Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2012 23:43 - ОТВОРЕНО ПИСМО...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 8651 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 12.06.2012 23:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДКЕВР Г/Н АНГЕЛ СЕМЕРДЖИЕВ

    

     Уважаеми Г/н Семерджиев,

 

     При Вас има изготвен от мен доклад, който Ви връчих с писмо № В – 11 К – 00 – 84 /20.12.2011 г. В него Ви описах схемите на източване на фирма „Софийска вода” АД от концесионерите и тяхната безумна дейност, която води до съсипването на природния ресурс на страната – водата и до космически цени на питейната вода. Докладът е около 15 страници и съдържа много факти, защото съм работил с тази фирма 27 години и познавам в детайли дейността й. Просто трябваше да направите проверка на тези факти. Припомням Ви някои от тях:

   -Заплатите на директорите във Фирмата са по 69000 лв. на месец и директно се превеждат във Франция. За разходите си обаче в България и за семействата си, които те са оставили в чужбина заради нас, те имат право да теглят от фирмата пари за лични нужди без ограничения и сумите надвишават заплатите им. Твърди се, че годишно 7000000 лв. отиват за заплати на главните директрори, на бордоваците-французи и за няколкото българки, назначени за зам.директорки и главни секретарки, които да гръмнат ако стане късо съединение. При това положение всичките пари на фирмата, събрани от продадената вода отиват за заплати, като остават минимални средства за инвестиции по водопроводната мрежа, а канали не се строят никакви срещу обещание, че концесионерите ще уредят от ЕС да ни дадат пари за тях. Само че от ЕС може да попитат, къде отиват приходите на фирмата от продадената вода, колко са загубите на вода и нищо да не ни дадат.

  -Загубите на вода са 70%, като по този начин концесионерите прахосват ценен природен ресурс, водата от Рила. Причини за това има много – съкращения в персонала за да има средства за космическите заплати за концесонрите. По неразумен начин се строят и водопроводите в София, не където са необходими. Давам пример с двата водопровода към кв. Факултето. За подадената там вода не е събран нито един лев и не се начисляват и сметки, а чешмите там не се спират. А на хората в блоците се начисляват незаконно суми за общо потребление в нарушение на Наредба №4 на МРРБ от 2004 г.

   Тези факти са много, но явно Вие не искате да вземете отношение по тях и Ваша заместничка ми отоваря само на една точка от доклада ми, че ще направи проверка в Пречиствателна станция – Панчарево. Жената казва: Ще видим! Там нещата са трагични – спукани са резервоарите за водата и тя изтича, не се регулира водоподаването към станцията от Бента и излишната вода също изтича, губи се. Изоставена е от концесионерите резервната връзка между двете пречиствателни станции, тя вече е повредена и това пречи да се отстрани теча в Панчаревската станция, като се попаде вода на изхода й от резервната връзка за времет на ремонта на резервоарите.Ако престане да работи тази станция или не й се подава вода от новата станция, ще остане Гара Искър без вода. Така се източва язовир Искър, но и за това вината е ваша, Г_н Семерджиев. Защто ДКЕВР е определила цена на водата за концесионерите от яз. Искър 2 стотнки за куб. метър и цена за продадената от тях вода на хората – по 1 лев за куб. метър.

   Трябва да Ви е  ясно, Г/н Семерджиев, че директорът на държавата /министър председателят/ има заплата 3000 лв, а директорът на София /кмета/ - малко под 2000 лв. Какво регулирате, Г/н Семерджиев? Петдесет пъти разлика в цените на водата, тридесет и три пъти по високи заплати за разсипнци от тази на Бойко Борисов! При това положение кой има интерес да пази „язовирската” вода? Концесионерите ограбват софиянци, прахосват национален ресурс, получават годишно общо към 7000000 лв. за това, но обещават и заплашват. Обещават, на мястото на източените от тях ресурси на фирмата да уредят заеми от ЕС за канали на София, заплашват, че ако им се прекрати концесията, ще ни спукат едно нещо от плащане на неустойки и все искат: нови, по-високи цени, за да „тръгне” фирмата. Вие добре сте им регулирал зплатите - 70% загуби на вода – 70000 лв. месечна заплата на концесионер, такъв принцип ли спазвате?

     За да се убедите какво е отношението на хората към Вас Ви моля да отидете в един център за обслужване на клиенти и да чуете какво говорят за Вас и хората и служителките от гишетата. Строрете това,  Г/н Семерджиев, ще чуете много интересни неща, но и намерения за действия.

   Поредното искане на концесионерите е повишванае цената на водата с 12%. Знам, че Вие вършите съзнателно работата си и в никакъв случай няма да допуснете това, най-много ще разрешите повишаване на цената на водата с 11%. Което ще отчетете като успех в борбата с концесионирите и Ваш личен принос. Само че всичко на този свят има някакви граници и тези граници отдавна са преминати по Ваша вина. Отказът Ви да вземете отношение по доклада ми за мен е доказателство, че Вие сте в цугцванг – ходовете Ви определят други, но дали тези други не са точно концесионерите? Трябва да има нещо!

  Имам критика към екипа, който се грижи за външността Ви когато Ви явяват по разните телевизии да обяснявате колко успешно се борите срещу исканията за повишавене цената на услугата на разните монополисти.  Окосмяването по лицето Ви са го докарали каквото то е по повърхността на една много важна торбичка от физиологията на мъжете. Уволнете този екип, и те са некадърни.

   И си мисля, че е по-добре хората, когато трябва да вършим нещо да го вършим добре и то така така, че да сме доволи самите ние от себе си, вместо да имитираме скротуми...

   

 

 



Гласувай:
9



1. sande - Санде: Истина ли е?
13.06.2012 00:02
Истина ли е всичко това?

Ако е истина - българите сме стадо говеда.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Истина е!
13.06.2012 00:17
sande написа:
Истина ли е всичко това?

Ако е истина - българите сме стадо говеда.

Така бе ше с първият концесионер, Кевин, така беше с вторият - Грег, те бяха англичани, така е сега с Георгио Балко, който се води французин. Но такива имена име сред един етнос от двете страни на границата Унгария-Румъния. Лошото е, че има чадър над тези хора - някои ги пазят, а концесионерите вероятно ги "мотивират" за това...
цитирай
3. bojo12345 - Не е виновен този който яде зелника....
13.06.2012 04:16
При този разграден двор , който е Бълтария, спазачи , кучета като Пожарникара и Физкултурника , какво друго може да се очаква -увеличение след увеличение - кражба след кражба!
цитирай
4. diso - Ако данните са верни... нямам думи!
13.06.2012 06:41
А някоя телевизия не се ли заинтересува от темата?
цитирай
5. mt46 - Поздрав, Коста!
13.06.2012 07:50
Доста вода и пари се източват!...
цитирай
6. planinitenabulgaria - Интересува ли се някоя телевизия от тези факти?
13.06.2012 09:34
diso написа:
А някоя телевизия не се ли заинтересува от темата?

Ако си достатъчно богат можеш да мотивираш "дезинтерес" към себе си или формата. Нещата с водата започнаха много от далеч, когато Валяка я продаде на англичаните и после Иван Костов смени целия кабинет, защото остана извън играта. Мотивите на Валяка: Ние не можем да си стопанисваме водата, англичани трябва да сторват това. И започна разрухата на съоръженията, източването на фирмата, превръщането й в мениджърски център с наети други фирмички, които нито разбират от водоснабдяване, нито ги интересува дейността на фирмата. Това доведе до непрекъснати повишения на цената на водата, вече тя нарастна десетократно и огромни загуби, които достигат 70%. Не само това е лошото обаче - опастността идва от източването на яз. Искър - губи се 70% от водата му, при голяма повреда в старата пречиствателна станция 1/3 от София ще остане без вода, не се ремонтират съоръженията, почти не се строят нови.
Но пък едно е ясно - над цялата тази далавера има чадър от много високо. И той едва ли е "мотивиран" еднкратно да ги пази. По вероятно е непрекъснато да му се представят нови и нови "мотиви". В момента тече подписка на метростанция Сердика за изгонване на концесионерите.
цитирай
7. анонимен - Дясното в България стана символ на най-лошото
14.06.2012 07:02
Цялото дясно воинство от Филип Димитров, през Иван Костов, Царя, БСП до ГЕРБ се оказаха майкопродавци. Обобщено - дясното е символ на пошла продажност, некадърност и насоченост срещу собствения си народ. НО7 в България ляво няма. Няма национализъм. Националистите, като дясно явление, също се оказаха на страната на продажниците. Затуй Българите ще страдат, защото не можаха да създадат наистина ляво движение. Всеки намек за ляво движение - всички медии го разкъсват с бесен антикомунизъм. Медиите подкрепят варварството срещу собствения си народ. Тоест и те поддържат продажната дясна политика. Само някаква радикална промяна може даотстрани този цирей от България - дясната продажност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180486
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031