Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2012 10:29 - НЕСПОСОБНА ДА РАЗЛИЧИ ТОПЛО ОТ СТУДЕНО....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2174 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 15.06.2012 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                      НЕСПОСОБНА  ДА  РАЗЛИЧИ  ТОПЛО  ОТ  СТУДЕНО

         ИЛИ  ЛОБИРАЩА  ЗА  ВОДНАТА  МАФИЯ ЗАМЕСТНИК  МИНИСТЪРКА?

 

    От м. юли миналата година има повреда във Водопречиствателна станция-Панчарево, в резултат на което до сега от нея изтича в рекичката Косанин дол вода от яз. Искър с дебит, достигащ на определени моменти 500 л./сек. Такъв е дебитът на река Ведена, която събира водите от половината планина Плана чрез рекка Егуля и от гънката Казана над с. Железница чрез Стара река. Като това да не бе достатъчно за чуждите концесионери-разсипници на природния ни ресурс, та те престанаха и да регулират водоподаването за Пречиствателната станция на изхода на водоема след язовира - Бента, чрез савака на който водата постъпва за пречистване в станцията. В зависимост от нуждите от вода в мрежата – а те са променливи – водата в савака трябва да се регулира, в противен случай излишната вода се излива пак в рекичката и отново се губи. За да е възможно това безотговорно отношение на концесонерите към нашия ценен природен ресурс, родата, който те похабяват, виновен е ДКЕВР, защото е определил цена на водата за концесионера по 2 стотинки за куб. метър, а за тях когато я продават на гражданите – по лев и дори повече за същия обем. Поради това губи ли се вода по трасето, в какво колчество, застрашава ли това водоснабдяването на София – на концесионерите им дреме дедовио. Те прахосват природния ресурс на страната, прибират си космическите заплати и заплашват, че ако се прекрати концесията им ще ни спукат от неустойки заради разтрогването на договора. Договорът на концесионерите англичани Кевин и после Грег е бил 3000 страници, а на сегашните – французизина с име Балко – такава фамилия има сред един етнос, населяващ двете страни на границата между Унгария и Румъния – още по-голям.

      Повредата във Водопречиствателната станция е от спукани бетонни резервоари или прогнили връзки и тръби, но за да се отсранят те станцията трябва да спре работа докато траят ремонтните дейности. А за узряването на цимента е необходим месец. За целта има резервна връзка между Старата и Новата пречиствателни станции, като вода от изхода на Новата пречиствателна станция трябва да постъпи в изходните тръби на Старата пречиствателна станция. В противен случай без вода ще останат кварталите Дружба, Гара Искър и промишлената зона там– около 1/3 от София. Само че концесионерите изоставиха тази връзка, която е с еднометрови тръби и тя е повредена в резултат на кражби на метал, корозия и др. и вече не може да се използва. Тази връзка се строи годинииха много средства и труд. Свидетел съм на строежа й, защото имам наблизо вила и занм колко хиляди куб. м.бетон се вложиха зада се укрепи динамично металната тръба с диаметър един метър, която сваля водата вертикално около 150 м. което означава напрежение в нея 15 атмосфери. Страшно скъпо съръжение представлява тази тръба, известна като байпаса между станциите, макар да не е точно такава. Концесионерите съсипаха това съоръжение и парите на софиянци за нея по линия на някоашното БКС, начело на което по това време бе инж. Петко Петков. Без тази връзка проблемът става много сериозен - не може да се поправи Старата пречиствателна станция, а тя вече тече като пробита каца и източва водата на яз. Искър - резервоарът с питеийната вода на София. Ако пък се повреди съвсем ще стане страшно за района  Гара Искър – ще им карат водоноски или ще им отправят непречистена вода директно от язовира.

   Уведомих добросъвестно МОСВ за това, че се похабява природен ресурс на страната че и се унищожава пътната инфраструктурата около Старата пречиствателна станция, при което МОСВ изпрати от Басейнова дирекция- Плевен специалисти за проверка, които според мен бяха подставени лица със задача да изготвят документ-менте в резултат на предварителна разработка с цел прикриване на ялучая. Установили проверяващите, че такова нещо няма, може да е било в минало време, по пътя нищото не течало. А то е цяла рекичка! Объркаха играта плевенчани обаче, като ми изпратиха копие и на мен. Веднага направих снимки на изтичалАта и приложих диска в ново писмо лично до министърката Нона, че подчинените й я лъжат. Последва компететно мълчание от нейна страна, но за кратко време течът намаля доста. След това – старата работа – от всякъде Пречиствателна станция протече отново! Заплаших госпожа Нона, че ще отнеса въпроса до Бойко Борисов, защото тя просто нищо не свършва - водата от яз. Искър продължава да се източва, все едно няма МОСВ. Тя не отоваря лично, а прехвърля горещия картоф на заместничката си И. В., която пък ме уведомява, че... преписката се прекратявала. Защото имало Решение на ДКЕВР с което ако аз не съм бил съгласен трябвало да го обжалвам в 14 днвен срок пред ВАС. Кой съм аз, та да върша това, оето трабва да го върши МОСВ? Просатачки ме водят по същество жалбоподавател, който се оплаква, че източват едва ли не осбствения му язовир, а тези, които трябва да се грижат за опазване на водите му вместо да спрат теча – тях това не ги засяга. Подмятат ми разни писма, протоколи, решения и други пениси, да се ловна на някой от тях. Писмото ми, че течът не е прекартен преповтаряло фактите. Преповтаря ги наистина, защото той продължава и източва яз. Искър. Изразявам лично мнение – не съм си и помислювал, че е възможна такава простащина в страната ни бащина! Ненормални или пазещи със сетни сили водните мафиоти са тези, които пишат безсмислици и прхвърлят вината от болната на здравата глава, се питам аз.

  А какви са фактите:

  Старата пречиствателна станция е повредена и не може да се поправи, защото резервната връзка към нея е също повредена. Поради това от нея изтича част водата на яз. Искър, губейки се като питейна. Проблемът е трудно решим, защото трябва да се възстанови изоставената от концесионери резервна връзка. А те прибират всичките пари от продадената вода за заплати на главните директори и бордоваците французи, все едно от своите пари да платят за ремонта на връзката, която те съсипаха с лбезотговорността си.

   В писмото на тази до такава степен глуповата замка на Нона или  пък лобираща за водната мафия аз съм определен като ищец или като тъжител, който те са оправили с Решение, а виновния за теча мож.  След дни става е би съм аз, защото не съм спазил срока за обжалването му пред ВАС. Една година вече изтича питейна вода от Пречиствателната станция, а същата тази заместник министърка се разграничава от задължението на МОСВ да пази околната среда и водите и ме прерпаща да си търся правата в съда. Свещенна простащна! Освен топлото от студеното, замката вероятно не е в състояние да различи и светлото от тъмното - толкоз й е акъла или пък пази водните мафиоти, или просто е приготвена за техен бушон – не мог да преценя.

   Не става въпрос за моите права, неспособна да влезнеш в казуса замке, става въпрос за нещо мнго страшно: източва се резрвоарът с вода за София. Вместо да се направи нещо от страна на МОСВ за да се запуши тази дупка, ти се явяваш продължение на уйдурмата с протокола на плевенчаните. Защо след като снимковият ми материал ги изобличи в лъжа те не само не са уволнени, но и думичка не обелваш за тях и за документа им-менте, на основата на лъжите на който градите средващите се ходове. На фаршив кон, си мила замке, отредили са ти място за бушон, когато нещата отпавя до Бойко Борисов.

 

 За неразбиране ли става въпрос – след четири мои писма замката, на която Нона прехвърля горещия картоф за да използва за бушон когато достигне работата до Бойко Борисов не разбра, че се източва яз. Искър и че пробойната трябва да се запуши, или пък е мотивирана да дава рамо на концесионелите, 8 души от които получават годишно около 7000000 лв. /пиша с думи, седем милиона лева/  заплати и пари за лични нужди, които им ги плащат софиянци. Питам се, дали пък по някакъв начин не са били мотивирани тези от Басейнова дирекция, които не забелязали как изтичат от станцията около 500 л./сек и как друг теч върви по павирания път, дали пък не е била мотивирана и министърката, която уведомих че я лъжат с фалшивия протокол. Трябва да има нещо. Аз не мога да преценя, - за глупачки ли става въпрос, та не разбират какав щета причиняват на екологята концесионерите, те ли ме считат за глупак, или пък са мотивирани от водната мафия да прикриват фактите. Може би трябва да им се извиня за сигнала, който до сега представляа загуба на вода за  една година с по 500л./сек или около 10 млн.куб.м. питейна вода. Точно толкова те съсипаха от т. н. местни водоизточници от реките към София – напр. Локолската или Кътинската, чиито скъпи съоръжения, строени с парите ма местните хора те изоставиха и съсипаха.

   Това е една само от дупките на концесионерите за загубите им на питейна вода, които удариха  70%. Такива по-малки дупки имат навсякъде по улиците на София. Умните концесионери, дошли да ни учат как да ползваме и пим водата си не, „обхващат” и всичките си абонати, не събират пари от тях за водата, измежду които и целият квартал Факултето защото това не може да се осъщесви от съкратения им персонал чиито дзаплати се добавиха към  заплатите на няколкото ненаситни концесионера. Затова загубите им на вода нарастнаха от 30% когато концесионерите „взеха” водата на София на 70%, а цените на водата нарастнаха 10 пъти. Глупаци ли са тези, от които зависи решението на въпроса или те биват непрестанно „мотивирани” от концесонерите да не ги закачат и дори пазят, глупаци ли са софиянци, та нагушват тези техни източвачи, плащайки редовно сметките си, които се издават незаконно, без да се спазва Наредба на МРРБ №4 от 2004 г. За това нарастна цената на водата 10 пъти, а софиянци са принудени плащат и  за „общо потребелние”, вода, която не ползват. Въпреки това поради лошата си ралота концесионерите непрестанно искат нови по-високи цени на водата и шефа на ДКВЕР им кандисва. Кой има сметка от тези източвачи на софиянци, на общината, на държавата и прахосници на природния песурс на страната.

   Ето оригиналния текст на писмото на глупачката / или пък разраотена д даваща рамо на водната мафия/ с изх.№ 94 – 00 – 506/15. 05. 2012 г.

 

  Уважаеми Господине,

  Във връзка с Вашите три предишни жалби /б.м. бил съм се жалвал с ли чна тъжба може би, че прахосници похабяват наш природен ресурс, а не съм ги сезирам да го опазват/ по повод констатиран теч от старата пречиствателна станция за питейни води, бе извършена проверка по случая и бе изготвено и утвърдено Решение №Ж-80/26.03.2012 г. на ДКЕВР.

 С гореспоменатото Решение образуваната преписка се прекратиява, като издаденото Решение подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.

   В случай, че не сте удовлетворен от това Решене, Ваше право е да го обжалвате в съответния срок.

   Ващият четвърти сигнал за теч от старата пречиствателна станиця за питейни води по същество преповтаря фактите, които Вие сте изложили в предишните си сигнали /б.м. жалбата ми вече стана сигнал/ , за които има вече издадено Решение.

       Подпис: зам. министърка на МОСВ с инициали И. В.

 

   Прочитът на това писмо говори за стандарна реч на определена да изпроституира по казуса юристка на ведомството. Речта на мъжете звучи различно. Но има нещо много нагло: Вместо МОСВ да изпълнява предназначенето си -  да пази водата и околната среда, проституиращата с казуса юристка ми подмята разни Решения, зад които тя опитва да скрие ведомството си от вината за продължаващото източване на резервоара с водата на София и дори ми вменява това, и че едва ли не виновен за теча съм аз, който не съм обжалвал туй Решение, дето изобщо не съм и чувал за него и което не ме интересува, в законния срок. А замката, вероятно играеща с водната мафия просто е подпиала писмото. Ако беше интелигентна жена щеше поне да  накара юристката да га преправи стилно, за да не звучи тандартно,нагло и просташки.

   Но и тя и Нона ще бъдат лошо изненадани, когато казусът пристигне при Бойко Борисов с жалба срещу тях за некомпетнетност и неспособност да вършат работата си.

  Един друг ръководител по същия начин отклони директен отговор на поставени от мен въпроси, касаещи дейността му на регулатор. Не е добре обаче когато казус трябва да се реши да имитираме скротуми или да проституираме с казуса. А съвсем лошо е, когато тази просташка практика на ръководители-боклуци стане норма на поведение в държавата между хората. Защото битието определя съзнанието....

     Добре, че има Блог.бг да изрази човек личното си мнение.

 



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hopfen - Да мислиш държавнически,
18.06.2012 00:44
означава да си загрижен стопанин за Родината си, политици мнооогооо, държавници малко.
"Добре, че има Блог.бг да изрази човек личното си мнение." а аз бих казал:
Добре е, че има хора като Вас, не спирайте , не се предавайте:
Наздраве!
цитирай
2. ka4ak - Нищо ново,в държавата, наречена България!:(((/от личен опит!/
19.06.2012 11:01
Колкото и страници да е Договорът за Концесия,Добрият стопанин,ще резне главата на този Търтей/Монополист,Олигарх и Перач на пари/!!!:)))
Другото просто е съучастие в престъпление,което си тече,,а катаклизма, неминуемо ще се случи!Бомбата със закъснител, си цъка!:(((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185104
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031