Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2020 09:26 - САРАЕВСКИТЕ РОМЕО И ЖУЛИЕТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1078 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 23.05.2020 09:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ОТРОВНИТЕ КОРЕНИ НА ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БАЛКАНИТЕ  КЪДЕТО НАМЕРИХА БЛАГОДАТНА ПОЧВА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДАВАТ ГОРЧИВИ ПЛОДОВЕ...

 

   Ислямизираето на включените в Османската империя други етноси, включително и тези на Балканите е било част от политиката на Високата порта чрез вярата да ги държи в подчинение като управлява мисленето и деянията им и събира информация за тях. Най-точно тази стратегия е описана в началото на кигата на Антон Дончев, Време разделно. Този роман има доста неточности в дребните детайли, но проведената в него тема е отлично разработена и е много силна. Една от причиите за силата на този роман, който при появаването си прочете може би половин България според мен е познаването на Библията от автора. Ромаът му звучи в архаичнната тоналност на Светото писанние.

     Такива дела са извършвани и в други страни, напр. по тези в Латинска Америка, в резултат на които останалите от местното население и докараните по-късно роби са католици,  говорещи испански или португалски език. По този начи, отнемайки и вярата и езика на нашите българи в Крим, българският етнос бива превърнат в татари, а вилаетът им там се е наричал Татарстан. Татарите са етнически българи, а които турците сменят вярата и езика, а на нашите помаци в България – само вярата. Вярата в Бог, най-чистият стремеж на човека, се ползва от императорите и държавниците примати като инструмент в политиката им. Такъв инструмет в управлението на Русия се явява полковникът от ФСБ Гундяев, предрешен като всероссийский патриарх. Помним посещението му в България, където вместо да посети нашия патриарх, влезе при президеннта ни с менгемето си, хубаво да го натегне докато му обясннява що Русия е сторила за нас и как ние сме и задължени.

   Посаденото зло обаче от турците на Балканите остава до днес. За наша гордост в България съществува най-голямата верска толератност на Балканите след Освобождението ни. Подчертавам, това става след Освобождението ни от турското иго. До Освобождеието ни мюсюлманизираните българи бяха ползвани на основата на неграмотността им и за башибозуци /нередовна войска/, които по заповед от Високата порта да правят зулуми на християните по местата, където има съпротива срещу турското иго, а низамите /редовата войска/ недостигат да се справят с нея. Най-големият зулум на тия диваци, башибозуците у нас, е баташкото клане. Помаците от Триград и Барутин, мотивирани от моллите и ходжите, поведени от безпросветници с промити мозъци сториха едно от най-кървавите престъпления на Балканите срещу кръвите си събратя като избиха в иметоо на Аллаха зверски към 2000 души, повечето жени и деца. Тази страница е прочетена, въвеждам таг, село Нова махала. Бил съм и там, то е изходна точка за връх Баташки снежник. Това е четвъртото село само с турско аселенние в Западните Родопи, останналите са населени предимно с помаци и по-малко християни.

   Преди това ужасяващо престъплеие на простите българи-мюсюлмани, също е имало верски противопоставяния, някои зъвършвали дори с убийство. Константин Канев, Душата на Средите Родопи, описва случай в селото му Момчиловци от времето, когато там са живеели християни и мюсюлмани. Момиче мюсюлманка, чувстваща се християнка, боядисала яйца за Великден. Възмутен от тази неверница, брат й я убил. При друг случай в селото момче от християните и помакиня се залюбват. За да предотвратят брака им и да превъзмогнат срама от него, всички мюсюлмани /б. м. помаци/ се преселват на друго място, където основават свое, помашко село, Кършиалъ, днес Виево.

   Напомям, че ислямизиране е имало и по тетевенския край с помашки цетър село Бабино.

   С това наследство – ислямизираните българи, помаците – голяма грешка направи БКП по приказ на Москва, прилагайки проработката на КГБ, наречена Възродителен процес. Просташка история с лош край за страната ни. На гърба а този фалшив кон, с който хората /имам предвид българите/ нямат нищо общо, дилафът на руската мафия в България – ДПС - яхна тези хора. Напомням за двама агети на ДС сред мюсюлмаите тогава, Сава и Павел / Доган и Местан/, единият от които е сърцето на задкулисието в България и топлата връзка с руската мафия. В резултат на този Изродителен процес се стигна до прогонване на голяма част от турците от родните им места, което доведе до вакум по Източните Родопи и опит на Турция да запълни този вакум. Абдалът Ердоган мечтаел да види Кърджали към Турция. За сега този опит се изразява в строителство на джамии, където има мюсюлмани, а където няма се назначава мекере на ДПС, което да помага на процеса на обогатяване на ръководството на тази партия като се ограбва природо и по други начини набелязания регион.  Някои от тях живеят в дворци. Тези дни един такъв на морето се запали. Въвегждам тагове: Община Своге, Емил Иванов, сараите на Догана а морето.

   Верско противопоставяне на Балкаите има, но не навсякъде. В Гърция то изчезна след гръцко-турската война 1919/23 г. Известно защо. В Косово и Албания също няма, защото там почти всички са мюсюлмаи. Верско и етническо противопоставяе имаше обаче в Югославия по време на комунистическите режими там, най-вече при Тито и Милошевич. То бе част от политиката на сърбите да се докажат като чиста нация, като най-съвършената нация в СФРЮ, която другите трябва да хранят и химнословят – колко са велики, какав мвузика имат, колко са интелитентни /като Мая Манолова?/ колко са умни /като натовския генерал Радев?/.

   Тая свърши след 1989 г, когато подтисканите и ограбвани във федерацията от сърбите други етноси и сърби с мюсюлманска вяра се противопоставиха. Единственният начин да се отърват от сърбите несръбските етноси бе да станат независими държави, каквито станаха Словения, Хърватия, Македония, Черна гора. С Хърватия сърбите водиха война с цел да им отнемат областта Славония, както Путин отне Крим от Украйна. Хърватите си набавиха оръжие на черния пазар и се оправиха с нашествениците.

  Големият конфликт в Югославия стана на основата на верската нетърпимост, за която според мен виновни се не само тези, които я насадиха – османнската империя – а и сръбските шовиисти, които я поставиха на взривоопасна основа защото техният шовинизъм в Европа може да се мери само с руския. Изверването на християните от османците в Сърбия намери в нея благодатна почва по същия начин, както комунизЪмът в Русия. Шовинизмът е свързващото звено нао руските и сръбските комунисти, но предстоят промени, защото сърбите вече не искат да живеят по комунистически, а като нормални хора. Путин има своите хора в управлението на Сърбия, високоестрогенника Вучич и високотестостеронничката Бърнабич, но позициите им са застрашеи и той ще проверява на место как са работите там през м. септември. Руснаците, за разлика от сърбите, не мислят, има кой да мисли за тях, Бащицата им, както Черепа за ФК Левски. Каквото каже Бащицата, за тях остава да казват: Балумба! Искаме те за президент до 2036-а година и после пак!

   Мюсюлманският въпрос за СФРЮ бе доста по-сложен отколкото у нас. Те имат мюсюлмаизирани албанци, които по две основни линии мразят сърбите – етническа и верска, но и още много странични. Имат и мюсюлманизирани сърби, които живеят в Санджак. Те не се самоопределят като сръбски етнос, а като бошняци. Акумулираната омраза в тези сръбски помаци към сърбите християнни е огромна, виновати са комунистическите управници на Сърбия. Голямата част от Санджак е в Сърбия, друга част е в Черна гора и трета в Босна. Както Кърджали не е България по начин на живот, така и Санджак не е Сърбия.

   Сложно бе и такова остава положнеието в изкуствената държава Босна и Херцеговина, плод на малоумниците, победители в ПСВ. Там живеят сърби, мюсюлмаизирани сърби, всякакави смески напр.унгарско- словенска, хърватска с още нещо, но и то кръстосано, има 100% чисти турци с фесове, има румънци, и те смесени. Мултиетически етнос каквито стават днес американците? Приблизително половината от това населеие е с мюсюлмаско вероизповедание и половината с християско. На тази основа – верската – комунистите на Милошевич разпалиха най-големия конфликт след ВСВ, който по жестокост надмиава дори ПСВ, останала в историята като окопна, с пускането на  хлор.  Правя едно сравниение със зверството у нас, Батащкото клане, при което помаците от Триград, Барутин и др. села изклаха към 2000 християни, дръзнали да си опълчат срещу турското иго и исляма у нас. Мащабите в Босна бяха мнного по-големи, там се извършваше геноцид на сърбите над мюсюлманите. Някога турците са вземали наши момчета да ги обучават за професионални войници, еничари. Обучението на тези професиоални войнници е довеждало до промяна в мисленето им, до промиване на мозъците им и те са били ползвани от Османската империя както Сталин по-късно ползва НКВД и Вътрешните войски.

   Сръбската стратегия се явава на още по-високо стъпало от тази на османците, моделът е взет може би от Библията, където е описано избиването на младенците. Сърбите залавят мюсюлмачета момчета между 12 и 15 години и ги застрелват, защото са потенциални войници срещу тях след няколко години. Броят на убитите момчета е спорен, но може би цифрата достига 12000 /деца/. Заравят ги в изоставените сребърни мини край Жепа и Сребреница. После, за да заличат следите си ги ексхумират и местят на различни места, което пречи на установяване на точния брой на застреляните деца. Виновни за това са Милошеич, Младич, Караджич, Аркан, чиято съпруга - Цеца Величкович -  нашият президент, срам за ацията ни, награди с висока държава награда като певачица, гостувала в България. Слушал я президента ни, оцеил изкуството й. И то като еговите простотии....

   Сараево бе в смъртата хватка на сръбските танкове, други военни машини, но и на снайперистите. От много огневи точки в сръбски имоти снайперисти са застрелвали мюсюлмани, мюсюлмаите пък са отговаря с подобна жестокост спрямо християите, където е било възможно. А преди тези убийства, основа а които са опитите да се съхрани привилегированото положение на Сърбите в Югославия преди, тук хората са живяли в мир и разбирателство. Пазари, мостове, възлови места, ползвани от мюсюлманите са били денонощнно на прицел от сръбските сайперисти. От тези снайперисти пострадаха и много чужди оператори, като едни осакатяха,  други изгубиха живота си.

   НАТО под атиска на америкаците сложи край на тази драма. Подобна бе и драмата в Косово, където Милошевич се опита да изсели към 2000000 албаци в Македония пак етическо прочистване, но без застрелване - с което доведе до мигрантска криза и огромни проблеми за Македония. И тук НАТО и пак отново под атиска на американците оправи проблема – албанците се върннаха в Косово, в чиито домове се бяха самозаселили сръбски ромове. Който ром не свари да избяга си плати ценната за наглостта да се засели в чужд дом. Всичките тези ромове бегълци се върнаха в Сърбия и направиха гета около Белград, внасяйки по този начин пробем в Сърбия, неразрешен до днес.

   Верското противопоставяне на Балкаите остава в Сърбия, в Босна и Херцеговиина, етническото – в Косово. Има ли някъде противопоставяне на Балканите, в основата му са сръбскте комунисти, подклаждани що да сторят от Путин. Има го и в Македонния, подклаждачите са пак сръбските комуисти, а помагачат им според мен е Каракачанът. Единствен Путин има интерес тук да няма мир, за да може да се намесва Русия. Сега се говори за намерения да се присъедии Сръбска Босна към Сърбия, което ще подпали отново барутното буре тук, а Путин да прави военни бази и в Сръбска Босна, каквато има в Ниш, но според ме има и още една между Белград и Албания.  Заради тези комунистически простотии Балканите остават регион с напрежение, към което се добавя и това от Турция, която за всичко, което е „направила” в пминалото за Балкаите, стана приятелска на Сърбия държава. Защото техният повелител, Бащицата, станна приятел с Деллията на Турция. Аман от стремежите на идиоти държавници към Балканните, заради тях тук бе посято и се подържа злото.

   Завършвам с пример а жестокост на сърбите, които застрелряха двама млади, влюбени, защото тази връзка бе срам за тях, както в с. Момчиловци обичта между християнин и помакиня. Случилото се е мого тъжно, цитирам само имеата на застреляите влюбени, Адмира и Бошко – сръбска помакиня от Сараево и сръбче също от Сараево. Застреляни през 1993 г. от снайперист сърбин джелат на Милошевич като тези на Путин, които в Донбас свалиха самолета с холадските младежи, на мост в Сараево, двамата влюбени бяха аречени Сараевските Ромео и Жуелиета. Те остааха като символи на верската нетърпимост от страна на сърблите и жестокостта им, адвишаваща тази на ашите помаци от далечното миало по долината на р. Триградска и р. Доспат.

  Помествам линк за убитите млади хора от снайпериста сърбин /или наемник/ на зъболекаря Радован Караджич. За

Проявяващите интерес към историята а Балкаите четивото е доста интересно.

   https://dnes.dir.bg/svyat/snayperist-pokosi-saraevskite-romeo-i-zhulieta-na-mosta-vrabanya


image

         Застреляните от сръбския стайперист млади хора...



Гласувай:
4



1. rosiela - Коста,
23.05.2020 16:12
много силен материал. Поздравления.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Сараево има тежка карма!
23.05.2020 16:12
Здравей,Коста!
Да, в Сараево е заложена причината за ПСВ
Там Данило Принцип, 19 годишен, убива Франц Фердинад и жена му София!
Той не е бил главният атентатор, а подсигурител Но те, като че ли нарочно, са попаднали в ръцете му
След неуспешния първи атентат, отчаян, той се оттегля в странична улица И тогава по нея се насочва колата на Франц Фердинад До скоро са били маркирани стъпките на Гаврило Принцип, точнот омясто на което е стоял Но надделяло общественото мнение, че престъпник не заслужава тази чест и са премахнати!
Иначе ,нещо обичайно е било сръбски снаряди , изстреляни от околните височини да попадат в центъра на Сараево ,на крайречната главна улица Много хора са убити Маркирани са местата, там ,където са лежали труповете им
Сараево е столицата на ислямизираните сърби-бощнаците, Лепа Брена е измежду тях! А срещу тях основно са воювали босненските сърби, подкрепяни от сръбска артилерия Херцеговинци като етнос няма, това си са чисти хървати Наша кръв са, но обособили се като отделен етнос-хърватите
Изобщо ,бивша Югославия е пълна със синтетични народи, някои налице ,защото процесът на създаване е приключил, други са на ход да се получат- бошнаци, херцеговинци, черногорци, а защо не и северномакедонци..... Албания, създаването й , пък е причина за Междусъюзническата война Но това е друга тема!

Поздравления за хубавия постинг!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Благодаря за кометариите!
23.05.2020 22:01
Лепа /красивата/ Брена я направиха лепа, защото се отказа от мюсюлманската си вяра и стана християнка. Една добре изиграна "босненска" карта - деяние, по същество политпроституция. Християнка е толкова, колкото полк. Гундяев е вярващ и колкото Гергиев е велик диригент. Всички "големи" сръбски певачки и певачи са били агенти на УДБА. Давам пример с Цеца Величкович, която се е заимавала с търговия на добри сръбски футболисти, на които е уреждала работа в европейски клубове. Мъжът й, убиецът Аркан, паравоенник като Коста Печанец, който опожари Босилеградско и изкла с четниците си всички селяни, които не успяха да избягат, запали животните на хората в оборите. Днес в Сърбия има паметник, тачат го като национален герой.
И още нещо:
В България пя Цеца Величкович, жена на Арка, когото роднини на пострадали от него го убиха е работила по време на кариерата си за УДБА. На концерта й е бил и президентът ни, натовският генерал Радев. Той неотменно присъства и на изявите на Гергиев. Интересно, за висока музикална култура ли президентът ни им връчи високи държавни отличия, за това, че са едакво велики или има нещо друго - заказчиците на всичките в този маркспутински сериал са еди и същи.
Балканите са сложна тема, тук нарочно се заплитат от заитересованите големи държави изкуствеи противоречия, с лъжи се обяснява истината. Последните играчи тук стааха Ердоган и Макрон. Както Путин се явява трън в очите на света, същият такъв трън се оказва Сърбия за Балканите. В момента се върти гигантски сценарий, написан от Путин, в ЕС да влезе неангажирана военно държава със специален статут, според който всички да й дават и никой да не й иска нищо. Освен това тя да подържа военни сошения с държавите, които тя самата намери за добри, е обезателнно с тези от ЕС. Идеалът на Тито, Насър и Бен Бела в актуализиран вариант. Това накратко обобщи маркспутинеца Виктор Орбан при посещението си в Белград преди дни: Европа има нужда от Сърбия, Сърбия няма ннужда от Европа.
Евалла, Викторе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187845
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031