Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2012 20:42 - КЛАСИЧЕСКА СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА СОФИЯНЦИ ОТ ВОДНИТЕ КОНЦЕСИОНЕРИ В СНИМКИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3050 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 03.03.2012 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Старото В и К бе на ул. Алабин, където после се настани адвокат Батков.Цялото висше негово ръководство от 5 души получаваше общо под 10000 лв. на месец. Към В и К имаше ремонтна база, техници, инспектори, инкасатори. Водата струваше по 10 ст./куб. м. и загубите бяха малко над 30%
    Дойдоха концесионерите със заплати по 69000 лв. на месец, които се привеждат директно в чужбина, а тук теглят пари за лични нужди от фирмата без ограничение. Твърди се, никой не знае това със сигурност, че директорите струват на софиянци 7000000 лв. годишно. За да се осигурят пари за тези заплати не остава нищо за инвестици по водопроводната мрежа и каналите. Поради същага причина цената на водата нарастна 10 пъти. Но понеже загубите от лошата им работа растат непрекъснато и не могат да съберат пари за заплатите си ощетяват хората с такси Общо потребление в нарушение на Наредба №4 на МРРБ от 2004 г. в целия неин раздел Шести. Хората като получат шашмаджийските си сметки отиват и си ги плащат. Дори не виждат, че ги лъжат. Сметките са конфиденциални, никой не знае как се изготвят. Има мениджърски отдел за излъгване на потребителите. И за цар Киро не знаеха, как така, безработен, социално слаб, а с 9 палата само на едно място. И никой го не питаше. Бать Бойко кара министри с по 2500 лв. и отоворности да връщат някакви мижави суми, но нито той, нито Дянков знаят за тези космически разходи на 9 души, за които плащат софиянци. Ако знаеха, щяха да ги озаптят тези самозабравили се концесионери, но не знаят. Ако полицията знаеше, че на пазара се продават контрабандно цигари нямаше ли да гепне дилърите? Щеше да ги излови толкоз, колкото и концесионерите на водата.Мисля си:
   Трябва да има нещо!
   

image

Над този автомобил са съоръженията на Старата пречиствателна станция. От него и изпод него по подземен път изтича водата от повредените връзки и басеини и руши и пътя. А може да предизвика и свлачище. За щетите на пътя отговаря Общината.

image

От ляво изтича подземно водата от повредените съоръжения на Старата пречиствателна станция, а от дясно от изтичалото. Източва се яз. Искър.

image

Вода, която се стича от повредените връзки в Старата пречиствателна станция и от спуканите и резервоари. Тази вода постъпва в изтичалото на станцията, по което трябва да тече вода при промиване на филтрите в нея. Тогава тя се пропуска обратно. Дебитът на тази вода е около 500 л./сек и е сериозен принос към общите загуби на вода, които причинява концесионера, около 70% от общото количество.

image

Вода, която се стича от изоставените от към подръжка и повредени вече съоръжения на Старата прачидтвателна станция над пътя, който се вижда в ляво.

image

Това е снимка-документ кога е строено съоръжението - подмяната на тръбите от Страта пречиствателна станция за София във връзка с бурното разрастване на кварталите Младост. Старите взеха често да се пробиват.

image

Водопроводът от Страта пречиствателна станция, който захранва кварталите Младост най-меко казано е заебан от към подръжка и корозира с бързи темпове.

image

Хидроизолационна обвивка на водопровода отдавна не се прави. В това състояние тя дори задържа вода и предизвиква още по-бързото му корозиране. Пука му на концесионера. Той си има твърда заплата за превод във Франция и тук тегли от фирмата колкото счита, че са му необходими за лични нужди.

image

Водопроводът с пречистената вода от Страта пречисвателна станция с дебит 4 куб.м./сек. към кварталите Младост. Вижда се окаяното му състояние.

image

Шахта на байпаса между Страта и Новата пречиствателни станции. От Новата, която е по-високо от Старата може да се подаде гравитачно вода към нея. Но дали байпаса може да зафункционира при необходимост въобще?

image


Шахта с вентили за командване на водопадаването по байпаса между Старата и Новата  пречиствателни станции. Съоръжението е изоставено, а вероятно и отрабено, защото чарковете му стават за Отпадъци.

image

Тези две боклукчийски кофи са върху площадка на превърнатия в боклук от концесионерите резервен водопровод-байпас между Старата и Новата пречиствателни станции. При необходимост - повреда в Старата пречиствателна станция - по него може да се подаде вода към кварталите Младост до отстраняване на повредата в нея. Вероятно съоръженията за водоподаване в байпаса - от джелезо - са ограбени, а той-оставен без подръжка вероятно е корозирал.
Площадката със сигурност е най-скъпото съоръжение на боклукчиите - кофите им са поставени върху милиони левове на софиянци, които концесионерити съсипаха.
 
image

  Вижда се бетонният ръб на шахтата на водопровода-байпас между Страта и Новата водопречиствателни станции. Водопроводът може да пропуска 5 куб.м.вода/сек. и предназнаението му е при повреда на старата Пречиствателна станция да се подаде вода чрез него на 1/3 от София в кварталите Младост. Съоръжението бе строено около 1985 г. от СД Благоустройство с пари от данъците на софиянци и струва милиони. В тази бетонна шахта има вентил и клапа за почистване на водопровода, защото е в най-ниската му част. Соъръжението е изоставено от концесионера, вероятно всичко от джелезо в шахтата е ограбено, а горната й прощадка се ползва за паркиране на боклукчийски кофи. А концесионерите превърнаха в боклук това така важно съоръжение, за което софиянци платиха толкова много... Затова ли дойдоха в България?   



Гласувай:
12



1. boristodorov56 - Моля ти се, не притеснявай Фандъ...
03.03.2012 20:44
Моля ти се, не притеснявай Фандъкова!
цитирай
2. raders - Ами що не ги изгоните? Трябва да има ...
03.03.2012 21:07
Ами що не ги изгоните? Трябва да има клауза в договора за тези неща.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Публична безотговорност, но като ...
03.03.2012 23:19
Публична безотговорност, но като знам какви хора работят в ДКВЕР не се учудвам, че няма никакъв контрол.
цитирай
4. bojo12345 - Има едно обяснение....
04.03.2012 05:57
Тези концесионери да отчисляват една част от тези ( заграбени) незаконно пари, да връщат под формата на благодарнос на тези, киото са ги докарали като концесионери.Така хем вълкът сит ,хем агнето цяло,а далаверата да си мислят ,че е скрита покрита.Но така ще е докато си траем и нехаем.
Но този проблем не е само в В и К.Същото е и с с Електроразпределителните дружества.Там ограбванете е с още по-големи мащаби на всички българи!!!
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Ние им плащаме 80 лева повече, т.е. - те ни ги вземат чрез странната си калкулация. Всички плащат по толкова, за да
04.03.2012 10:11
си покрият те загубите, които са вече 80 на сто. (((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189552
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031