Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2018 21:26 - Уважаеми администратори на Блог. бг,
Автор: planinitenabulgaria Категория: Технологии   
Прочетен: 2632 Коментари: 10 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

        Уважаеми администратори на Блог. бг,

 

   Премахването на черновите бе едно препятствие, издигнато от Вас, което доведе до трудности постингите да бъдат по-добре преглеждани и обмисляни. В интереес на Блога е да възстановите тази опция.    

     Отправям критика и за това, че публикуваното излиза само в един шрифт, а ако има латински букви, част от тях са различни и така думите с тези букви не правят смисъл.

 

    Имам и още една критика към Вас:

    Опитвам се да кача снимки. Върви до някъде, след което като натисна „публикувай” снимката не се публикува. Така замисълът ми пропада, трудът ми също. Имах малко време тази вечер, нищо не се получи. И вчера бе същото.

    Да имаш доброто намерение да направиш нещо, а да ти пречат, не ползвам израза да те ебават, е свидетелство, че Вашите програмисти не си вършат добре работата. За да няма поради тези причини отлив от Вашето интернетпространство, трябва да подобрите работата си.

 

     С уваажение и настояваане,

     Коста Иванов





Гласувай:
14



1. krassko - Снимките не могат да се качват когато са много големи
02.05.2018 21:37
Начоли размера на снимките има такава опция във фотоапарата и телефона.
цитирай
2. rustam - Товарищ Костя,
02.05.2018 22:17
за другото не знам, но за снимките:
просто размерът им е много голям. Редактирай ги чрез някой редактор, например Майкрософт Офис пикчър медъджър, като им зададеш размер за уеб.

С приветом, Центр.
Рот фронт!
цитирай
3. merlin68 - Товарищ Костя, понеже едва ли от ...
03.05.2018 00:20
Товарищ Костя, понеже едва ли от блог.бг ще изправят описаните от теб недостатъци (поне не и докато не наемат великия Специалист), то ще се опитам да ти бъда полезен, понеже постигите ти ивнаги правят смисъл.
Можеш да си създаваш чернова като използваш функцията - Публикувай на дата еди коя си. Задаваш дата след 100 години и дотогава постинга ти ще бъде като чернова.
Проблемът със снимките ти може би се дължи на размера им, намали ги малко. Има такива програмки в нета, не е нужно даже и да ги качваш.
Надявам се да съм ти бил от полза и скоро да се радваме на новите ти творчески, правещи смисъл напъни.
цитирай
4. barin - Здравей, Коста. Споделям напълно ...
03.05.2018 06:32
Здравей, Коста. Споделям напълно проблемите на блога. Най-много ми пречи, че не мога да публикувам снимки, а преди темите бяха по-подредени и по-лесни за четене. Сега не може да се акцентира на най-важното.
Поздрави!
цитирай
5. starforlife - Здравей. За едно от нещата ще помогна със сигурност, за друго... също, а за трето - за съжаление не мога така, че да не е тъпо. Иначе също мога.
03.05.2018 10:19
planinitenabulgaria написа:
Премахването на черновите бе едно препятствие, издигнато от Вас, което доведе до трудности постингите да бъдат по-добре преглеждани и обмисляни. В интереес на Блога е да възстановите тази опция.

Започваш да създаваш постинг...
Избираш публикуване на отдалечена дата и пишеш каквато ти падне.
Завършваш процеса.
ГОТОВО!
ВЕЧЕ ИМАШ ЧЕРНОВА, която можеш да продължиш да редактираш по познатия досега начин и когато си готов - просто даваш днешна дата, минута-две по-късен час от настоящия и ти се публикува в желания времеви отрязък.



planinitenabulgaria написа:
Опитвам се да кача снимки. Върви до някъде, след което като натисна „публикувай” снимката не се публикува.

Причини няколко, но понеже ти публикуваш снимки не за първи път - отхвърлям да не знаеш за ограничението по отношение размера на файла.
(за което също съм писал как се заобикаля)
Сега...
Решение първо: Смени разширението.
Понякога jpg не се приема от системата (което се оправя точно за няма и 10 минутки от администриращия, но понеже реално такъв на щат отдавна НЯМА...).
Направи го (разширението) png. Препоръчвам.
Как?
Много просто (НИК-ът ми lovertosimplicity не означаваше ПростоЛюбовник както го преиначиха девиантните, а ОбичащПроститеНеща/Решения):
Отваряш снимката с Paint, даваш Save As и отдолу избираш разширение png. Съхраняваш.
Това често оправя нещата.
Ако не:
Решение второ: Смени браузъра поне докато качиш снимката, а после си продължи писането с по-харесвания от теб.
Това също не винаги ще ти помогне и тогава:
РЕШЕНИЕ ТРЕТО - ВИНАГИ РАБОТЕЩО: Качвай снимките си другаде и ги вграждай в постингите си от там.
Има дори съществени преимущества като например:
- няма такова малко ограничение за размера, тоест можеш да качваш с по-висока резолюция
- няма обсебване на качените снимки, тоест можеш да ги изтриваш, за разлика от тук


За това с шрифта също мога да дам "решение", но е толкова идиотско и непрофесионално, че дори ме е срам да го пиша, при все, че наскоро го описвах при Приятелката ми Искрица (НИК мълчанияотнадежда), защото за кратки текстове (заглавия, мота, стихчета) става.

Успех и, ако има въпроси - не се притеснявай да ги зададеш.

ж
цитирай
6. starforlife - Върнах се, за да оставя едно съобщение на "уважаемите администратори"
03.05.2018 10:38
"Колеги",
ВИЕ СТЕ ЛЕВАЦИ!

(Просто да си го знаете.)
цитирай
7. krumbelosvet - Те
04.05.2018 07:47
Мениджмънтът на блог.бг изглежда професионален. И не без взаимстван опит. Едва ли не са се сетили за съображения като вашите. А защо премахнаха черновите и шрифтовете, можем само да гадаем. За целите, освен известна самоиздръжка, също.
Поздрав.
цитирай
8. planinitenabulgaria - На всички, които имат желание да ми помогнат при проблема ми в блога - благодаря!
05.05.2018 10:45
Следаващият ми постинг - картини от една разходка по полупустинята Източни Родопи, някога култов център на траките от преди хиляди години, посвещавам на тях с пожелание да упознаят част от това духовно наследство.

Ще предприема реални стъпки, съгласно предложенията. До гега само споменавах разни майки привъзникване на пролема внезапно, защото ми се губи много труд и време и така останаха много, много непубликувани снимки с красоти от България Мисля, че е обидно да искаш да направиш нещо добро за страната, красиво, а по потрудните пътеки към това желание някой да те ебава....
цитирай
9. deathmetalverses - Много ясно, защо са ги махнали!
05.05.2018 13:04
krumbelosvet написа:
Мениджмънтът на блог.бг изглежда професионален. И не без взаимстван опит. Едва ли не са се сетили за съображения като вашите. А защо премахнаха черновите и шрифтовете, можем само да гадаем. За целите, освен известна самоиздръжка, също.
Поздрав.


В България никой не обича да плаща за авторски права върху интелектуална собственост, краденето не е хубаво нещо... Някои собственици са си потърсили авторските права, и, за да не бъдат глобени, "инвесторите" са решили да отстранят проблема по ... български!!! Лек ден.
цитирай
10. planinitenabulgaria - Госпожо Ласа, благодаря Ви за коментара, но не го разбрах и потърсих помощ.
07.05.2018 22:12
Първото, което ми казаха че половината кобили по Родопите се казват Ласа, а по Северна България 3/4 от биволиците се казват Фидоска. Мой приятел лингвист от Сърбия се опита да преведе Коментара Ви на разбираем език, но и той не ми помогна много, наложи се да ми добяснява. Ето неговият превод на мислите Ви:

Сакаш прАсе дагоеба,
наибаго, то умре!

В този случай жената поискала от съпруга си да й купи прасенце да го гледа, само че прасенцето се разболяло и умряло. След като констатирал смъртта, съпругът се ядосал и провел със съпругата си точно този разговор.

Вашият Коментар остава неразбираем за мен, за сръбския лингвист също и поради това не го публикувам. Какво искате да кажете освен Вие, никой друг не може да разбере...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183935
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031