Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2012 22:59 - ОТНЕТИ НАШИ ЗЕМИ ОТ...ЧЪРЧИЛ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3922 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 29.10.2012 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Втората световна война е свършила. Чърчил твърди, че на звяра /Сталин/ трябва нещо да се даде, защото убитите войници на СССР са над 20000000. За компенсация му дават дори част от Германия и Австрия, но после се отказват от частта за Австрия и Сталин им я "връща" доброволно.
   Средиземноморският район обаче е много важен в стратегическо отношение и поради това трябваше да се вземат превантивни мерки при евентуален конфликт със звяра. За доста проходи по Родопите затварянето им се оказа достатъчно, защото от наша страна натрупаха по пътищата за тях заварени на обемен кръст релси и взривиха мостовете. Най-важният проход обаче, Промахон, за него Чърчил има предложение: да се премести границата така, че целият проход да бъде в Гърция, за да е сигурна работата. Който е приминавал през прохода, знае как изглежда той.
 И местят границата. Вместо по централното било на Беласица, днес тя минава по един неин рид, който се спуска у нас преди Промахон. От другата страна на река Струма след прохода Промахон обаче има доста висока скалиста карстова планина, Сенгелската. Тук решението е: цялата Сенгелска планина в Гърция, ведно с българското село Сенгелово. Новата граница ще преминава в наша територия по реката Пиринска Бистрица. След това пак ще се изкачи, от където трябва да минава, по билото на Алиботуш. Дължината на старата граница от към Беласица е 10 км, а от към Алиботуш е 20 км. Отнета ни е територия около 150 кв. км. по стратегически причини. На картата не личат билата на планините, защото тук районът е карстов и реките текат по подземен път.
 

image

   Черната плътна линия е границата между България и Гърция до 1919 г. Туй навитото от дясно на прохода Промахон по сегашната граница означава че вече е било завършено теленото заграждение, известно като Системата Сигнал 100, което стана около 1976 г. по разпореждане на Брежнев.  По Беласица то не бе построено, защото тя е лесна за охраняване - представлява така силно наклонена ливада, че не може да се преодолее и се вижда всичко, а освен това е и много висока. Поради това този район привлече след 1990 г. желаещите предимно от ОНД да преминат в Гърция със стоката си да се пробват тук, което пък положи основите на каналджийството в България. Тук то се роди, тук то напълни гушите на много от тази "професия", после се разпространи по вододелното било на Родопите и Странджа. Срещайки ме сам по планината хората ме мислеха за каналджия, а като ги убеждавах, че не съм, а просто турист, те се усъмняваха и ми предлагаха...канал, по който веднага да ме прехвърлят в Гърция. Пълно бе с гладни каналджии от Вълкосел, Туховища и къде ли не. Вече няма ни един. 



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Санде: Коста, тези Чърчиловци от край време обичат да преначертават граници на държави ...
30.10.2012 10:38
... по техен си кеф. И интерес.

И то по целия свят.

От град Херат до Хайберския проход между Афганистан и Пакистан границата е начертана от Миртимер Дюранд през 1893 година, секретар по външна политика на английско-индийското правителство. Известна е като "линията Дюранд" 2500 км. Отделя Афганистан и Пакистан /огромната област Белуджистан/.

И досега афганистанците не я признават. Казват: "Когато ние отидем в Лондон и им теглиме една граница, тогава и ние ще признаем техната граница!"

Тази Чърчиловска граница всъщност представлява усмирителна риза за лудия - т.е. България. Чърчил - неговата мама!
цитирай
2. sparotok - граници
30.10.2012 21:51
Чърчил може да е отрязал 150 кв. км...англичаните изгубиха Индия, след нея Ирак, Палестина, Хон-Конг...

Бог вижда:)
цитирай
3. doctora - доктора
04.11.2012 13:43
точно така ... и американците и КАПИТАЛА реално изпълниха основния си замисъл да разрушат колониалната система и я разрушиха ... скоро КАПИТАЛА ще направи нещо през главите на политическите глави - ще разруши и създадените граници от шибаните зверове и то не само от сталин, а и от наричащия го по този начин и чърчил и т.н. ... за да направи това до край на КАПИТАЛА му трябва ЗНАМЕ, ГЕРБ, ЕДИННА РЕЛИГИЯ, КОЯТО ДА НЕ ДОПУСКА ДРУГИ РЕЛИГИИ ЗАЩОТО ТЯ Е ИСТИНСКАТА, А ДРУГИТЕ СА ЛЪЖА / само науката лишена от религиозност, тоест / парадокс / признаваща съществуването на вечността и "познаваща" "истинското" лице на господа бога може да свърше тази работа/, ТРЯБВА НИ И ЕДИНЕН ЕЗИК, НО ТОВА НЯМА ДА Е АНГЛИЙСКИЯ ... тъ, не религиозните водачи ще донесат тази реалност, а капитала ... КАПИТАЛА ЩЕ ДОНЕСЕ ЕПОХАТА НА МАЙТРЕЯ И ЩЕ Я ДОНЕСЕ ИСТИНСКИ БЕЗ ПУДРА И ГРИМ ... идват интересни времена и оръжията са почти изковани ... не ми е ясно защо всичко тръгва от българия, но най-вероятно някога назад във времето несъществуващо тук всичко е и свършило ... амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12283283
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930