Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 12:36 - СЪДИИТЕ В КАСАЦИОННИЯ И АПЕЛАТИВНИЯ СЪД ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1721 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 11.04.2012 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              СЪДИИТЕ В КАСАЦИОННИЯ И АПЕЛАТИВНИЯ СЪД –      

   НАЙ-ОБЛАОДЕТЕЛСТВАНИТЕ ОТ ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ

 

 

   Като човек, прекарал 11 години в съда за да ни отнемат организирани престъпници жилището ни в центъра на София, което не успяха да направят, но ни съсипаха живота, аз съм един от жертвите на съдебната система, който за този продължителен период изучи в детайли връзките на съда с престъпниците, как парите на престъпниците преминават у съдите срещу свободата им, как се отнемат имоти на хората, каква е престъпната схема в съда, как съдии прехвърлят скъпи имоти на себе си. Два примера ще дам: най-тлъстото дело след Десетото, т.н. дело „Опицвет”, при който обект на пазарлък бе един тон амфетамин и делото за имота от първия етаж на бившата редакция на в/к Труд, който лапна една съдийка, водеща дела с големи престъпници,. Пардон, мъжът й го взе след сложна нотариална еквилибристика, не тя.. Ако не е така може ли съдия да си направи дворец като този, в който живее президента на САЩ от заплатата си?

   Продължавам с три тлъсти дела, две от които започват, а третото от които е пред развръзка. Там бомбата за решението му бе заложена и чака да я взривят дистанционно. Тази бомба заложи проституираща с казуси по „тлъсти” дела патоанатомка, пътуваща цяла година /с парите на престъпниците?/ по най-скъпите курорти на света. Тя представи доцентско заключение, че момичетата са убити в единствения ден, когато убиецът им има алиби. Никакъв нискоинстанционен съд не повярва на това, защото под ноктите на момичетата има генетичен материал от убиеца, но нещата отиват към развръзка. Защото в това убийство играе още едно лице, знае се кое е то, както и че може да плати за свободата си на висшите съдии тлъста сума. За целта по делото има назначен адвокат-фигура, вещ по тези сделки. Първата, „смазана” с пари от веригата се оказва майката на момичетата. Тя загатна вече за предстоящото решението по делото с желанието си, да се върнело то за доразглеждане... Казват, че са й дали 200000 лв. и че каквото и да е решението тя няма да вземе нищо, защото убиецът няма пари. Поне да се оправи материално, момичетата няма как да върне.

     А казусът е ясен - не може да има решение на ниските инстанции, защото прокурорите ще обжалват решението. За висшите магистрати това не важи, те казват: над нас е само Господ. И преговорите продължават. Тежестта на магистратите в момента нарастна, защото няма как за сега пари срещу свобода да се дават на новия вицепрезидент, а Марин вече е извън играта с големите престъпници. Изпуснат ли касационните съдии за спазаряване с тях, може да стане провал – Лазар Колев ще влезе в затвора ще издаде ортака си. А ортакът му има има доста парички. Едва ли циганката, майка на Лазар Колев, плаща на най-скъпия адвокат у нас. Като се е почнало от полицаите, следователите, после прокурорите и вещите лица, един май само не се облажи, топследователят Мартински. Но заключението на патоанатомката по същество елиминира неговата теза, ако така преценят викшите съдии.

   Без съмнение се водят преговори и е възможно решение в името на народа:Неивинен! Мотиви: в деня на смъртта на момичетата той е бил другаде! А неговият генетичен матерал под ноктите на момичетат го е турнал или топследователя Мартински, за да си пробута тезата или някой друг.

  За да се постанови такова решение, трансферът до някоя офшорка трябва да е бил вече извършен и шестгодишният театър – завършен. Парите на престъпниците - преминали във висшите магистрати...

   Бели домове, имоти в Гърция, подаръци за бедни съдийски щерки на терени на морето, промяна на статута на плажовете за да станат строителни петна. Какво юридическо торчество само може да се развърти на главата на ограбените от съдиите хора и общини. И пуснатите на свобода престъпници дпълнително да ги тероризират.

   Eх, да бях станал един касационен съдия и едно таково дело да ми дадат - с Киро Японеца, с цар Киро, може и друг. Не един, два бели дома щях да имам. А Кировците – голи като пушки щях да ги оставя. Всичкото „придобито” от тях щеше да е сега мое...

 

    Второто тлъсто дело ще източва сметките на петролен бос. Охраняваща сина му мутра трепе друга мутра. Има труп, ще има и присъда. Ще има и „мотиви” срещу тази присъда, а съвсем различни са мотивите от един обикновен престъпник, които могат да се окажат и недостатъчни за свободатат му и  „мотивите” на едни петролен бос - това е нещо съвсем различно. Ако иска присъди НЕВИНЕН за сина си и охранияващата го мутра, петролният бос ще трябва добре да мотивира съдиите. А те имат достатъчно информация да съобразят „мотивите” му адекватно на тежестта на банковите му сметки и недвижими имоти.

 

  Задава се и трето тлъсто дело. Наркобарон утепал мутра при пиянска свада, пробол мутрата с нож в сърцето. Умрелият или оставащ цял живот сакат е повод за тлъсто дело, в което виновен няма да се намери. Какво е станало е ясно на всички, но съдът работи по документи – показания на свидетели, снимки от камери, веществени доказателства, напр. ножа, но той вече е изчезнат. Става въпрос за набеден в убийство наркобарон, а не някой циганин, откраднал джелезо от ограда. Не може наркобаронът да няма пари да си плати за свободата. Колко ли висши магистрати потриват с надежда ръце, да успеят те да поемат това тлъсто дело?

    Апелативен съдия да си сега, или пък касационен. Колкото повече големи престъпници има у нас, толкова повече тлъсти дела ще има, толкоз по-богати ще са те.  Имунната система на държавата, която трябва да пази хората има спин. Но тази имунна система е независима и трябва да се лекува сама.

    Това е наследството на Великото народно събрание от 1990 г. А последствията – престъпност и култивирането й, защото това е голям бизнес за определени институции.

Но то води държавата до колапс, когато престъпниците станат много, а всичко годно за ограбване – ограбено.  

 



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - да!
10.04.2012 12:55
Евала за статията,това е очевадно за всички но докога ще продължава-не се знае.В крайна сметка всичко си има край,понякога добър,понякога-лош.
цитирай
2. mt46 - Поздрав, Коста!
10.04.2012 13:22
Великото НС от 1990 г. не заслужава името си. То благослови този пара-пери-переход към нова, демонократична, партизанска диктатура... И съд-ебната ни система е част от този /без/срамен пере-ход...
цитирай
3. hatanasov - Само си пропуснал...
10.04.2012 23:09
че всички са агенти на ДС.
цитирай
4. анонимен - Тва всички го знаем...
25.04.2012 14:39
Въпросът е какво правим, като го знаем?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182359
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031