Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2012 12:07 - КЪМ ПОСТИНГА МИ ЗА КАРТАТА В МАКЕДОНСКИТЕ УЧИЛИЩА:
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2015 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     КЪМ ПОСТИНГА МИ ЗА КАРТАТА В МАКЕДОНСКИТЕ УЧИЛИЩА:

 

     Не съм очаквал, че постингът ми ще има толкова коментарии. Някои от тях не одобрих, защото са злостни. Повече бих желал чрез постингите си да укажа маршрути за туристите по българските планини в Северната и Южната крайни и те да започнат да посещават тези бисери. Но това, което става на Балканите и промените, които предстоят явно повече вълнуват хората и затова ще изкажа някои свои мнения и аз – та нали блогът е пространство точно за това!

 

1.      Възможно ли е присъединяване на Македония и България?

 

    Такива възможности не съществуват, но ако това нещо се извърши то ще бъде вкарване в Българиия на бомба със закъснител, която ще избухне след петдесетина години. Такъв акт автоматично ще направи албанския етнос в Македония български граждани и не е необходимо да съм пророк, за да кажа какво ще  последва. Те ще започнат да се заселват напр. по изоставените плодородни земи в Северна България, където хората, забравени от държавата са били прогонени от ромнабезите срещу имуществото им и самите тях. Във Видинския край има много такива райони, но има също и по Монтанско, по-малко във Врачанско, като тенденцията е те да се увеличават. Циганската престъпност по селата и беззаконието прогонва все по-активно хората, които престават да произвеждат продукция, местят се по градовете при децата си и от производители „висват” на пазара. Циганите не са проблем за албанците – прогонват ги веднага или ако откажат ги пребиват или дори избиват. След завръщането на косовските албанци от Македония вече в опразнената от сръбските войски тогавашна автономна република Косово първото нещо, което стана там бе да избягат циганите от Косово и почти всичките виснаха за помощи в Белград, но преди месеци ги изгониха и от там.

    А какво правят, когато отидат албанци в чужда страна?

    Първото, което правят е един обор за животните. После до обора правят пристройка за тях. И започват да работят по цял ден и да раждат деца. Позамогват се и всичките си пари дават за недвижими имоти. Изкупуват ги, заселват ги с  подрастващи албанчета и правят миниалбанска държава. Тя се разширява и оттласква етноса, при който те са се заселили подобно на излюпило се в чуждо гнездо кукувиче. Като трудоспособност, като недопускащи да бъдат крадени и като способност, да защитават имотите си те нямат равни на себе си. Константин Канев говори за овчарите албанци, наричани арнаути. Да бъде открадната овца от такъв овчар е невъзможно, защото опитът ще завърши със смърт за крадците или арнаутите. Поради това крадците на овци не са нападали стадата на албанците. Арнаут е турска дума и означава упорит и проклет човек. Такива са били албанците за турците и за да могат да ги манипулират чрез моллите са ги ислямизирали по време на турското иго.

   Присъединяване на Македония към България означава допуск до България на тези хора, а като ген, като трудоспособност те се недостижими и ще станат мнозинство в страната след определен брой години, функция на броя на преселилите се албански семейства. И други причини има, разбира се. Толкоз велики са потомците на Александър Велики, че не виждам възможности те да се ешват с други. Цялата световна култура идва от тях, а никой не им го признава. Дори циганите в Македония са свързани с Александър Велики - дошли в страната по негово време от Египет.

    Поради тези причини, но най-вече албанската експанзия на Балканския полуостров считам, че присъединяване между България и Македония повече не е възможно. Скоро ще видим усъвремен сценарий на косовския в Сърия и той ще е следният:

   Без да има война, както в Косово, в един район от Македония ще останат само албанци. Македонците сами ще разберат, че те са загубили етнически тази територия. А споровете, напрежението и вероятно сблъсъците ще са за Скопие. Там албанците са доста, размножават се отлично, а и някак Скопие е много близо до Албания.

 

2.      Новата трудова ос Албания – Швейцария.

    Швейцарците, те са по финните работи, но те се израждат и вече и това не могат да правят. Поминъкът им идва предимно от банките и от туризъм, защото страната им е много красива. Лошото за тях е, че генът им се е изчерпал и вече не могат да работят. От друга страна са те богати и могат да си доставят в страната свежа кръв както американците със зелените карти. Това швейцарците правят като техни богати ергени-изроди вземат красиви моми напр. от Черна гора. Вероятно с медицинска помощ успяват да заплодят момите, но и това няма да продължи дълго. Богатите швейцарци обаче не могат да подържат сами прекрасната си страна и се нуждаят от работници. Тези работници получават доста по-малко възнаграждение от швейцарците, но то е много високо спрямо страните, ог където идват работниците. В последните десетина години швейцарците са се преориентирали към работниците, които наемат и сега наемат само албанци. На този трудов паазар вече се появявали и косовари, но засега малко и много зле посрещнати в Швейцария от албанците. Тези работници са заети в хотелите, където готвят, чистят, перат, мъжете ремонтират хотелите, сгради, църкви и различни съоръжения, като ги бойдисват, укрепват, гледат животни, ниви и т. н. Те ремонтират пътища, подържат градини, чистят езера и реки, събират и обработват сметта на градовете. Тези данни имам от една албанска професорка по музика. Доверието на швейцарците към албанските ралотници било голямо, те работели съвестно и станало така, че вече почти никакви работници от други страни за неквалифицирана работа те не наемали. А за Албания приходите от работниците по Швейцария станали изключително важни за останалата част от семействата им. Защото Албания била бедна и доходите на хората идвали предимно от земеделие и тежка работа по кариери, добиви на природни ресурси, напр. битум, което пък било страшно мръсна работа.

    За да започне този процес на пренасочване на албанските рабтници към Швейцария спомогнали...гърците. Преди това те наемали албанци, съзнателно незаконно, експлоатирали ги жестоко и ги изгонвали от страната без да им платят възнагражденията като ги заплашвали, че ще ги издадат на полицията, защото пребивават в страната незаконно. Стигнало се и до отмъщения на албанците върху работодателите им. И те престанали да ходят в Гърция. Оценили ги обаче в по-богата страна, Швейцария. И така се получила новата трудова ос, взаимно изгодна и за двете страни.

 

3.      За често прилаганите сравнения, които са абсолютно неподходящи:

-          Цигани и турци,

-          Цигани и албанци.

 

   Тези сравнения не правят никакъв смисъл. Турците и албанците са етноси, които имат общи ценности - вяра, независимо дали е католическа или ислямска, имат трудови навици, живеят от труда си и поради това са независими в голяма степен, имат чувство за национална принадлежност и доста особености. Турците напр. имат култ към водата, дърветата и камъка, каквито имам и аз. И турците и албанците много работят. И едните и другите си имат качества и съвсем не са за подценяване. Защото ако се наложи или им разрешат ще си основат държава – била тя и на чужда територия - те ще спазват законите в нея. От конкурса за млади пианисти в Битола се убедих и в друго, албанците са доста музикални. От друг конкурс се убедих пък, че турците са с добри гласови данни за певци.

   За разлика от тях циганите се номади, които се установяват само там, където могат да паразитират към другите народи. Те не могат да имат своя държава, защото нямат нито национално чувство, нито чувство за отговорност, за собственост, не могат да работят, не притежават и ценностна система. Те живеят на пазарния принцип, който от тях копираха американците за своята прочута пазарна икономика и след Втората световна война я внедриха и в Европа по плана на мафията Маршал, имаш за цел да срине ценностите на Стария континент и да превърне хората в Европа в пазарни боклуци: без ценностна система, да търсят печалба от всичко и по много, за културата – нищо!

   Много хора обаче не схващат тази огромна разлика между турци и албанци от една страна и циганите от друга и когато искат да очернят някой етнос, сраняват го с циганите. Комбинацията турци + цигани и албанци + цигани е невъзможна. И турците албанците така далече прогонват циганите от себе си, че те не смеят да припарят до тях. Още като деца в мечитите моллите проповядват, че ако в селото на хора с ислямска вяра се появи ченгене,  /циганин/ то трябва да се следи и да да се прогонва далеч от селото. Има изключения, разбира се, но да крадат циганите турци или албанци –това не е възможно.

    В България циганите проникват при упадъка на Турската империя. Преди това циганите са минали от тук и са се достигнали чак до Испания, като те са били приети радушно, но след като ги разбрали какво правят в Европа почнали да ги избиват и те побегнали към нас. Това съвпада по време с отблъскването на турските завоеватели от Австрия. Следвайки местата на сраженията – след военните действия има достатъчно мърша за ядене! - между турци от една страна и австрийци и италианци от друга, те достигат пределите на турската империя и прониикват в нея., респективно в България. Веднаж преминали от тук още по времето на Александър Македонски и не намерили среда за развитие, те в края на ХVІV век се завърнали отново. И намерили нужната им среда в разпадащата се турска империя. Така достигат чак до територията на днешна Източна Тракия, където остават до днес. Който е бил в Одрин е виждал маалите с ченгенетата, но за рпазлика от нашите, те живеят с каквото здаработят. Иначе има затвор, а турските затвори са много страшни.

    Най-добрата възможна среда за съществуване на циганиите са държавиите, които са в упадък или в разложение, където не се спазват законите, където полицията не си нвърши работата, където има корумпирана съдебна система.

    Някога за скапване на определени страни мафията измисли марксизЪма и го нацръка в тях, за да се избиват хората сами и така да отпаднат като съперници на определени други държави. Втори ход на мафията бе да предопредели изхода на Втората световна война, да натресе в културни държави пазарната икономика, за които тази простащина е най-лошото нещо, което може да им се случи. Сега има нова разработка на мафията, циганизацията. Тази линия тя провежда в страни, които иска да скапе. Вместо да произвеждат стоки, да са конкуренти на другите страни, тези страни произвеждат...циганета. По пет на ромсемейство, по десет и повече, а младите циганки започват да раждат от момента, в който започват да узряват яйцеклетки. И цялата държава работи за тях. Това е новата линия на мафията, която има голям успех в страните България и Румъния, които тя превърна в гостоприемници за паразити. Проблемите, които ще  последват са нерешими за тези страни, а за освободената от тях територия мисля, че кандидатите са опредени.

     Та тоя пенис, дето го подмята сега Джордж Сорош - интеграция на ромите, помощ за ромите, равни права за ромите, на ромите безплатно пътуване по  Градския транспорт и толерантно отношения за гдето не спазват законите, ний ли се ловнахме на него или ни ловнаха, голяма разлика няма.

 

4.      За гърците /и Гиздовци/

 

     Безспорно, древните гърци са дали много на света. Аз като любител строител ще посоча само едно нещо – триона, с който режем дървета или дъски. Тази древна култура отдавна е достояние на хората по света, но май на гърците – не! Забравили са я или пък нямат полза от нея? Разбира се, вина за това носи конкретно Англиа, която при определяне границите на приятелската им държава Турция придаде към нея завладените гръцки територии по източния бряг на Гръцкото море, в които са Троя, Дарданелите и др. Заради Англия турците навлязоха в територията на Европа отвъд Босфора.

   Гърците днес – те също имат ново епохално откритие – дрямката. Поработват по малко преди обед, после спят, поработват още малко късно след обеда, когато се договарят на кой ресторант ще прекарат вечерта. А помощите от Евпора – не секват: за опазване на културните им ценности, за инфраструктура, за производство, за екология. Всичко усвоиха гърците. До поставянето на този проблем на дневен ред в ЕС те бяха взели заеми в размер на 830 милиарда евро от ЕС. С всеки следващ транш предходният се опрощаваше. Но стана така, че гърците се почувстваха измамени – при даден им пореден транш от около 130 милиарда от предния им опрощават само 120. Мошеници! От къде толкоз пари ще намерят гърците, 10 млрд. И скандалите започнаха.

   Ние говорим, че сме гостоприемник на паразитни етноси, но те са захарче в сравнение с този гигантски паразит към ЕС, от който отърване няма. Дадените траншове са отработени, няма ги вече, но вместо в пътища или опазване на ценностите им и др, те са усвоени в тракта им и... отексрементирани. В това превърнаха гърците траншовете на ЕС за тях, които гонят трильон евро. И още искат! Ще имат да вземат, има една поговорка която отнасям към тези от еврозаната. Които плащат веднаж, че са в еврозоната и още веднаж, че са в ЕС.

   И ние имаме такъв пример. За да изберат браотят Галеви като съветници в Дупница на тях трябваха допълнителни гласове и те си ги набавиха от махала Гиздова. Общината се договои с Енергото, че ще плати тока за тях, но така стана, че тя после се абортира от това си обещание и дългът за ток на гиздовцзи висна. Гиздовци трява да си платят сметките, а доста семейства са със сметки за по 20 – 25 000 лева. Ще има да взема Енергото Ако Общината реши да плати тези сметки, няма да й стигне целия бюджет.

  Та тия – ромите от Гиздова махала, и гърците, дали има някаква съществена разлика в манталитета им? Аз я не виждам...  




Гласувай:
4



1. sande - Санде: Нека да видим първо ке се федерализира ли Р Македония ...
28.10.2012 17:14
Па после да видим ке се разпадне ли таз гламава федерация и какво парче ке остане за македонците, па после ке се види дали ни сакат или не ни сакат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12274396
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930