Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2011 14:23 - 700 милиона лева ли? Много повече!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 16.11.2011 19:43


                             700 МИЛИОНА  ЛЕВА  ГОДИШНО ЗА  ЦИГАНИТЕ

                         /Статия, поместена в блога на Стойнев

 

     За българският данъкоплатец  ще става все по - трудно да изхрани безработните цигани и децата им, които раждат деца. Ето ви една статия на БЛИЦ по темата. Ако имате да добавите нещо ще се радвам да го прочета.
                                                                                            
"Половината роми не работят, държавата губи 700 млн. лева годишно, сочат данните на представената днес от вътрешния министър Цветан Цветанов Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020).

По данни на НСИ от преброяването на населението от 2011 г., ромите остават третата по големина етническа група в България. Като роми са се самоопределили 325 343 души или 4.9% от българските граждани. 

Постоянният представител на Световната банка в България Маркус Репник съобщи, че средно ромите губят потенциален доход до 5000 лева на година, а българското правителство 700 млн. лева годишно, защото едва 13% от работещите роми са завършили гимназия.

“Ниското образование води до ниски възможности за намиране на работа и загуба на възможните печалби от заетост на ромите. Ромите, които завършат гимназия, могат да очакват да получават 83% повече като възнаграждение от тези, които не са. Всеки лев в образование на ромите, ще донесе 7 лева в държавния бюджет“, каза Репник.

Едва 50.2% от икономически активните лица или 19.35% от всички роми над 15 години обаче работят. Стратегията предвижда по-голямо обхващане на ромите в програми за заетост, разработване на мерки заедно със синдикати и работодатели, включително стимули за бизнеса при наемане на роми или дори насърчаването на предприемачеството сред ромите.

"Няма формирани лидери, които да имат необходимата обществена подкрепа и да участват активно в реализирането на политиките за ромска интеграция", каза вицепремиерът и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Цветан Цветанов. Стратегията, изготвена в отговор на ЕС, е поредният документ, който приема поредното българско правителство в опит да се справи с ромската интеграция./БЛИЦ"

 

     Бележки по статията:

     Данните, изнесени в нея са непълни. Сумата не включва причинените щети на влака, на енергото, на хората, чиито домове или вили са обезджелезени, обезджичени и обездограмени. Аз съм един от многократно потърпевшите. В сумата не са включени и разходите за медицинското им обслужване при спешни случаи и раждания. Давал съм три примера, посочвам ги отново:

   1.Циганин попада на гранатомет, насочен срещу мутра във в.з. Беликата, който да бъде задействан дистанционно. Охо, джелезо за Отпадъци, казал си циганинът и се опитал да го „прибЕре”, но гранатометът се изгърмял в него. Циганинът ужасяващо тежко ранен, след терапия за над сто хиляди лева е жив и здрав и отново търси джелезо по вилните зони.

   2. Циганин срязва със сухо диамантено въже контактната мрежа за електровоз в района на гара Кубратово. Не знаейки, че линията се захрнава от двете страни с напрежение 27,5 кV, той бива обгорен почти 100%. За този случай съобщиха. „Оправили” са го лекарите след свръхсложни присаждания на кожа. Сигурно той отново сваля жици от влака, но вече знае къде да ги пипне. А щетата от спирането на трафика на влака, от ремонта, за да бъде пуснато движението след циганския набег?

   3. Циганин краде кран на газопровод над с. Желява, идващ от Русия. Този газопровод аз го знам, той е с диаметър поне 40 цола. И пуши цигара. Изтича газ, избухва, другите цигани свалят обгорелия напълно циганин за лечение. От газопровода изтича газ. След продължително и скъпо лечение показаха този цигани оздравял. Дава интервю и протестира, че няма надпис на крана да не се пипа той, защото е опасно и предявява претенции за нанесени му телесни повреди. Ако знаеше, че е така, нямаше да „работи” по него вероятно, а някъди другаде. Докато аварийни работници отстранят теча е изтекло газ за около 7 млн.лева.

   Да пресметнем тези три лечения с по около 150000 лв на циганин, сумата за газа и ако прибавим тази сума към посочените от министър Цветанов 700 млн.лв.картинката ще бъде много по-пъстра. Министърът много добре знае колко струват откраднатите скари над каналите и капаци на шахтите на Общината, на каква сума са оплакванията на ужилените от джебчийки по автобусите и т. н .

Щетите, причинявани от „дейността” на циганите надхвърлят многократно посочената от министър Цветанов сума, но той няма смелост да я каже.

   И още нещо има. Подмята се и не спира да бъде подмятан един пенис, който се нарича Ромска интеграция. Това, което ще се получи от подмятанията на този пенис ще бъде точно като съдбата на прословутия блок №20 в Ямбол. Имам го в блоа си и него. Крайно време е да се разбере, че Сорош не ни е приятел, но за жалост към неприятелите ни се оказва и Турция, чието правителство се застъпва за клана Рашкови и се „страхува” за правата на ромите в България. Дали далечният прицел на турските политици днес не е друг? Ако толково обичат ромите, защо са включили във вероученето си лекци срещу тях, където ходжите предупреждават мюсюлмните да се пазят от този етнос. Защо по време на Голямата екскурзия от 1989 г. турците спряха да пускат наши изселници в Турция, като се усетиха, че им се инфилтрират цигани и започнаха да ги проверяват един по един?      

      Циганите днес са стока. Те са в услуга на избора на местната власт. Сега ако се достигне до втори избор за президент всчики цигани ще гласуват за Калфата и Плевнелиев ще загуби изборите. Те се ползват за продажба на стоки, внесени по престъпен начин и т.н. Но на тях се гледа отвъд океана и от Израел като на стратегическо оръжие. Да скапят България, а без гостопримник те са загубени. Така остава една прекрасна за заселване територия.

   Темата е много дълга. А казаното в статията – твърде малко.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12284438
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930