Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2012 21:21 - ОТНЕТАТА НИ ЧАСТ ОТ СТРАНДЖА, ПРИДАДЕНА КЪМ ТУРЦИЯ СЪГЛАСНО НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР ОТ 1919 г.
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3989 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 05.11.2012 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Провокативното изказване на Догана срещу резултатите от Балканската война по случай нейната стогодишнина ме подсети да поместя в блога си и последната част от картата с отнетите ни територии по Ньоския договор. Съгласно този договор добрите в Първата световна война освен Англия и Франция са и турците, които 500 години владеят земите ни и са ни ограбвали. Какви беди донесоха те на страните от Балканския регион знаем всички, тяхно продължение бе и юговойната, но продажни правителства разрешават на емисари да водят вражеска пропаганда срещу страната ни на етническа основа. Набедени сме за лоши и това продължава и днес.
   Турците обаче са тия, дето им дават баницата. Защо Англия подари на Турция след Първата световна война гръцкия остров Кипър? Защо пак най-вече англичаните пуснаха турцита на Балканския полуостров, след като е известно, че те са завоеватели и на Мала Азия, където в крайморските райони е имало гръцки държавици. Защо им разрешиха да задържат и други чужди земи, да избият арменците, защо придадоха към станата им по-голямата част от държавата Кюрдистан?
  И ето резултатът. Възползвайки се от противопоставянето по време на Студената война Турция стана голяма сила. Сега тя иска да влезе в ЕС и в Съвета за сигурност,
Божидар Димитров се обади, че Турция ни дължи обезщетение за изгонените тракийски българи от там и веднага го изхвърчаха от правителството. Друг техни агенти открито работят срещу България от самия Парламент, но да се обади някой - такъв няма от страх да го не треснат с рязанати си карабина. Нали те измислиха формулата на етническия мир, дават скъпи консултантски услуги за язовири.
   Има ли някъде другаде по света държава, която да търпи подобни врагове и да ги толерира? Аз мисля - не!

image

    Отнетата ни територия по Ньоския договор, придадена към Турция. Границата преди този позорен договор преминава по вододелното било на Странджа и достига нос Серверборун. По въздушна линия сегашната граница е дълга 70 км, а по същия начин измерена границата до 1919 г. е дълга 90 км. Получава се приблизително един правоъгълен триъгълник с катети 35 и 70 км. и хипотенуза 90 км. Площта му е около 1500 кв. км. Това е златна земя, където растат всички възможни култури и която се напоява от бавнотечащите странджански реки. Освен това планината е богата на дъбова гора, а покрай морето има приказни плажна ивица с дължина  50 км, като пясъците са подобни на тези при Ахтопол и Резово.
   
image

   Това е колаж. Двете десни фигури отдавна ги няма измежду живите, но до снимките им се кипри един нов герой, кръстоска между татарин и циганка. Прякорът му е Манафага. Той настоява за нов прочит на Балканската война, която според него е целяла етническо прочистване - да се изгонят турците от завзетите от тях страни на Балканския полуостров. За целта Манафа иска да дойдат тук историци от Турция и Саудитска Арабия, да ни обяснят точна как стоят работите, защото ние не ги разбираме.
   Въвеждам още един герой, Гьотверенага, който трябва да пази страната от големите престъпници. В европейските страни този герой има длъжност главен адвокат на държавата, при нас - главен прокурор. Но понеже последният - пък и предишните - беше менте, те такива като Манафага ще размахват заплашително  рязаната си карабина, защото....нямаме държава и съседните държави си градят политиката на тази база.
    Не считам за нужно да обяснявам що е манаф и що-гьотверен.
 
image

   Представителят на Франция при договарянето й с България,  каква територия от нея да отнемат за това, че според тях сме лоши." Името му е Мосю Пепе, но поради сексуалната му орентация е бил известен с прякор, който преведен на български  звучи така: Педерасът непочистен. Предполага се, че има по лицето сифилистични гуми и поради това го крие.

image

    Това е снимката на представителя на Англия в двореца в Ньой, архитектът на Ньойския договор. Той е имал звание сър и се е казвал Едуард Хуйедар. По-късно се установява, че е заченат при непредумишлено островно кръвосмешение с по 15 промила уиски в кръвта на зеченалите го. Понеже е изрод, крие лика си, но аз разполагам с още снимки..



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12306520
Постинги: 4575
Коментари: 10805
Гласове: 18383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930