Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2012 13:12 - ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3510 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 09.09.2012 13:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    България и Румъния - тази тема в последно време не слиза от медиите на ЕС. Аз ще опиша разликите между румънските и българските ромове, но мога да кажа, че в този процес вече има голям напредък. Думата "интегриране" според банките на ЕС вече е мръсна дума. Може би имат предвид известния блок №20 в Ямбол и не се осмеляват повече да произнасят тази дума. Затова въведоха ново понятие, "приобщаване". Мисля, че след въвеждането на това понятие нещата ще тръгнат към добре.
   Използвам случая да изразя лично чнение. Понятието роми е дискриминационно. Този етнос произлиза от трима братя - Роман, Мануш и Циган. Затова и те са три вида - роми, мануши и цигани. Първият брат е живял в Индия, вторият - в Пакистан и третият - в Бангладеш. Там официалният език се нарича Циган. От там тези трима братя отправят послание към поданиците си да тръгнат по света, защото вече станали много, да чергарстват и където намерят добри условия да се установяват трайно. Европа и най вече Румъния с нейните 4000000 от този етнос и България със скромния принос от 1500000 са най-големият притегателен център за него. Понеже съм безкрайно справедлив и антидискриминационно настроен към всички, никога не ползвам думата роми, а ромове, като в това понятие включвам колената на тримата братя.
    Не съм пророк, но може би братята са считали за добри условията където поданиците им не е трябвало да плащат данъци, вода, за транспорт и др. Знам един такъв град, но няма да кажа кой е той.
   Във вързка с въведените уточнения бих желал някой да ми отговори защо град Роман се казва Роман, а не Романци? Това е пример за жива дискриминация!
   А разликите между първата и втората снимака - те са седем. Една от тях е видна от надписите, че кадрите са в два различни града. Остават обаче още 6 /пиша с думи, шест/. Само спициалисти с гросмайсторска сила в тази материя могат да ги открият.

image

 Букурещ, една от градските градини. Какво ли има в тези торби, чиято притежателка спи срещу заведение за обществено хранене, голяма част от масите на което са по тротоарите?  Пази зорко жената, докато дойдат да я приберат аверите й заедно с торбите. Само когато се отексременитрва в храстите наоколо оставя за минута ценния товар без да го изпуска от присмотр измежду листата.

image

 Велинград, квартал Каменица. Чака се автобус за квартал Анезица или за  квартал Асфалтова база. Там от съдържанието на тези сезалови чували ще се извлекат суровини за Отпъдъци, за ядене и др. нужди. Нека някой от три пъти да познае какво ще стане с неоползотворената част на боклука. Но нещата не са толкови розови - собственикът на Грдския транспорт във Велинград, Фидел Беев е поставил кондуктори в автобусите си и освен билет, заплаща се и за превоз на багажа. А в София превозът на боклуците е безплатен, а също и за превозвача им.
 

  
image


    Производственият цикъл е завършен. От боклуците са извлечени суровините, а туй за що не става. И е изхвърлено на улица в София в нейна "зелена" зона.
 



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samojiva - Първата разлика веднага я открих! ...
11.09.2012 22:27
Първата разлика веднага я открих! Нашата ромка е грамотна! Ако не чете, то поне е любопитна и разглежда картинките! Втората - не пие и не спи! Боклуците, които е събрала са доста повече- не е мързелива! Но виж, ние българите, сме калпави- всичко около нея е буренясало! Не се грижим ние добре за ромите, не сеее.... Язък, че толкова се славим като толерантни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150034
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031