Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2012 18:35 - ПОКАНА КЪМ КМЕТА НА СТОЛИЦАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3297 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                               ПОКАНА КЪМ КМЕТА НА СТОЛИЦАТА

                               /за разходка с влак в околностите на София/

 

                                                                    Уважаема Госпожо Фандъкова,

 

     Обстоятелството, че идвате на този пост от сферата на образованието, а не от кадрите на Пожарна безопастност напр. Ви прави най-одобряваният и популярен кмет на столицата от 1989 г. до сега. Хората считат, че корупцията в Общината по време на мандата Ви е поограничена, но Ви критикуват, че по отношение на Градския транспорт ощетявате хората за сметка на гратисчиите, които толерирате и които заради Вас вече считат автобусните и трамвайните линии за техни, а така също, че не сменявате главния архитект на Общината, който докато е на този пост ще руши имиджа й  /на турски език, суратя/.  И други критики има към Вас - за кучетата, че София все е мръсна, но тези въпроси Вие не можете да разрешите, защото те зависят от всички.

    Като турист, който познава добре страната си и Софийските потайности реших да Ви поканя на нещо много оригинално като изява – на туризъм с влак заедно с мен. Ще Ви смаям с това, което ще Ви покажа!

    Преди всяка изява обаче е много е важна подготовката за нея. Маршрутът ни ще бъде с влак от гара Захарна фабрика до гара Горна Баня. Ще тръгнем обаче от Централна гара. Трябва да поудължите разписанието на влака, в който трябва да пътува с нас много отговорно лице от БДЖ, както и оператори от всички медии и помощен персонал.  Вратите на влака след като той пресече ул. Суходолска трябва да са разблокирани от машиниста и да са отворени. При екстрена връзка с него той трябва да спира влака, за да снимат спокойно операторите това, което според тях е интересно. Във вътрешността на влака - за да няма злополуки - трябва да има преброители, защото влакът в този участък инкасирва удари от камъни по него. Те ще ги записват с чертички /на рабош/ и после ще бъдат преброени. Не само камъни - и боя хвърлят по влака, и други предмети, едни от тях в найлонови торбички, защото не е безопасно да се извършва една физиологична дейност точно върху релсите. За да се предпази влаковата композиция от инциденти, водещи до средна или тежка влакова повреда, тя се придвижва през този участък с максимална скорост от 20 км./час, защото е възможно къща, стена или кон заедно с обора да са паднали на линията или да се е свлякъл скат от боклуци върху релсите. Всички тези неща ще се филмират от операторите към медиите и материалите трябва да се разгледат после на сесия на Общината съвместно с високопоставен представител на БДЖ. Може и ромският лидер, отговарящ за ж. п. линията в този участък да поканите. Има едно понятие, сервитутна зона. Кой ли пък отговаря за неприкосновеността й? Трябва да има нещо нередно тук...

   Това, което ще Ви покажа, Госпожо кмет няма да видите никъде другаде из страната. Имаше подобно нещо някога на ул. Жак Дюкло, където сега е едно от най-големите гета на София, но там вече влак не преминава. Закриха ж. п. линията и релсите изчезнаха яко дим.

   За да се успокоим от емоциите, които ще съпреживеем по време на пътуването Ви предлагам на гара Горна Баня да слезем от влака и да ни вземе служебната Ви кола, която да ни откара – нас двамата – на избрано от Вас място. Да седнем и да обсъдим на спокойствие това, което ще видим, пътувайки с влака. Можем да седнем под ротондата на Централна гара или пък на оградата на шадравана около предгаровия паметник, на гара София-Север можем да отидем, на гара Курило. Ще поседнем, ще мЕниме мисли.  Ще се наслушаме на Ромския Славей /Софито/, на Тони Стоаро, на Кондю,може да имаме късмет да чуем дори Азиса. Ще погледаме как един етнос безгрижно си живее по гарите. Как се стигна до там, кой носи вина за това, имаме ли местна власт – ще обсъдим доста въпрси. И ще се порадваме на живота, който кипи по Софийските гари. Благодарение на помощите от Общината за един етнос - нека някой познае от три пъти кой е той - нему вече не се налага да работи. Помощите идват по банкоматите на определена дата, а банкомати вече има из цялата страна. И по големите гари...

   Аз познавам добре страната си. Мога да Ви заведа напр. на Видимското пръскало – най-красивият водопад в страната, на Тевното езеро или пък на някое тракийско светилище. Но емоциите ще са доста по-бледи и слаби в сравнение с това, което ще Ви покажа от влака между тези две негови гари.

    Но знам и други такива места в Общината, която управлявате...

     

    




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitkaloto - Оцелил си десетката с този пости...
19.06.2012 18:44
Оцелил си десетката с този постинг!Поздрави!
цитирай
2. chavdar01 - БРАВО!
19.06.2012 22:41
ДА ПРОЧЕТЕ И МОЯТ ПОСТ ПО ТОЗИ ВЪПРОС,ДАЖЕ СЪМ КАЧИЛ И СНИМКИ!
цитирай
3. chavdar01 - СНИМКИТЕ СА МАЛКО ЛОШО КАЧЕСТВО ЗАЩОТО СА ОТ ВЛАКА.
19.06.2012 22:48
ВИДЯ ЛИ ПОСТА: ДАНЧЕ,ДАНЧЕ-Е-Е........
цитирай
4. planinitenabulgaria - За снимките от квартал Факултето:
19.06.2012 23:13
chavdar01 написа:
ВИДЯ ЛИ ПОСТА: ДАНЧЕ,ДАНЧЕ-Е-Е........

Видях Ти поста и написах коментар-предложение на подобна тема, но в автономната, независима от София-област Община Своге. Обектът е на около километър от гарата...
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Браво на теб, хубава покана си от...
22.06.2012 13:45
Браво на теб, хубава покана си отправил, а тя прие ли я? :))))
Аз лично не мога друго да направя, освен да добавя постинга ти в моята блогвълна "Циганизацията на България". Поздрави!!
цитирай
6. анонимен - Знаеш Смирненски - Приказка за с...
24.06.2012 13:32
Знаеш Смирненски - Приказка за стълбата. Та е ясно тя(кметицата)какво ще види - райски градини, възпитани и културни избиратели, даряващи я с плодовете на своята любов. Мъка, мъкааа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182318
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031