Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2019 11:18 - ВЕРОЯТНИЯТ ЗАВЪРШЕК НА ТРАГИЧНИЯ КАЗУС "МЕСТАН"
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 2241 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 18.04.2019 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                                       С посвещение на агент ЦВЕТАНА,

       написала неправеш смисъл, злостен поръчков постинг във връзка                         

                                                                            с трагичниия казус:

 

 

   ВЕРОЯТНИЯТ ЗАВЪРШЕК НА ТРАГИЧНИЯ КАЗУС “МЕСТАН”

 

   Наскоро заминавам на първото ми голямо пътуване за това лято, ударението ще падне върху резервата Гюмюрджински снежник. Това е най-голямата природна красота на Източните Родопи, които са били там, са убедени. Ще навлеза и малко в гръцка територия, защото там на страничен рид има един връх, по-висок от Вейката, под който се разкрива още един страховит циркус. Южната страна на Гюмюрджинския снежник е населена с нащи помаци, които говорят и гръцки и развален български език. От тях произлиза и родата на предишния ни президент Плевнелиев.

   На път за резервата ще посетя и няколко други интересни места, близо да мястото на катастрофата, при която загина бебе. Още при първите кадри по телевизията познах кръстовището, защото съм го ползвал много пъти, а то, наред с това за Фотиново, като и следващото за Подкова е възлово. Ако го пропуснеш, пада голямо въртене, за да се върнеш отнова на него.

   А сега за Местана:

   Той е родом от с. Чорбаджийско, намиращо се близо до магистралата при едно отклонение за Крумовград. Селото, вероятно заради Местана, е най-уреденото от всички турски села тук, а може би и от всичките по Източни Родопи, където живеят турци. Напомням, че турците и помаците в този край са разделени по долините на реките, те не живеят в едни села. Причините няма да ги описвам, доста са комплицирани. Всичко в  Чорбаджийско свети от белота. Сградите на хората са белосани с варов разтвор, училището – също. То е пълно с деца. Улиците като да се премитат по няколко пъти на ден. Магазините са като в София, а украсата им е с портрети на депесебиринджиите. Благодарение на партийната повеля по времето на Тошо ага, най-първите окръжни и околийски градове станаха тези, близко до границите ни. Така вместо Чорбаджийдско в региона, везните наклониха към Кирково, населено с помаци, което се превърн в един голям, приличен град, много по-атрактивен за почивка от Банско, Сандански, Петрич, ще включа в този списък дори прекрасния Велинград заради двата му цигански квартала, които се разрастват експлозивно и унищожават горския пояс около града, грледките с циигании по града не го правят вече място за отдих.

   Местанът завършва българска филология и става преподавател в училището в Чорбаджийско. Кариерата си започва по време на възродителния процес, в който той участва като агент Павел, съмвестно с един агеент с още по-висок по ранг, Сава /Догана/. После го набутват в ДПС. Съкращението  ДПС е от първите букви на агентите му, Д/елян/, П/авел/ и С/ава/. Местанът работи за СССР, но се преориентира и заработва за Ердогана. Тогава спретват падението му в ДПС чрез  топлата връзка на руската мафия в него, доктор Доган. Специалист по определяне местата за язовири и по ТЕЦ-овете. Опитите на Местан да направи протурска партия ДОСТ се провалиха. Това наименование трябваше да покаже на турците, че гласовете им вече няма да отиват за пропутинските партии в България, а ще са в услуга на турската политика тук. Още нещо ще отбележа, което е важно: нито един турчин не вярва на ДПС, а защо помаците гласуват за ДПС запазвам компетентно мълчание.

   Още нещо за Местана:

   Той имаше за жена Ширин, която бе най-красивата от всички туркинини в българия. Без грам мазнина по нея, едра като кобила и пъргава като газела тя нямаше конкуренция сред толерираните тогава булки на партийни активисти. Набеждаваната за първа красавица Деса Мрцедеса в сравнение с нея мяза на бракувана кранта. Тя е и образована. Местанът обаче си пада по връзките с дами, не може да отказва и получи силен ширински къч - тя се разведе с него. Издебна моментът, когато той гнявеше друга, българка, не цитирам името й.

    Сега Местанът живее в Чорбаджийско непостоянно, но също и в Момчилград и в Кърджали. Той има партия все пак, има и средства да живее добре, въпреки, че политическата му кариера Доганът я унищожи, защото не е придатък на полотииката на Голямата страна у нас.  Въпреки всичко обаче аз го предпочитам за шеф на ДПС, защото е образован за разлика от другите депесари като Нихат Катил, Резил Осман, Анал Лютиф и още доста. Не споменава колко е образован заместника на Местана, израстнал като чобанин в с. Борино. И още нещо се знае, че Делянът е икономическият дилаф на олигарх Доган ага, а чобанинът от Борино – политическият му дилаф. Цял живот някой в една държава да е висш уйдурма пущ на мафията и никоя инстанция да не се самосезира буди учудване, но не и у мен…

   Местанът е ходил на гости при приятели от с. Слънчоглед. То се достига след отклоняване от шосето за Маказа в посока към гр. Джебел. Ако се идва от Кърджали шосето се отклонява за Джебел под ъгъл около 135 градуса. Има допълнитлна дясна лента, за да са отклоняват автомобилите от скоростноия път и да навлезат бавно в отконението. В обратната поска има лента за завиващите в ляво, в която да изчакват автомобилите,  а водачите трабва да извършват това с голямо внимание, защото този завой на 45 градуса си е опасен. 

    Местанът идва от път, който има добра видимост към главния за идващите срещу него и не толкова добра към идващите зад него. Как е станала белята не ми е ясно, версиите са доста. За малко цяло семейство да се затрие, а ще се възстановят ли ранените напълно не се знае. За турците човек, който е нездрав и не може да стяга /работи/ е нещо много страшно за него. Защото те работят много, това е като смисъл на живота им, поздравът им е: Лека работа! /Колагеле!/

   Как решават обаче нашите мюсюлмани неприятните случки помежду си, които им поднася животът, който те го окачествяват като водени в него от Аллах. Ако неприятната случка с независимо колко тежък край е станала неволно, те не търсят отговорност от този, който я е причинил. Давам пример с нараняване на дете или по-рядко на възрастен човек от чуждо животно, напр. ухапване от куче, ритане от кон, намушкване от крава. По нашите закони животните се водят предмет на собственика им и той отговаря за нях. Турците в такъв случай казват, хайванчето е виновно, така е искал Аллах. С това спорът приключва. При по-заплетен казус арбитър става моллата, двете страни се съобразяват с неговото мнение. Средновековни отношения, но хората ги ползват още.

    Случаят с Местан обаче е много комплициран. Не само аз знам, че той е работил срещу турците като доносниик срещу тях по време на възродителния процес, те – също. Той бе в ДПС, а турците казват: Тия нямат нищо общо с нас! И ги считат за предатели, скрити зад техния параван. Може да са необразовани хората, но не са такива големи ахмаци, че да не преценяват реално защо им се случва този толкова тежък живот и толкова преживени неприятности, започващи още от 1975 г. с апогей през 1989 г.

   Ако той няма никаква вина, в което пострадалите трябва да са убедени, има шанс да му се размине от иск за кръвнина, чиито размер е няколко стотиици хляди лева и за пропуснати ползи поради травмите, като остане само отговорността поради нарушавене на закона и убийство на бебе по невнимание, за която прокурор ще го изправи пред съд и той ще получи присъда. Белите, станали между турци и достигнали в съда, ако те са се договорили по техните си закони не са повод да предянянат иск и те не не редявяват такъв. Каквото съдът реши. Ако налице е дело на злаумишленик при причиняване на белята турците /и помаците/ си отмъщават по друг начин – чрез запалване на имот или част от него. За мюсюлманите да се разруши нещо, което те с труда си съградили и много тежко наказание.

      Моето прпедвиждане за кря на тази трагиична сага е, че Местанът ако е виновен поради деянията си, няма да може да се възползва от привилегията да бъде решена сагата по законите на мюсюлманите. Неверниците те не уважават, наричат ги гявури, а към мекеретата, в случая произлизащи от техните среди и работили срещу тях прошка няма да има.





Гласувай:
12



1. planinitenabulgaria - Според мен Буболина 111 не е доволна от мен, но не изтъква мотиви.
18.04.2019 21:33
Как да се променя така, че да стане доволна, като не знам от какво е недоволна....
Искам да сторя това, имам и желание, но не съм се запознал с мотивите й, няма как.
цитирай
2. barin - Здравей, Коста. Сигурно ще му се ...
20.04.2019 08:05
Здравей, Коста. Сигурно ще му се размине тънко, а не трябва. За убийство при шофиране трябва да си понесе последствията и да влезе в затвора. Присъдата трябва да е ефективна, а не условна.
Поздрави!
цитирай
3. radostinalassa - Защо не си в гората, бе б....н
20.04.2019 21:26
Не знаеш ли къде ти е мястото? При Простоль и Коко38. Вземи ги със себе си, да не ги забравиш. Ще си злобеете сред вълците. Има шанс и да се избиете.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Г/жо Цветана,
21.04.2019 09:22
Не така високоестрогенно, при такъв подход към можете они се изплашват и побегват. Никой няма да премине с Вас по същество...
Аз не ходя по горите, помествам снимки от интернет, които подбирам. Занимавам се с центроваа дейност ии АНАЛизрвам нетовте на изяви на тролките. В гора нее съм стъпвал, специалиист съм по оперативните програми на Центъра.
цитирай
5. radostinalassa - Значи ти си бил изпечен лъжец?
21.04.2019 09:57
Та аз те видях на снимките от горите? Не можеш да ме излъжеш. И откъде толкова хормони у тебе ? нЕ ТИ ПРИЛИЧАТ, ТОВА Е СРАМОТА. Трябва да те баннат за морално разложение. Нали си комунист, който се е префасонирал на либераст. Интереса клати феса.
цитирай
6. radostinalassa - И смяташ , че всички са маскари като тебе?
21.04.2019 09:59
Защо така , бе смесеняко. Ние сме чисти българи, не харесваме другите соеве, защото това е нормата. Всеки да харесва своите. Индусите също харесват своите индуски.
А другото е извращение.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Не е възможно, не съм стъпвал в гората! Свалям стинките от интернет!
21.04.2019 21:16
radostinalassa написа:
Та аз те видях на снимките от горите? Не можеш да ме излъжеш. И откъде толкова хормони у тебе ? нЕ ТИ ПРИЛИЧАТ, ТОВА Е СРАМОТА. Трябва да те баннат за морално разложение. Нали си комунист, който се е префасонирал на либераст. Интереса клати феса.


Аз рабоя като специалист-консултант высшего класса по програми на Центъра, които трябва по писмовната реч на нетовите изязязач/к/и да дефинират кухите никове, да определят пола им, защото той не е винаги е вярно декларирани в ника им, да определят сексуалната им ориентация, специално за жените узряват ли яйцеклетки или са преторели, в каква степен интереснитее за нас обекти са психясани при разралотката им, защото не са покрили изистванията на Центъра да станат оперативчиками. Тези програми стават все по-съвършени, вече имаме и нещо съвсем ново - всички обекти, интересни за Центъра, които имат смарттелевизори ние можем да ги виждаме на живо не само когато са пред телевизорите им, но и когато те са изключени и да слушаме какво се говори. По тази програма оставихме на прослушване /образът изключихме/ Товарищ борН. В момента сме включили Рустама само на образ, а Венци - на аудио и на видео.
Та така, г/жо Цветанка....
цитирай
8. planinitenabulgaria - Въпросът Ви съдържа отговорите:
21.04.2019 21:30
radostinalassa написа:
Защо така , бе смесеняко. Ние сме чисти българи, не харесваме другите соеве, защото това е нормата. Всеки да харесва своите. Индусите също харесват своите индуски.
А другото е извращение.


Защото съм смесеняк,
защото не съм чист българин,
защото не съм като индусите,
защото съм морално разложен,
защото съм бивш комунист, сега либераст,
защото интереса клати феса,
защото страдам от изврашченье...
Не сте ми питала до сега дали не съм камила или пък дали дядо ми дали не е ебал змия. Надявам се да ми отперете и тез въпроси.
И една новина от днес:
Путин има нова ракета, толкова мощна, че може да превърне земята в прашна комета. Тази ракета му позволява вееднаж и завинаги да унищожи всички лоши хора на света. Ракетата е стационарина под спичечния завод в города Калуга, бутончето за взривяването й е в куфарчето му. Напишете постинг за нея.
Понеже съм много разположен днес, поздравявам Ви с една любима моя песен:
https://www.youtube/watch?v=3fUqABFWuxQ

цитирай
9. radostinalassa - Какъв пример ще дадеш на младите?!
23.04.2019 15:37
Либерастки пример? Това е извращение. Путин каза: Ние ще отидем в рая, а те - в ада. Защото не е либераст.
цитирай
10. radostinalassa - Значи ми слагаш коментарите в рамка, ...
23.04.2019 15:38
после ги изтриваш и ги публикуваш?! Това е нова мода. Интереса клати феса е извращение.
цитирай
11. planinitenabulgaria - Путин каза нещо нетрадиционно, което тълкувателите му не могат да обяснят.
23.04.2019 22:13
radostinalassa написа:
Либерастки пример? Това е извращение. Путин каза: Ние ще отидем в рая, а те - в ада. Защото не е либераст.


Ето какво гочно е казал, преведено ми от сътрудниците ви Тюлпана Гонореевная и Сирень Гламидиев:

Питие преди, цигара след!
Аз винаги преди да направя нещо гледам Путин как препоръчва това да стане, но в случая не знам за какво говори той. Имам три блогови приятелко - Радостиналаса, ЦАВ12929 и Боболина111. Дано да ме светнат що най-умният човек на планенаата казва на народните маси...
И още нещо - постингът ми има посвещение...
цитирай
12. radostinalassa - Не съм го чела
25.04.2019 17:24
но местан уби дете. Трябва да го държат тук, за да не избяга в Турция.
А ти можге да си мислиш много неща, но акъла ти изневерява тотално. Отивай на чист въздух.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149538
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031