – те нямат чет. И всички – от местната власт, от правителството, от всякакви институции и от парламента! - на практика обслужват мафията. И как не, та нали тя ги турга на тия сладки постове! Затова когато мафията иска да стане нещо, то винаги става. Ако не, ще си назначи друго правителство, ще направи нови избори. Може хората да плащат негативите, както напр. натресените ни ЕРП-та и французите от Софийска вода, които ощетяват страната годишно с около 7 млд. лв, или концесионерите на медната руда, които ни ощетяват с още 5, но това статукво не се променя. Има обаче по-дребни престъпления, за които има разработени схеми и тези схеми работят безотказно и безнаказано вече почти четвърт век. Там може нещо да се направи, но за тях не се споменава нищо в протестите. Никой от Орлов мост не протестира и срещу така приетите от ВНС закони, с които се покровителствува престъпността?

    Започвам с един класически пример за източване, който съм го давал, но той е принципен и ще го напомня, този с общинара и мутрата.

    Общината прави търг за тротоарни плочки. Има обществена поръчка, общинар отговаря за търга. Мутра „производител” на плочки обаче се съешва с общинара и изиграват ето какъв уйдурмакючек:

    На търга мутрата представя много ниска оферта, солидна комисионна на общинара и като общината да е ударила шестица от тотото така изгодна изглежда сделката. Правят договор с мутрата, плащат й, но има клауза - ако плочките се разрушат, мутрата ще ги оправи за нейна сметка. Непробиваема ламаринка ще се окаже тази клауза за опазване гьота на общинара! Минават един два месеца, плочките се размиват, те са ужасяващо менте. Обвиняват общинара, че е излъган, той вади договора и с него тръгва /уж/ да дири мутрата. Само че има извършена една малка промяна. Мутрата пак я има като физическо лице, но като юридическо тя е сменила регистрацията си. Новата й фирма няма нищо общо със старата, която е банкрутирала, а новата прак прави плочки и то същите ментета. Ремонтът значи ще бъде за сметка на Общината. Връзките на мутрата обаче с общината остават. Следва нов търг, комисионни...схемата се прилага отново. Сега като юридическо лице не участва мутрата, а напр. гювендията й или друг бушон. Законово нищо не може да се направи, мутрата вече няма такава фирма. Който се минал, минал се. Някои обаче са се облажили от сделката, това са общинара и мутрата, продала му боклук вместо плочки. Такъв боклук се оказаха и топките по тротоарите, които вместо с бетон мутрата напълнила с вар и те се цепят при реакцията на калциевия окис с водата. По такава принципна схема е работил и управител на болница, осигурявал на болните ...фиде по 8 лв. пакетчето.

   Втора схема, която върви почти четвърт век. Пример с разбойник окрал нещо голямо - не е задължително делото му да е знаково, което означава много /парични/ знаци за съдиите.

     Престъпникът плаща на съдиите за свободата си чрез адвоката си, получава я, те го пускат. Ако сгафи пак – същата схема се прилага отново. Съдебната система – тя е бакалница, плащаш - получаващ, не плащаш - не получаваш. Възражение всяко вие тука оставете, съдебната система е независима.

    Друга схема също се прилага от четвърт век, но тя е доста по-сложна и с много разклонения, напомня мрежовия соцграфик. Тя се разиграва на тоя кон, че деца, извършили престъпления, не знаят какво вършат и поради това не носят отгворност. Тия деца ги делят на две групи – до 14 години, които изобщо не различават топло от студено и светло от тъмно и от 14 дао 18, които вече мвогат да различават едно от тези две природни състояния. И какво става?

    Става това, че почти всички ромови кражби се осъществяват от тази възрастова група. За това обаче има сериозна предпоставка, която знаят малцина и която сега ще изтъкна. А тя е тази, че до определена възраст рометата получават помощи да учат, но тъй като те не учат им отнемат помощите, наричани детските. Тези деца са пълни паразити – нито учат, нито работят. Но освен без образование, те нямат професия, за да започнат някаква работа. И какво правят обаче отлъчените от помощите ромки, започвам с тях? Ами, раждат! Ромките прорараждат още от 12 и това съвпада с времето, когато им спират детските. И така става, че детските пак тръгват към тях, вече деца над 12, но вече индиректно, чрез техните деца. Имат си график ромките, на всеки 18 месеца - приплод. Те обаче съзряват рано и законът за сношения с малолетни момичета не лови тия, дето ги заплождат. За ромките след 12 – ясно, но за рометата след 12 положението е различно – те просто увисват без детските и възрастните ромове ги ловват за бизнес. А бизнесът е престъпност, изразяваща се в крадене на животни, джици, джелезо, битова престъпност по къщите в селата. А като ги хванат какво става – предават ги на учителката от педагогическата стая. Тя започва да отговаря за тях, следи ги какво правят, казва им, че не добре да се крадне. Тези деца могат да бъдат насочени и към други деяния, напр. да хвърлят камъни по влаковете като отмъщение, за гдето не дават на ромовете да се возят на тях безплатно както по трамваите и автобусите. И да ги хванат обаче, какво? Те не знаят какво правят, не носят отговорност. А потрошените Сименс-ки БДЖ ще си ги оправи.

   Твърди се, че Израел бил най-добре организираната държава в света. Преди години и там рометата хвърляха камъни по колите на евреите, но пък евреите такъв закон срещу тях измислиха , че рометата вече като видят камък го заобикалят, не си и помслюват вече да го метнат по влак, по кола или по евреин. Какъв ли ще да е този закон? При нас обаче става обратното. Ромлидер иска сваляне на електомерите на ромовете от стълбовете, където те са недостъпни за манипулиране и поставяне в домовете им, защото от топлината, от шума и вибрациите те „въртяли” и ощетявали ромовете. Та да си ги контролирали. Искат и вендета срещу охранителя, застрелял роме при кражба в депо на БДЖ. В тия смутни времена, когато всеки иска нещо, ето и техните конкретни искания – да поставят електромерите им на място, където те могат да бъдат манипулирани, когато краднат, да не се стреля по тях от пазачите.

   Дали съм по-умен от държавниците ни, които не актуализират законодателството и не въвеждат нови закони, от които хората се нуждаят, та повдигам тези въпроси? Посочих три схеми, за които знаят и бебетата, но не и законниците ни, за да сторят нещо срещу прилагането им. А нещата са много страшни. Хората са докарани до там, че не бягат от родните си места, а направо биват прогонвани от ужасяващата битова престъпност, която превръща къщите им в руини след усвояването от тях на джелезото, джиците им и др. потреби. Това нещо е известно и на шефовете на полициите на местно ниво, но те не могат да се справят с престъпността, липсва законова база. Един полицай от Видин каза, „те всичките са безработни, живеят от кражби”. Друг каза, „не можем да се справим само ние, от полицията”! И сигурно е така. Давам и пример: започат ромнабези в едно село, окрадват го, става ужасно за хората, идва по-сериозно полицейско присъствие, набезите там намаляват. Това обаче е за сметка на съседните села, където крадците са се устремили, защото те са останали без полиция. Казах крадците, пардон, рометата около 15. Нищо не се решава с това дислоциране на полицаите в едно село. Давам нов пример със село Мечка, където решиха да турнат камери. Добре, ама ромовете откраднаха камерите. И продължението бе такова, че се навакса пропуснатото.

   При толкоз митинги, речи, да е казал някой нещо за /срещу!!!/ битовата престъпност? Не! Защото тези, които разбуниха хората за да си преразпределят сферите на влияни това не ги засяга. Те живеят в мутробароци зад дебели каменни дувари... И охрана!

 

   Имам хиляди снимки от планините на България за публикуване, имам и други теми, но съм загрижен за бъдещето на страната ни както никога до сега. Всички други държави правят нещо, произвеждат нещо, само ние нищо. Може би не съвсем нищо – планини от блоклуци навсякъде, хора-боклуци, пазарни примати. Колкото повече мязаш на изрод, толкоз повече та уважават. На там ли сме се уструмили, до къде ще достигнем? Има ли обратен път!

   Тези въпроси не ми дават мира, съсипват ме. Като турист съм виждал ужасни неща. И предричам нещо, което съм казвал и друг път:

   Българите ще се концентрират в три-четири града и цялата останала ни територия ще остане на престъпниците. И сега имаме цели региони, където държавата просто я няма. Те ще стават все повече...

   



image

Този го харесах за новия месия. В дясно от него е малкото месийче.

 image

                    Така ще изглежда България ако Местана състави кабинет....



Гласувай:
13



1. nicodima - В последната снимка няма нищо лошо - напротив - прекрасни кокичета!
05.03.2013 08:52
А че има опасност Местан да състави кабинет - да, дотам я докарахме!
Що се касае до обществените поръчки - този закон е в основана на унищожението и на голяма част от държавните болници, където играеха фиктивни фирми за апаратура и консумативи срещу действаща фирма на шефа, комуто плаща тлъсти комисиони. С държавни пари се купуваха апарати и консумативи на цена, двойно по-висока от действителната. Останалите пари се разпределяха по веригата от доставчици, та до шефа на болницата. Но ако гъкнеш - си уволнен, нали разбираш какво означава това. И никъде не ще си намериш място - това вече го преживях през 1991 г.
Бъди здрав, Коста, и се надявам скоро да описваш изпълнени с надежда картини!
цитирай
2. mt46 - Поздрав, Коста!
05.03.2013 09:30
Затова са нужни коренни, а не козметични промени... Най-будните протестиращи искат именно коренни промени...
цитирай
3. allvin - Свобода или смърт!
05.03.2013 09:32
Ами значи време е да хванем ,,калашниците" ...
цитирай
4. monna - Голата истина!
05.03.2013 11:23
А защо е така? Къде е коренът на злото?!
цитирай
5. sande - Един ром каза:
06.03.2013 10:58
Получавам 35 лева социална помощ. И жена ми получава по 35 лева на месец.

И ми искат на всичко отгоре да Им плащам за тока и водата!

Каза го с огромно възмущение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189323
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031