Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 17:00 - ВИСОКА ИЗБОРНА РОМОВА АКТИВНОСТ ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1914 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 26.10.2011 23:24


                        ВИСОКА ИЗБОРНА РОМОВА АКТИВНОСТ ?

 

       Въведение:

       Циганите, както ние ги наричаме са потомци на трима цигански братя:

       Ром - чиито колена се наричат роми,

       Мануш - чиито колена са мануши и

       Циган - чиито колена се наричат цигани.

       Представители и на трите клана тръгват след войските на Алескандър Македонски, когато те започват да се завръщат, хранейки се с отпадъците от тях и така навлизат в Европа. Били приети добре и проникнали чак до Испания, но макар и най-късно проникнали там, испанците първи ги прогонили от страната си, а тези, които отказали да се махнат ги избили. Днес те са навсякъде, но трагично е положението от тяхното присъствие само в две страни, България и Румъния. Ромите живеят в Пакистан, те приличан на един артист Любо Нейков. Манушите живият в Индия, те приличат на Иван Костов. Циганите живеят в Бангладеш и езикът им се нарича Циган. Те са с най-тъмен цвят и са най-дребни. Те пък приличат на Догана. За да има равнопоставеност спрямо тях аз наричам и трите вида с едно име, ромове.

     В България имаме и от трите вида. Дискриминационно е да се наричан всичките цигани, защото циганите са теоретично 1/3 от тях. Същото важи и за ромите, които не изчерпват цялата палитра. В наименованието на един град, крайисъркският град Роман има 66% равновесие, защото той носи първите срички на два цигански клана, РОми и МАНуши и така става град Роман. Новят кмет, който ще дойде вероятно с гласа на циганите, защото в града българи почти не останаха може да острани неправдата и да промени името на града на Романци. От тази предизборна платформа кандидидаткметът не само ще спечели избрите в Роман, но и до небесата ще фръкне.

 

       Спомням си през това и през миналото лято като бях по Източни Родопи от какво ми се оплакваха турците по селата – от цигански набези по животните им. Дори имах случай докато бях на крепостта Асара един турчин да стои с кравите си до колата ми да я пази, защото до нея беше спрял Мерцедес на цигани от Кърджали. Аз съм описвал този случай в блога си. Не съм описвал обаче разговора ми с един друг турчин, който каза, че огнището на престъпростта по селата на окръга се намира в циганския квартал на Кърджали и се пази от властта, защото този квартал определя с гласовете си кой да управлява Кърджали. Попитах го за кого гласуват, а той отовори, че гласуват за този, който плати повече и винаги са гласували за победителя в изборите и поради това той си затваря после очите за кражбите им. Това е т.н. Видински синдром. И даде за пример вечерта след изборните дни, когато циганският квартал отавал без хора. Всичките отивали по кръчми на разноски на тези, комуто си подали гласеца. Цяла нощ кварталът оставал тъмен.

     За този човек се сетих като се прибирах в неделя вечерта. Минах покрай циганския квартал над Регентските вили, ни една къща не свети. Никой няма, като да са се изселили от там. По-надолу на завоя има още един цигански микроквартал, и там като бомба да е паднала, всичко тъмно. Слязох на спирката на автобуса – пълно с ромове. Превъзбудени, говорят по мобилните си телефони, ужасна врява. И миризма. Казам си, няма да се кача на автобуса с тях, ще ми спукат тъпанчетата. Обаче...От към Панчарево дойдоха два микробуса с регистрация Монтана и спряха на автобусната спирка. Ромовете се качиха в тях, като този от дясно на водача слезе и го донабута, за да зтвори вратите. Но не тръгват. И по едно време един циганин тича отдолу от към язовирната стена на Панчаревското езеро и крещи по телефона си, единият микробус отвори вратата си, циганинът влезе в него и тръгнаха. От къде дойдоха толкоз ромове, защо заминават може би за цигатския квартал на Берковица или още по-далеч, какво са правили тук в изборния ден, мога само да гадая. Вероятно са си продали гласовете за участие тук в местните избори по известната схема: регистрация преди определеното по закон време време, дислоцирване в деня на изборите пред секциите,  в секците – застъпници, отдислоцирване вечерта и всеки от където е дошъл.

     Дали микробусите заминаха за Берковица предполагам, защото станах свидетел една зима пак на пътуване на микробуси от Берковица за Вършец. Микробусите бяха спирали в Миланово да си вземат ромовете по нещо и да се облекчат, след което продължили към Вършец да се регистрират, че живеят там при други ромове.

     Вариант на този сценарий видях и на следващия ден, понеделник,когато бях на туризъм. От с. Желен слязоха две коли с регистрация Враца, претъпкани с ромове. Имаше един човек на въжения мост, попитах го какво правят те тук. Той отговори, че сегашният кмен на Своге бил обединител на много партии, включинелно и цигански и тези сигурно са дошли предния ден да гласуват тук. И сега преди да се прпиберат по Врачанско ходели нагоре надолу да оглеждат...

    Този сценарий ще се повтори отново, но сега на много по-висока цена за глас. Появи се и ново племе, застъпници. Това е нещо като предложител на стока за битака. Кого застъпва, за кого се застъпва, кой го регистрирва за застъпник, само застъпниците си знаят. Но когато нещата са на кантар и от гласа на едн циганин в малките населени места зависи кой ще яхна местната власт, цената за този глас е много висока.

   Една статстика ще направя, за кого все пас гласуват ромовете. Убеден съм, че в Кърджали гласуват за БСП и за ДПС, защото те там винаги печелят. Не мога да разбера толкова ли нямат пазарен усет законотворците. Да узаконят продажбата на гласове и да събират данък! Толкова е просто! Със събранте пари държавата спокойно може да си възвърне разходите по изборите. За глас, подаден от мъртви души нека данъкът бъде още по-голям или пък да му се приви акт. Да се гласува, това стана занаят, подобен на този, благодарение на който жриците на любовта се прехранват. Едни си продават гъзеца, други – гласеца. Бизнес. Пазарът регулира всичко, урни им данъци! Защо ще ги ограничаваш. Нека всеки изяви свободно електОРАЛНОТО си право. И да си плАти...




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. misbis - мои приятели т.н. турци
26.10.2011 17:43
са ми казвали,че 2ма турци като се захванат,пребиват един циганин. Турците са работлив народ и не търпят обирджии. както и расистко да звучи-факт
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Много са гадни, обхваща ме ужас от ...
26.10.2011 22:37
Много са гадни, обхваща ме ужас от твоя постинг, нямам думи да продължа:((((
цитирай
3. bven - Не са толкова много в сравнение с българите!
26.10.2011 23:36
Какво още да се каже?
Ганди с едно изречение е решил въпроса:

Накрая вие ще си тръгнете, защото 100 000 англичани просто не могат да контролират 350 млн. индийци, ако тези индийци откажат да се подчиняват. А това е, което възнамеряваме да постигнем. Мирно, ненасилствено неподчинение.

http://vbox7.com/play:4838bfb3
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286027
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930