Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2019 11:13 - КЪДЕ Е СЪРЦЕТО НА БАЛКАНСКАТА ПРОСТАЩИНА?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 984 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Наскоро посетихме масива на Миджур, един от най-могъщите на Балкана. Върхът е на границата между България и Сърбия, така остава и след преместването й. Някога от този връх границата е минавала по билото, наречено Бабини зуб, слизала е долу в с. Станичане, после по билото на Влашката планина е достигало до Руй. Днес всичките тези земи ведно с ългарското население са придадени към Сърбия.
   В последните години сърбите се опитват да направят скикурорт в района на Бабин зуб, там има писти и хотели. Доста сърби идват тук през лятото специално за да изкачат вр. Миджур, който се явява най-високият връх в Сърбия. Понякога на сърби, седнали на питие до хижата или по пътя за Миджур съм обяснявал кое е централното било на планината, кои са съседните села, върхове. Тук идвам често, защото както сърбите казват, красотата на Миджур е вЕлика.
  Изкачвайки се на връха, най-високата точка на Сърбия, развълнувани от красотата сърбите оставят по нещо за спомен при маркировката на върха, явяваща се и гранична пирамида. Оставеното е част от тяхната култура и духовен пълнеж. То дава и друг отговор, -къде е центърат на това, което в Европа наричат Балканската простащина. Глядите, завидуйте, я тоже был там:

image



image



image



image



 image
 


image

   Специалистите призпознават в тази украса освен културата и душата на сърбите, така също и патриотизЪма им. Има значки като тези, които носят мотористите на Путин, идиотите, наричани Нощни вълци, а така също и почупена плоча, носеща информацията, че върхът е освбоден през 1890 г. от бугарска окупация.
  Украсен по този начин паметникът е превърнат в символ на балканската простащина. Поради това бих препоръчал държавниците, екстракт на тази простащина, да посетят върха, да поговорят за това и онова, като обсъдят и как да продължи да се развива балканската култура /б. м. за тях разлика между култура и простащина едва ли има/, като поканят и символа на балканската култура, Миле Китич, да им изпее дна песен. Ако има работен обяд добре е да бъде поканен и Дилян Пеевски. 
  Мисля, че облигатно на това празнуване на балканската кулура трябва да присъстват от сръбска страна  високоестрогенника Вучич, високотестостеронничката Бърнабич, безекстрогенничката/безтестостеронничка Гойкович, водеща безбрачен и целомъдрен живот на весталка, а от наша страна - хиперинтелигентникът Радев и този, комуто вменяват, че е недоправен, но аз съм на обратното мнение - верният на г/жа Нинова, Кирил Добрев, от когото тя никога не е снемала политичсокото си доверие. За едно нещо не може да се спори обаче, този човек е един от символите на балканската култура.
  Имам предвид и коя песен да изпее символа на балканската култура, Миле Китич, защото съм доста вещ по темата Сръбско-циганска чалга. Прилагам я като линк, песента е по-популярна от химна на Сърбия.
  











Гласувай:
4



1. tota - Коста, сърбите се смятат за вЕлики! ...
25.08.2019 17:23
Коста, сърбите се смятат за вЕлики! С голямо самочувствие се представят пред другите балкански народи.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Сърбите в момента са много разделени.
25.08.2019 20:34
[quote=tota]Коста, сърбите се смятат за вЕлики! С голямо самочувствие се представят пред другите балкански народи. [/quote

Една част от тях искат да живят в нормална държава, защото комунистите на Шешел ги водят до нещо уникално - не те ще се капсулиратк както КНДР, а съдедите им ще ги капсулипат. Това ще е втори феномен за тях, при пълрвия по времето на Тито регистрираха ограбване на държавата от народа, което никъде дръгаде не го е имало по света. Друга част са простаците, които остават твърди комунисти и са последователи на Шешел. Това са белградските мутри - мъжете коите се окачествяват като курецкаогредо и кощаните - пичикаояма. Страшното за нас е, че в резултат на опростачването у нас сръбската простащина си пробива път в страната ни, особено в Западна България, за която сърбите твърдят че е сръбска. Там живеели турлаци и шопи.Издадоха тия ненормалници Шопско-сръбски речник, сега са подготвили и Турлашко-български за българите от западната страна на Искърскя пролом и тези по Белоградчишко с център с. Върбово. Тази линия се подкрепя от Путин, техен статегически партньор, осноовната причина за възникване на напрежение на Балканите понякога и тук и там, но винаги излизаащо от Сърбия заради техни претенции.
Има опит за промяна към по-добро в Сърбия, защото хората там са със запазен ген - по-запазен от нашия! - и се трудят. Нито един сърбин, дошъл б Бълтрия по някаква пичина не се занимава с престъпронст, докато тези от Русия идват в България и ЕС точно за това. Последен пример, разбивачите на банкомати, които си платиха да изчезнат от затвора в Стара Загора. В Пловдив чейнчаджийка даде сигнал и ги гепнаха.
цитирай
3. radostinalassa - Погледни се в огледалото, изроде...
27.08.2019 19:17
и ще видиш простотията сиганска
цитирай
4. planinitenabulgaria - Погледнах се в огледалото, добре изглеждам.
27.08.2019 21:57
radostinalassa написа:
и ще видиш простотията сиганска


1. Не се считам за изрод, аз съм много изключителен,
2. Нищо циганско няма в мен, аз съм много уникален,
3. Никакав простотия не притежавам и не толерирам.

Написаното в коментара Ви не прави смисъл поради което го прокарах през програма на Центъра за търсене на скрит смисъл в него. Получих следния отговор от компютъра:
1. Вие ме путканвате към нещо което няма да приема, защото съм по-красив и по-умен от Вас. Вие не ми представяте и списък с трима поръчители, които аз винаги изисквам. Имате и пасив - първият путканен от Вас - Венци - се уплашИ и престана да се появава в блога.
2. В грешка от типа "Основно заблуждуние" сте - човекът се интересува само от родовото дъно на жената, никакви акъли от нея той не приема. Просто престанете да му ги давате....
И още една информация изтеглих от Архива за Вас. при последното Ви изследване се е оказало, че тестостерънът Ви надвишава този на мъжете. Това обяснава революционната ситуация, която създавате когато пишете коментариите си. Въвеждам таг:
Миглена Тачева, Бърнабич, Дърева, има и други освен Вас четирите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183167
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031