Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2019 20:57 - ОТ ХВЪРЛЯНЕТО НА КАМЪНИ ПО ВЛАКA....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1020 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.02.2019 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

              ОТ ХВЪРЛЯНЕТО НА КАМЪНИ ПО ВЛАКА ДО

 НАМУШКВАНЕТО  НА ХОРА С НОЖ ПЪТЯТ Е ТВЪРДЕ КРАТЪК

 

   Имам предвид влака от София до Кюстендил. При преминането му през махала Факултето по него често биват хвърляни камъни. Твърди се, че това сторват децата, които са малки, не знат какво правят и не носят отговорност. Допълвам, че те не ходят и на училище, защото това време се счита за загубено и се превръщат в примитиви. Малко преди Кюстендил упражненито се повтаря, но от друга позиция. Камъните този път летят по влака от моста  до с. Копиловци, а хвърлящите камъните тук са циганетата от кюстендилската махала Изток. Те също не ходят на училище, не се заниимавват с труд, а за това, че родителите им са ги родили, получават за тях пари, от които живеят и те. Нямайки какво да правят, нежелаейки да се образоват, което би им помогнало по-късно да работят, да се интегрират, те…хвърлят камъни по влака.

    Аз пътувам понякога към Кюстендил и знам сценария. Там камъните могат да паднат върху предното стъкло на мотрисата или върху покрива й, докато при Факултуто камъните са насочени в прозорците. Пострадалите влакове са за Перник, елекричките Сименс, наречени влакове стрели, а за Кюстендил са мотриси. Те са високотехнологични влакове и поради това много скъпи. В България не е възможно да се смени стъклопакет на такъв влак, той струва 2000 евро като резервна част, отделно транспорта, поставянето със специализирана техника. Предните стъклопакети са два и струват по 8000 евро. Но щетите не са само по стъклата на влака, а и да няма щети, които да го направят неизползваем, те го загрозяват с изкривяванията по ламарините. Кондукторка разказа, как секунди преди да премине влака под моста до Копиловци, от тоалетната излиза жена. Затваряйки врата, се чува силен трясък в тоалетната. Бутната скала от моста върху влака пада на капака на шахтата над тоалетната, пробива я и пада върху тоалетната чиния, която става на парчета. Друг камък по същата мотриса пробива дупка на едно от предните стъкла на мотрисата, но очите на машиниста не са пострадали. Мотрисата остава на гарата зе ремонт.. Пътниците за влака да чакат следващия по разписание.

    И какво като циганетата хвърлят камъни върху влаковете? Най-краткият отговор е, нищо. Продължават да бъдат хвърляни камъни по влаковете от тези две места, но това се случва и по линията между Гара Искър и Казичане, а също и по линията към Карлово. Къде е полицията, къде е държавата, кога ще престане това – хората плащат за влака, за ремонта му, циганетата го чупят, за ремонт са необходими още пари от БДЖ. Покрай тия циганета пък държавата издържа родителите им. Типичен омагьосан кръг, но не е така, просто политиците ни така го глАсят.

   Още веднаж въпросът ми, къде е държавата да опазва собствеността си. Няма я да опази от незаконните цигански постройки дори разстооянията до ж. п. лините, които са рестриктивна зона, не знам точно колко метра са, но са важни за сигурността на хората покрай линията и за влаковете. Ж. п. линията по ул. Жак Дюкло бе превзета от циганите, които нападаха композициите с товари, линията бе преместена.  Спазени ли са отстоянията до линията във Факултето, защо влакът преминава там със скорост 10 км./час, какво се вижда от влака, защо на линиите има кон, който спира влака и докога боклуците на циганите ще се изхвърлят до линията? Ако могат да отговорят от полицията, от общината и от държавата на този въпрос, ще преценя имаме ли държава.

  

   Още отдетските години в тези хора се създава чувство за безнаказаност, а за примитивите, голяма част от тях неграмотни като бабаитите от с. Войводиново, които правят нещо и после мислят, това е освобождаване на агресията в тях. Защото те нямат страх, задръжки, че ще отговорят за деянията си, че ще бъдат наказани. Те още от деца живеят извън закона - в незаконни къщи, ползват незаконно вода, ток, помощи за инвалиднвост, пътуват без билети в Градски транспорт. И така свикват. Да ги научи някой в по-късните им години да живеят поред законите на сраната е невъзможно, те вече са упущени. Но си знаят правата, имат си  защитници - ромлидерите им, по същество, техните феодали. Така те биват подготвяни да се втурнат в един нов свят, този на разноликата престъпност – битова, телефонни измами, джебчийство, дилърство, проституция…

    Защо се случва това? Обясненито е много просто - защото циганите са отворен за договаряне продажен електорат, а общият брой на пълнолетните е към 350000 електорални бройки. Ако ромлидерите им ги организират, те могат да повлияят върху изборите, като гласуват на пъво място за ДПС и на второ за БСП, като парите вероятно са от руското посолство. За „помощта” към определена партия или кмет, те ще получат придобивки, договорени от ромлидерите им. Ще си направят гето някъде без Общината да ги прогони, ще се неглижиират престпълинията им доколкото това е възмоно от избраните с техните гласове местни или държавни биринджии. И ето още една предпоставка за ескалиращата им престъпноост и никакви шансове за интеграция, което означава да живеят според законите на страната. Щом като може да се живее от помощи и престъпност, корумпирани да ти издадат документ, че си инвалид, защо човек трябва са хАби в труд, да плаща данъци…

   Убийството в Кюстендил е продължение на безхаберността на държавата ни по циганския проблем. Опит да се прикрие този проблем бяха и звуците, които правеше по медиите във връзка с това престъпление директора на местното РПУ. Не е възможно това копеле да има толкова регистрации за престъплени и да продължава да престъпничи ако някой не неглижира деянията му. То е било известно и на полицията и на прокуратурата, на както тек пиянищата казват, дреме му к..о. А това неглижиране според мен идва от дотоворката с ромлидерите преди изборите, а после облАжените от избора местни ръководители ще покриват такива като него докато може. Криминална история, пияанска история, но не и резултат на ширещата се по Кюстендилско циганска престъпност, внушава се тази версия, коет е обяснение на истината с лъжи.  Всички изоставени и непостоянно обитавани къщи по Кюстендилско са претарашени от циганите, това важи дори за махала Гробанци на самата грпаница със Сърбия. И още нещо ще допълня - в този регион комунистическото мислене е присъщо за повечето от хората, подобно на тези от Видинско и ако не направят нещо радикално, нека се сезират върху това, което циганите случиха на Видин/ско/. Там няма „Изток”, има „Нов път”, но разлика в това, което се върши няма.

   Неглижирането на тази престъпност, обясняването на истините, свързани с нея с лъжи - сега ги наричаме фалшиви новиини -  това се случва сега и по казуса в Кюстендил. Няма етническо напрежение,всичко е наред. А кой плати за стената около гетото, кой не вижда, че тя е издупчена като решето за премиинавене на хора и каруци, включително и на децата, които хвърлят камъни по влаковете. Общината е решила да направи оградата, но тя пречи на циганите, те обаче се явяват над общината като институция. А престъпността на тези цигани от квартал Изток не е от вчера. Те са крадци на продукцията на хората, извършиха дори убйство на пазач на обрани череши. Те не са само в Кюстендил, те са се разселиили и по ж. п . линията към Гюешево, а в къщите, където те са се самонастанили знам, че са се укривали мигранти. Средствата за тези хора за детски, социални помощи, за неграмотност, за бедност, за енергийни помощи и още много такива пера източват жизнените сокове на страната, а битовата им престъпност руши държавността, предизвиква вътрешна миграция, поради която хората напускат малките населении места в опит да избягат от разбойнииците и се преселват в големите градове. Има един пример, ще го спомена и аз – Северозападна/ла/ България.

   Проблемът обаче се задълбочава, защото малолетни цииганки започват да раждат след 14 години, процес, който се нарича „Деца раждат деца” и нуждите от детски нарастват в геометрична прогресия. Това е бизнес, който носи пари без труд. Никой ли не вижда това? Май не, но принципът в случая е същият и по други важни за страната казуси, като „Скрипал”.

   Официалната позиция на страната ни е, че ни трябват още доказателства, за да порицаем отровителите му. Оказа се, че част от тях са влизали в България с фалшва самоличност, извършвали са и тук опит за отравяне на българин, но май и това не е достатъчно България да излезе с позиция по случая „Скрипал”. Може би не е представен на официалните ни власти напр. снет от отровителите – тези съвремнни Борджии – генетичен материал. Отровителите не спират деянията си, така си отиде Георги Марков.  То не бяха рицин, диоксин, радиоактивни литий и полониий, различни новичоци. Нашето правителство обаче заема същата позициия, както с циганите, т. е. няма позиция. А злото се разпространява, първо то ще задуши нас. Европа ще се справи.

   Ако Българя няма смелостта да взема решителна позиция по радикални въпроси, със страната ни е свършено! И вътрешно, защото престъпността ще ни задуши и външно, защото никоя страна няма да ни има доверие и да ни уважава…

image   





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12271778
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930