Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2012 13:59 - НЕДОСТОЙНИ ИЗЯВИ В БЛОГ. БГ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 5331 Коментари: 19 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                        НЕДОСТОЙНИ  ИЗЯВИ  В  БЛОГ. БГ

 

   Блог. бг дава големи възможности за изява на личността в нета - намиране на близки по светоусещане хора, а когато те са по-съвършени, тези контакти могат да доведат дори до промени в ценностната система. Страхотно интелигентни хора пишат в Блог. бг! Едни са надарени с талант и висш разум едновременно, други са много добри поети и безкрайно честни като хора. Трети са много умни и логични, когато публикуват нещо. Една политическа анализаторка няма равна на себе си. Поетеса в едно стихотворение може да опише целия си живот. Други от тук са се приготвили за деветия кръг на рая – такива чисти и благородни душици са. Една такава – само крилца й липсват - пише от града на тепетата.

   Моята цел да започна да публикувам в Блог. бг бе да опиша планините на България. Аз посещавам планините с любов, по теми, и искам да оставя нещо като указател за планините, а не пътеводител - къде се намират тези красиви места и как да бъдат те посетени. Тъжно ми е, че планината не се посещава както някога, че тя стана обект на грабеж и разруха. Изсичането на горите в последните 20 години няма да се възстанови дори по времето на нашите деца, толкова голям е грабежът от природата. А гори вече не се и залесяват, защото сега само се граби. Планината така ще изгуби основното си предназнаечие - да бъде един огромен завод за кислород и чиста вода. Всеки ще почувства това след време както последствията от радиоактивния дъжд през април 1986 г.  Планината някога е била част от поминъка на хората. Аз помня каракачаните, описал съм в блога си пасищата им по Балкана. След като дълго се чудех как да започна да изпълнявам тази своя програма, идеята дойде от малката ми дъщеря – в Блог. бг. В последствие любовта ми към музиката „изби” и започнах да помествам по нещо и за нея в блога си. Аз пиша до мои приятели музиканти мнение за изявите им, пиша срещу съзнателно въведени от съветските музиковеди заблуди в обучението по музика, които са подвели в процеса на обучение музикантите и те още не могат да скъсат с тях. Тези псевдоучебници още ги има. Този тип мои писания вече ще помествам в блога си. Пиша и за процеса на циганизация в страната. Дано някой да е прочел описанието ми на Свети Николската планина.Вече не само аз казвам за ужаса, който се шири по Видинско и разпространението му на изток. Мисля, че съм първият, който предупреди, че скоро държавата ще бъде изтласкана от един голям район на България между Дунава, Балкана и река Янтра. Нея и сега я няма там! Нека да заработи Дунав мост-2, който ще обедини циганите от Видинско, Румъния и Воеводина...

   Блог. бг ме убеди какви кадърни хора имаме ние, българите, във всички области. Като участник вече три години в Блог. бг считам обаче, че той се ползва неправилно от лошите, глупавите, стремящите се към изява на всяка цена „блогери”. Блог. бг е място за блогородно съревнование. Има един блогер, който пише на туристически теми както аз, ivoso. Той публикува по-добре снимките си от мен и постингите му са по-задълбочени. Моите пък обхващат по-голям район. Може ли това да бъде причина да започна да пиша против него. Не! Аз го поздравявам за това и дори ще отида до Пловдив да го попитам как „качва” снимките си. Има обаче хора в Блог. бг, които в него търсят място за изява, да станат известни, макар да нямат какво да кажат и дейността им се изразява в това да критикуват злостно по различни начини Творците, на които те не са достойни да им вържат обувките. Жената е много велико нещо, но ако тя е менте и реши да използва предимствата, които Бог й е дал за подли изяви, изобретателността и възможностиге й нямат граници. Така тя повишава интереса към себе си в блога, повече посетители започват да проникват в блога й заради клюките и сплетните и тя е доволна от този интерес към нея. А може би и от живота. А не трябва, защото си огорчила творец, защото си отклонила мисълта му от творбата, която се ражда в главата му. Всеки Моцарт си има един Салиери. И понеже отношението на хората към Салиери се формира предимно от трагедята на Пушкин, „Моцарт и Салиери”, ще внеса едно пояснение по тази тема. Пушкин не е имал толкова информация, колкото имаме ние сега, 170 години след смъртта му.

   Моцарт не е отровен от Салиери. Крайно изтощителният начин на живот на Моцарт съсипва неговото здраве и в резултат на простуда при пътуване е последвало усложнение в бъбреците му. Той умира от нефрит. Истината е, че Салиери – италианците са били много модни в Германия по това време! – е заемал най-важният пост като музикант в императроския двор във Виена. Като композитор, създал много произведения, всичките бездарни, той много добре е разбирал таланта на Моцарт. А в двора на императора Салиери е бил предпочитан, както сега чалгарите предпочитат Кондю пред Бах. Вероятно Салиери е завиждал на Моцарт, защото е съзнавал величината му. Пречел ли му е от заемания от него пост или не – вероятно не му е пречел. Може ли министъра на културата да спре полета на гения? Не! Салиери е бил добър учител по пиано и композиция, която той е владеел до съвършенство. Той преподава на почти всички големи музиканти във Виена, включително и на Бетховен и на сина на Моцарт Франц Ксавер. Моцарт не е отровен от Салиери, това е доказано. Полудял ли е Салиери от завист към това, което е сътворил Моцарт, никой не може да каже. Салиери умира в лудница. Това е една благодарна тема, по която са работили Пушкин някога и режисьора Милош Форман преди двадесетина години. Форман изгради браза на Моцарт чрез възприемането му от Салиери, който бе и главният герой във филма.

   Моцарт и Салиери – това е начин на сравняване на гений и бездарен човек. Ако не бе живял Моцарт в един период със Салиери, едва ли някой щеше да знае за италианеца, от който нищо не се изпълнява днес, защото музиката му не се слуша. Хайдн също има своя Салиери – ван Свитен. Салиери, нещастникът, той е станал нарицателно за некадърност и завист. Това е достатъчно основание той да полудее, ако така са започнали да го окачествяват хората приживе. За съжаление към пишещи в блога творци с изключителен ум се „прилепват” чрез критики или сплетни нищожни създания, които вгорчават живота им. Оставете творците, завистници, призовавам Ви аз. Ако можете подкрепете ги някак или просто им кажете, че ги обичате. Така те ще затворЯт още повече!

    Подобни изяви имат и мъже. Не трябва така! Творците трябва да се уважават и да бъдат в благородно съревнование помежду си в областта на културата. Такава мисъл на Сандански има на гробния му камък при Роженския манастир.

    С намерението си да станат „интересни” и да привлекат читатели на глупостите им някой дами ползват други методи. Една бе написала постинг, как като заставала по време на интимен контакт най-добре усещала там нещо си на партньора, не помня какво. Поради тази статия проникването в блога й бе доста набъбнато. Друга една пък написа постинг, че пила кафе с някой, който й казал, че му е много голям и каквито и изпълнения да правел, партноьорките му все ги боляло в някаква степен. Страхотна тема – много прониквания в блога си бе получила дамата. Вероято с цел да разберат другите дами нещо по-конкретно за този човек /с големио/ или пък да го намерят и ползват по предназначение. Трета, с 15 години по-голяма от колегата си, изживяла нещо ала Жорж Санд. Колегата й признал, че е влюбен в една доста по-възрастна от него, с две деца и иска да й „скочи”, но не му е удобно да й предложи и жестоко страда. С течение на времето се установява, че обект на желанието му е самата тази дама, колежката му. Пикантното заглавие на този постинг привлича много хора да проникват в блога й. Дано този интерес към нея да я е удовлетворил, както контактът с младия й колега би удовлетворил него. А тя явно е достатъчно неоправна с мъжете, щом пише за тези неща, а не „заработва” с тях по същество след изясняването на казуса и не прекратява на страданията им..

   Отделих повече внимание от колкото трябва на глупавите изяви в Блог. бг. А там има прекрасни творци от различни области и те ще оставят едно добро наследство от времето, в което са живяли. Призовавам тези творци да се обичат, да си помагат и така да постигнат още по-високи нива на изявите си. А тези, които покрай тях се стремят да изпълзят нагоре, да се откажат от тази си идея – няма как да стане това. Салиери никога няма да бъде Моцарт.

   За да бъдат ограничени полетата за подли изяви в блога е добре всеки коментар, получен към някой постинг да бъде първо одобряван и тогава поместван. Ако тази модерация липсва, в някои много посещавани блогове на добросъвестни творци, недоброжелатели към трети лица получават възможност да публикуват в тях дацзибао срещу тези, които недолюбват и те да остават в блога на долрия човек до като бъдат забелязани и изтрити. Не трябва да се дава такава възможност на лошите хора. Докато си въведа модерация в моя блог редовно получавах руски реклами с активни линкове за скачване към безплатно порно, за девушки без HIV или HPV и други глупости. Сега те ме атакуват още по-усърдно, но ги изчиствам още при модерацията.

     Скъпи блогери!

     Страхотни сте! Не допускайте лошите хора да пречат на творческия Ви процес. Светът ще свърши, лошите хора – не! Има такива от тях, които ако не направят нещо лошо се чувстват както пиянище без алкохол в кръвта.Ако ги попиташ защо са такива зли, ще получиш отговор от тях колкото от пора, ако го попиташ защо смърди...

   

        

    

 

 

 

 



Гласувай:
42



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Прав си:)
19.03.2012 15:28
Но да погледнем ли на лошотията от към смешната страна...., няма смисъл да ядове:))
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Добре си ни описал. Аз също мисля, че ...
19.03.2012 15:46
Добре си ни описал. Аз също мисля, че в блога има много качествени хора, но повечето от тях са много чувствителни към недобросъвестни атаки и много от тях вече не публикуват. За сега съм забранила само анонимните. Ти си решил да ни покажеш ланините, аз - да разпознавате билките, повечето са си е поставили някаква благородна цел, но има и злонамерени хора за съжаление.
цитирай
3. mitkaloto - Поздравления за постинга!Позд...
19.03.2012 17:34
Поздравления за постинга!Поздрави!
цитирай
4. mt46 - Поздрав
19.03.2012 18:17
за позитивните мисли и добрите послания, Коста!...
Лека вечер!
цитирай
5. valsodar - Простотията ще надживее Вселената ...
19.03.2012 18:19
Простотията ще надживее Вселената - убедил съм се в това.
Както и че, колкото по-малко внимание човек обръща на подобни глупости в тоя сайт - толкова по-добро си оползотворява времето в него.
За радост, все още има какво да се прочете и защо да се пише.
цитирай
6. rumero - Малко " блогъри " ще те ...
19.03.2012 18:22
Малко " блогъри " ще те разберат...и за съжаление.Поздрави за поста.
цитирай
7. tota - Поздрави, Коста!
19.03.2012 18:33
Крайно време беше да се заговори на тази тема - НЕДОСТОЙНИ ИЗЯВИ В БЛОГ. БГ.
Блог. бг не трябва да става място в което да се шири посредствеността, пошлостта и завистта. Това е публично пространство до което може да достигне всеки, който влиза в интернет пространството. То е огледало и за днешната наша действителност. За това трябва да оставим следа след себе си - с познанията си, с възможностите си, с трептенията и вълненията на душата.
И аз ще повторя твоето обръщение към блогърите: " Страхотни сте! Не допускайте лошите хора да пречат на творческия Ви процес."
цитирай
8. planinitenabulgaria - На valsodar:
19.03.2012 19:20
Ние бъркаме понятията простотия и лошотия. Простият човек е добър човек, живее по Божиите закони. Опасен е лошият човек, когото наричаме "прост човек". Не е прост, той е лош човек. Аз сравних деянията му като част от него както миризмата съпътстваща пора. "Сам себе си глупавият сбърква, мнозина умният обърква!", казва Гоьте. Това е най-точното определение за простия човек.

цитирай
9. sparotok - човечност
19.03.2012 19:31
Един човек си показва истинския характер, когато му е гарантирана анонимност...в случая от интернет. Липсата на директен контакт изкарва най-лошото от някои хора, които иначе на живо не биха казали обидите, които бълват иззад паравана на анонимността...

Аз си имам цял легион анонимни "фенове", гледам да не им обръщам внимание...кучетата си лаят, керванът си върви:)
цитирай
10. planinitenabulgaria - На sparotok:
19.03.2012 19:38
И при още един случай човек показва истинския си характер:
Когато стане свободен и не зависи в решаваща степен от по-тъпите от него.
цитирай
11. esen - Поздравления!
19.03.2012 22:08
Поздравления!
цитирай
12. wonder - "Лошият човек е като въглена - ...
19.03.2012 22:23
"Лошият човек е като въглена - ако не може да те изгори, ще те очерни."

цитирай
13. ivanbunin - Почитания!
20.03.2012 08:36
За твоята личностна позитивност - браво!
За твоята битка с "лошите" - само съчувствие; "лошите" са точно такава част от човеците, както и "добрите"; в живота има всичко и всякакви хора, животът нито е справедлив, нито дължи някому справедливост...
цитирай
14. dorichela - Поздрави за поста! Аз бях въвела ...
20.03.2012 13:14
Поздрави за поста! Аз бях въвела модерация, за да си следя коментарите, защото често ми коментират и стари публикации, но има и голям ефект, когато има обидни коментари към трети лица.. Тях не ги допускам. Обиди към мен - нека валят, публикувам ги, нека се видят отстрани колко са смешни :)
Но за едно си прав... Както е казал астралния ми близнак Айнщайн - "Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен."
цитирай
15. sande - Може и така, може и онака, важното е как ...
20.03.2012 13:16
Коста поставя принципиен въпрос за нашето поведение в Блога.

Като всяко място, където се събират много хора, винаги може да възникне напрежение, да възникнат конфликти, разминавания, несъгласия и недоразумения.


Важното е, според мен, да не се напуска добрият тон. Добронамереният, коректен тон.
Едно критично мнение може да бъде много по-ценно, от един комплимент, който нищо не значи.

Важното е несъгласието с дадена теза, критичната бележка, да е поднесена по един приемлив начин. Не казвам отправената критична забележка да бъде непременно справедлива! Това е невъзможно и инфатилно като предварително изискване. Винаги ще има различни мнения и оценки. Някои справедливи, други - не.
Ако сте на различно мнение от автора или другите участници в разговора или дискусията, оборвайте тезата/тезите с аргументи. Без обидни квалификации.

Ясно трябва да се мотивирате защо не харесвате едно или друго, но добронамерено, културно, без обидни квалификации и голословни отрицания.

Ако не можете това, отминете. Търсете си съмишлениците, близките ви по дух и естетически предпочитания партньори.

Иначе си губим взаимно времето в излишни дрязги. А и никой не трябва да бъде огорчен.
цитирай
16. planinitenabulgaria - На sande:
20.03.2012 17:32
Зад това, което съм написал стоят реални образи. Те се разпознаха, като отрицателните запазиха компетентно мълчание, но са прониквали по два-три пъти в блога ми. Дано, каквото са търсели в писанието ми да са го намерили. Наистина има такива, на които псевдонима "Салиери" им отива, макар в исторически аспект Салиери да не е бил чак толкова бездарен и завистлив. В постинга си призовах творците да се обичат и да си помагат, а некадърните, които искат покрай тях да станат известни, просто да ги оставят. Повече обич, по-малко злоба, повече скромност и обективност - нека това бъде определящото в отношениято! А между блогерите има страхотно умни и надарени с талант хора! Нека те творят необезпокявани от завистниците!
цитирай
17. asteya - Здравей, Коста!
21.03.2012 10:02
И на мен част от постингите в Блог.бг не ми допадат, меко казано. Но всеки сам избира какво да публикува в блога си, стига това да не обижда други потребители.
Няма да коментирам коя изява е недостойна (с оглед на сравнително краткия ми престой тук) и намирам за излишно да соча с пръст т. нар. “лоши хора”- това не би ме направило по- добра от тях, нито пък по- щастлива ;)

Адмирации за каузата!
Хубав и топъл ден!
цитирай
18. toninabog - Поздрави!
21.03.2012 17:57
Много добре си се сетил да реагираш на "недостойните блогери".Аз също много се дразня от простотиите на някои.Но още по притеснително е ,че много ги харесват съдейки от коментарите...
цитирай
19. aqualia - Всичко написано е вярно, с изключение на това, че Салиери е бездарен!!! Никой уважаващ себе си меломан не би го казал...
10.08.2012 00:28
В художествените произведения съществува легенда, според която името на Салиери е синоним на завистник на талантливите и дори убиец на Моцарт. През 1997 година в Милано се провежда необичаен съдебен процес с 200-годишна давност, на който Салиери е оправдан. Той е един от най-важните, известни и авторитетни музиканти за всички времена.[1] Творчеството му включва: 49 опери, 6 балета, 2 реквиема, 6 концерта, много вокална музика, меси, химни, мотети, псалми и др.

Според съществуващите сведения няма причина да се вярва, че между Моцарт и Салиери някога е съществувала особена вражда. Изключителният италиански психиатър Чезаре Ломброзо, в книгата си “Гениалност и лудост” пише, че Моцарт е страдал от мания за преследване, вярвайки, че италианските композитори му завиждат и искат да го убият. Произходът на легендата за Моцарт и Салиери има национално-политически корени. В края на XVIII-XIX век музикалните критици и първите биографи на Моцарт искат да подчертаят лоялността на музиката на Моцарт към австро-германската традиция, противопоставяйки й италианското влияние. За олицетворение на италианското направление във виенската музика бил избран Салиери като най-авторитетен композитор от италиански произход (отделен въпрос е доколко това е оправдано, тъй като Салиери живее във Виена от 16-годишна възраст и в музикално отношение е бил много по-близо до германците отколкото до италианците).
Източник Уикипедия

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182454
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031