Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 21:21 - ОТНОВО ЗА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3456 Коментари: 8 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                        ОТНОВО  ЗА  СЪДЕБНАТА  НИ  СИСТЕМА

                                                     /метастазите й във Велинград/

 

     На първо място по неодобрение от хората у нас неизменно се поставят две министерства – на образованието и на здравеопазването. Резултатите са видни – децата излизат от училищата все по-прости, аз казвам – полуграмотни! - а в резултат на медицинската помощ умират все повече хора. Неръкотворен паметник на едно погубено заради сливици момиченце – прекрасно стихотворение! – въздигна една гениална наша поетеса.

    Мисля, че в това сегашно „развитие” на страната няма нищо случайно. Искаш ли да ликвидираш една нация бавно – разбий образователната й система! Така подрастващите ще изгубят националното си чувство, ще станат по-прости от родителите си и неуправляеми поради простотията си като изведени в орбита спътници, останали без електрозахранване. Това е залагане на бомба със закъснител, която непременно ще гръмне.

    Ако искаш да подсилиш тази тенденция - разбий на хората и здравеопазването. Начини има много – безкрайни реформи, една от други по-тъпи, срамни заплати за лекари и сестри, за да се разбягат по чужбина, липса на достатъчно средства за лекарства и медицинска техника, а фармацевтичните „бизнесмени” – най безскрупулните мутри. Още по-ефективни в тази насока са „направленията” и „клиничните” пътеки, често довеждащи болните до клиична смърт. Нямам повече пътеки, казва джипито или пък, имам пътеки, но не такива, ела другия месец. Само че болестите на чакат, а се развиват през това време и могат да доведат до фатален или пък летален край нуждаещият се от медицинска помощ..

   За да бъдат горните фактори още по-ефективни, има и други начини да се затрие нацията. Напр. да се въведе привилегирован етнос, който да не работи, по-точно работата му да бъде да ражда деца, за които ще взема помощи от държавата и от това ще живее. Има и второ предвидено перо за тях като ширпотлеба - престъпност, която остава ненаказана и дори толерирана. И става така, че поминъкът на този етнос се явява раждането на деца,които ще продължат тази тенденция в геометрична прогресия и нищо друго няма да могат да правят защото не са образовани, нямат професия, не искат да се трудят, а да живеят недосегаеми от законите и... от помощи.

   Но има и четвърти фактор за ликвидирване на нацията и това е съдебната система, ако тя е корумпирана. За жалост спрямо нас се упражнява цялата тзи четворна комбинация, която ще остави България без българи и само като географско понятие след не повече от 50 години, ако така продължава.

    А сега един пример за „справедливо” решение на съда, който си имаме и който е независим:

   Магазин за хранителни стоки във Велинград. Една жена е нощна смяна в него. Оставила си децата в къщи да спят, работи по нощите в магазина, за да печели парички за тях, а през деня на село не се спи - там има градина, животни. В тъмна доба влиза при нея един разбойник с брадва и иска да му предаде оборота на магазина или ще я насече с брадвата. Такава стойност има човешкият живот за престъпника. Ама не станало по сценария му. Жената взела една пластмасова табуретка, с която започнала да се защитава, взела и ножа, с който режат сиренето и кашкавала и дори успяла да натисне паник бутона. При разразилата се схватка крадецът не успял да прескочи веднага зад преградата, където била жената с табуретката и ножа, от охранителната фирма били случайно до магазина, дошли веднага и го арестували. Отвели го в полицията и... уйдурмата започнала.

     Полицията подозрително крие престъпника от жертвата, защото се водят следствени действия, след които го предава на прокуратурата, която също го крие. Междувремнно жената се разболява от стреса и прекарва три месеца в психиатрична клиника на свои разноски и без заплата. Когато я показаха да разказва за случая се вижда, че тя е с посттравматичен стрес и е възможно изобщо да не оправи, а да остане с тик или с пренапрегната нервна система, възможно е и да полудее.

   „Поправка” /предполагам поръчкова от прокурорите/ в Закона, целяща бързо осъждане на престъпниците дава възможност прокурорът по делото и престъпникът по време на съдебно производство да сключват споразумение. Всичко си признава престъпникът и поради това прокурорът изисква от съда някакво символично наказане за него, което съдията постановява. Тази поправка дава възможност на престъпниците да се „споразумяват” вече не само със съдиите, вероятно след като адвокатите им представят необходимите за желаната присъда „мотиви”, а на по-ниското ниво - с прокурорите, където вероятно необходимите за размера на присъдата им „мотиви” са по-скромни.

   И какво става? Престъпникът от Велинград се споразумява с прокурорите, пускат го, защото по време на задържането му дните в ареста се броят като на осъден и той излиза на свобода. Нито управата на магазина, който е нападнат знае кой е този човек, нито жената, която изпитва страх, че той ще я нападне за да си отмъсти, за гдето вместо да му предаде оборота на магазина го посрещнала с кухненски нож, застрашавайки по този начин живота му, а също и с табуретка, която може да му причини телесна повреда. Доста голям бе ножът, с него може да се среже наведнаж цяла пита кашкавал. Размерът му, който може би има значене за прокурорите или „мотивите” на престъпника, не мога да преценя кое от тях е уважено от прокурорите, но те пускат предстъпника. Той е на свобода, не се знае кой е, жената не може да предяви дори съдебен иск срещу него като физическо лице за стреса, за разходите си по време на лечението си, да се пази от него, ако го срещне да не си отмъсти и т. н. Прокурорите може би пазят престъпника заради много големия нож, който му е извадила касиерката или не знамм що. До сега знаехме за понятието защитен свидетел, но вече имаме български патент, а може би и прецедент, защитен престъпник. Това може би трябва да се въведе в Наказателното право - споразумял с прокурора престъпник се нарича защитен престъпник!?!  В днешното SHOW пише, че за една година освобождаване на осъден „мотивите” , които трябвало да представи били в размер на 3000 лв. Един башбатакчи по тези въпроси, генерал от Батак - бившият вицепрезидент, може би по-точно от вестника знае тези числа.

    Резултатът от дейността на съдебната ни система – супербогати съдии с палат като на Обама, хората – криещи се от престъпниците зад решетки, престъпниците – на свобода. И едно ново понятие, което сигурно не е известно никъде по света – защитен престъпник, споразумял се с прокурора...

    Кой предложи тази поръчкова поправка в Закона и защо никой не предлага тя да бъде отменена веднага, като се видя, че облагодетелства престъпниците?

   Трябва да има нещо...




Гласувай:
15



1. unknown1 - Всеки път като чета подобна непр...
20.06.2012 22:18
Всеки път като чета подобна неправда се чувствам омерзена!Защитиха за кой ли път престъпника.Скриха го сякаш той е БЕЗЗАЩИТЕН,преследван,нападнат и жертва!На тези прокурори всички ние от нашите данъци им плащаме заплатите,за да защитят хората от БЕЗЗАКОНИЕТО,а не обратното!
цитирай
2. tota - Коста,
20.06.2012 22:31
Питам се, дали някога истински българи ще застанат начело на държавата ни, държавници, които да открояват проблемите и да ги решават?
цитирай
3. bojo12345 - Може да звучи цинично....
20.06.2012 23:17
Престъпниците не са бити , но потърпевшите са яко еб...и
Аз бих нарекъл нашите съдии - мъдии!
цитирай
4. mitkaloto - Трябвани един Закон за истребление ...
21.06.2012 13:28
Трябвани един Закон за истребление на бандитите.Имало е такъв закон.За 1 месец са убити 6000 бандита без съд.Заловен на място..бум.Няма съд,няма прокурор.
цитирай
5. demonwind - Рецептата е много проста и сравнително
21.06.2012 15:06
евтина - взема се (за предпочитане от чужбина, защото в България по обективни причини не се продава) туба със сярна киселина (в Белгия е пълно, води се индустриален каналин). Пълни се буркан, изчаква се прокурора по делото и - пляс в лицето. Следващият прокурор (този със сигурност ще е инвалид поне на 95%) много ще се замисли дали да се споразумява с гнусни бандити. А тези, които работят нощна смяна, да се сдобият с незаконно огнестрелно оръжие (лично аз имах секира, когато съм работил на смени, но за една жена брадвата не е толкова ефикасна като пищова). Сега в колата си имам секира и тръба, увита във вестник. Веднъж един тъп полицай ме попита за какво са ми - отговорих му,че ходя на офроуд и секирата ми трябва, за да си разчиствам пътя, а тръбата просто пречи на вестника ми да се смачка - не обичам да чета смачкани вестници. Оня мигаше на парцали, обаче нищо повече не ми каза по въпроса... С техните камъни по техните глави!

Поздрави!
цитирай
6. анонимен - Санде: Защитен престъпник ...
21.06.2012 16:29
Това казва всичко.
цитирай
7. анонимен - Наскоро някой беше припомнил, защо ...
21.06.2012 17:20
Наскоро някой беше припомнил, защо пазарджишките мангали не обичат Арлин Антонов от началстването му в града от началото на 90-те.

Е, може да сме сигурни, че подобни "грешки" вече са изключени и няма начин повече да се случат. Защото необходимите законови, административни, управленчески, съдебни, че и европейски мерки са вече взети...

За да имаме винаги херувимчета!
цитирай
8. unknown1 - евтина - взема се (за предпочитане ...
21.06.2012 21:27
demonwind написа:
евтина - взема се (за предпочитане от чужбина, защото в България по обективни причини не се продава) туба със сярна киселина (в Белгия е пълно, води се индустриален каналин). Пълни се буркан, изчаква се прокурора по делото и - пляс в лицето. Следващият прокурор (този със сигурност ще е инвалид поне на 95%) много ще се замисли дали да се споразумява с гнусни бандити. А тези, които работят нощна смяна, да се сдобият с незаконно огнестрелно оръжие (лично аз имах секира, когато съм работил на смени, но за една жена брадвата не е толкова ефикасна като пищова). Сега в колата си имам секира и тръба, увита във вестник. Веднъж един тъп полицай ме попита за какво са ми - отговорих му,че ходя на офроуд и секирата ми трябва, за да си разчиствам пътя, а тръбата просто пречи на вестника ми да се смачка - не обичам да чета смачкани вестници. Оня мигаше на парцали, обаче нищо повече не ми каза по въпроса... С техните камъни по техните глави!

Поздрави!

:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183905
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031