Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2018 23:03 - ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ – ПОНЯТИЕ, КОЕТО НЕ ПРАВИ СМИСЪЛ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1009 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ – ПОНЯТИЕ, КОЕТО НЕ ПРАВИ СМИСЪЛ

 

    Това понятие се появи в последните години, като дори не бе обяснено какво включва то. Част от българите го възприеха като ново наименование на Западните покрайнини, което отразява обезлюдяването на част от тях и превръщането в Западни Балкани, които хората /б. м. българите, оставени в пределите на Тройното кралство/ вече са напуснали. Понятието не се припокрива и с географската част на Европа, носеща името Балканския полуостров. Западните Балкани е хипотетична фикция на едно подмятано от политиците събирателно понятие, което те опросточиха, за да извлекат определени страни дивиденти от него, на първо място Сърбия. То включва страните Черна гора, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания, Косово и България. Видно от този списък с държави става ясно, че новото политпонятие е доста разнообразно. В него има няколко държави, всяка със своите интереси и още нещо: част от тях е с правителства, чиято дейност не е добросъседството и разбирателството между балканските страни, а да бъдат мекерета на чужда държава,  стремяща се на база на опростачения електорат в доста от тези спрани да се противопоставя на страниите оот ЕС, да ги разделя. В списъка на държавите към Западните Балкани не влиза Гърция, което също не е нормално. Всичките тези държави, обединени от понятието Западни Балкани, което повтрям, че не прави смисъл, образуват район, който е много чувствителен за Западна Европа. Напомням, че в началото на миналия век империите в Западна Европа - Британската и Френската се възползва от изстрела на сръбския националист Гаврило Принчип и започнаха война, останала в историята като ПСВ, но също и Окопна, известна е като най-подлата от всички войни в Европа. Целта бе да я няма повече Австроунгария, да бъде спряно развитието на Германия, като бъдат откъснати региони от нея и придадени към съседни на тях държави на основата на следвоенни „мирни” договори. Излишно е да споменавам, че тогавашните силни европейски държави, на първо място Германия, застрашаваха Британската и Френската колониални империи. Тези държави са виновни за ПСВ, но поводът – убийството на австрийския престолонаслединк в Сараево, тогава част от Австроунгарската империя, бе обявен за причина за ПСВ, като вината бе вменена на Балканските държави. А за това, което сториха в ПСВ Англия и Францшя бяха окачествени от самите тях като добрите във войната. Банда от идиоти! Великите сили, които сключиха след войната мирните договори, превърнаха съвсем съзнателно региона на буре с барут.  Последците от това тяхно подло действие са за Балканските държави, а точно същото днес прави Русия, заради чиито интереси сега се вихри сръбско-гръцкя кадрил за името Македония. Тази борба няма нищо общо с името на Македония, това е борба на Путин за влияние на Балканите, косвено той сее тук противопоставяне, за да влезе в Македония и да нтабучи ракети, защото от там или отСърбия Западна Европа му е съвсем близо.

    Сега се търси път за преодоляване на тази обстановка, но още сега ще кажа, че такъв няма. Причината този път е Русия, която деструктивира този регион с преките си връзка със Сърбия, а покрай нея и Македония, в ход са и подмолните връзки на Русия с Гърция. Напомням, че „спорът”, който се води от опростачените и специализирани да паразитират към другите държави гърци се изостри след като на дневен ред се заговори за приемане на Македония в ЕС. За специалистите е ясно, че Путин има интерес от това, а тройката е Москва, Белград, Атина. А защо да изключвам и Скопие от този процес, там все още минава политиката на сръбските комунисти. Същата тази тройка изпързаля бать Боко в Русе, където се събраха тези хубваци, като поканиха и президента на Румъния Валнаре Дупеску / не помня точна името му/  и решиха / б. м. полинията Путин – Вучич – Ципурас/  да правят с европари магистрала от Русе до Гърция, а не Коридор №8, който ще свърже затворените поради географски причини страни Македония, Косово, Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина с България. Само че това не устройва Путин и покрепниците му в Сърбия. Дано сега нещо да попроменят и не се стигне до строеж на ненужната магистрала за Гърция.

    В Европа правят разни сметки така да направят, че останалите страни на Балканите, които не са в ЕС да влезат постепенно в него. Единсктвената страна, която се ориентира най-бързо как да спечели от този план бе Сърбия. Без всякакво намерение да влиза в ЕС, тя спечели най-много евросредства за инфраструктура други обекти и този успех тя дължи и на политиката на бать Боко, наречена Западни Балкани. Стана така, че ние работим за Сърбия, нашите проблеми изобщо не са поставени за разглеждане. Истината е, че Сърбия е в Центъра на Балканите и може много да пречи на страните от този регион, включитело и на Турция, поради което приобщаването й към ЕС е наложително. Национализмът на сърбите и шовинизмът им обаче няма да допуснат това. Напомням за допирните точки между Сърбия и Русия. В Русия патриархът им на проповеди казва, че най-големият дар Божий за Русия е Путин. Същото направи и Вучич, който фана патриарха на Сърбия и го изказа в Баня Лука, че Вучич бил дарът Божий пък за Сърбия. Още нещо напомням, че на мирната конференция в Кемп Дейвид на Сърбия бе даден анклав в Босна и Херцеговина, нещо, което албанците в Косовска Митровица мяма да допуснат. Изстрелът срещу водач на сърбите в Митровица според мен е резултат на сръбска разработка, имаща зе цел да се намесят в Косово. Ама няма да стане.

    Ще вмъкна нещо. В северната част на Косово косовскато и сръбсата мафия работят в пълн синхрон.

    Развоят на събитията на Балканите според мен няма да бъде в полза на отношенията на страните тук, както и за интеграцията им към ЕС. Македонците са българи, на които от 100 години сръбските комунисти промиват мжозък и те са тотално объркани. На гърците тези работи не им влизат в главите, те могат да превръщат европомощите в екскременти, да искат опрощаване на кредитите и получаване на нови. Опростачването на хората доведе до нова генерация политици, т. н. популисти. Това са опростачвателите на електората. До сега най-могъщият популист в България бе Каракачанът, но във връзка с Истанбулската конвенция, която Путин ползва съ що да цепи ЕС, генерал Радев, който твърди, че разбирал от самолети, а не от апартаменти, го надмина. Колкото по-опростачени са хората в една държава, толкова повече популизЪма минава. Путин ползва максимално тези възможности и влиянието му в Сърбия е много голямо. Опастността да се капсулира Сърбия и да тръгне към смъртта си е реална, вината ще е на Путин и на сръбските комунисти. Същите тези сръбски комунисти ще пречат и на интеграцията на Босна и Херцеговина, защото те имат половината от нея като площ и са я превърнали в сръбски комунистически анклав, географски подобен на дебелото черво на човек.

    На края да не пропусна и допълнителните възможности на Путин чрез неговите подкрепници у нас – президентът ни, Кури, Каракачанът, шефът на партията Национален фронт за спасение на България, револционната партия Атака - всичките по тертипа на партиията на Жириновски, патриоти плюс националисти плюс шовенисти -  на която сръбската комунистическа партия се явява дъщерна. Напомням, че Воислав Шешел не бе осъден и в мен се загездва съмнението, че свободата му се дължи на „мотиви” на Путин, представени пред съда в Хага. А пари за мотиивиране той има, напомням как плати на приятеля си виолончелист Сергей Ралдугин 2,5 млрд. долара за прекрасния му концерт в Кремъл.

    Тази тма е много дълга, но един въпрос виси:

    При толкова срещи между Бойко и  Вучич, как нито веднаж не стана дума да бъде върнат в България Цветан Василев? Така и двамата стават много подозрителни. Вучич, подобно на Кадафи твърди, че съдът в Сърбия бил независим. Тук по софийско казват на такива обяснения, Ела ме рИтни…

    И още един въпрос има да поставя Бойко пред Вучич, за откраднатите наши ж. п. цистерни по време на югоембаргото. Хърватия, Словения, те си искат всичко, откраднато от сърбите, Боко казва, пас Цистерниите ни заминаха пълни за Сърбия и повече не се върнаха в България…

   Таз тема, Зпаднши Балкани, е огромна и много интересна. Аз се ограничих да посоча виновнициите от миналото, за да живеем в напрежение със съседите си, това са 90% Англия и 10% Франция. Почти век по късно основният потивопоставяч на страните на Балканите е Путин, който се домогва до влияние в този регион, казах защо: Да набучи тук ракети както в Крим. Съвсем вероятно е той да провали плана „Западни Балкани” и главна жертва от неговата политика да стане Сърбия. Защото руският и сръбският шовинизъм и опростачване на електората им, който си търси воевода /бащица/ да го води към светлото бъдеще си приличат много.

    Като добре запознат с този регион и манталитета на хората в него, аз считам, че усилията на ЕС, наричани Западни Балкани, ще пропаднат. Бившите СЮК и УДБА ще направят каквото иска от тях Путин, а ако го направят, огромните им пенсии по 1000 евро на месец няма да бъдат пипнати. Ако се наложи и нашият държавен глава ще ги подкрепи, както застана срещу езропейските ценности, порповядвайки за приемане на аншлуса на Крим. Жалко обаче за младежите на Сърбия, които вместо да живеят нормално, правят военни учения на територията си с други едни братя славяни, които ги хванаха в смъртна хватка, както на времето джелатите на Караджич и Младич Сараево. Европейците са лабави, това Путин го знае, тогава американците свършиха работа. И в Сараево и в Косово. За да наеректира имиджа си, който се срути, нищо чудно Тръмп да се сезира на Балканите. Както на Черна гора, където Джуканович едва отърва кожата от джелатите на Путин. Сега в НАТО няма вече кой да ги напада. Нито на бреговете им ще акустират руски ядрени подводници.

 

    




Гласувай:
6



1. rosiela - Интересна
06.02.2018 20:27
гледна точка, Коста.
цитирай
2. planinitenabulgaria - В случая понятието гледна точка не може да се приложи,
06.02.2018 22:10
защото аз съм добре запознат с казуса. Активен участник съм в Кръг "Слово", слушам лекциите на македонолога Иван Николов, главен редактор на сп. "България-Македония", на Любомир Трохаров, дългогодишен посланик във всички страни от Балканите, на много професори и изследователи в БАН. Имам и един рекорд за книгата на Гинес - изминах като турист /пеша!/ 4000 км. из Западните покрайнини, освен това пътувах доста из Сърбия. Само като ги видя "сърбите" познава те истински ли са или етнически българи.
От тази вече наистина гледна точка казвам, че Путин чрез Вучич и мекеретата му - комунистите в Македония и подмолните му връзки с Ципурас, ще провали проекта Западни Балкани. Слушам за разни планове, срокове. Като запознат с казуса твърдя, че нищо от тях няма да се случи относно Македония и Сърбия. Те са обречени на капсулиране и смърт, ако не премахнат смъртната хватка на Путин над страниите им. А премахването й поне сега е невъзможно, защото там на власт са реформираните комунисти, начело с Вучич, възпитаник на Шешел, които сега се наричат патриоти и националисти. Нито са патриоти, нито са националисти, но знам една партия с още по-нахално име, Национален Фронт за Спасение на България. Мирише на жириновщина, което е мимикрия за запазване на властта.
Това, което поместих в статията си е едно мъниче, но съдържа доста важни предпоставки, които хората не знат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182542
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031