Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2011 19:30 - ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ПУТИН....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2503 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                             ПРЕИЗБИРАНЕТО  НА  ПУТИН

          ЩЕ  КАТАЛИЗИРА  ПРОЦЕСИТЕ  КЪМ  НОВ ГЛОБАЛЕН  КОНФЛИКТ

 

    С „отварянето” на света ценостите му много бързо започнаха да се срутват. Простотията започна да взема връх навсякъде и се опитва да яхне процесите, макар и на самата нея да е ясно, че тя не може да може да ги управлява. Поетесата и пророчица Дела Раи написа в едно стихотворение, че този свят няма бъдеще, корозира. Миграцията на примати в кулурните държави, които се размножиха и знаят правата си става твърде труден за тези държави казус. В една нива се оказват полезни растения, които дават плодове и бурени, които изяждат всичко от почвата и задушават всичко полезно покрай тях с бързия си растеж. Демокрацията обаче повелява: Тези ниви не бива да бъдат плевени! И те се променят: едни запустяват, по-отдавна запустелите - затревяват, други се превръщат в келемета. Тези процеси във Франция, в Англия, че и в Германия са доста тежки за хората, между които се внедриха примати от различни етноси и религии, както и мафиоти от Русия, паплач от Палестина и Афганистан. Най-успешно за сега въпреки ужасните трудности с пакистанците с чужденците се справят англичаните. Французите, които първи отприщиха този прозцес в страната си също започнаха да променят линията си на тотална демокрация към емигрантите. Вместо да съблюдват правата на ромите и да ги обгрижват, дават  им по 50 евро и ги изгонват от страната си.

      Ликвидирането на разрушенията от Втората световна война също доведе до емигриране на работници от различни етноси в Европа, най-вече турци. Те вече имат големи общности в страните на Запада и се превръщат в сила,  с която държавите трябва да се съобразяват. Причина за това са и политиките на разните западни држави, които са тъпи. Напр. вместо да накарат със закон хората от държавата си да работят, както бе напр. някога в Гедермания, те плащат на неработещите социални помощи и наемат чужди работници. Така на страната излизало по-евтино. Научените на социални помощи никога повече няма да заработят, както нашите цигани, а работещите чужденци се усещат необходими за държавата и предявяват към нея претенции. Това се вижда с просто око напр. на летището във Франкфурт. Черни, черно-жълти, джуревци, креоли и др.обслужват пътниците, един германец не се вижда по гейтовете. Аз имам доста приятели от бившата ГДР. Те всичките даянеха на помощи, а реститутите живееха от това, че не си обработват земята. Понеже селскостопанската  продукцията там е голяма, държавата стимулира тези, които не си работят земята!?!

    Голям принос за объркването на света и зависимостта му от една държава даде одобрението на световната мафия след Втората световна война да се въведе като междунородно платежно средство американския долар. По същество тази мярка приравни долара със златото. Това бе звезднният миг на Америка. Чрез долара тя можеше да прехвърля тежестите си на света, а целят свят така е заинтересован Америка да е добре, за да са добре и те. Втора подобна грешка бе единната валута на ЕС. Тя целеше точно обратното на това, което е доларът за света и си го постигна в рамките на ЕС. Държави-паразити като Гърция или мафиотизирани държави като Италия, тъпи като Испания и Португалия ограбиха държавите, които са със сериозна икономика, на първо място Германия. Ще се разпадне тази обща валута скоро, няма съмнение в това, но доста по-лесно от американската, защото ще предизвика регионален, а не световен конфликт. Ще има ограбени и крадци, но не и война между тях. Който се минал, минал се.

   Други предизвикателства, които пое Запада след въвеждането на демокрацията в Изтока са мафиотскиге структури, които мафиотските държави им инфилтрираха. Мафиотски държави са всичките, които опират в Средиземно море с изключение на Франция и Турция. Не,че там няма мафии и мафиоти, но те не влияят на политиката на държавите във вътрешен и външен аспект. Държавата ги мъкне, не ги допуска до лостовете на управление за разлика от италианците, където всеки държавник е към определена мафия. Турция  пък след мощните инжекции на Америка заради участието й в НАТО и поради факта, че турците са работливи хора стана велика сила. Би било грешка Европа да ги присъедини към ЕС, защото времето работи за Турция, а не за Европа. Европейците не раждат, не работят, а турците правят точно обратното. Поздравът им е „Лека рабта!”.

    А политиката на турците - тя винаги е била далновидна и много подла. Взеха от Гърция територия с площ колкото е цялата Гърция днес, окупираха част о гръцкия остров Кипър. Да не пропусна, че и голяма част от нашата Югоизточна Тракия е дадена на тях благодарение на англичаните. Има един нос, Сервербурун, там трябваше да минава границата ни с Турция, но Турция воюваше на страната на добрите в Първата световна война, ние – на лошите и англичаните им подариха нашите теротории.

    Още нещо за далновидната турска външна политика:

    Колкото и да са симпатични турците като хора, защото работят и не крадат, толкоз по-коварна е политиката им да скапват по възможност страните, чито територии представляват интерес за тях. Ето и конкретен пример с това, което стана в Катуница. Турското правителство излезе с декларация, че нарушаваме правата на циганите! Те да защитават цигани? Още в мечитити те учат децата си ,че ченгенетата са лоши хора - крадливи и мързеливи и когато се появят покрай селото им хората трябва да ги прогонват. Усещат турците кои ще ни затрият като етнос и под претекскст, че защитават човешки права, косвено работят срещу нас.

     Този процес на инфилтрация на хора от различни етноси и религии в Европа отдавна е минал границите, защото се налага вече съобръзяване с тях. В България така е с циганите. Хората се съобразяват с тях, напр. пазят си къщите със СОТ, напускат селата си под натиска на ромналетите и  вместо да се издържат от нивичките си, тежат на роднините си в града. И средства от бюджета трябват за циганите – детски, социални, безработни, помощи, енергийни, за децата, но те не стигат и не стигат, защото всяка следваща година циганите са доста повече от предната. Това си е наша тема.

   Въпросите до тук не са решаващи за да предезвикат глобален конфрикт, защото държавите могат някак да решат вътрешните си проблеми, колкото и да са тежки. Разбира се, ако мафиотските режими не се ешват в престъпността с етносите, които от това живеят. Но друг един въпрос не могат да решат големите държави, който е жизено важен за тях, въпросът със суровините и най-вече енергийните. Заради техните залежи ще избухне следващят конфликт, защото така повече не може. Нещата се обърнаха съвсем наопаки. Държавите, които произвеждат суровини, без да могат да произвеждат почти нищо, вече налагат политиката си над страните, стоящи много над тях в ителектуално, икономческо и всякакви други нива. Принос към това има и амереканският долар, когато американците спекулират с него, но в по-малка степен. Основните причини са експлозивното нарастване на населението на арабските държави, което се нуждае от средства за живот, а тези средства могат да дойдат само от развитити страни, в които те изнасят петрол. До сега се считаше, че с повишаване цената на петрола нуждите за бума в приръста ще бъдат преодоляни, но вече и тази граница е додстината. Дори е надмината, защото има супер богати арабски страни. Винаги европейци до сега са купували евтино злато от арабите и турците и са го отнасяли в Европа, сега става обратното. Защото Европа обеднява спрямо Изтока. Чрез петрола арабите принуждават Европа да ги храни и тях. Заради този петрол се води войната в Кувейт, в Ирак, в Либия, ще се води и в Иран.

    Другияг основен енергиен доставчик е Русия, където нещата са още по-зле отколкото при арабите. Русия е олигархия, в която хората са много бедни. Доходът им е 35 долара на човек на месец, но пък имат над сто олигарха, между които някои с капитали над 100 млрд. долара. А олигарсите се имат бащица, пред когото се отчитат – Путин. Олигарсите, изгубили всякаква мярка искат още и още към милиардите си. Русия вече не е държава, която да развива призводство, дребен бизнес. Децата още с раждането си проумяват, че за да си добре или да имаш най-елемнтарното, майката му е престъпността. Бяха снимали вилата на Путин до Черното море, която струва 1 млрд. долара. Показаха и един град до Москва за милиардери. А хората? Всеки да се оправя сам! Така е било от 1917 г. до сега и поради това за тях престъпността е начин на живот.

   За тези неща не са виновни само руснаците. Този строй им го разработиха и внедриха в Евпора, но едва ли разработчиците са очаквали така дълго той да се съхрани. Половината от хората в Русия още си искат вируса. Те ще гласуват за Путин, защото според тях той защигава интересите на Русия, непрекъснато вдигал цената на газа. Голяма част като тях има и у нас. А вирусът, разработен от Карл Маркс е по-страшен от този, взет от зеленоглавите маймуни и нацръкан в кръвта на негрите в ЮАР.

   За да гарантират интересите на олигарсите, защото бедните руснаци са в положение, при което малко ги интересува ще живеят ли или ще ги треснат с някоя ракета, те произвиждат по инерция оръжия. Но нали трабва да дадат от своите си пари, олигархските, ще им намалеят печалбите от природните богатства на Русия. Така те нито могат да произведат нещо модерно, нито могат да опазят построените по времето на Брежнев ракети, подводници и др. книжни тигри за сплашване на капиталистите. По този път върви и Иран и вероятно ще произведе и той ядрено оръжие, но те идея си нямат какво им готви Израел. За сега американците го държат като вързано куче, което е пощръкляло и само да се откачи от каишката си, свършено е с иранците.

    Съзнавайки тези прблеми, които са се задали твърде от далеч във времето, Западът се подготвя адекватно. Америка има скрит ход, който ще е по-страшен, ако арабите и руснаците страт доставките си на нефт. Те няма как да ги спрат, защото от тях живеят, само могат да заплашат, че ще сторят това. Америка обаче може за изиграе и ограби целия свят като оттегли валутата си. Който има долари, да си ги пази като хартийки, Америка въвежда нова валута. Гърците предпрпиеха към Европа нещо подобно. Цялото световно равновесие, крепящо се на американските хартийки  ще рухне изведнаж, но Америка е много силна и едва ли някой ще посмее да я нападне. Този сценари с долара е теоретично възможен, но светът се готви реално за друг, който се планира от сега. Виждайки разложението в бившия СССР, който Западът счита за своя най-сериозен противник, Западът започна разработванто на стратегията за щита ПРО. През мандата на Рейгън той натисна педала за производство на безумно количество оръжия, между които и такива, разположени в космоса и СССР се сгромоляса икономически. Новото положение в разпадналия се СССР е, че те нямат полезен ход срещу ПРО. Те са в цугцванг по шахматните термини. Нито могат да направят нещо срещу щита, нито пък имат учени за разработки и заводи за военно производство с високи технологии. Всичко там приватизираха олигарсите или отиде за скрап. До 3-4 годити Щитът ще е готов. И тогава при договарянето на цените на енергийните продукти ще има и нов елемент: Напомняне ви, че вие, износителите на суровини сте колониални държави като икономики, силата е на наша страна!  

    Ако в Русия няма някакви промени, адекватни на това, което им се задава от към Западна Европа и от към Китай, ако не се подобри положението на хората за сметка на олигарсите, нещата стават много опасни за Европа. Ако на власт остане още 12 години Путин, глобалният световен конфликт е неизбежен заради енерийните доставки. Путин ще води линия към купвачите си както сега застрахователите към собствениците на автомобилите ни, кото ни „предлагат” т.н. Гражданска отговорност. Задължително да им плащаме, за да отговарят те вместо нас. Това трябва да е върхът на нахалството и идиотизма! Европа е на края на търпението да издържа на енергорекета на руснаци и араби и така повече няма да продължава. Европа не може повече да издържа пет пъти по-голямо население от нейното, а то расте и расте. Един призрак витае във въздуха, това е промяна на сегашното енергийно статукво или война. Кое ще надделее зависи от избора на руснаците. А те ще го направят много скоро. Путин на няколко пъти плаши Запада, че в негов интерес е да има стабилна Русия, загатвайки, че ще продължава да държи руснаците здраво, но и тази граница е премината. Поради тези причина, които са само една малка част от проблемите на Русия и Европа, смяната на великите кормчии в Русия вместо изхвърлянето им от борда би било изключително опасно за света. Дори Горбачов, когото наричаха най-големият лъжец предупреди от Америка, че Русия се нуждае от реформи. Тя сега наподобява модела на Кадафи, когото Путин единствен защити, на Асад в Сирия и на Бащата на народите Ким Чен Ир, за когото по три пъти ва ден плачат. Обединявайки черти от тези три режима, Путин им предава и руски привкус. Подал е декларация за имотно състояние, в което декларира собствена квартира в панелка и нищо друго. Дали да му повЕрвам?

     Аз съм по заложения ми чип германофил, но и почитетал на руската култура. Мога ли да не уважавам Менделеев, Пушкин, Мусоргски, Чайковски, Шостакович. Измежду тези, които цитирах има един гений, Пушкин. Той е предвидил развитието на Русия в трагедията си „Борис Годунов”. Въодушевен от нея Мусоргски пише опера по този текст. Пушкин предрича какво ще стане с държавата ако на власт е бил цар-престъпник. През целия си живот престъпникът залага на службите по сигурността и вярва в тях, но намерението му - умирайки да провъзгласи сина си за цар, бива пресечено точно от тези служби, които държат компроматите. Отговорът им е: До тук ти бе разбойникъг, сега – ние! Берия не успя да вземе властта, защото Хрущо поръча на прокурора Руденко да го гръмне. Путин обаче успя, Елцин му я поднесе на тепсия. Пушкин не описва в трагедията си какво става след като службите по сигурността сядат на престола на царя, но част от нас, които са по-млади сигурно ще видят.

     Ако някой отвори постинга ми, препръчвам му да прочете трагедията на Пушкин, а после - ако е музикален, да чуе и операта на Муорски с участитего на Борис Христов. Музиката е трудна и не разкрива красотата си след първото запознаване с нея, но тази опера е една от най-великите творби в този жанр.

 



Гласувай:
9



1. vippoker - невероятен си поздравления ...
27.12.2011 22:10
невероятен си
поздравления
жоро
цитирай
2. анонимен - Браво, Коста!
28.12.2011 12:52
Изключителен анализ!
Колко ли страшни неща ни очакват... Изумително е, защо политиците не се замислят над тези проблеми, или така са потънали в мафиотските си структури, че ги интересува само тяхното собствено материално благополучие?
Алчността ще погуби света!
цитирай
3. анонимен - пълен псих си бе, тъпанар
29.12.2011 00:34
действително яко ти хлопа дъскат. ковния при психиатъра.
цитирай
4. hadzapi - Какво е мнението Ви към днешна дата - относно Иран?
21.04.2012 19:56
И какво смятате каква ще бъде позицията на Китай и Индия?

Циганизацията е адско нещо и е навсякъде, убиват гостоприемнике постепенно. Но тове е и за цяла Европа - под предтекста, че са политически бежанци, а са всъщност - икономически - заливат Западна Европа нсякакви емигранти, чията цел е всъщност живеенето от социалните помощи н страните и раздуване на раждаемостта, но пак въз основа на получаване на социални помощи.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149575
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031