Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2012 10:29 - КОЙ ДОПУСКА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА СОФИЯ В БУНИЩЕ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2108 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 04.05.2012 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    

                   В КАКВО СЕ ПРЕВРЪЩА ЗОНА ЦЕНТЪР НА СОФИЯ!

 

    Известни са грижите на Общината за централната градска зона. За да се освобид тя от многото паркирали автомобли се въвеждат скъпи винетки за паркиране, за привилегията, да живеят хората в централната градска зона данъците са специални.

    Не всичко обаче е предвидила Общината. Огромен проблем, който вреди на суратя на града е Женският пазар, покрай който намират поминък хиляди цигани. Едни се занимават с продажба на контрабандни цигари, други продават по щандовете, но характерно за всичките тях е че живеят в гета около пазара. Нека някой се разходи по ул. „Св. Св. Кирил и Методий” в участъка между пазара и бул. „Христо Ботев” и да види какво става от дясната страна на улицата. Там се заформи огромно гето, но положението е много страшно и по разните изоставени къщи около пазара с „висящи” от години дела в съда. Такава една къща изгоря на бул. „Сливница”. Била е обитавана по документи в момента на пожара от 150 души. Преди два месеца изгоря друга къща в двора на църквата.

   Това обаче, което е непоносимо са боклуците, шумът и миризмите. Този прблем не отмина и нас – в двора на един имот, за който 20 години се водиха дела поради шашма на „мекеретата на Софиянски с цел да го вземат” се заселиха цигани. Чупят палети за горене, викат, развлачват боклуци. От полицията казаха, че няма извършено престъпление от тях, за да се занимават с тях. Не се и интересуват от къде дойдоха и с какво се занимават. Понеже опушват кооперацията ни, изгаряйки през зимата обувки и други боклуци се отнесохме до Пожарната. От там казаха, че в изоставената сграда живеят 5 души /а те са няколко пъти по пет може би/ и са инструктирани от тях да не запалят къщата. За боклуците, които изхвърлят на улицата след преработката им от Общината не вземат никакви мерки – нито да ги почистят, нито да им съставят акт, защото те нямат адресна регистрация, а може би и лични карти, нито пък тези, които вдигат автомобили без винетки протестират, макар боклукът да аема поне едно паркомясто на улицата.

    Писах скоро постинг за основният замърсител на София. Тогава поместих снимки как са замърсили ромовете една рекичка под гетото си около София. Но този процес продългжава и навлиза вече в София. Ето пример със зона Център, който местната власт не може да реши. А сметоизвозващата фирма отазва да изхвърля боклука извън кофите и с право.

     Какво остава за софиянци. Да търпят до домвете си тези боклуци и да плащат такса смет и заради тях. Защото тези, които замърсяват не плащат данъци, макар да са основният замърсител на София. Безплатният за тях Градски транспорт им осигурява писти да развозват намерените интересни за тях боклуци, да ги преработват и ненужното им да да изнасят по улиците пред къщите, в които са се самонастанили.

    Да ни е честита новата придобвика в зона Център, който в някои участъци вече е превърнат в гето. Ще стори ли нещо Общината срещу тази ужасна тенденция? Или ще остане чисто само около правителствените сгради и Общината.

   



image

Зона Център, ул. "Св. Св. Кирил и Методий". Интересното е, че този боклук има цикъл. 
Събира се, расте, променя се съставът му, дори има случаи, когато изчезва. Но час след изчезването му на това място започва да се депонира нов. Незаконно сметище 
в центръра на София или пасторал в центъра на София - какно Ви се харесва.

image

За да не влиза много слънце в стаята на ромовете и да не се прегреят, те си правят сянка. Отсичат клони и ги поставят пред прозореца си. Може да имат и други мотиви.

image

               Обичайна гледка в зона Център в близост до Женския пазар

image

  Отпадък от обработените боклуци за извличане на суровина за Отпадъци от тях.

image

Зона Център, ул. Св. Св. Кирил и методий" Ромове са прерабтили боклука, извадили са от него суровината и ненужното са изнесли пред къщата, в която са се самонастанили. 



Гласувай:
6



1. mt46 - Поздрав, Коста -
04.05.2012 11:32
за будните Очи!...
Такса смет е преголяма -
ала май потъва в гола яма...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Такса смет е преголяма...
04.05.2012 11:40
mt46 написа:
за будните Очи!...
Такса смет е преголяма -
ала май потъва в гола яма...


Поетът е винаги поет!
цитирай
3. анонимен - Ще остане чисто само около правителствените сгради и Общината
04.05.2012 15:38
Не съм съгласна, че само циганите правят мръсотия. Да, те правят в прекомерни количества, необезпокоявани, ненаказани, даже закриляни от закона да вършат беззаконие.
Но честно казано, много българи правят същото ... Не може да се отрече. Ако българите обичаха държавата си и си я пазеха, нямаше да допуснат някой да им цапа двора. Колко хора си тръскат цигарите през прозореца? Колко си мятат боклука директно на улицата, а в някои квартали направо през прозореца долу в градинката? Колко чистят след кучетата си? И т.нат. и т.нат.
А Общината спи. Тя е там, само за да наложи нови такси и комисионни на белия човек (защото е мнозинство и 100 тояги по гърба не са му малко), да вдигне с Паяка винаги само обикновени коли (никога S-класа) и да пристигне с частния съдия изпълнител в дома само на белия, онзи мургавия може да се нанесе и в твоя дом, ако ще, държавната власт само ще го потупа по рамото и ще му каже "Браво!", а на теб ще ти каже "Трай, говедо!"
цитирай
4. анонимен - Коста, може да се реши въпроса с боклука много лесно, само ако се ... изкупува.
05.05.2012 08:37
Сливи за смет.
цитирай
5. анонимен - И аз винаги съм се замисляла за това ...
07.09.2012 10:29
И аз винаги съм се замисляла за това място. Изобщо не трябва да го има в София, какво остава за центъра. На мен и името му ми е обидно и му казвам "циганския пазар", което по-добре го описва. Истина е, че и обикновените българи сме си виновни. Чудя се колко е крадено от това, което продават циганите, но съм чувала как българи се хвалят с "далаверата", която са направили на това пазарище. За боклуците по тротоарите да не говорим. Циганите, разбира се, няма какво да ги коментирам, но пак от българи съм чувала колко "хитроумно" били постъпили като оставили някакъв голям боклук до кофата и за какво минимално време бил изчезнал. Аз поне живея в южния център, но входът ни е до контейнери за боклук. Виждала съм боклуци директно на тротоара от тоалетни чинии през канапета до куп сухи клони. Веднъж едни бяха извикали цигани с каручка за да им вземат боклуците, но важното е те да са на далавера. В центъра на София има забрана за каручки....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12250034
Постинги: 4561
Коментари: 10789
Гласове: 18364
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930