Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 21:51 - РАЗМИСЛИ СЛЕД ПРЕДАВАНЕТО ЗА СЕЛО МЕЧКА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2907 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          ИЗЛЪЧЕНОТО ПО  ВТV ПРЕДАВАНЕ ЗА СЕЛО МЕЧКА – МАКЕТ НА    

                     ПРОЦЕСИТЕ, ПРОТИЧАЩИ  В  СЕВЕРНА  БЪЛГАРИЯ

 

     Преди два дни по телевизията интервюираха главния секретар на МВР. Човекът каза, че от полицията вече започват да охраняват малките населени места!?! Това изглежда даде смелост на ВТV и днес показаха нещо, което е до толкова непознато, колкото продажбата на контрабандни цигари на Женския пазар или „издаването” на фактури пред търговския център Илиенци.

   Аз доста пътувах през живота си, а някога ми се налагаше да пътувам служебно и до Никопол. От Плевен с влака се пътуваше до с. Черквица, дано да не са закрлили вече линията заради скрапа от релсите. Когаго оставаше време обаче пътувахме до селата Въбел, горе на високото, а също до селата Дебово, което наричахме Доебово, Асеново и Мечка. В този район, макар и не много близо бе Бръшлsнската напоителна система, която сигурно отдавна е отишила за скрап и Деветашката пещера. Селата между Плевен и Никопол бяха цветущи, макар и доста обезлюдени. Във всеки двор се кипреше градинка с цветя пред къщата и градина със зеленчуци.

   След Десетото обаче в тези райони надойдоха цигани от Видинско и ги опустошиха. Методите са едни и същи:

   Идват от някъде, самозаселват се, започват да „разтурят” временно обитаваните къщи от това, което може да се продаде, да изсичат плодните дървета за горене, да сбират бакър и джелезо за Отпадъци и да крадат останалите в селото малобройни хора. В резултат на това хората не могат вече да произвеждат продукция по градините и нивите си - всичко отгледано с труд се открадва на зелено! -  а поради откраднатите инструменти като лозарски пръскачки и всички кнструменти от стомана, те остават с вързани ръце. Последното, което се краде от хората с взлом, това са кокошките им. Хората напускат поради терора родните си места, отиват при децата си по градовете, да тежат на тях и на пазара, защото те вече не могат да си помагат от градината, от нивата, от козата или кравата. Техните къщи се доопустошават след напускането им, а когато не остане нищо за усвояване в селото циганите го напускат и отиат да случат същото на някое друго село, следващото по пътя на опустошенията им. Особено горд съм, че това май го знае и главния секретар на МВР. Не е толкова плавен и тих процесът, който описвам. Има съпротива от страна на хората, които държавата е забравила, има заплалахи от страна циганите ако хората дадат оплакване до полицията от тях и днес изнесоха такъв пример. Една жена отселото се оплакала срещу кражбите в с.Мечка, но циганка й казала,че те също гледат телевизия и че това няма да й се размине. Какво е станало жената не обясни, но хирурзи са шили скалпа й след ромнападение варху нея. Друг човек от селото опитал да организира бизнес, цигани му окрали оборудването на цеха за да го дадат за скрап, като поради изтръгването на джелезоно от сградата я разрушили.

   Къде протичат тези процеси? Като започнаха от Видинско, те се разпространиха от там в Монтанско, после във Врачанско и пойдаа на изток. Масово това става в района, ограничен от Дунава в участъка от Видин до Свищов, после по река Янтра до Балкана и от Балкана до Брегово. Има обаче още много села извън този район в Северна България, които са изцяло цигански, напр. Малко Враново до Русе. Но има и други. Не след дълго в Мъглиж който има да ходи ще ползва охрана.

     Това стана със селата в Северна България. Но моделът е същият за цялата страна. Ромите са на помощи от държавата, но  ромлидерите „редат” с корумпирани дъравни служители схеми за източване на държавата допълнително като фалшиви заболявания на децата им, поради които те подлежат на пенсиониране с високи пенсии, изкарват ги сакати или ненормални, което им помага при хващането им в кражби, защото не подлежат на осъждане. С общините също игрите с ромовете са големи, появи се и ново понятие при изборите, ромгласец. Пътуват без пари в Градския транспорт, не плащат здравни осигуровки, но раждат в болниците, не плащат данъци, но пък имат много права. Най-голямата пакост обаче        , която правеха и продължават да правят е, че рушат селата. Там, където живееха възрастните хора по селата, където произвеждаха селскостопанска продукция с последните си сили, днес е пусто. Последните обитатели на тези села са циганите, техните разрушители, когато от селата практически нищо повече не може да се снеме. Качват каруците – и в друго село!

   На фона на този разруха последва обещание, че полицията ще пази вече селата. Има още села - не всички са унищожени - по големите имат още останали суровини за снемане за Отпадъци. Но как ще запази полицията оставащите неограбени села? Мисля че знам. Ето как, идеята взех пак от ВТV:

    Едни момичета в рекламен блок по телевизията подскачт и пеят някакава ресен, на която запомних текста, защото се състои само от едно недовършето изречение: „С нов горен слой, с нов горен слой, с нов горен слой”. Като си турнели нещото с нов горен слой някъде си – не поясняват къде - те се чувствали абсолютно защитени.

    С туй нещо - с новия горен слой -  ли ще защитатават от тук натакък полицаите селата така, че те да се чувстват селяните в тях абсолютно защитени или пък чрез камери – не знам. Но пък знам, че турнатите до сега по селата камери циганите веднага ги открадват и продават. Остава първият вариант. За да заяви обаче главният секретар на МВР официално намерение за дейдствия в тази посока, трябва да има нещо в предвид. Какво?

     Поживем, увидем.

 



Гласувай:
12



1. injir - Полицията се занимава само с Наг...
28.03.2012 23:14
Полицията се занимава само с Наглите. Няма я в село Мечка.
цитирай
2. shtaparov - Царската полиция е била бич за хайдуците
29.03.2012 06:49
Съвсем нямаше да е така,ако във всяко селце имаше само по двама царски полицаи- от онези старите,дето пречели на комунистите да крадат мандрите на хората. Един тогавашен селски стражарин е можел сам да овладее няколко десетки цигани и да вземе страха на поне още хиляда. Но тези безценни кадри са пречели на партията и на окупаторската армия,която я наложила,затова са били унищожавани или отстранявани от служба,а вечно ненакрадналите се цигани веднага започнали да се възползват от тяхната липса.
цитирай
3. sande - Циганите са като колорадски бръмбари, ще опоскат всичко в БГ и ще отпрашат навън да освобождават други страни и народи ...
29.03.2012 09:18
Виц:

Строени новобранци. Старшината пита едив войник:

- Как се казваш, юнак!

- Вълчо Лъвчев Вълчев от село Мечка, господин старшина! - отговаря войникът.

- Ега ти дзверо! - възкликва старшината.
цитирай
4. yotovava - Не само с фалшиви, но и с нарочни наранявания на деца
29.03.2012 11:20
се източват пари. В Румъния има цели кланове, където осакатяват умишлено децата си - я крак, я ръка, това е психология на циганина - ако може метър да мине.
цитирай
5. desitta - Докога,
30.03.2012 00:18
Господи,докога ще търпим това унижение над българския народ,нашите майки,бащи,баби и дядовци,които с честен труд и пот на челото са постигали всичко,сега треперят,а очите им се пълнят със сълзи..Не може така,не бива,не трябва..Жално ми е за България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181769
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031