Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2011 21:58 - „ВЪОРЪЖЕТЕ СЕ И СЕ ПАЗЕТЕ САМИ!”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1871 Коментари: 3 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                       „ВЪОРЪЖЕТЕ  СЕ  И  СЕ  ПАЗЕТЕ  САМИ!”

 

     Гледах тази сутрин предаване по NOVA от село Славовица. Бил съм в това село на път за с. Гиген, където има останки от крепост, а р. Искър малко след селото се влива в Дунава. Беше отдавна, но си спомням, че хората в него се оплакваха от цигански набези от гр. Тръстеник, който се превърнал в цигански гъмжилник. Селото е съвсем малко. Разположено е сред богато плодородно поле, леко наклонено към долината на р. Искър.  Полето е малко по-високо от нивото на р.Искър и наподобява ниско разчленено плато. След Гиген полето се заблатява, но и в това заблатено място има две села на брега на Дунава. По Дунава има няколко красиви острови, покрити с тополови гори.

     Промяната обаче в този регион, която следя от 1990 г. е засегнала и това село. За тази промяна съм писал доста пъти по различни поводи в блога си. Тя води началото си от годините между 1960 и 1970, че и по-късно. Тогава в ЦК са се обезпокоили, че в определени региони цигани се намножават експлозивно и започват да пречат на региона. Докладвали на Правешката Тиква за това, тя се консултирала със съветниците си и отсякла: Преместете ги по Видинско! Да живеят там и да работят по текезетата!

   И почнали да отдислоцирват цигани от големите гета като Столипиново и др. и да ги раздислоцирват по селата около Видин. Назначили ги да работят в животновъдните ферми към текезесетата. Така се започнало. Циганите попаднали на добра среда за развъждане и се намножили. Междувременно дислоцирвали още и още от вътрешността. Видински окръг станал тесен за техните души. Голяма част от тях зарязили фермите с животните и се преместили във Видин, където  защявяли от случайни доходи – трафик на контрабандни стоки по Дунава. Основали си и квартал там, който нарекли „Нов път”. Той станал тяхната махала. Но не било много лесно да заживеят както им се иска защото в квартала им имало полицейски пункт. И изведнаж спасението за тях се явило във форма на демокрация. Отпаднало жителството, придвижването станало свободно, всички незабранено било разрешено. И част от многобройните видински цигани  предпрели обратния рейд – към родните си места, но някои се дислоцирали в Монтана, Враца, Ботевград, Ябланица и на много други места. От там поели на изток и така превзели цяла част от Северна България между Дунава, Балкана и река Янтра. На изток от Янтра претърпели поражение от турците, които преобладават от там до морето в доста населени места и не допускат под никакъв предлог „ченгенета” близо до тях или в населените им места. Така ги учат моллите в джамията, да се пазят от тях.

     Площта, която споменах е между 15 и 20000 кв. км. Тази площ постепенно се изплъзва от контрола на държавата. Може би е по-точна да кажа, че държавата е отписала вече този регион. Писал съм в блога си за това, но сега ще повторя: За усложненията, които тепърва предстоят:

 

    Първото усложнение, което ще настъпи скоро ще се случи след пускането на Дунав мост 2. Трафикът по него ще предизвика още още по-тясно сътрудничество между циганите около моста - тези в Сърбия от областта Воеводина, на която предстои да се отдели от Сърбия с циганите от Румъния, които живея до нас, до сърбите и до унгарците. Като обединят усилията си в престъпността тези три групи в различни държави, но от един етнос ще разкажат играта не само на нас, но и на ЕС.

    Второто усложнение ще настъпи от начина на живот на самите цигани и експлозивните им популации. Те не могат да се управляват сами, не могат да работят и да се изхранват, нямат чувство за собственост и морални сили да работят. Поминъкът им идва от престъпност или от паразитиране към чужди етноси. И като изгризкат изоставените села от Северна България, пардон, тези, на които те са прогонили жителите – тогава те ще се отпавят на юг и първият им пристан ще бъде София, където има много кофи с отпадъци, вили за обезджелезяване и обезджичване, домове, чито собственици сапна работа и тогава погромите върху хората, които сега се извършват от местните цигани ще станат на квадрат. Местните закони, пътуването по градския транспорт, това не важи за ромовете. Те си имат права, ромлидери и защитници чак в Америка - влиятелният етнически унгарец Джордж Шорош и секретарят му, също етнически унгарец, Лудаш Курваш. Тези двамата най-много обичат циганите измежду всички хора и отвъд океана следят за нарушения на правата им.

   Това – като въведение, а сега се спирам на сутрешното предаване. Селото – разкостено от цигански набези! Един човек от селото гледа животни, а известно е, че животните стават за ядене. Набези върху стопанството му, взломни кражби, разбили му врати, прозорци и стени, нападали или плашили при тези набези и семейството му, не разбрах точно, но човекът вече се предава. Никой не го пази, въпреки сигналите му в полицията, защото имало само един полицай на няколко села. В кое по-напред да пази полицаят, цигански набези - навсякъде, може ли той сам де се оправи с тях. Надежда всяка, вие тука оставете, било смисълът на казаното от него. Животновъдът при това положение каза, че е решил да си продаде кравите, които са му останали след кражбите или да ги заколи. И се изселва от България. Защото тук няма закони. Но пък може би има ромски гласове на местните избори, които тургат някого начело на местната власт и отблагодаряване след изборите на тези, продали си гласеца, знаеш ли?

   И накрая, тръгвайки си от къщата на животновъда за финал, полицаят като рекъл, казал:

   „Въоръжете се и сe пазете сами!”

   




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Докото политиците ....
10.11.2011 01:22
Ги ползват за гласоподаватели...
Но не само нашите ,но и тези в ЕС трябва го осъзваят,че тази етнос не се променя...
На света има дне невъзможни неща: Първото е вълк да се дресира!
Второто е циганин да се очовечи!
цитирай
2. анонимен - Толкова си прав, че чак ми е безна...
10.11.2011 15:19
Толкова си прав, че чак ми е безнадеждно!
цитирай
3. toninabog - Поздрави!
10.11.2011 17:33
Направил си прекрасен анализ на положението със циганите...А и коментара на bojo12345 е изключително точен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183338
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031