Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 14:56 - Прелестите на Неапол
Автор: mepoooo Категория: Туризъм   
Прочетен: 3717 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 06.06.2012 16:47


Прелестите на Неапол

 image

На едно от най-живописните местенца в Италия, в подножието на Везувий, се намира третия по големина град в страната – Неапол. Този град се смята за едно от най-противоречивите населени места в света – или го обичат, или го ненавиждат. Животът в Неапол наистина кипи, в сравнение с повечето европейски градове. В наши дни, вие можете без съдействието  на туристическа агенция да организирате пълноценна почивка. С помощта на интеренет, все по-лесно се резервират хотелски места в този приказен град и то на значително по-ниска цена, в сравнение с повечето туристически агенции.

Неапол се явявва един от най-привлекателните градове за туристите, благодарение на мекия си климат и изключително добронамерените местни жители. В този град ще намерите множество интересни архитектурни постройки, които са известни в цял свят. Всяко кътче е привлекателно по свой си начин, всяка девойка е като  малък приказен свят, а всяка улица ни напомня за музей на изкуството и творчеството.

Непременно обърнете внимание на двореца Сан Джакомо, където се разполага седалището на кмета. Тази забележителна сграда започва да се строи още по времето на Фердинанд IV, специално за заседанията на държавния съвет. Но най-забележителната част на този дворец  безспорно е огромната женска глава, която гордо стои пред входа му. През вековете, дворецът е бил подлаган на множество реставрации, но въпреки интервенциите, успява да пренесе облика си от XVI век до наши дни.

Улица Партепоне – още едно чудесно място, където си заслужава да се отбие всеки уважаващ себе си турист. В този район на града се намират множество фамилни къщи и са съсредоточени почти всички луксозни хотели на Неапол. Ако се разходите по цялата дължина на улица Партепоне, неминуемо ще се натъкнете на морското пристанище Санта Лучия. Самото пристанище не блести с някакъв особен блясък, но тук можете да се натъкнете на местни рибни ресторанчета, където ще ви угостят с вкусни местни гозби и морски деликатеси.

Неделач от пристанището Санта Лучия е разположен хълма Пизиллипо, който в своята същност представлява миниатюрен кратер на Везувий. От тук можете да се насладите на романтиката на целия град, както и на самия вулкан. В областта на Пизиллипо  са намират прекрасни градини, вили и ресторанти, които ще се погрижат за вас, след изморителното изкачване на хълма.

Едно от най-важните места в Неапол се счита площада Муниципалитет , разположен в центъра на града, а главно място на самия площад заема шикозния паметник на основателя на Неапол – Виктор Емануил II.

На площад Муниципалитет се намира и замъка на Маскио Анджоино, както и двореца на Кралицата.

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. lambo - Виж Неапол и умри
12.08.2012 09:47
Това си спомням от учителката ми по География
цитирай
2. prontosofia - Това е истински ужас, кошмарно и ...
31.12.2013 22:15
Това е истински ужас, кошмарно и неграмотно написано! Всички имена са грешно изписани
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mepoooo
Категория: Бизнес
Прочетен: 16147
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930