Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2012 10:35 - ЕДИН ОТ ДЕМОНИТЕ НА „ПРЕХОДА”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3845 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 20.03.2012 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                     ЕДИН  ОТ  ДЕМОНИТЕ  НА  „ПРЕХОДА”

 

   Такава бе работата ми, че съм запозват с делата на МК Кремиковци от времето на най-големия му възход през 1979 г. до продажбата му за скрап на невидимата, но могъща в момента империя НАДИН. За НАДИН вече писах, но тяхната мощ нараства с всеки изминат ден и ще пиша скоро пак.

   МК Кремиковци е бил обект на кражби още преди 1989 г, но системата бе такава, че крадците му не можеха да го сринат – държавата го мъкнеше на гърба си. За най-голям крадец непосредствено преди прехода и за кратко по време на прехода бяха набедили Лилян Вачков, за когото казваха, че складът за метали преди с. Челопечене в ляво от моста, който пресича околовръстното шосе бил на жена му, а мутрите в него били техни бушони. Големият грабеж обаче започна след продажбата на МК Кремиковци. За да се достигне до тази продажба бе извършено планирано банкрутирване на „стоманеното сърце на родината” и като единствено спасение за него остана продажбата му. Тогава министър-председател на България бе един циганин, Иван Костов. Той продаде комбината на друг циганин, Валентин Захариев. По това време нямаше гласност, но пък имаше преустройство – циганите поемаха бизнеса в страната със скрапа на черни и цветни метали. Черните метали взе в началото Валентин Захариев, цветните – Цветелин Кънчев, който пък купи друг гигант, КОЦМ на Гара Искър. Но набързо окошариха Цветмет за да му вземат завода, после пък той си плати на Марин да го пусне.

  Извадиха Цветмет от играта, но другия циганин се оказа страхотен играч на пазара на черните метали. Иван Костов му продаде МК Кремиковци за 1 долар. И почна разграбването. В това разграбване се твърди че са играли Бриго Аспарухов, Александър Томов, Дамбовците, Алексей Петров, но то е било дирижрано от Валентин Захариев. След като е било ограбено колкото е било по сценария, заводът е продаден на друг циганин, този път оригинален, от Индия за 100000000 долара. Печалбата за Валентин Захариев от тази сделка е точно тази сума без един долар. С това източването на комбината от страна на бившия му собственик обаче не престава. Той купува ОЦЗ в Кърджали и като монополист вдига цената на цинка, с който Кремиковци поцинкава ламарината 20 пъти. Освен това строи  на територията на МК Кремиковци модерно предприятие за тръбопрокат - едни големи красиви сини цехове. Купува също така разрушения от НАТО сръбски металургичен завод в Крагуевац, друг в Македония и трети в Косово. За да навлезе като монополилист на пазара и на цветните метали взема на концесия мините за цветни метали и обоготателната фабрика на концесия, защото не му разрешават да ги купи на базата на това, че е купил ОЦЗ. Антикартелна забрана може би или пък не е „мотивирал” тези, които е трябвало да одобрят продажбата.

  Да напиша това писание повод бе една муха в студиото на БТV, където тази сутрин бе поканен Валентин Захариев. Въпросът ми е защо мухата не кацна нито веднаж по водещите, а облази и облиза с хоботчето си Валентин Захариев по вички достъпни места до степен, при която операторът скри част от този процес. По миризмата ли се насочва тази муха или по що, така и не разбрах защо все на него налиташе. Докато не бе убита от водещия.

    Все говорим за преход, който продължава над 20 години и до никъде не е стигнал. Ето един пример, за демон на прехода. Кой му даде право на този циганин да купи и препродаде такъв голям завод и с парите от този грабеж да продължава и днес да граби и хора и природни ресурси? Като не му дадоха да купи мините както на Ковачки – концесия. Друга форма на грабеж. А пример за ограбване на хора от концесонери – фирмата Софийска вода. Там директорите французи и бордоваци вземат по 69000 лв. заплати на месец, които се превеждат във Франция, а тук теглят за лични нужди колкото счетат за необхдимо. Никой не се интресува, че се губят 70% от водата, че не се инвестира в канали и др, че се ограбват софиянци. А главният концесионер-французин е с име на етнически румънски ром, Георгио Балко Нищо чудно да е бушон. Защото са подгонили дори минстирите да върнат по няколко хиляди лева бонуси, министърът на финансите иска одит навсякъде, но грабителите на софиянци - концесионерите от Софийска вода никой не ги проверява. Както и останалите концесионери на кариери, мини, гори за дърводобив и др. Държат се всички мило с тях, избиват дори мухите за да не ги накацват...

   Трябва да има нещо...

 



Гласувай:
10



1. sande - Тази тлъста муха е сигурно възкръсналото Кремиковци ...
20.03.2012 11:09
И иска да каже:

Ето го!

Той е!

Вижте го добре. Престъпника.
цитирай
2. bojo12345 - Защо му е на В Захалиев "Горубсо"???
20.03.2012 18:29
Рудодобива в региона още преде 9-ти 44 г, е започнат от германците!
След това го ограбват руснаците / Горубсо- е българо-съветско /, а след двете стачки по времето на Ф.Димитров и Беров се разбра ,че това е регион със затихващи способности и бъдещето е в развитие на лека промишленост ,шивачества ,претачество , домашни потреби и др.
Днес там мерише много на скраб-хиляди тонове черен метал и стотици тонове медни проводници!!!
Те там му е келепира на Захариев!!!
Защо им построиха джамии и черкви в миньорските градчета , да не би като се молят на Аллах и Годспод - да им пратят руда в рудниците.
Малки нови предприятия са необходими , но вината е у политиците -синдикатите ,какво се правят на ибрямбашии и не кажат истината на тези иначе работливи граждани на България!!!
цитирай
3. planinitenabulgaria - На bojo12345/
20.03.2012 21:47
Прав си Божо, борбата е за скрапа! По рудниците има много черни метали - релси, вагонетки, подпори, тръби и др. то също и много влагоустойчеве кабели и ел. оборудване, което понижава напрежението до безопасно за човека или го изправя /постоянен ток/. Организираните скрападжийски фирми вече не пускат гювеч на циганите, а те самите събарят заводи, комини и др. и с японски хидравлични преси натрошават трегерите и колоните и изваждат метала. Преди това свалят жиците, изнасят трансформаторите. Това е кокалът за циганина-концесонер, но първо той трябва да банкрутира заводите и мините в този край - точно това прави той сега - и тогава да се пазари със скрападжиите. А пътят на скрапа - аз го знам. Всеки ден по 20 вагона по 60 тона тръгват за Западна Европа. Вместо руда с 12% желязо преработват скрап с 90% желязо. Медта пък отива в Пирдоп. Цветметскрападжите са още по-страшни от чернометскрапарите...
цитирай
4. анонимен - "Трябва да има нещо..."
20.03.2012 22:07
"Нещото" е, че споменатите "артисти" не са цигани, а евреи. Затова "всички се държат мило с тях". Но тези "милионери" са просто изпълнители - управители на монополната собственост на централизираното мафиотско световно еврейство, чийто символ е пирамидата с окото на върха, на еднодоларовата банкнота. А доларите, както и всички валути в света, ги печатат пак евреите, в своите печатници за пари, какъвто е и т.н. Федерален Резерв в САЩ, на който САЩ плащат лихви за всеки отпечатан им долар, все едно че е взет на заем, и то е точно така!! Ето от къде идва астрономическият дълг на САЩ към еврейските банки на "Федералния Резерв".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180709
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031