Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2018 10:28 - РУШИМ ПРИРОДАТА В ЦЯЛАТА НИ СТРАНА!!!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1872 Коментари: 10 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Имам двоен повод да копирам в блога си тази статия. Бях на разходка по долината на р. Оградишка. Това, което е извършено от секачите на гора там е нещо, което възприех със същия потрес, както преди години, попадайки в гора с разстреляните от курилския мафиот Курилеца коне на хората от софийските села, оставени през зимата на свободна паша в планината. Конете бяха разрязани на парчета с цел измездрянето им, както стопаните им казваха, а измездреното е заминало за кремиковската .фирма "Браво". Носеше се остра миризма, всякакви хищниции и птици участваха в пира.
     Още един потрес ме връхлетя, когато видях изсечената гора преди години по десния бряг на р. Кръстешка. Лишаването на планината от възможността да влагоакумулира доведе до свлачище и порой, който събори моста в Батулия на стойност над милион лева. За щетите обаче никой не потърси отговорност от секачите на горите, за които хората казват че са фирма на някакъв дърводобивен мафиот с прякор Белия Мерцедес.
    Същият ужас на съсечена гора видях и сега, изсечена е гората по северния скат на р. Оградишкка, което е ужасяващо екопрестъпление. А вечерта полчих имейл от автора на най-добрия сайт за светите места в България, Георги Чараклияв, попаднал на подобна статия. Помествам я в блога си като допълвам, че дъбовата гора над Белоградчишките скали също е посечена не от организирана престъпна група с чадър от МОСВ, а от циганите. Та чак до вр. Ведерник, с което са загрозили още повече природния паметник Белоградчишки скали.
   Разрухата в страната е тотална, но девизът днес е друг:
   Какво ни пука зда природата, важното е да има пари:
   По-резултатно опростачване на хората в страната ни и по-благодатна почва за популизъм, не знам дали има другаде в Европа. Пред погледа ми в момента като връх на опростачането и проституирането по казус се появява една гимнастичка, пледираща от телевизионния екран за "Втора кабинка" на Пирин, която народът искал...
    Ето и статията на археолога проф. Георги Атанасов:


"Безобразията в горите на Добруджа и Лудогорието – далеч от вниманието на Eко, Зелени, НПО, Прокуратура и … на самите добруджанци!
Грижата за Зелена България пак е много актуална – даже премиера стана зелен! Не знам обаче, защо всичко се завъртва пак около Пирин, и по-точно около втория лифт в Банско. Че Пирин е знаков – знаков е! че втори лифт в Банско трябва – така е! че в Банско се е прекалило с хотели, бетони, арматури и пр. аксесоари – също е видно с просто око. Банско е станало копи-пейс на „Слънчев бряг”, „Златни пясъци” в безобразното и грозно строителство. Че в цялата тази история около Банско грижата за планината е останала на втори план е очевидно – проблемът е главно много пари и политика. Но друга ми е болката. Така ли нито една от многобройните НПО загрижени за природата, разните Зелени Еко и пр. не се информират какво става извън Пирин, Примерно в Западен Балкан, където диво се сече – Качете са на „Три уши” край Берковица!
За горите в Добруджа обаче няма стон. Явете се на скандалното КПП в Силистра и ще ви направи впечатление как ТИР колони тероризират един град (впрочем, това го дължим и на евро-чиновниците – друга болезнена тема!). Още по-дразнят ТИР-овете натоварени с рязани дърва което поемат към Румъния. Ежедневно от няколко години изброяваме десетина претоварени камиони със регистрационни номера от Силистра, Разград, София и пр., които пресичат КПП Силистра. За целта останалите все още горските масиви между Разград и Силистра от две десетилетия са подложени на дива сеч. Преди десетина години босът на сеченето бе лидера на ДПС в Силистренско – Кубито. От 10 г. той обаче е извън играта, но рязането на горите си върви в същите темпове, а износа за Румъния рязко се увеличи. Прочее Румъния е страната с най-големи горски масиви в Източна Европа, но и с политика към Гората! Такава дива сеч в Добруджа не е имало и по време на румънската окупация между 1918-1940 г. Преди няколко години сякоха и природозащитните пояси ?! Ако сега влезете в най-голямата по площ добруджанска гора „Каракуз” ще се впечатлите от просторните изсечени полета, а влизайки в картите на Гугъл ще установите, че е по-рядка от местните кайсиеви градини .
Защитата на „Каракуз” и горите в Добруджа и Лудогорието едва ли ще стане приоритет на Зелени, Еко, НПО-та и пр. Тук няма чужди интереси, малко са гласоподавателите и най-важното - няма ги паричните масиви в Банско. Знам, че нямате срам и съвест, но поне износа на дървесина спрете БЕ ! Прочее, Добруджа моли да бъде приета в България!"

Не знам вече какво трябва да се направи?!

 





Гласувай:
14



1. sande - " Хораааа, не кърдисвейтеу гората, лошо ще ви стигне !"
07.02.2018 10:57
Коста, спомняш си разказа "Горски дух " на Николай Хайтов.

Назначеният за горски. Гласът му кънти през вековете.

Но кой да го чуе ?

Става все по-лошо.

Защо ,бате Коста, в 21 -ви век хората станаха по-прости ?
цитирай
2. morskipesni - Taka 6te byde
07.02.2018 12:01
Gnusnata mafiq koqto ot 30 godini opusto6ava stranata 6te q dovyr6i. Nqma6e takiva raboti do 1989.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
07.02.2018 15:13
Прост народ – слаба държава... Опростачен народ – никаква държава! Тъпанарите секат гората, а после се чудят защо има суша и свлачища. Пълнят речните корита с боклуци, а после се чудят защо пороите им наводняват къщите... Наглостта, простащината и малоумието разрушават всичко по пътя си.
цитирай
4. born - И така кои са престъпниците, унищожаващи горите ни ?
07.02.2018 16:45
1. "Курилеца" - Курили - Курилски острови - Далечен Изток- Русия - Путон !
резервен вариант: Курилеца - кака Кури - БСП - комунизъм - Русия - ПАК Путин !!
2. "Кубито" - Куба - комунизъм - Русия - ПАК Путин !!!
цитирай
5. vladtepes - За сечите
07.02.2018 16:48
Сезирайте архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Сега ще си проверя паметта:
07.02.2018 20:17
sande написа:
Коста, спомняш си разказа "Горски дух " на Николай Хайтов.

Назначеният за горски. Гласът му кънти през вековете.

Но кой да го чуе ?

Става все по-лошо.

Защо ,бате Коста, в 21 -ви век хората станаха по-прости ?


Горският викаше от гората:
Не кърдисвайте гората хора, лоше ще стане, хора...

Ще пиша тези дни постинг унищожителната сеч по северния скат на долината на р. Оградишка. Ткъв ужас рядко може да се види, вероятно в Катинската гора е била така страшно...
цитирай
7. planinitenabulgaria - Ако правилно Ви разбрах, сечта на гората показва грешката ни след 1989 г.
07.02.2018 20:20
morskipesni написа:
Gnusnata mafiq koqto ot 30 godini opusto6ava stranata 6te q dovyr6i. Nqma6e takiva raboti do 1989.


Ако излезем от ЕС и от НАТО и влезем в ОНД всичко ще се оправи, мисля, че това искате да кажете. И генераЛ РадеВ мисли така, и курИ, аз - също.
цитирай
8. planinitenabulgaria - Дадох пример с горояда с прякор "Белия Мерцедес".
07.02.2018 20:26
batogo написа:
Прост народ – слаба държава... Опростачен народ – никаква държава! Тъпанарите секат гората, а после се чудят защо има суша и свлачища. Пълнят речните корита с боклуци, а после се чудят защо пороите им наводняват къщите... Наглостта, простащината и малоумието разрушават всичко по пътя си.


Валякът на опростачването ще прегази остатъка от страната ни. Опростачватели от телевизията и другите медии, от пресата, броят на опростачените расте. Ето го популизмът, създаден в централите на страните примати, тяхното хибридно оръжие срещу хората, изминаващи пътя на естественото си Боие употребление. Последиците виждаме навсякъде около нас...
цитирай
9. planinitenabulgaria - Вие сте четовно неграмотен, другарЮ борН !
07.02.2018 20:32
born написа:
1. "Курилеца" - Курили - Курилски острови - Далечен Изток- Русия - Путон !
резервен вариант: Курилеца - кака Кури - БСП - комунизъм - Русия - ПАК Путин !!
2. "Кубито" - Куба - комунизъм - Русия - ПАК Путин !!!


Бандидът с прякор Курилеца не сече гори, а се занимава с кратка, носеща големи доходи престъпност. Неговите хора застреляха конете на селяните от Софийските села заради месо. Ако имахте повече инхормация, щяхте да знаета за Безеденеца, за Богоьовеца, за Опицветеца. Някога престъпниците носеха пък фамилии производни от името на родните им места, напр. Трънски, Чуйпетловски, Ярловски, Радомилски и др.
Всичкото това няма нищо общо с Путин, но трябва да му признаем, че той има най-мощните оръжия на света, с които може да превърне земята в пращна комета и така наведнаж да избие всичките си противници по света.
цитирай
10. planinitenabulgaria - Това предложение не е далеч от истината:
07.02.2018 20:36
vladtepes написа:
Сезирайте архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.


Нима държавниците ни не знаят за мафията, наричана "Софийска вода " АД и за месечните заплати на мафотите там в размер над 200000 лв, които им набират от софиянци, за мафията "Юлена" АД, която съсипа Банско и част от Пирин, а сега иска да съсипе още части от тази дивна планина? И вместо решение на проблемите и по двата казуса ни подмятат министъра на МОСВ, в случая бушонът, с излъчване на дете -идиотче. Резултат - никакакъв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12250085
Постинги: 4561
Коментари: 10790
Гласове: 18364
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930