Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2012 23:21 - ДВЕ ВЪЗРАЖЕНИЯ НА ЕДИН НЕОЛИГОФРЕН:
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1365 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                             ДВЕ  ВЪЗРАЖЕНИЯ  НА  ЕДИН  НЕОЛИГОФРЕН:

 

    Възражение №1 срещу намеренията на председателя на ДКЕВР да одобри ново повишение на цената на водата в София:

 

    Другарю председател,

    Чух изказването ви по повод исканата нова цена на водата от концесионерите на „Софийска вода” АД. Трябвало да се повиши с 12%. Тези, дето ви явиха по телевизията, за да подготвите софиянци за поредния грабеж от страна концисионерите обаче не са предполагали, че измежду слушателите ще се намери неолигофрен. Това съм Аз, другарю председател и сега ще ви задам няколко въпроса. Липсата на отговор по тези въпроси ще означава за мен, че сте бил „мотивиран” да се съгласите да ви яват по телевизията. За мотивите – също имате думата в отговара си. Известно ли ви е, другарю председател, че:

1.      Преди да дойдат концесионерите загубите на вода бяха около 30%,

2.      Заплатите на директорите на старото дружество В и К бяха по 2000 лв,

3.      Цената на водата бе 10 пъти по-ниска от сегашната,

4.      Загубите на вода в момента са около 70% и се подържат на това ниво благодарение на комбинираното жонглиране на концесионерите при начисляване на сметките на абонатите и проституирането им с приложението на Наредба №4 от 2004 г. на МРРБ в нейния Раздел VІ.

5.      Софиянци плащат от джоба си на биринджиконцесионерите-французи следната сума всеки месец:

   -на главния концесионер – 69000 лв. и право да тегли пари за лични разходи от фирмата колкото счете за нужно,

   -на заместника му и на главния му счетоводител заплатите са по 64000 лв. и имат същото право да теглят суми от фирмата за лични нужди без ограничение,

  -на шестте бордови директори /брдоваците-французи/ заплатите са по 15000 лв. на месец плюс разходи за лични нужди, но не е ясно сумата 15000 лв. ли е или 15000 евро.

   -заплатата на изпълнителната директорка-българка е 12000 лв, а заплатата на главната секретарка-българка е 10000 лв.

   -заплатата на главния технически директор - също българиин е 6000 лв.

  Забележки към т. 5:

   -Заплатите на служителките са около 400 лв, на техниците – около 600,

   -Сумите които посочвам са на старите концесионери, когато на върха бяха Кевин  после Грег, а за сегашните се твърди, че са доста по-високи. Колко – знае председателят на ДКЕВР.

  - Старите бордоваци при английските концесионери са били българи и са вземали по 3500 лв. заплати, а за сегашните не е ясно посоченото число 15000 в левове ли е или в евро.

  Едно сравнение:

  На директора на държавата  /министър-председателя/, заплатата е 3500 лв. а на директорката на София /кметицата/ е 2600 лв. Колко по-важна работа вършат тези концесонери, та толкоз пари вземат? Сигурно си ги заработват, не че крадат софиянци и съсипват ресурсите на страната...Къдърници-французи, това са новите концесонери!

   Сега ще направя приблизителна сметка колко струват на софиянци концесионерите за една година:

  Разходи за заплати на директорите и бордоваците французи – 3444000 лв. Вероятно тази сума е поне два пъти по-голяма, защото съм пресметнал заплатите на бордоваците в левове, не в евро, не съм включил в нея и разходите за лични нужди, които едва ли са по-марко от тези за заплатите им, които се превеждат директно във френски банки. Като прибавим и заплатите на директорката и главната секретарка се получава една космическа сума от поне 7000000 лв. гювеч за концесионерите. Ето къде отидаха парите за инвестиции във водопроводната и канализационна мрежа! Та те не стигат само за заплатите на няколко души, другарю председател на ДКЕВР. Никой не знаеше, че мутри бетонираха клапите на язовирите и застрашиха по този начин хората, сега никой не знае, че концесионерите ограбват хората и съсипват национален ресурс – водата. Но грабежът чрез заплатите е върхът на айсберга. Има си схеми за източване на всички нива, така както има явна схема за източване на фирмата - на всеки директор – персонален кран за източване на парите на фирмата. Дали това е известно на председателя на ДКЕВР, та иска още да натовари софиянци към тези техни грабители?

    6. Начислените сметки на софиянци за водата са незаконно формирани. Те са в противоречие с раздел VІ на Наредба №4 на МРРБ от 2004 г. Няма протокол с представител на Етажната Собственост, водата на неотчетените абонати се начислява на отчетените. Такъв грабеж над софиянци и така нагло нито от телефоните, нито от парното, нито от енергото са помисляли да сторват.

   Другарю председател на ДКЕВР,

   Като ви явиха по телевизията защо не споменахте нищо за тези факти? Те едва ли са точни, но вие определяте цената на водата и трябва да имате данни за това. Одитът на Грег показа, че изпукал събраните пари за водата за заплати без да направи никаква инвестицийка или по-точно  казано ограбил си фирмата както банкер, направил банка и сам си я окрал. И го махнаха. Сега дойдоха французи, които са още по-нагли в грабежа на софиянци и същите разсипници на водата. И стоят, защото софиянци си плащат и си траят. А безбройнте юристи на фирмата така проституират с казусите, че дори имат отдел, „Пробелеми с абонатите” и се възползват от протеста на гражаданите, който те превръщат в „мърдане”, от което да се възползват още по-яко да им проникнат...в джоба.

   Новият биринджиконцесионер е французин по гражданство, но носи име на етнос, широко разпространен в Унгария, Румъния, а също и у нас, напр. в кв. Баталова воденица. Смятам, че това е един обикновен мосю Бушон, зад който стоят истинските ограбвачи на софиянци по линията на водата.

   И последен въпрос, другарю председател:

   Поискахте ли справка от концесонерите колко милиончета са изтеглили от фирмата за заплати и колко лева са инвестирали, ако такова нещо има. Трябваше да поискате и с тази справчица под мишница да ви яват по телевизията. Иначе мтого лесно принадлежността ви може да бъде разпозната само от един неолигофрен, който пък може да сезира и останалите балъци. Балък на турски означава риба и терминът се ползва при случаи, когато въпреки престъплението, за него се мълчи. Както риба...  

 

   Възражение №2 срещу гримьорите на телевизията:

   Уважаеми гримьори,

   За гримирането на председателя на ДКЕВР преди да го появят пред камерите ако съм директор на телевизията ще ви уволня. Вместо да направите образ на строг държавен регулатор, вие постигнахте съвсем друг ефект - бяхте го заприличали на закосмен скротум, обърнат на 180 градуса спрямо нормалното му висене и на чиито по-слабо окосмени участъци имаше изрисуавани с флумастер очи, нос уста и др.

   Сезирам ви за това, защото може да повторите грешката. Напр. друг държавен служител да вземете да го заприличате на гениталийка, отклонена на 90 градуса от нормалното си положение. Нека да не е пак на 180.

    Решително възразявам, господа гримьори, така, както възразих и срещу намеренията на другаря председател  да разреши на концесионерите още по-жестоко да ограбват софиянци.

    Цели, завършени образи искаме да видим на екрана, а не такива, които да наподобяват на техни анатомични части!

 



Гласувай:
9



1. bojo12345 - След като са дали на концесия...
14.02.2012 05:34
Най- необходимити ни - ток, вода и горива , интересно ми е как не са дали и въздуха.Може би още не са измислили въздухомери?
Председателя на ДКЕВР е самоедин параван зад който са истинските виновници за грабежа на българина,с него имитират фалшиха загриженост.
Това ли е демокрация , да узакониш обирджии на народа си?


цитирай
2. mitkaloto - Браво за постинга!След франсетата ...
15.02.2012 08:19
Браво за постинга!След франсетата ще дойдат други...и пак така..Тук главният концесионер на ДЪРЖАВАТА трябва да бетонира отлива на пари .Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181978
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031