Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 10:30 - ИСТОРИЧЕСКИ СНИМКИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3616 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 19.09.2012 13:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       На Г/жа Фандъкова за поучение,на бившите обитатели на блок № 20 - за слава!    

 Печално известният блок № 20 от Ямбол има доста печална и поучителна за другите кметьове история. Кметът и местният парламент там решават: 
     Ще интегрираме циганите от гетата, като ги настаним в общинския блок №20 ведно с другите настанени там българи. Разделили ги по етажи. Почнали неприятности, като в резултат на тях българите напуснали блока, но природата не търпи празно място. Настанените там цигани давали могъщи популации, а в освободените "апартаменти" се самонастанили други цигани от Хасково и Димитровград. Блокът заплащшвал да се разпука по фугите от пренаселване. Започнали и проблемите на Общината с подръжката на блока:
   Някой ни открадна металните парапети, някой ни открадна джиците, защо ни спирате водата като нямаме пари да я платим, защо ни искате наем като не си подръжате блока. Няма оправия с тези неща, блокът гълтал нови и нови средства на Общината. Твърди се, че строителството му е глътнало поне 5000000 лв. от данъците на ямболчани и поне още два са отишли за подръжка, преди Общината да абдикира от него, защото той се оказал каца без дъно за влаганите в него средства за ремонт.
    И се заформил залезът на блока. Така не може повече, защото той е пред срутване от кражбите на джелезо от него. Ще се срути и роднините на премазаните ще съдят Общината. Някой дебел, мастит, наподобяващ лайновоз адвокат така ще направи заварката със съдиите, че всичките пари, с които разполага няма да стигнат за кръвнина. И последва решение на Общината за бутане на блока, което се реализира доста трудно. Като разбраха за това решение в абсолютно разрушените части на блока се самонастаниха още цигани, за да получат ново общинско жилище. Ромлидерите изискваха построяване на нов блок за тези, които напускат стария, за да бъдат обезщетени напускащите жилищата си по вина на Общината ромове, Общината пък заяви, че ще дава жилища само на законно пребиваващите там, а незаконните засили към някакво сел. В селото пък хората скочиха срещу това решение, защо "щяли да започнат вселото кражби", пак проблеми за Общината. Събрарянето на блока обаче вече е факт. Супертехника се справи с него, като стрелата и достигаше и "рутеше" без проблеми сплетените с арматура покрив и стени на осмия етаж. Фирмата бе предвидила и усвояване на желязото, което бе зорко пазено он дебнещите за него цигани.
    В момента нещо подобно на историята с блок № 20 става в София. Събаря се гето и българските граждани от него се преместват в общински блоци в кв. Люлин, където живеят и българи. Добре е общинарите да погледнат тези снимки, да проявят интерес към тях, да запалят колите и да избръмчат на гости и разговори с кметьовете на Ямбол от времето, когато настаниха там ромовете до сега. 
   Велика е историята на блок № 20 в Ямбол, но май няма кой да се поучи от нея.
Но е възможна и друга версия - цугцванг на софийската кметица. Които познават шахматните термини добре разбират какво следва за изпадналия в цугцванг шахматист. Ромлидерите правят решаващия ход и казват: Мат!

image

 Последната снимка на блок № 20 преди да започнат от Общината да го "рутят".

image

            Дясната секция на блока е най-запазена. Ще се срути последна.

image
                                                 
                                                                  Ромбарок

image

                                             Доста запазена част от блока...

image

 Това е е дин от международните пътища за Турция. На пътувалите и не могли да разберат що е това обяснявам, че това са преработени боклуци, от които е извлечена суровината за ядене или за Вторични суровини.

image

                                   Поглед към бижуто, известно като блок № 20.

image

             Прозорците стават за горене, а джезето от парапетите - за отпадъци.

image

Чистници! И как няма да перат, като всеки момент тази под прането ще се размножи отново. И "чинии" имат, телевизия гледат. Един циганин веднаж обясни, защо имали толкова деца. Безработни били, а по телевизията давали само порно. Гледайки го и те почвали като тези от екрана и резултатът - бебеследбебе...

image

Избрани тлъсти парчета боклук от кофите на ямболчани се премъкват и обработват тук, като ненужното се изхвърля  на пътя, да го чисти Общината отново...

image

Хората твърдят, че в блок № 20 имало небременна циганка в репродуктивна възраст. Така и не можахме да открием такава. На въпроса ми какво работят тези хора от блока, отговорът бе приблизително такъв: 
   Работят цигани - получават социални пакети от Европа, социални помощи от Общината и детски, които са абсолютно гарантирани. Заради детските раждат докато могат.

image

Прането имитира цветово българското знаме. Само белият цвят където е дублиран.
Ако някой каже, че тук не живеят български граждани, да погледне прането!

image

Елемент от блока. Къде ли са отишли металните парапети, джиците и джелезото?

image

                                                          Елемент от блока

image

Къде ли е отишъл металният покрив на тази сграда, намираща се в съседство с придобилия печална слава блок № 20?

image

          След набезите, осъществявани от българските гражадани в блок № 20. 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitkaloto - Като мароканските скакалци са!
19.09.2012 17:28
Като мароканските скакалци са!
цитирай
2. bojo12345 - Още по времето на соца....
20.09.2012 02:03
И в пловдивското Столипино и в хасковската Република на манговците дадоха общински жилища в чисто нови панелни блокове....
Още на третия месец картината и на двете места беше апокалипстична....
Дори в един от входовете в столипинския блок бяха прибрали коня на третия етаж
Вълк се не дресира и циганин не се очовечва!
Като са толкова кадърни в Европата , защо ни ги връщат, а не се опитат те да ги интегрират???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150175
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031