Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 16:40 - НА ШАХМАТНАТА ДЪСКА:
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1694 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 НА ШАХМАТНАТА ДЪСКА:

 ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ И СЪДЕБНАТА МАФИЯ – В ПАТОВА СИТУАЦИЯ!

 

    Аз доста пъти съм писал за съдебната мафия, защото семейството ми е жертва на нея. Единадесет години скрит зад съдебната мафия адвокат искаше да вземе имота на един ненормален, с когото се деляхме, а покрай него и нашето семейно жилище. През тези 22 семестъра на натиск и тормоз, добре научих къде са впити корените на съдебната мафия и че веднаж попаднал в нея ако не можеш да си платиш излизаш само след като тя те премемели между воденичните си камъни - нейното триинстанционно производство. В най-творческите години на живота си бяхме с едниния крак на улицата, не можехме и да помислим за второ дете. Спечелихме, като аз развалих играта на съдебните мафиоти – убедих ненормалния, че целта на адвоката му не е да му защитава интересите му, а да го ограби, а нас покрай него с общия имот - също. Той се консултира с други, ожени се на стари години за гледане без да се каже на адвоката си и така провали играта на съдебните мафиоти. Последва извънсъдебно споразумение с нас и съдебната мафия остана с пальцем в жоп. Но ни съсипаха живота затова, че имаме имот в централната част на града, който те искаха да ни вземат.

   Аз съм писал на какво наподобява съдебната мафия - на паяжина, в чиито център е председателя на касационния съд. Този председател назначава председателя на районния съд в София, който е негов човек и от тук започват далаверите. Извън далаверата са само трудовите дела, където работеха съдии трета употреба. Писал съм за пътя на делата, за излишния градски съд, защото де факто председателят на районния съд е много над него. Градският съд се ползва само за размотаване на делата, докато притисканият се съгласи да го ограбят или след годините тормоз над него умре. А съдебната система – тя е една бакалница – плащаш, - получаваш правосъдие, не плащаш – не получаваш правосъдие.  

   Нещата обаче сега са малко променени. Вече не разрешават мотаене на делата по 20 години. Мафията вече не е еднолична – председателят на касационния съд, а е във ВСС. За да бъде някой там той трябва да е бил в касационния съд, после в районния съд и тогава го тургат във ВСС. И от там продължава да върти далверите, в които години е врял и кипял. Но и над ВСС има хора, такъв бе кукловодът на мафията в България, ловецът Гоце. В жълтия вестник Уикенд пък са появили снимките на адвокатите на мафията, 10-те най-видни фигури, както сега ги нарчат. Някога ги наричаха подвижните касички, сега – фигури. Те бранят интересите на престъпниците, но умело боравят и с банкови сметки, извършвайки трансфери в офшорки, по Кайманови и др. октрови, в Малта. Имало снимки на адвокатите на Киро Японеца, на Софиянски, на Трактора и други. Само че тези дела, неречени ЗНАКОВИ, защото преди приключването към върховните съдиите текат финикийски ЗНАЦИ – посочвам жилището на председателя на апелативния съд до бившето стрелбище на ЦСКА, което е близнак на Белия дом – не се гледат от случайни съдии. Една от тях е атакуваната днес съдийка, проституираща по дела на знакови престъпници. Била забавила да обяви мотивите за решението си по дело на знаков престъпник 4 години,след като има срок за това 1 месец. По този начн давността на престъплението изтича и той става свободен гражданин. И от ВСС я уволнили. Това обче едва ли става случайно. Не е възможно да не са знаели този факт във ВСС и в съда, в който работи проституиращата по делата на знаковите престъпници съдийка. Тя е имала някой зад гърба си, който я е пазел или пък е била достатъчно добре „мотивирана” от престъпника да го оневини по този срамен за съдебната система начин и да си направи и тя един бял дом по тертипа на председателя на апелативния съд.

   Но разработката по съдебното производството се провали. Намесата на Цветаов ли, който в непряка реч каза, че тази съдийка работи за престъпността в България, защото тя така инфилтрира в страната престъпници, завист от страна на ВСС за „мотивите”, които ще получи от адвоката на престъпника за този свой ход по делото му или пък вътрешномафиотски съдебно-държавни игри станаха причина престъплението й да бъде огласено за сега не става ясно. Всички викнаха срещу нея, че и срещу другите, които бавят с години делата за да изтече давностният срок на знакове престъпъници. Но така, както го извадиха тези, които критикуваха съдебната мафиотка - толкоз голям, наложи им се изведнаж да си го приберат обратно. Но с този обем нямаше как това да стане толкоз бързо и те само се обърнаха и побегнаха обратно, за срам пред хората, които ги видяха да бягат в такова състояние. Проституиращата с делата на знаковите престъпници съдийка пропъди тези, които й досаждаха с въпроси така, както скунксът  пропъжда наглеците, доближили го до степен, при която той може да ги „обгази”.

     Провокция било това решение спрямо съда, намеси се бать Бойко. Съдебната министърка от лицево се извъртя на гръбно спрямо предишната си поза по казуса. По същия този казус бил се „втвърдил”  и президентът. Кой ли смени позата на министърката, кой ли „втвърди” президента? Въпросът е по-скоро риторичен.

    Защо обаче се получи така. Мисля, че това стана след изказване на уволнената съдебната мафиотка, че не й били създадни условя тя да огласи мотивите по решението си към делото и заплахата й, че ще обжалва решението на ВСС. Това изказване има тълкуване - тя прехвърля отговорността си на нивата над нея, в държавата, където някой явно я „държи” или „върти” по знаковте дела, които тя води. Възможно е значи да „пропее” или пък да се „разсмърди”, както се казва при такива случаи и да злепостави някой високостоящ, който май я е забравил. Твърди се, че съдебната ситема е независима и сигурно е така – по знаковите дела от нея може и нищо да не зависи. Съдийката в непряка реч загатва, че знаковите дела и държавната мафия са свързани и заради това тя не била написала мотивите четири години - нямала условия да стори това и заради липсата на тези условия е оневинила престъпника, не заради нея. Заплашва да проговори? И така се получи, те тя млъкна основните играчи като дори те започнаха и да я защитават, нападайки ВСС.

   Чий цар няма свободно поле да стъпи и се получи пат от тази шахматна партия– на съдебната ила на държавната мафия , ще се разбере. Тези от Брюксел са глупави - доказателство са нашите европарламентаристи, за които важи максимата: Фани единио, удари другио!  Но в ЕС едва ли не знаят, че в България има мафия, която заради своите икономически интереси активира при необходимост дъжавните институции, а може и гори да пали. Кой активира Плевнялиев да лъже хората, че трябва саниране на панелките за да не паднат? Това саниране няма да антикорозира заварките на арматурата и да напълни кухините около тях с бетон, да възвърне младостта им. Санирането е временна мярка, от която собствениците на панелките ще имат някаква минимална полза от икономия за отопление през зимата срещу огромна печалба на строителните и банкови мафиоти,  които искат да яхнат този псевдопазар както т. н. строителен бум преди няколко години. Те са „мотивирали „ Плевнялиев да лобира за тях вероятно. Друга една министърка на МРРБ пък с прякор Лили Талпата пък лобира за застрахователите. Тя казва, че така, както хората си плащат застраховки за автомобилите, трябва да си плащат и за жилищата. Само че г/жа Талпата трябваше да бъде по-конкретна – застраховките за автомобилите се плащат насила, те са чист рекет, но по този въпрос тя запазва компетентно мълчание. Не ни препоръча също така къде да си плащаме застраховките – на Маргина ли в Булинс или на Трактора в Левинс. Раздвоумен, не знам къде е по-изгодно за мен и все така и не плащам.

   Срещата на шахматната дъска приклчи с пат. Но за да се излъчи шампион, да се спечеят повече точки по ЕЛО и за да има шампион трябва да има нова среща и тя да зъвърщи с победа на по-силната страна. Предполагам, треньори и на двете страни –топюристи, или пък знакови - има достатъчно. Такава среща ще има със сигурност след доклада от ЕС за дереджето на съдебната ни система, който се очаква скоро. Със сигурност заключениито им ще бъде:

   Да, направили сте нов бардак. От площад Баба Неделя сте го преместили на Екзарх Йосиф. Но жриците на любовта в него са си старите и отдавна вече за нищо не стават!

      Оценка – слаб /2/ !

      С тази съдебна система ще влезете Шенгенската зона един друг път. Няма ние да се борим с престъпниците ви, които вие така и не осъждате, ако те започнат да се инфилтрират сред нас!

      С корумпираната си съдебна система вие наподобявате организъм, чиято имунна система е болна!




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав, Коста!
16.07.2012 16:18
На този постинг подхожда категория "Политика"...
цитирай
2. doctora - доктора
17.07.2012 01:00
не е политика, а си е жив туризъм в дебрите на коляннолакетното положение на най-великия народ на тази земя - българския. не слагам кавички защото няма кавички и ние наистина сме най-великия народ поставен в нетипично положение за него да се надяваме за последен път ... от свои и от чужди сме така хилядолетия и българите все избират туризма още от времето на телец и борис ... и сякаш могат да избягат от съдбата си на луната ... битката е тук на тази земя - някои я наричат единствената обетована земя в която се намира истинската троя и истинския йерусалим ... ще видим ... може би искаме повече от колкото заслужаваме, но някак си все да си с двата крака куц не ни отива ... стъпили в рая на земята все ни преследват шибани преизподни натрапвани ни от велики схемаджии /какви ти схемаджии като това са си откровенни дяволи запътени в безкрайния си път към долната земя/... странна е ситуацията ... от една страна при всяка революция при това колкото по-кървава, толкова по-изразено на повърхността изкачат лакоми лайна, а от друга смирението било пътя към спасението ... какво да направят българите оковани в прангите на идиотските черни на квадрат водачи, водещи ни към шибан мрак и забрава ... туризмът води до сърцето на красотата и ни показва смирението на безкрая, но как да защитим тази святая светих от набезите на черни и празни човечета ... виждащите казват, че земята е деградираща планета ... не им вярвам, защото дори и виждащите ни са обсебени от чернота в голяма част от случаите ... няма ситуация от която да не може да се намери изход и ако българите не го намерят и останалите хора уж живеещи в райските чертози, а тънещи в същите, но по-топли лайна не ще го намерят ... само им погледнете мутрите на какво са заприличали - адвокатите на дявола, а искат там в края на пътя си който е и единствения апокалипсис прошка да намерят ... ще намерят грънци ... каквото повикало това се обадило ... когато всеки е за себе си бог е срещу всички - това е енергийна истина ... със здраве.
цитирай
3. doctora - доктора
17.07.2012 01:53
много е трудно в свят на много истини да намерим истинската такава ... и в този свят на много истини няма нужда от лъжа /това го изплагиатсвах от един руски писател фантаст - сергей лукяненко/ ... не съм му адвокат на президента, но все пак е възможно да си вярва в тази идея за енергийна ефективност натрапена ни от западни кукловоди ... би било интересно да се види езикът на числата, но в последните години разбрах невероятна по простотата си истина, че математиката не е точна наука .... невероятно е нали, но е факт ... математиката е царица на науките, но на езиковите науки ... и като всеки език е затворена система и като такава може да извади черното бяло и бялото черно при необходимост ... и как да вярвам безпрекословно на езика на числата при това положение, а и като знам кой си чеше езика за пари с уж точните числа ... няма безгрешни хора, а и в библията пише, че по делата ще ги познаем ... опитвам се и не мога да повярвам на борисов, а пък на цветанката хич, но как да повярвам на предишните и на по-предишните измамници прокарващи идеята на полумесеца ... идиоти безподобни ... как да повярвам на ачик кукувицата кунева натрапвана ни като резервен изход и отдушник, че имаше и една такава силиконка и новоизпеканка адвокатка от пловдив ... аааа всъщност тя се вля в голямата река на основния/та играч/играчка кунева ... коляннолакетно положение ...., а не искам да бягам от съдбата там на запад или изток ...,а и да искам не мога защото знам, че от съдбата няма избягване ... там ще ми даде повече хляб пък бил и под формата на къща и мерцедес, но ще ми отнеме осъзнаването на границите на безкрая ... защо българите нямат истинска алтернатива, защо все куци коне ни подхвърлят ... трябва да има брод, ей богу трябва да има брод ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150034
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031