Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 23:38 - ТРИ ИНТЕРМЕЦИ ОПУС 768
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1683 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                            ТРИ  ИНТЕРМЕЦИ  ОПУС  768

   

    Интермецо №1

    Моделът „Пернишки районен съд” – огледало на съдебната ни система:

 

    Едва ли има някой, който да не знае за делото „Лазар Колев” по името на убиеца на двете момичета, сестрите Белнейски. Пазарлъкът за свободата на убиеца върви с пълна сила и висшите магистрати имат полезен ход: една патоанатомова проститутка даде заключение, за което има законово основание да бъде уважено от тях. Заключевието й е, че убийството е извършено в ден, точно за който Лазар Колев има алиби. Да не напомням пак за делото „Опицвет”, в което мутрата, произвела един тон амфетамин го била произвела да си го изяде сама, защото била наркоман. Не осъдиха мутрата, върнаха й амфетамина. Наркозависима била, а съдът – независим!

   Делото „Лазар Колев” обаче има клонинг в Пернишкия районен съд. Безръзсъден убиец намушква с нож в гърба две момчета и те умират. Всичко е документирано от видеокамерата пред заведението. Има и свидетели, между които и един таксиметров шофьор, пред което говедото се обадило на приятелите си, че на ония двамата им видяло сметката. Следва неговото изчезване за няколко дни, изрязване на ноктите максимално, междувременно си изчезва ножа, с който са убити двете момчета, а също и дрехите в момента на убийството. И косата си боядисал. Арестуват го след дни, но оръжието на престъплението го няма, няма генетичен материал от жертвите. Въз основа на данните от камерата и показанията на свидетелите следствието приключва,  прокурорите му повдигат обвинение. Но...

    Бащата на убиецът се оказва близък едновременно с бившия президент и с феодала на Перник. Независимият Пернишки район съд постановява решение: В името на народа – невинен! Мотиви – туй, дато го е записала камерата не е съвсем ясно и е негодно за доказателство пред съда.

    Но пък става ясно друго. Че възмущението на хората в Перник може да послужи това дело да премине към новия съд за големите престъпници и престъпникът ще лежи в затвора цял живот и ще плаща стотици хиляди кръвнина. Пернишката съдийка му даде по този начин възможността да бъде свободен гражданин няколко дни и ако реши да напусне страната, да стори това законно. Иди му връчи призовка после. След три години непризоваване на обвиненото лице, делото се прекратява по давност.

       Какви ли ще да се били представените й мотиви, за да постанови това решение в името на народа независимата пернишка съдийка?

       Напомням за още едан пернишка съдийка. Връща се пияна с джипа си и гази човек. Прибира се в дома си, не била видяла. И тогава, в дома си се била отрязала сато руснак. А точно след нея пък карал следовател и не видял нищо. Човекът – с половината глава смазана, генетичен материал от него по джипа й. Да е чул някой да са я осъдили? Предполатгам че не, защото има смекчающи вината обстоятелсва – смазала е само половината от главата на човека. Ако аз съм съдия и ме „мотивират”, ще го отчета този факт.

 

    Интермецо №2

    Бъдещето на панелките:

 

    Хората го предвиждаха още когато ги купуваха и казваха, че следващото поколение няма да живее в тези грозотии и те ще се превърнат в гълъбарници. Не е точно така. В първата си част твърдението е вярно, но във втората си част е недалновидно: в тях ще се самонастанят хора от един етнос, ще ги дотрошат и ще започнат да извлачват от тях материали за скрап.

   Много пари има обаче в бизнеса с панелките и вече крадците с бели якички се опитва да го завъртят. Те извършиха втори банков обир чрез т. н. инвестиране в жилища, при което много от хората бяха увътрени, жилищата им ги взеха банките, но понеже банките не можели да си покрият с парите от продажбата на ипотекираните жилища кредита за тях, хората останаха длъжници на банките доживот_но.

  Същите тези банкови ограбвачи сега планират игрите със санирането на панелките, по-точно поредния обир на хората. Който разбира от строителство знае, че това не е възможно, защото корозират заварките на свързващите панелите места и панелката ще падне в един момент: нейна страница или цялата – Божа работа. Саниране не е възможно по същия начин, както не може да се почисти речно корито, но и в този раздел се наливат пари. Има и предвидени за това хора да ги цоцат, този лаф и от кръчмата в Требич. Не е възможно и интегриране на ромовете, защото те не щат да си загубат свободата и помощите, но и в този раздел се наливат пари. Има и ромлидери, които ги цоцат и от това живеят.

   Информационният поток, наречен енергийна ефективност влачи все повече боклуци в поръчковите медийни корита. Блоци се били наклонили, други се раздалечили, трети се цепнали като таквоз, а цепнатините им растяли, растяли. Като на пещерата Утробата от Долината на царете може би. Има и предложение, как да се оправи работата с панелките и наклонените блоци: да вземат хората ипотечен кредит от банките! На апартамент това няма да бъде по-малко от 10-20000 лв. А после на банките ще трябва да се върнат поне три пъти повече.

  Ще има ли такива, които да се ловнат на новия пенис на банките, който те заподмятават в последно време чрез извадки от речта на президента, на енергийния министър, на главния архитект на София и др. Не вярвам. И ще се стигне до това, което е лесно да се предвиди - като почне да пада един блок, хората ще се разбягат. А в него ще се самоамонастанят ромове и ще го започнат както те си знаят, докато не го направят като прословутия блок №20 в Ямбол.

   Този процес на сцепвания и накланяне на блоци вече започва. Пръв квартал в тази класация ще бъде Свобода. Там са най-старите панелки, там земята е като льоса в Русе. В Русе – кафявожълта, в Свобода – черноземна смолница. И под нея – подпочвена вода, още по зле от Русе, който е над нивото на Дунава.

    Голяма хапка се отваря за скрападжиите по този линия. Те имат машини за събаряне, за строшаване, за здъвкване на бетона и изважваде на арматурата от него. Зле са си направили сметката този път крадците с билите якички. На тях никой вече им няма доверие. А скрападжиите – те ще станат по-богати от тях, като почнат да падат панелките...

 

    Интермецо №3

    А каква алтернатива им предлагате?

 

    Този лаф го чух още докато работех в Енергото. Ходихме някъде по сигнал за кражби на ток в квартал Сердика. И какво видях?  /Самият ужас!/

   На гърба на панелните блокове цигани залепили катуни, бараки и къщички от тухли, дъски и други боклуци. Хората горе се видяли в чудо от шум, мръсотии, миризми и кражби. Къде ли не подавали жалби, отговорът бил един и същ:

   Тази земя не е Ваша а общинска, но Общината не може да предложи на самонастанилите се тук цигани алтернатива. Бориха се хората, не знам какво стана, но май-успяха да  преместят самозалепилите се до блока на хората цигани в гетото, което днес носи името Баталова воденица, както бе старото име на квартал Сердика.

   Това бе доста отдавна. Но ето, че чух мотивите на Международния съд, където цигани осъдиха Общината за намеренията й да ги изгони от маалата им. Международният съд постановил:

   Може земята да е на Общината, но тя е длъжна да им представи алтернатива. Ромите имат права! Ако не им представи алтернатива, Общината няма право да ги пипне!

   Един кмет обаче, който бе най-хитър от всички, все пак представи веднаж на самонастанили се цигани алтернатива. Премести ги от квартал, който трябваше да се застрои в Люлин във фургони при входа на София, когато се идва от Сърбия. Там сега се водели по документи по 50 души във фургон, чакат общински жилища. И ако решат да ги местят и не им представят алтернатива – настаняване в общински жилища или на друго място – пак ще има присъда от Международния съд. Той се бори за правата на малцинствата. Но така, че те да не отидат да си ги търсят по Европа, а някъде другаде.

   Имаме една балканска поговорка:

   Ако мечката „играе” у съседа, вероятно е да се заиграе и при нас. Ако внезапно румънските и нашите цигани се заиграят в Европа, тогава там ще разберат колко са далновидни. Май, колкото пернишите районни съдийки. Турците казват в такива случаи:

    „Интереса клати феса!”

    А Мефостофел:

    „В дни на война и мир на мъдрия приляга да види сгодата от случая веднага!”  

  

  




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Санде: Коста, по-добре беше да не си прав, но си прав ...
27.04.2012 12:33
Пернишките престъпници са толкова корави, че ходят в съда като на театър без да плащат, само за развлечение, а пернишките съдии са толкова корави, че редовно забравят да си получават заплатите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181346
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031