Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2012 22:52 - ТРИ МИНИАТЮРИ ОПУС 741
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2486 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ТРИ  МИНИАТЮРИ  ОПУС  741

 

    №1, ЦИГАНИ ОБРАЛИ МУТРАТА СИ РАБОТОДАТЕЛ:

    За тази зима имаше подготвено сечище в района на вр. Драгуната, но дълбокият сняг, поради което работата е била временно преустановена и грабеж на организирана престъпна група скрападжии по време на спирането на работата е провалила сечта на мутрата-дървар. Ето какво се е случило:

    На Войняговската седловина имаше лагер за секачите, състоящ се от три мобилни /колесни/ фургони. На единия от тях пишеше Джамал. В тези фургони трябваше да живеят секачите - всичките цигани от Берковица. Аз и друг път съм писал, че търговете на Горското за секачи се печелят винаги от циганите, защото ромлидерите им предлагат най-ниски оферти. Но пък ромлидерите им се договарят с горското да им откарат дърва без пари до катуните и да си затварят очите като крадат по къщите, а също и да им извозят окраденото – печки, шкафове и др.

   Тук обаче сметките на мутрата дървар са се оказали криви. В един момент всичките ромове слизат от базата си и обявават, че ги няма там. Но пък така става, че точно в този монет - в най-дълбокия сняг - идват крадци на метали с план, техника и транспорт. Обръщат фургоните на 90 градуса и с газови резачки изрязват осите, шаситата и барабаните на фургоните. Не развиват дори джантите, а ги отрязват и тях с газовите резачки. Осемметровото шаси на фургона нарязват по на два метра, скриват го в УАЗ-ките - и за скрап.

   На следващия ден идват циганите-секачи и...о ужас! Базата им – унищожена! Провалът е пълен. Мутрата дала пари за разрешително, за фургони с печки и легла – всичко пропаднало. Вместо тя да прекара циганите с ниското заплащане, те прекарали мутрата – обрали я жестоко!

   Днес Войняговският превал наподобява на последствие от битка между фургони, в която всичките фургони са загинали по ужасен начин. Най-трагично изглежда бойното поле след битка между танкове. Сега видях подобие на битка между фургони – полегнали на една страна - обезджелезени, обезджичени, обезламаринени, изкривени без носещата си конструкция, вътре всичко катурнато. Така ще остане тук пейзажът дълго, защото от краденето на ламарина файдата е много малка и обезламаринването им не е цялостно.

   Веднага проверих окраден ли е паметника на войняговския партизанин Венче, който има много джелезо по оградата. Не е пипнат, а е само на 200 м. от фургоните. А да се разглобят неговите тежки метални оградни пана е въпрос на секунди. Дълбокият сняг или не знам що, но този паметник с поне тон желязо за ограда е останал неограбен. Само чугунената му петолъчка колко тежи.

   Не бе зареден акумулаторът на фотоапарата ми и не заснех грабежа. Но един постинг със снимки  „Битката между фургоните” ще появя в блога си. Цигани си обрали мутрата, това рядко се случва. А наглостта на грабежа – тя едва ли има равна на себе си. Заради няколко тона скрап са унищожени три орорудвани фургона с цена за всеки от тях по 30000 лв.

   

 

     №2, ИСТИНАТА ЗА ОЦЗ – КЪРДЖАЛИ:

     Един циганин /Иван Костов/ дал на един ром / Валентин Захариев/  МК Кремиковци за 1 долар. Ромът го продал обаче за 100000000 долара. С тях купува още три завода за скрап в Сърбия, Косово и Македония. Прави си и модерен завод за тръбопрокат на територията на МК Кремиковци. И още една сметка си прави: взема на концесия оловноцинковите мини и купува ОЦЗ-Кърджали. Целта на тази сделка е да стане ромът монополист в областта на производството на цинк и да дере с цената му Кремиковци, който се нуждае от цинк за ламарината си.

   Обаче:

   Кремоквици го купиха скрападжии, престана с топлрото валцуване на ламарината и поцинковането й, за цинка на рома остана конкуренцията на реалния пазар . ромът няма вече кого да изнудва с цената му. И последва нов негов ход. Оборудването от ОЦЗ – в завода му за тръбопрокат, а мините и ОЦЗ – към фалит и след това – за скрап. Лошото е, че този сценарий не може да бъде променен, защото ОЦЗ няма кой да го вземе. Решението е да се бутне стария, направен по руски технологии завод и да се направи нов, но това няма да стане. Който е бил привечер в с. Лисичево знае за какви отрови и мръсотии става въпрос. Заводът умира. Не напразно там бать Бойко бе изпратил министъра по погребенията, пардон, социалния министър. И заводът и работните места на хората ги чака погребение. Ще дадат вероятно на хорат изработеното и това ще е. И да окошорят рома, демон на демокрацията и да не го окошарят, той се накраде и за прапраправнуците си.

 

    №3, БАЩИЦАТА:

    Днес са задавам един въпрос и не мога да си отговоря:

    Защо с проблемите на АЕЦ Белене се занимава президентът на Русия? Тя няма ли си министески съвет, министър-председател, министър на енергетиката? Ако разговорите му трябва да са на ниво, защо не ги води Путин с нашия президент, Плевналиев? Да не би този разговор бащицата да води като генералисимус на всички енергийни видове енергийни рекетьори – газови, нефтени, ядрени, а сегашната му длъжност – президент, да е камуфлажна? Да не би пък да е шеф на олигарсите и когато те изпаднат в тупик той от високия си пост да им дава рамо? Ако е така, олигарсите дали не са взели властта в Русия и да са я превърнали в олигархия?

    

 

 



Гласувай:
9



1. mt46 - Здравей, Коста!
27.03.2012 23:00
Тази вечер сме на близки теми... Ти внимавай - циганите да не окрадат и тебе!...
цитирай
2. mitkaloto - Имаме страна, но държава нямаме. ...
28.03.2012 05:24
Имаме страна,но държава нямаме.Поздрав!
цитирай
3. bojo12345 - Коста , с Кремиковци работих няколко години.
28.03.2012 08:29
В Завода за безалкохолни напитки - Пловдив отговарях по доставката на покалаеното тенеке за кронки.От ПСВ-1 (студено валцоване ) получавахме ламарината за кронките.Връзка с шефовете на ПСВ-1 (инж.Г.Генчев и инж.Атанасов)ми бе един мой колега от ВИХВП специалнос Обществено хранене инж.Григор Колев.
Гришата бе н-к отдел "Прехрана" на комбината.Той ми каза: Божо ние храним в Кремиковци близо 42 000 работника,работят над 30 стола денонощно.Това е един град като Асеновград.
В ПСН-1 най дългото хале в което влизаше композиция влакова от 30-40 вагона денонощно се товареше.Затова ,че с Кока -Кола се правеше път към всичко ,бяха разрешили да товарим за завода покалаената ламарина с ТИР,защото ако я получаваме по ЖП се губят една две седмици.
Днес най стария завод за производство на БН и известен като "Тексим" и пръв пуснал американската напитка в соцлагера е лунен пейзаж-готов за скраб.
Дивотиите в държавата ни станаха твърде много,но дано даде господ да дойде по скоро ден в който ще се потърси отговорвос от виновнитие политици!
цитирай
4. sande - Поздрави, Коста!
28.03.2012 16:21
Не изоставяй и по-нататък темата за циганите.

Ние и да ги оставим на мира, те няма да ни оставят.

Това е реален проблем, който досега се загърбва от политиците и държавата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12279106
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930