Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 18:34 - ТРЕТИ ПАРЛАМЕНТ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1165 Коментари: 1 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                     ТРЕТИ  ПАРЛАМЕНТ?

 

      През зимата често пътувам с влак по Искърския пролом. След стачката на Тренчев, както хората наричат разработката на агент Гоце, нещата по влака се нормализираха. Не че той стана по-малко ограбен, но отново тръгна. Бедните хора започаха пак да го ползват пак за да пътуват от провинцията до София на работа. От БДЖ са се постарали да поправят вагоните по време на престоя и те сега са чисти като тромпет. Звучи невероятно – чист влак! – но поне за сега е така. Една мръсна разработка на Гоцето приключи, но тя едва ли ще е последна. Той може да активира храта си от Чистотата, където има стабилни позиции, от Градски транспорт - това са все сектори, чрез които може да упражнява тормоз върху хората и да клати държавата, а покрай нея да изклатва индиректно и бать Бойко. Но Гоцето има още по-мръснишки ход – с миньорите, които захранват с въглища ТЕЦ-овете. Там разработката му е следната:

    Евтини са въглищата, миньорите са ограбвани, трябва да се повиши цената на въглищата, казва той на Тренчев. Но по-високата цена на въглищата налага по-висока цена и на електроенергията. При добива на въглища се ползва много електроенергия и тя налага ново повишение на цената на въглищата и т. н. Тази спирала веднаж се развъртя успешно в началото на демокрацията, сега я пробват пак. С надежда, че хората са я забравили. Но пък аз, който съм работил доста време в енергетиката не само че съм я забравил, но знам и сценария й: Гоцето – Тренчев – синдикатите и т. н.

   Стачката в БДЖ доведе до известна дестабилизация на районите, където не се движеха влаковете и това активра локалните грабежи. Изчезнаха напр. капаците на шахтите на гара Владо Тричков. Те бяха от железни винкели, запълнени с бетон. Бетонът ще се изчука и джелезото ще отиде в складовете на НАДИН. Увеличиха се и набезите по вилите на хората, като първото нещо, което се изчезва от къщите им са джиците. Режат се и участъците от жици от тавана до лампите. Всяка дестабилизация на държавата се ползва от престъпниците за още по-брутални кражби. Това го е казал и Гьоте: „В дни на война и мир на мъдрия приляга да види сгодата от случая веднага.” Нещо като предвиждане на пазарните отношения след него. Освен ромбригадите, които спечелиха и от стачката, както и от целия преход до сега, по къщите се развъртяха и гаровите пиянища, за които парите за пиене някога няма да им стигнат. Те искат бърза реализация – откраднатото да става на пари за пиене веднага и това се постига най-вече с краденето на жици. Отчаяни, хората по влака се оплакват, че отиват да уведомяват полицията в Своге за кражби по домовете им, от там трябвало протокол, после отивали в Енергото в Своге и след това в София, за да им възстановят захранването. А щетите вътре  къщите – те са в полза на ромкрадеца или пиянището. И на търговеца на цветни метали.

    Тази зима прехвърлих вече няколко пъти планината от Кътина през Церецел до Томсън и съм учуден от броя на циганските коли, които пътуват покрай река Дълбочица. Пътят е заснежен, отива са до някъде и обратно. Къде отиват тези цигани, какво търсят? Отоворът дават хората – жици! А полицията? Някой би попитал, какво е това полиция, превенция?

   Напомням за убийството на един пенсионер миналата есен, който си купувал неща за ядене от магазина на гарата на Томпсън, но едно пиянище, циганин от кв. Зли дол в Своге, на което парите свършили тръгнало след него и го убило заради 50-те лева, които имал. Хората обаче видяли това, обадили се в полицията веднага и го хванали още докато пиянището си допивало с парите от плячката.

    Като противодействие на тези кражби хора от Церецел като видят чужд човек измежду тях се интересуват защо той е там. Казват ми, извинявай, но тук идват всякакви, никой не ни пази.

    И понеже грабежите се извършват основно от цигани и никой не предпрпиема нищо срещу тях, критиките са срещу МВР. От там отиват още по-нагоре и един заговори заговори за трети парламент в страната, който движи ромпрестъпността. Първият е този в народното събрание, вторият – СОС в Общината и третият - в Костинброд. Там се решавало всичко относно ромите и се съгласувало с властимащите – МВР, правителство, съд, община. От това договарване между третия парламент и останалите институции в страната идвала цялата престъпност, срещу която никой не се бори. Защото имало консенсус по нея. И аз се замислям за това мнение и си задавам следните въпроси:

   Дали някога от МВР ще научат, че на Женския пазар се продават цигари без бандерол, или пък че на Илиенци циганки пишат фактури? Това става толкова „тайно”, че едва ли ще го научат някога полицаите.Продължавам обаче с това, което се коментираше във връзка с престъпността.

  Костинброд бил столицата на циганите в Бълария. Имало и други такива градове с претенции, но те не били решаващи – Катуница, Левски, Пирдоп и др. Всички ромлидери от страната имали тук дворци. Най-големите творци обаче били на тези, които в момента управлявали циганите. Никой от тях не работел, не плащал данъци и т. н. но богатството им било много голямо. Този град възникнал по времето на царо и от тогава там били построени още много дворци. Единствен от тези, които са си построили дворците там и можел да представи документи за доходи бил Азис. Но голяма част от доходите си той изчукал частно  с помощта на красивия си гъз. А полицията в Костинброд, съда,общината и дори голямата им поликлиника в центъра на града – всичко това било към Третия парламент на България.

    Аз обаче се питам:

    Ако това наистина е така, само тези хора, чиито къщи са били ограбени или с орязани жици ли знаят за богатствата на тези ромлидери и защо никой до сега не е предизвикал проверка? Поне тези от НАП да бяха казали нещо. Фъркаха с хеликоптера над Симеоново, Бистрица, оти не фръкнаха над Костинброд, че и дума не обелиха за дворците там?

    „Трябва да има нещо!”

    Така отовори царо като го попитаха дали има тайно досие, за което той да не знае...

     За да не се затварят тези скрапоскладове, за което настоява и бать Бойко и да продължават тези грабежи с цел набавяне на скрап– трябва да има нещо, си мисля и аз.

    

 

    

 



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Здравей, Коста!
14.01.2012 21:02
За цигарите на Женския пазар всички знаят, но си траят... Това е голям бизнес... Мислиш ли, че случайно акцизът беше безбожно повишен?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187308
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031