Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2020 11:12 - МУТРОБАРОЦИТЕ ПО НАЙ-КРАСИВИТЕ РЕГИОНИ НА ПЛАНИНАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1719 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 13.07.2020 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

МУТРОБАРОЦИТЕ ПО НАЙ-КРАСИВИТЕ РЕГИОНИ НА ПЛАНИНАТА – ЗАЧЕНАТИ В ГРЯХ, ВЕЧЕ МЪЧИТЕЛНО УМИРАТ...

 

   Мина времето на първоначалното натрупване на капитали у нас, така се нарича навлизането в калитализма. За този процес обаче ние имаме по-подходяща дума – Големият грабеж. Това понятие е така характерно за България както Голямата лъжа за СССР, сега Русия, където на тази лъжа слугуват и се кланят повече от век. На едни отиващите си от управлението дадоха пари в куфарчета, други получиха, повече – откараха им ги с тирове до европейските банки. За трети тировете не бяха приложими - корабът с мангизите е достигал определена офшорна зона, намираща се в акваторията на някакави острови с офшорни банки. Банкнотополучателите бяха служители на ДС на първо място, но също така на Партията, на свързани с тях лица. Това бе първият рунд на грабежа – чрез банкови фокуси, довели курса на лева до 3000 лв./долар и още разни други, напр. 300% лихва, спестяванията на хората, пенсионният фонд, валутният резерв и всичко останало, свързано с пари тук и там по света бе ограбено от тези, които споменах.

    Грабежът обаче не свърши – започна приватизацията, ръководена от Другарят костоВ. Последва нова разработка на грабежа, този път на заводите и предприятията. По за 1 долар,  но със задълженията за ток и вода, те бяха продадени. Същото се случи и с мините. Купиха ги мутри, зад които стояха някакви мафиоти, а мутрите бяха бушоните. Приватизиралите заводите веднага ги затвориха, изчакаха малко и ги нарязоха за скрап. Последният завод, който е огромен и не може да се нареже толкова бързо се дорязва още, към края е. Това е Стоманеното сърце на родината, Кремиковци. Цитирам най-първите приватизатори – Валентин Захарев, циганин като Иван Костов, който скондапца Кремиковци, после ОЦЗ в Кърджали, енергийният приватизатор Ковачки, още-по първият приватизатор АКБ Форест, днес даващият интервю от следствената килия милиардер Банев. Милен Велчев ограби външния дълг на България, като смени задължението ни вместо да го връщаме в долари, когато доларът бе слаб, да го изплащаме в евро, което тогава беше много силно. И след тая смяна брат му бетонира половината Черноморие.

   Само тези да са. Какво е работил Владко Живков, та до днес живее без да работи в Лос Анжелес със семейството си? От какво живее Малък Тошко без да има нито един работен ден, от къде пари за морския барок Жени в Лозенец с частен плаж?

   Последва друг банков грабеж, доста по-хитър, добил известност като Инвестиране в имоти. Банско стана жертва на този банокв грабеж - простаци „инвестираха” там с по няколоко имота, сега се чудят каккво да ги правят. Нито някой може да ги ползва, нито могат да се продадат, цената им е паднала поне 4 пъти, данъците там са ужасяващи. Чрез този процес на Инвестиране в имоти обраха парите на нечестно спечелилите ги, включително и на русняци, успели да си изнесат девизите от Русия. Днес те се хапят къде се не стигат. Жертван бе обаче гр. Банско.

   И така парите на България преминаха в малка група хора, най-тъпите, откровените простаци, на които нито им трябват толкова пари, нито пък могат да направят нещо разумно с тях - да започнат бизнес, да разкрият работни места за хората, които ограбиха по няколоко отворени им за грабеж магистрали.

   Вече започна връщането на тези пари от чужбина. С тях се строят напр. МОЛ-ове. Никой не може да каже кой е собсственик на парите в офшорката, от където те идват. Освен МОЛ-ове се строят и офис сгради, небостъргачи и всякакви простотии, защото открадналите парите при прехода пари са откровени простаци. Каква полза ще има държавата от един билдинг или офис сграда, която струва много милиони, а в нея нищо не се произвежда. Собственикът ще прибира наеми. Така схдоходи от наеми започва „бизнеса” си Домуза, бащата на братята Домусчиеви, той купи складове и ги даде под наем на търговците от Илиенци.

      Ковидът показа колко грешни са били тези постановки, как неправилно са били инвестирани тези пари, по-точно е да кажа съсипани - голяма част от които отива за подкупи, метастази на Голимия грабеж. Такъв е случаят със строежа на Алепу, където не е ясно хотел ли се строи или подпорна стена за укрепване на свлачище, което никога не го е имало на това място. Така е и със сградата Златен век, Кулата на Солни пазар. Тези неща ги вършат най-първите мутри, при които за транспорт на мангизите им, изнесени от България бяха ползвани тирове и кораби.

   Простаците на по-ниско ниво, които и сега си живеят като крезове заради „заработеното” по време на прехода, вложиха по друг начин част от свръхпарите си. При тях най-важната грижа бе да ги запазят да не им ги откраднат други мутри, да не стане пак финансов фал и да им се обезценят, а най-чистото изпиране на пари е чрез строителството. Там не искат доказване от къде имаш парите. Плащаш и стрОиш...

   Така бе положено началото на строителството на мутробароците в България. Някои бяха построени около големите градове, те се ползват и сега. Тази тенденция се засилва в последно време. Ако някой пътува и гледа сигурно е заболязал какво става в яката на Витоша, в Родопа на юг от Пловдив, като се започне от Марково, през Здравец и Бяла черква, та чак до Хвойна. Народът стрОи, казват с учудване селяните, като виждат как те едва са живи от бедност и как се хвърлят на вятъра милиони за сгради, от които няма никаква полза. И на тези непросветени, но запазили ценностната си система хора е ясно, че тези сгради няма да се обитават,  целият този процес не прави смисъл. От друга страна те разкриват временни работни места за хората от селото в близост до барока, които го строят.

    Сезирам се върху региона на Широката лъка, но този процес върви навсякъде, от планината, та до нивите на Сливница и Драгоман. Пояснявам – една огромна нива, блок, в центъра й – мутробарок, а до него през нивата – павиран път. Какво се случи пред погледа ми в тези и много други региони след 1989 г?

    Започвам с пример от с. Гела, станалото там важи за цялата страна. Този регион обаче е един от най-прекрасните в страната...

   Селото е разположено под отклонение от Переликския дял, високо почти колкото Перелик. Ако ползвам понятието прекрасно място, това определение е недостатъчно. От едната страна на селото се виши Турлата, един от трите символи на Родопа, от отсрещната страна – трите Широколъшки Карлъка, високи почти колкото Перелик. На юг е ридът Чернатица, от който срещу селото вечер свети махала Кукувица. Този прекрасен регион привлече притежателите на финикийски знаци, на които те са им в повече и се безпокоят за тях да си построят тук мутробароци. Започна се със строеж на каменни бароци, като камъните се караха от друг регион, каменари ги приспособяваха за съответното им място на зида. Така е била строена немската църква Фрауенкирхе, няма два еднакви камъки. Бароците растяха, множаха се, собственици бяха софиянци. От София до тук има към 300 км. Покрай тези хипермутробароци се пръкнаха и по-малки, в името на истината, някои много красиви. Такива мутробароци, но по-малко се появиха и в съседните махали /села?/ Стикъл и Солища. В началото напудрени, докарани, сега невлизат в следващата степен – застаряващи като подръжка и НЕПОСЕЩАВАНИ. Такъв мутробарок на височина 1400 м. н. в. се нуждае от подръжка, защото тук природните условия са сурови. Ако не се подържа, той заочва да изглежда като възрастен човек. Попитах хора в Гела, ползват ли се тези къщи. Отговориха ми, само тези, по-малките, които са на местни хора, в смисъл деца на родители от Гела. Другите – хиперлуксът – се посещават по 2-3 дни в годината, да се види може би, там ли е още мутробарока. И друго нещо се забелязва – има започнати мутробароци, построени до някъде и спряни. Стръчат едни колони, като под тях противоатомно скриваще да е предвидено.

   Това положение не е само тук, то е по всички красиви места по планините. Има и модна тенденция, къде да се строи, когато някое място стане популярно – Правец, махала Врата под Белинташ, Цигов чарк, Банско. И на тази тенденция бе сложен кръст, цитирам построените и непродадени къщи в региона на Цигов чарк, в Банско.

   Постраените мутраборци покрай големите градове обаче се ползват. През деня мутрата шла на дело в града, съвсем наблизо, дело состоялось, вечерта шла на мотробароке.

   И започна нова тенденция – всички  бизнесмени /пардон, откровени мутри/ от провинцията сега си строят мутробароци по яката на Витоша. Когато трябва да идват в Софий, нощуват в двореца си. Има и такива, които въртят игрите и дори цялата страна само от дворците си, като Догана, но за тях – друг постинг. Циганите пък от страната ако са много първи, напр. разпределят помощите за интегриране от ЕС, няма как да нямат ромбарок в Костинброд.

  Така парите на България, придобити вериятно по престъпен начин се заключват в тези мутробароци, вместо да служат за инвестиции в производство, нови технологии и др. подобни, които водят до просперитет на страната, се заключват в тези непотребни, бих ги нарекъл мутроиграчки, ползвани за по няколко дни в годината или въобще не ползвани, а се чудим, защо страната ни изостава. Дали това нещо е възможно в Република Корея, но тя е твърде високо над нас и ще дам за пример Авствия. В нея всичко се произвежда и в която навсякъде освен капанчетата за туристи има цехчета, заводчета, големи производствени предприятия, тежка промишреност. А ние се заехме с „туризЪма”. А това е нещо рисково, един само ковид му стига, та майката му той да п..бе.

  





Гласувай:
9



1. rosiela - Коста,
12.07.2020 15:18
същото разказва брат на моя приятелка за Банско и имотите. Те са оттам, но тя е дошла в София.
цитирай
2. morskipesni - Не само Костов, не са само ГЕРБ-или БСП.
12.07.2020 16:44
Българите много сбъркаха с тази "демокрация"- именно по този начин. Затова- на протест и за промяна!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Тъпака и пари да има, и власт да има, все си остава тъпак, приятелю!
12.07.2020 19:03
Което Бог отнеме от човека, никой не може да му го даде и което Бог даде на човека, никой не може да му го отнеме. А когато дойде Видовден, всичко се плаща. Награбеното и накраденото, с лихвите...
Чест и почитания за достоверния анализ на комунизостния преход, който позволихме да се случи и жалките последици от него, които изплащаме и предстои да изплащаме, ако позволим на неговите жалки слуги пак да ни вкарат в тъпите си революционни кроежи, подети от менте-президента!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Вие не можете да различите дигитус от фалос,
13.07.2020 18:31
morskipesni написа:
Българите много сбъркаха с тази "демокрация"- именно по този начин. Затова- на протест и за промяна!


а четете постингите ми. Те не са Вас.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Президентът разкри пред народа истината, че в прокуратурата работят мафиоти.
13.07.2020 18:43
batogo написа:
Което Бог отнеме от човека, никой не може да му го даде и което Бог даде на човека, никой не може да му го отнеме. А когато дойде Видовден, всичко се плаща. Награбеното и накраденото, с лихвите...
Чест и почитания за достоверния анализ на комунизостния преход, който позволихме да се случи и жалките последици от него, които изплащаме и предстои да изплащаме, ако позволим на неговите жалки слуги пак да ни вкарат в тъпите си революционни кроежи, подети от менте-президента!


Това доведе честните хора с прогресивни възгледи до мисълта, че тези мафиоти преследват честни хора в България като Бобоков, Цветан Василен, А. К. Банев, братя Галеви и др. които са принудени за да се спасят от тях /от тия мафиоти/ като мигрират. Изходът, пак посочен от президента-обединител на нацията е един: Оставка на ББ, а защо не и на главния прокурор и назначаване от него на служебно правителство.
Това иска народът от площадите. Маркспутинците не могат да свалят кабинета с вотове на недоверие, не могат да спечелят избори. Остава им този вариант, който е планиран като впримчат в него опростачените и така да се домогнат до властта /без избори/ хората на Радев, които да ни извадят от ЕС и да ни вкарат в ОНД.
цитирай
6. planinitenabulgaria - От 1964 г. познавам Банско, станах свидетел на това, което беше и на
13.07.2020 18:54
rosiela написа:
същото разказва брат на моя приятелка за Банско и имотите. Те са оттам, но тя е дошла в София.


унищожаването му от мафията, която осъществи втори банков грабеж по линията на инвестирането в имоти. Тази мафия е още жива, тя е зад лозунгите БАНСКО ИСКА ВТОРА КАБИНКА и КАКВО НИ ПУКА ЗА ПРИРОДАТА, ЩОМ ПАДАТ ПАРИ. Някога го посещаваха хора с вдъхновение, обичащи Пирин, днес сноби, отседнали там или преминаващи през града...за да пият маймунско кафе.
До къде докараха хората опростачватели като Радев, Манолова и най-първият за всимки времена, Слави Трифонов? Сега същите тези опростамени дават рамо на Радев, отстъпника български.
А за мутробароците, които нямат никакво бъдеще, ще има още доста постинги. Те са инвестицята на бившите служители на ДС и от апарата на ЦК, които чрез хиперинфлацията откраднаха парите на хората. С парите си хората можеха да цапочнат някакъв бизнес, а те ги превърнаха тогава в мутрабароци, днес в молове и бизнессгради и затъмняващи градовете небостъргачи. Веднаж заченато, злото се разрастна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182304
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031