Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 00:03 - ИДЕНТИЧЕН СЛУЧАЙ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2184 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 28.01.2012 00:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                   ИДЕНТИЧЕН  СЛУЧАЙ
         
      Тодор Живков е на върха на славата си. Всички в държавата му осъзнават колко е мъдър кормчията им, колко щастлив е народът, когато той му посочава насоките за развитие, когато му изказва някои саобарежения. Обичат го от Куба до Северна Корея. Любимец е на генсека Брежнев, бившата глава на Днепърската мафия.

    Един обаче, /само един!/, така и не разбра качествата на този човек. Не само това, но и заработи против него. „Задочни репортажи” ли не писа, жлъчни клевети срещу него ли не изговарваше по Радио Лондон. Великобританският народ също не обичаше този диверсант. Стигна се до там, че възмутен гражданин на Велокобритания не издръжа и го гръмна. С чадър, изстрелващ отровна сачма на рожденния ден на Правешката Тиква.

    Процесулно-следствените действия срещу неизвестен извършител продължават. До момента няма заподозрян поръчител.

 

   Владимир Путин е на върха на славата си. Всички го химнословят колко е мъдър, колко щастливи са хората в страната, на която той се явява кормчията. Прославят го от Венецуела до Северна Корея. Само където преди да стане бащица е бил в Дрезеден към службите на КГБ.

   Една журналистка, Анна Политковская, така и не можа да разбере колко е велик Путин. Какви ли не гнъсни клевети изсипа тя по негов адрес! В Чечня заради него се провеждал геноцид, за Беслан и Театъра в Москва той бил виновен за убитите. И в по-тежки престъпрения го обвинява Политковская, че в Русия имало олигарси, че той им бил бащицата, че имал 40 млрд. долара, а обявил пред данъчните, че имал само една квартира, изтрясквал гимнастичката-проститутка Полина Кабаева, която депутирал в Думата, а Медведев бил негова кукла. Русия пък имала нужда от демократични промени, защото нищо не произвиждала освен да добива нефт и газ, от които печалбите отивали при олигарсите, а хората били бного бедни. Ако имаше такава необходимост Путин щеше да я види. Само дурости говори тази жена. Чрез редакцията на вестника, в който тя работи, Новая газета, тя пише и пише против него. Съветският народ не можеше повече да я понася. Възмутен съветски гражданин явно не е издържал и я е гръмнал. С много куршуми, да е сигурно.

    На рожденния ден на Путин.

    Процесуално следствените действия срещу неизвестнен извършител продължават. До момента няма заподозрян поръчител.

     Но колкото и идентични, случаите не са съвсем идентични. Руснаците направиха филм за Политковская - един добър филм в нейна памет, на фона на музиката на Есенна песен от Чайковский. А за Георги Марков - още се коментира кой му бил унищожил досието. Един лаф има по софийските села, в основата на който влиза партизанското име на най-големия партизанин в Бълария, Янко, основателят на Бригада Чавдар. А лафът е: курамуянко. В Требич така казват за нещо, което трябва да стане, но тези, които трябва да го организират не се интересуват от това.

 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Много интересна информация!
28.01.2012 01:21
Прав си ,комунягите не обичат да им мътят водата!
Техния девиз нали го знаеш-Който не е с нас е против нас...ще му видим сметката!!!
цитирай
2. divna8 - Инакомислещите са неудобни на в...
28.01.2012 10:31
Инакомислещите са неудобни на всяка власт!
Затова не правят филм за Георги Марков -
космополитен е, а писаното от него пасва като
"ръка в ръкавичка" и за мног от днешните "герои"
в марионетния театър, наречен Парламент и политически живот...
А и "кукловодите" не позволяват някой да изплува от забравата!
цитирай
3. анонимен - goreti:
28.01.2012 11:22
Уважаеми господине,
В много от Вашите постинги Вие умеете да трансформирате енергиите, да превръщате тъгата в радост, а това голяма част от хората не го разбират заради невежеството си, но Вие го чувствате, осъзнавате и прилагате. Моят поклон!
цитирай
4. анонимен - Поздрави
28.01.2012 11:51
Отвратителни са и няма да изчезнат, също като хлебарките са устойчиви
цитирай
5. sande - Поздрави, Коста,за този паралел на диктаторите и методите им на разправа с неудобните!
28.01.2012 16:35
За голямо съжаление няма все още достоен филм или книга за достойния и талантлив българин Георги Марков.

В "Задочни репортажи" Георги Марков разказва за един колоритен родопски кръчмар, който дерибейства в кръчмата, намесва се в разговорите на хората, казва кой е прав и кой е крив, коя е истината от неговата, последна инстанция, а понякога и натупва онзи, който му се противопоставя. На стената, зад кръчмарския тезгях е поставил ултимативен надпис: "Тука е така!"

А Георги Марков казва:" Над цяла България трябва да се опъне този лозунг:

Тука е така!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185150
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031