Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2012 22:08 - СЪРБИЯ - ПРЕД МНОГО ПРОБЛЕМИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3944 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 26.10.2012 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       

                                        СЪРБИЯ  -  ПРЕД  МНОГО  ПРОБЛЕМИ


         Най-големият проблем на сърбите бе възстановяването им след юговойната, която  доведе до удари на НАТО и разпадане на федерацията им, но тази черна серия им навлече нови проблеми, някои от тях неразрешими. Измислената държава Югославия, където съжителсвуваха непонасящи се етноси вече я нямаше. Сега със всичко сърбите трябваше да се справят вече сами, не остана към кого до паразитират и да го убеждават колко са велики. В тази фалшива бивша балканска федерация, плод на болните мозъци на победителите във Втората световна война имаше една привилегирована нация и това бяха сърбите. За тях работеха албанците, циганите-земеделци от Воеводина, помаците от Босна и Херцеговина, от Санджак, но и доста по-интелигентни нации, които изпитват органическа ненавист срещу сърбите подобна на тази на чехите и поляците срещу руснаците. Някои от тези държави, натикани във фалшивата балканска федерация бяха католици и Западът държи на тях, в най-голяма степен на Словения, която има общи корени с Италия и Авствия. Имаше и държави във федерацията, пословични със своя мързел – черногорците – но те имаха своите шансове с природната си красота, както и с момите си – най-красивите в Европа. Поради това тук идваха туристи през лятото и страната печелеше от тях валута, а момите им бяха желани за съпруги на богати швейцарци, чиито ген, физиология и всичкото им друго е тотално изчерпано и са се превърнали в изроди. Поради това на черногорките богатите швейцарци разчитаха да влеят свежа кръв в изродения им и изчерпан ген и ги вземаха за съпруги.

    Имаше и шибани държави в югосъюза като Македония чиито държавници не различават топло от студено, светло от тъмно, но пък знаят, че световната култура произлиза от тях. Истината за възхода за тях бе този, който нашите комунисти наричаха фашисткото куче и неговите господари - Тито, който заедно с египетския президент Насър /наречен след войната с Израел Гамал Ебал Насън/ и  алжирския Бен Бела бяха за тях Светата Троица в политиката на Европа, Африка и Средиземноморието. И ги тачат до днес.

    В тази голяма, измислена държава тлееше ненавист от непоносимостта между хървати и сърби, между сърби и помаците от Босна и Херцеговина, която също е държава изгъзек. Сърбите са се разселили по техните земи, получавайски по 300 дка земя за семейство и от заселването им до сега взаимната ненавист е останала. За тази взаимна ненавист е допринесло и ислямизирането, проведено в голяма част от този район от турците с цел да държат хората там в подчинение. Най-непокорни са били албанците и те са първите ислямизирани. Като пеперудка от пластмаса върху букета от тези нации в Босна и Херцеговина, но и в Санджак има и чисти турци.

   Такава една държава може да съществува само ако над хората е надвесен сатъра на управляващия сатрап Тито чрез неговите служби УШБА, равни на НКВД в СССР. А между СССР и Югославия има много общи черти. От Запад и от Изток искаха да приобщят Югославия към тях, но не се получи. И световната мафия реши – а стига с тая фалшива държава, прави ни проблеми! А в държавата предпоставки тя да се разпадне имаше много. Първата предпоставка бяха сърбите, които бяха в тази държава като белите във Венецуела, но преминаха всякакви граници. Втората предпоставка бе промененият за 40 години етнически състав. Третата предпоставка бе непоносимостта на останалите държави към сърбите, които нагло запаразитираха към тях както гърците към ЕС. Последва разпадът на Югославия, юговойната, разпалена от сърбите с цел откъсване на чужди богати територии, както напр. Славония от Хърватска с нефтените си кладенци, нанесени бяха много щети на Хърватска и Босна и Херцеговина. Сърбите заграбиха хърватската територия Славония , но бяха изметени от там. Западът – с мозъци нагънати като големите бузи на една депутатка от ГЕРБ – измисли т. н. югоембарто, което доведе до бум на престъпността и трафикантите в целия Балкански полуостров, до обогатяване на гърците, на нашите мутри и до появата на ембаргови милионери в Сърбия, до преселване на хиляди цигани от вътрешността на страната ни по Брегово и около Връшка чука. Всеких ден с по едно Балканче и по пет л. бензин в него те пътуваха до Югосавия....бугайки моторчето. Войната свърши след намесата на НАТО, в противен случай сърбите, които прибраха оръжията на Югосравия при тях щяха да тероризират останалите държави както Наполеон Европа до 1812 г.

    Къде бяхме ние при разпада на Югославия? Ние имаме незаконно държани от сърбите наши територии с целокупно бълъгарско население от около 6000 кв. км. Да се обади някой за тях?  Да си ги поискахме? От Филип Димитров до сега няма нито дума по този казус, а той е ясен. В блога си имам писано и за него. След като вече няма Тройно кралство, защото нашите земи са в Сърбия?

     Проблемите на Сърбия продължиха и след като Черна гора и Македония се откъснаха от тях. За Македония – нищо особено, но за Черна гора бе важно, защото сърбите загубиха излаза си на море и военния си флот. За превоза на стоки до морето те сега трябва да плащат на черногорците или на хърватите. Междувременно стана конфликтът в Косово, люлка на сръбската държава, където албанците станаха 90% от населениено. Този етнографски взрив доведе до промени. Имаше заплаахи над албанците да си стоят мирни, но нещата бяха неудържими – не може 10% от населението там, едри като раздути лайновози да налагат волята си над 90% от него и нищо да не работят. Какво се случи е ясно, но това, което се знае по-малко е, чи косовските цигани бяха прогонени от албанците и се преселиха в Белград. Сега ги изгониха и от там, защото крадат, замърсяват и не работят.

    Проблемът с албанците не е приключен. В южна Сърбия останаха доста албанци, които продължават с тактиката на косоварите, со курец ке ви победим. И там сърбите стават малцинство както преди в Косово.      

         Проблем има и в Санджак, където живеят помаци и се мразят със сърбите. Искат да живеят отделно от тях, в друга държава, а това устройва много интересите на мюсюлманските държави, които търсят предмостие в Европа. И във Воеводина има проблем.Там оснвоното население е унгарски цигани. Те са толкова много, че Унгария май не си иска обратно тези територии. Отбелязвам, че след Първата световна война „добрите” във войната й отнеха 70% от териториите. И там състоянието е преходно, което ще премине в устойчиво, аз мисля когато се отдели и тази територия от Сърбия. Сърбия е била до гр. Земун преди Първата световна война, където днес живеят мафиотите им, а не до Унгария. Но не веднага ще отделят Воеводина, защото от Сърбия остава много малко. Има разработка на Запада и по този казус.

   Друг проблем пред сърбите е затварянето на пазарите им. Това, което те сега правят и го правят добре е призводстнвото на качествени, екологични селскостопански стоки. Но пазар за тях няма. ЕС е презадоволен, стоките на сърбите нямат сертификати, гарантиращи на еврогеьовете, че някой като изяде нещо сръбско няма да се продриска. За този тип мъже това си е живо неразположение и трябва много да внимават какво ядат. Да произведе Сърбия някакви промишлени стоки и да се наложи на пазара в конкуренция с ЕС, това е немислимо. И какво се получава? Навлизат фирми от Запада, отварят заводи, напр. Мишелин в Пирот, плащат на сърбите колкото да не умрат от глад и ги експлоатират жестоко. Собствената валута на сърбите се обезценява, защото тя не е конкурентно способна, няма покритие в стоки. Няма постъпления и от курорти и др. И беднотията в Сърбия тръгна. Хората имат какво да ядат, особено тези по селата, но да плати държавата за петрол, за газ, за стоки и суровини, заплати и пенсии, това става все по-трудно.

   Да не пропусна още един проблем пред сърбите, там има още много комунисти, които искат завръщането към методите на управление на Тито и ненавиждат всичко, което става там сега. Аз попаднах на двама такива, които бяха и агресвини, защото в Сърбия имало много комунисти и поради това мразели българите и не желаели да ги виждат при тях.

   Днес правителството на Сърбия търси изход, а той е само един – влизане /веднага!!!/ в ЕС. Поради това им предадоха военни престъпници, правят мили очи на Запада, когото недолюбват, най-вече Германия, макар най-виновни за бедите им да са англичаните. Сърбите обаче не искат влзане на държавата им в ЕС, защото щяли да загубят своята идентичност. А там ще има референдум без всякакво скъмнение. Повечето от сърбите казават, че ще бъдат против присъединяването им към ЕС, но като заговорят на тази тема пощуряват и се самонавиват. Това, което се чува към тяхното правителство и към ЕС е: Ки ги ебем у дупе! Нема да стане! И ще гласуват против, ще объркат плановете на правителството си, защото това е мнението им. Те не са като нашите милион и половина цигани, да видят кои ще дадат по-голямата бутилка олио, за да гласуват или не за построяваненто на АЕЦ. Като български граждани макар и неграмотни това е техно суверенно право, да изкажат мнението си за ядрената енергетика, а към бутилката олио може да има и кебап. Знаеш ли...

   Прилагам едно мнение на сърбите, че били единственият народ, опропастил държавата си. Навсякъде другаде държавата опропастявала народа си.

   Знам, че бать Бойко бе приятел с демократа Таджич, сега е приятел с радикала Николич. Интересно ми е, дали някога бать Бойко е споменал и една дума, че в Сърбия имаме наши територии, че Ньойският договор е изгубил валидността си след разпада на Тройното кралство Сърбия, Хъратия и Словения и че за да получат сърбите нашето съгласие да влезнат в ЕС тази несправедливост от Ньой трябва да бъде премахната.

    Завършвам това си нестандартно писание с още един проблем, пречещ на сърбите да влезнат в ЕС. Хората там казват, че ще се съгласят да се присъединят към ЕС само ако им върнат обратно Косово.

   А там нещата са непоправими. Косовци станаха от два на три милиона и надвишават вече по численост Албания. Какво ще правят там отново сърби? Те загубиха тази територия. Не казвам по тяхна вина. Милошевич беше в цугцванг. А докато спорят и жалят за Косово, не виждат, че същият проблем наново се появява в държавата им, този път в Южна Сърбия, където преобладаващото население са етнически албанци, които отново со курец ке ги победят.

 

 

 

 

image

    До днес паметникът на фашисткото куче Тито и неговите господари
 се посещава от чужди граждани, дошли специално за да се снимат до него 



Гласувай:
12



1. sande - Санде: Живо написано, с интересни наблюдения и оценки ...
26.10.2012 08:00
Една друга страна има, която ни засяга. Сърбия пречи на сближаването между България и Р Македония, което би било на-естественото нещо след придобиването на независимост от РМ. Да, ама не. Р Македония получи незаисимост срещу зависимост! Остана си зависима от Белград. Фарисейски гнусен сръбски номер. Изтеглиха си войската, оръжието и всички партакеши, но оставиха сърби и предани сърбомани навсякъде: от горе до долу, на всчки нива - президент, правителство, парламент, ведмства, институции, банки, митници, хотели, гранична полиция, служби и службици. Бизнес. Всичко. За това там преходът е мирен. Няма "борчета", мутри от нашия тип. Няма убийства. Всеки си знае началника. Знае си гьола и мястото в гьола. И да не кряка.

Полицията пипа здраво. Нямаше кражби на коли, а доколко имаше, бяха наивни българчета /от България/ попаднаха в пандиза "Идризово" за по 6-8 години.

Държава - казарма.

Проблемът и за македонците, и за сърбите изскочи със страхотна сила откъм албанците. Стигна се до война. Но това е друга тема...

Поздрави, Коста!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Прав си за Македония, Sande,
26.10.2012 09:52
sande написа:
Една друга страна има, която ни засяга. Сърбия пречи на сближаването между България и Р Македония, което би било на-естественото нещо след придобиването на независимост от РМ. Да, ама не. Р Македония получи незаисимост срещу зависимост! Остана си зависима от Белград. Фарисейски гнусен сръбски номер. Изтеглиха си войската, оръжието и всички партакеши, но оставиха сърби и предани сърбомани навсякъде: от горе до долу, на всчки нива - президент, правителство, парламент, ведмства, институции, банки, митници, хотели, гранична полиция, служби и службици. Бизнес. Всичко. За това там преходът е мирен. Няма "борчета", мутри от нашия тип. Няма убийства. Всеки си знае началника. Знае си гьола и мястото в гьола. И да не кряка.

Полицията пипа здраво. Нямаше кражби на коли, а доколко имаше, бяха наивни българчета /от България/ попаднаха в пандиза "Идризово" за по 6-8 години.

Държава - казарма.

Проблемът и за македонците, и за сърбите изскочи със страхотна сила откъм албанците. Стигна се до война. Но това е друга тема...

Поздрави, Коста!

Снимката на прегърналия паметника на Тито е в Тетово. Македонците сега са добре материално, защото албанцитепроизвеждат много селскостопански стоки и работят непрестижни работи. Но това ще е до време и Македония ще стане следващото "Косово". А по-следващото ще е в южните райони на Сърбия.
Запознах се с една професорка по музика от Албания, която описа този синдром. В Албания семействата имат по две деца, в страните, където има етнически албанци семействата раждат докато могат и така след определен период стават мнозинство. Могъщият им приплод докара съотношението сърби/албанци 10/90 в Косово и стана каквото стана. Всеки наш контакт с Македония може да доведе до заселване на албанци у нас и да апочне и тук подобен процес.
цитирай
3. sande - Санде: Лошо им се пише на македонците, цръно им било пишано, както се пее в песента ...
26.10.2012 15:08
А и сега с тази антикизация, превръщането им в александрийци... това дава нов кураж на албанците да се затварят в своя етнос и да се барикадират. Федерализация - следваща стъпка. По-следваща - Велика Албания или Велико Косово.
А за децата албанчета си прав - до 10 стигат в някои семейства.
Македонците бягат от селата. Албанците изкупуват земята.

Струга, легендарната Струга, стана албанска. А на македонците им останаха Стружките вечери на поезията, международна манифестация.
цитирай
4. zelas - А защо албанците са лошите в случая, ...
27.10.2012 22:42
А защо албанците са лошите в случая, само защото сега са мюсюлмани, ли? Ами те не винаги са били такива, защо се насажда омраза на верска основа? Не разбирате ли, че точно това е капана?

Кога албанците са правили номера на българите подобни на сръбските зулуми, които са ни правили?

Сърбите се "ебани у главу" и това си е техен проблем. Но това не означава, че трябва да ги мразим. България е майката на Балканите, тя винаги трябва да помага.

Статията не помага!
цитирай
5. doctora - доктора
28.10.2012 16:51
странни и гадни неща се случват и започват да се случват на тези направили злини като цяло на българия и българите ... и господ не ще им помогне, защото от него идват "благословиите", сегашни за сърби, македонци леко, гърци, румънци и турци ... на турците привидно им се случват добрини, но държава имъкната от лайната от западняците за да им рине лайната, която започва да се завръща в лоното на религия правеща женската част от техните общества в роби и полуроби е обречена във времето ... надига турския национализим и султанизъм главичка, но за кратичко ще е това време ... не че ние сме цъфнали и вързали повече от тях, но нашата горчива чаша идва към края си, а техните нещо не желаят да си ги изпият, но ще си ги изпият до дъното ... освен ако ние не им подадем ръка ... ако можем, ако пожелаем и ако го направим ... колкото до албанците, който го може го може ... който иска рода да му е голям да го направи ... не е бедата в тях и тяхната кръв, а в хищната страна на човека ... там горе ни чакат небесата и колкото повече са като циганите толкова по-голямо парче от небето ще откъснем след време, а времето идва, настъпва и още как ... имам предвид да раждат като циганите, а не да хитреят - ох на мами всичко за теб ... шибани вятър и мъгла се крият в тези истини - ох на мами златото ... всяко дете се ражда с късмета и живеца си и той не е само на мама и тати, а е най-вече на господабога ... французите ги харесвам основно за едно: размерите на майчинството е свързано с образованието на майката, а не с броя на децата и .... вижте как тъй наречената реалност ПРОФЕСИЯ МАЙКА се променя .. вижте как се променя същността зад тези думи, но тази същност трябва да се види и разбира се трябва да се пипа много внимателно и коректно .. ако циганите станат образовани, подтикнати от това да взимат "дебели" майчинства няма лошо, но като не щат да учат да си нося последиците .. умните майки да направят това своя професия, а необразованите .. просто те да си решават .. разбира се това "малко"
цитирай
6. doctora - доктора
28.10.2012 22:30
намирисва на расизъм и дискриминация, но хората трябва да решат дали искат еволюция или деволюция ... аз избирам първото и то се постига с посяване не на определени расови белези в човешката цивилизация, а на ИНТЕЛЕКТ ... гарантирам, че се предава по наследство ... за това което им идва от българия и българите на останалите народи изобщо и на ум не им иде и меко казано ще бъдат потресени ... братята гърци, турци и продажниците сърби и българите македонци /всъщност техните шибани и безверни водачи комунисти предали и род и бог/ започнаха да си плащат и сега трябва да си платят до последната капка, а на нас ни трябва 100 години свободно развитие и НЕРЕЖИСИРАН ВОДАЧ, каквито са били всеки един до сега, включая и бат бойко артистът ... легендата гласи, че работата ще стане когато ни поведе жена, но ... това няма да е кака мигленка / хитри са дс копелетата - преследвали са мощно екстрасенсите, но добре са разбрали казаното от тях и са се възползвали, но ... техните подлоги не ще бъдат истинските водачи на българите към 1000 години мир и епохата на майтрея / ... вероятно и кака кристалка не ще да е ... ще видим във времето, че и нашата не е розова воистина ... и все пак е трябвало да сме 5 000 000 / как ги сметнаха шибаните копелета / и да не ни остане нито една банка / как го изчислиха шибаняците западняци /, така че все пак с циганите, турците, арменците, гърците в нашите земи сме над 7 000 000 и съдбата вярва в нас, а дали ние си вярваме, гласуваме ли всеки път или не, колко деца създаваме на инат ... на кого правим на инат като не гласуваме при условие, че това налива вода в турската мелница, а като правим по един отрок на семейство на кого наливаме вода в мелницата .. строят ни магистралите и по този начин монополизират комисионните .. и това е добре защото по този начин както казваше един приятел ги намаляват до някакво по-приемливо равнище от 4-5 %, а не кметските залъци от 20-30 % ... щом и комунистическите братя заговориха за комисионни значи имаме шанс ... амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184494
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031