Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2012 11:49 - ПРЕДКОЛЕДНИ РАЗМИСЛИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2565 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 14.12.2012 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                             Посветено на Bojo12345, на Mt46  и на Ka4ak:                                                

                                                       
ПРЕДКОЛЕДНИ  РАЗМИСЛИ

 

     Много смешни случки ме споходиха през тези дни преди Коледата. Първата бе, че се съгласих да ми извадят един мъдрец, за който зъболекарите ме кандърдисват от 30 години. Познавам доста умела зъболекарка, която успя ме съгласи. Не се притесних в началото, но след час на стола, а зъболекарката – изпотена, като излизаща от баня - като ми показа какво едро нещо е извадила, тогава и аз се изпотих. На другия ден, притеснена, ми се обади да ме пита как съм.

    Тази интервенция съвпадна с друга смешна случка - жена ми вместо цветя или бомбони от НМУ, донесе....грип. Децата все я заразяват. Аз все си мислех, че имам имунитет, защото не ме бяха ловили грипове от години, макар да съм бил измежду болни, но сега ме хвана такъв с доста смешно страниична изява –  кашлям като пушка.

     Смехориите не свършват до тук. Поради някакви сАображения министерството на енергетиката и туризЪма щяли да го делят на две. Дали са започнали да правят разлика между туризъм и ток-въглища или пък някой е споменал негова майка /на министерството/ и то сега ще се плоди с нова администрация, не ми е ясно. Но пък с едно съм наясно:

    Че по-подходящ за министър на новото министрество от мен нема, е па нема! Достатъчно е да погледат блога ми тези, дето ще намислят какви изисквания трябва да имат явяващите се на конкурса за нов министър и ще ме вземат и без конкурс. Но аз не съм убеден, че ще се съглася.

    Имам доста останали връзки и проучих какви възможности ще имам ако оглавя аз министерството, което ще ми предложи заплата само 1800 лв. Никакви бонуси няма за прослужено време, няма и 13-а заплата, ще ме следят Боко, Цвъко, от НАП и ДАНС - това си е слаба рикиа за тия мижави пари! Премислих аз и ще приема, но само ако ми гласуват персонална заплата, поне три пъти по-висока.  Първо, защото съм много вътре в тази тема и защото ще надвишавам интелектуалното ниво на останалите министри. И  те имат качества обаче, признавам им ги, по които аз не мога да се меря с тях. Министърката на МОСВ когато всички свършвали с по бутилка водка, тя от там нагоре започвала. Тоя на културата с уискито „Белая лошадь” и „Шагающий Иванушка” също бил много добър, а двамата когато поркали в една компания превръщали пиенете в изкуство. Ако турнат това в изискванията, ще ме отпаднат от класацията.

    Пред мен обаче се разтварят нови хоризонти във връзка със скандалите по назначаването на последното вакантно място в Конституционния съд /КС/ и аз искам те така да се разгорят, че в пламъците им всичките съдии да изгорят. Възможно е казусът с назначаването на конституционен съдия да придобие ново, значително по-широко измерение. Оказва се, че не може да се намери некорумпиран върховен съдия за този пост. Това е ясно както че ще съмне, защото в съдебната система ако не си корумпиран си оставаш закотвен в някой нискоинстанционен състав, а куфарчетата с парите на престъпниците /с куфарчета работят кокошкарите, а едрите престъпници ползват за превоз на парите си тирове и дори кораби/ профучават край теб и отиват отиват в банковите сметки на високоинстанционните съдии, над които е само Господ. Защото те са честни и поради това - независими.

    Надигат се гласове обаче - защо проверки само за тези съдии, които не са от управляващата партия, а не и на тези, които се заклеха без да бъдат проверени. Аз знам защо - защото ако проверят тези, които се заклеха какви са ги вършели, трябваше не само да ни ги одобрят, но и да ги окошарят. Дори по-далеч отиват гласовете - не само какви са ги вършели, а и какви не са ги вършели, визирайки главния прокурор, който бе назначен на тази длъжност от Параванката, а сега като конституционен съдия - от Плевнялиев. Казват, че като главен прокурор нищо не бил свършил, немало осъден горям престъпник. Аз съм чувал обаче, че не е така. Бил поисквал по време на мандата си снемане на имунитета на депутиран, но му се обадИли или пък он сам размислИл - и се брактисал от намерението си - оттеглил обвинението си. Това е един много гъвкав пенис на прокуратурата, ползван за обръщане на хода при знакови дела. Ще поясня, че понятието „знаково” означава дело, чрез което се извършва разпределението на финикийските знаци на престъпника между съдиите срещу свободата му. Но пък много книги бил прочел по време на мандата си главния прокурор, толкоз много, че го нарекли Библотекаро.

   Както е тръгнало е ясно, че некорумпиран съдия няма да се намери и поради това ако назначат такъв на вакантната длъжност за КС някой като предишните - без проверка или без да проверяват компроматите срещу него докато се закълне – след това той е с имунитет за 9 години! – голяма злоба ще се нададе. Поради това е възможно да назначат за конституционен съдия неюрист, но пък почтен човек. В този раздел аз се вграждам напълно, но отсяването ще е много голямо, защото ще се избере само един човек. Има и още няколко почтенни хора в България, ще падне яко преборване за да заема точна аз тази длъжност. Надеждата ми обаче е да се проверят и новопредставените в КС, които не ги провериха, да ги вкарат в кауша и така да се освободят още вакантни постове за конституционни съдии. С това вероятността аз да заема един от тях и през следващите девет години става 100%, защото щатните бройки в КС надвишават броя на почтените хора в страната. И ще работя на тази мечтана от всеки съдия длъжност защото:

   Заплатите са 4000 лв. на месец, бонусите за 35% върху заплатата всеки месец и за края на годината имат гарантирана 13-а заплата. Мандатът е девет годишен. Конституционният съд заседава веднаж в месеца всяка сряда преди обед, като съдиите вземат материалите по делото - ако има заведено такова и проучват казуса в дома си. Това гарантира принципа на самостоятелност и независимост при оформяне на становището им. Другият месец пак в една сряда в средата на месеца тях ги сбират отново на работа и становището им трябва да бъде готово ведно с мотивите за него.

   Доста голяма е разликата между поста министър на туризма и конституционен съдия. Не съм изчислявал, но за четири часа работа на месец да вземеш брутна заплата около 6000 лв. ми дава основание да се ориентирам към КС. Ако знам някъде в България работа с почасово възнаграждение над 1500 лв./час, ще се насоча натам, в пазарна икономика живеем, а Догано казва за нея: Интереса клати феса! Ако ме поканят да оглавя министерството на туризма ще трябва да ходя всеки ден на работа, но ще ме грози и опастност – на приеми ведно с министърката на МОСВ и тоя на културата сигурно има изискване да приемам алкохол колкото тях или пък да ям колкото министърката на МРРБ, което означава да стана пиян като тараба ила да експлроадирам от преяждане. А има втора опастност. Да заприличам на тях и като ме явяват по телевизията, хората да кажат и за мен: Глей го тойо, новио - гаче ли с конкурс за идиоти са го назначили...

    В България бедните, достойни хора бяха ограбени и живеят много трудно. Всички те се надяваха на „коледни” добавки, но Дянков каза:   

   Бюджетът не разрешава! В приходната му част не постъпи това, което очаквахме, за хората коледни добавки тази година няма да има!

   Дянков обаче е прав. Да си финансов винистър на една държава, където голяма част от хората живеят от престъпност, където има сив сектор поне в 1/3 от икономиката, където се продават контрабандни стоки, големите престъпници са недосегаеми от мадиите /пардон, съдиите, така ги нарече един поет/ трябва да имаш и още едно качество – да си баща на татко Барба или поне фокусник, за да се справиш. Аз ще дам пример, от който се вижда, че никак не му е лесно на финансовио.

   Всички знаем, че магистратите / мадиите/ въпреки обстоятелството, че имат много високи заплати - 4000 лв. на месец и 35% премия върху тях, получават и тази година 13-а заплата. Не съм им виждал ведомостите, но не мога да допусна, че и върху нея няма да има 35% бонуси. Няма пари в бюджета - няма пари за хората, но пък за мадиите има. И как няма да има?

   Преди 2 години, когато Дянков си мислеше, че стои над тях им спря премиите. Те възразиха, уредиха си среща с него във ВСС. Дянков, тогава с много високо самочувствие, такъв им го беше приготвИл, че да не смеят и да се обадят. Но не винаги става, както човек го намисли. Виждайки съдиите къф са му го приготвИли, успял само да промълви: Аз вече така няма! И побегнАл обратно към МФ, забравяйки да си скатае туй, дето им го бил приготвИл, та станал за смях на всички, които го видяли по обратния марш. Върнал се той в министерството и чак когато подписал платежно нареждане с исканите от мадиите премии се сетил да си го прибЕра обратно. Та станал за кашмер и във ведомството си. От тогава до сега подобни грешки Дянков със мадиите не прави.  Пита: Колко искат там ония? И подписва първо платежното нареждане за тях.

    Опитвам се да разбера защо Дянков постъпва така. От една страна няма пари за „коледни” на хората, защото няма постъпления в бюджета. От друга страна обаче за мадиите има. Дали защото ги разделя на две категории – хора и мадии или защото добре си е научил урока от преди две години и сега с осторожно внимание внимава на кои да даде и кои да отсекири. Не мога да преценя съвсем точно действията му.

    Този казус ме размисли и аз реших окончателно за себе си:

    Ако ми предложат за оглавя новото МТ /Министрство на туризма/ или да стана конституционен съдия, ще избера втората опция. Голяма разлика има да си съдия и каквото и да било друго в страна, където съдебната система просто я няма. Не че съвсем я няма. Тя участва активно при прехвърлянето на парите на големите престъпници в чужди банкови сметки срещу свободата им. Да правиш туй и да си недосегаем /пардон, независим и с имунинет/ ме навежда на мисълта, че ако 3000 години преди маймуните е имало държава, нещата в нея със сигурност са били по-разумно уредени, а корумпираните мадии – отстранени.

    Предколедни размисли…

  

    




Гласувай:
11



1. ka4ak - Коста,за това им предложих,ръкописен текст,от Президента,до Портиера!!!
14.12.2012 12:23
Та в молбата за постъпване на държавна служба,черно на бяло да са написали:/за по лесно,ще ти пусна един коментар от поста ми,дали е страшно моето отворено писмо??!!/
22.02 11:35 - 22. kass - "Трябва ни кауза, голяма колкото България" Иве,все пак нали трябва да стъпим на нещо!!!
kass написа:
“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”

смърт, смърт и пак смърт?
мъртвият може ли да се поправи?
и кой е безгрешен, че пръв да хвърли камък?
Левски се е борил за свобода... Днес ние сме свободни хора...
Той е имал враг... днес врагове сме си ние самите...

Като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.”
Ето, това е кауза...

Базата,Основата,Моралът е ясен!!!
1.ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ
2.ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНОСТТА НА НАРОДА НИ И ГО ГРАБЯТ, УЖ БИЛИ ПО-УМНИ И УЧЕНИ, А ВСЪЩНОСТ ЛУКАВИ И ХИТРИ
3.ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА
4.ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО
5.ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО, ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ
1.а.ЗА ТАКИВА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ С НАРОДНИ ПАРИ
Можеме само да ги спазваме и надграждаме"Като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.",защото“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”и да не забравяме че,
ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИ МУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ.
Толкова е просто и за това гениално!!!:)))
"И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ."

Постинг: "Трябва ни кауза, голяма колкото България""Тефтерчето на Левски е наръчник за държавника"Страшно ли е моето Отворено писмо?
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
2. planinitenabulgaria - На Ka4ak:
14.12.2012 12:38
Днес законите покровителстват престъпниците, за де облатгодетелствуват съдиите. Припомням казуса с делото "Опицвет", където "наркомани" си направил цех да си проишзвеждат амфетамин зоа тях и си произвели едон тон, като всяка доза от 10 мг. струва 10 лв. Така прецени съдът, върна им дрогата и ги оправда. Тандемът Велков - Младенов, от едната страна, от другата Иван Григоров и Тихчева. Сега има подобен казус. Зографът Опиц гръмна престъпник с 90 регистрирани грабежа и не осъждан за нито едно от тях, Опиц - с 40 грабежа на дома и ателието му. Съдът прецени, че убиецът Опиц е прекърщшил живата на това младо птиче и го осъди да плати 300000 лв. Познай, Г/н Качак, къде ще п остъпи тази сума за разпределение.
А осиновената циганка, зампрезидентката, лобира за отмяна на доживотната присъда. За я залобират манафите дано!
Много тежко било да се осъди престъпник до_животно...
цитирай
3. mt46 - Поздрав, Коста!
14.12.2012 12:49
Парламентът приема и разпределя бюджета по министерства /и по интереси/... Лекарите, юристите, едрите бизнесмени имат лобита в НС - за тях са големите парчета от баницата. А пенсионерите си нямат лоби - няма кой да ги представлява, да им защитава правото на достоен живот... Дянков е пионка... Безплодното събрание е част от Бермутренския триъгълник, възникнал на нашата територия...
цитирай
4. ka4ak - 2. planinitenabulgaria - На Ka4ak: Коста,благодаря за жеста!!!:)))
14.12.2012 22:59
planinitenabulgaria написа:
Днес законите покровителстват престъпниците, за де облатгодетелствуват съдиите. Припомням казуса с делото "Опицвет", където "наркомани" си направил цех да си проишзвеждат амфетамин зоа тях и си произвели едон тон, като всяка доза от 10 мг. струва 10 лв. Така прецени съдът, върна им дрогата и ги оправда. Тандемът Велков - Младенов, от едната страна, от другата Иван Григоров и Тихчева. Сега има подобен казус. Зографът Опиц гръмна престъпник с 90 регистрирани грабежа и не осъждан за нито едно от тях, Опиц - с 40 грабежа на дома и ателието му. Съдът прецени, че убиецът Опиц е прекърщшил живата на това младо птиче и го осъди да плати 300000 лв. Познай, Г/н Качак, къде ще п остъпи тази сума за разпределение.
А осиновената циганка, зампрезидентката, лобира за отмяна на доживотната присъда. За я залобират манафите дано!
Много тежко било да се осъди престъпник до_животно...

Но,това не може да ме принуди да се съглася за действията на Опиц!!!:(((
Абсолютно съм съгласен,че е изкривена системата!!!Едно такова момче/като жертвата на Опиц/,заради изкуствената болест с която ние сме го заразили,извършва около 400 кражби и грабежи на година,да не коментираме,другите му престъпления!!!,но това не трябва да се наказва със смърт,а като трезвомислещи хора,да направим така,че тази изкуствена и смъртоносна болест,да не поразява НАШИТЕ ДЕЦА!!!
цитирай
5. sande - Поздрави, Коста! Ти си за народен представител!
15.12.2012 11:30
Първо - ще можеш спокойно и на държавни разноски да си обикаляш планините. Мерцедес, шофьор, охрана и пр. А не като сега, да трепериш да не те гръмнат дървари, скрападжии, обирдижии, нови кърджалии ..

Второ - по -голема заплата. Нема таван. Наскоро лидерът на Партия "Атака" Волен Сидеров посетил за седем дни /шест нощувки/, заедно с Деница Гаджева - депутатка и съратничка на Волен в борбите, Париж. Наели апартамент в най-скъпия, супер разкошен хотел за милиардери и държавни глави, петролни шейхове и др. от този ранг /по-нагоре нема!, на пет метра от Айфеловата кула,/ И платили 17 хиляди евро. Взели си и фактурка, всичко описано по разните му услуги и екстри. Чиста работа. То пък и тези завистчии и мушмороци от Телевизия СКАТ за беля и те се снабдили с копия на фактурата на няколко страници и Проспект на
хотелчето. Българска работа. Аман! Аман от завистчии! Ама като гледам, работата ще се потули.

А ти искаш да се набуташ в разни министерства, където те чака яка работа, разправии и кандарми всякакви. Отговорности, ядове и само бръчки по челото, с една дума. Не се ли наработи, бе Коста?

Не ти требе.
цитирай
6. planinitenabulgaria - На Sande/
15.12.2012 15:54
sande написа:
Първо - ще можеш спокойно и на държавни разноски да си обикаляш планините. Мерцедес, шофьор, охрана и пр. А не като сега, да трепериш да не те гръмнат дървари, скрападжии, обирдижии, нови кърджалии ..

Второ - по -голема заплата. Нема таван. Наскоро лидерът на Партия "Атака" Волен Сидеров посетил за седем дни /шест нощувки/, заедно с Деница Гаджева - депутатка и съратничка на Волен в борбите, Париж. Наели апартамент в най-скъпия, супер разкошен хотел за милиардери и държавни глави, петролни шейхове и др. от този ранг /по-нагоре нема!, на пет метра от Айфеловата кула,/ И платили 17 хиляди евро. Взели си и фактурка, всичко описано по разните му услуги и екстри. Чиста работа. То пък и тези завистчии и мушмороци от Телевизия СКАТ за беля и те се снабдили с копия на фактурата на няколко страници и Проспект на
хотелчето. Българска работа. Аман! Аман от завистчии! Ама като гледам, работата ще се потули.

А ти искаш да се набуташ в разни министерства, където те чака яка работа, разправии и кандарми всякакви. Отговорности, ядове и само бръчки по челото, с една дума. Не се ли наработи, бе Коста?

Не ти требе.


Не съм се наработил Sande, приработило ми се като конституционен съдия, та две не видим...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183656
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031