Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2017 10:37 - ВУЧИЧ КЪМ БОЙКО: ШАХ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1232 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 15.11.2017 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                    На бать Боко за поучение:

 

                                ВУЧИЧ  КЪМ  БОЙКО:  ШАХ!

/БОЙКО ОЩЕ МИСЛИ КАКЪВ БИ БИЛ НАЙ-ПОЛЗЕНИЯ МУ ХОД/

    Мисли във връзка с арестуването на медиците ни в Босилеград от сръбската полиция:

   Напомням за политическата неграмотност на проекта БСП/ДПС, министър председателя Орешарски. Ето един сценарий, където той бе на сцената:

    В Цариброд има тържество по случай откриването на паметник на Левски. Присъстват Орешарски и Ивица Дачич, тогавашните биринджии на България и Сърбия. Ивица Дачич открива тържеството и се обръща към Орешарски с въпрос:

 

-         На какъв език желаеете да разговаряме, г/н Орешарски – на

български, на сръбски или на шопски?

    Този въпрос е провокативен, защото сърбите считат цялата област София за тяхна /б . м. сръбска/ крайна, която те наричат Шопско и която се държи от България. Това са си чисти териториални претенции без никакво основание за тях.  В шопско живеели сърби, а не българи, твърди сръбската пропаганда. За да засилят тази прораганда те издадоха дори два речника, шопско-български и българско-шопски. Освен по библиотеките, едва ли някой си е купил този речник, който не прави смисъл и представлява чиста политическа наглост и простащина.  Но ето, че тази теза - София-област е част от Сърбия - при всеки удобен случай се подмята като пенис от сърбите за да се ловне на него някой безпросветник на висок пост. И нашият /тогавашният неграмотник/ наистина се ловна на подметнатия му от Дачич пенис, защото вместо да каже, че шопски език не съществува, той отговори все едно не го провокират, ето така:

 

-         На който език желаете!

 

   Още едно напомняне:

   През 1915 г. сръбски паравоенни нахлуват в Кюстендилски окръг в най-отдалечената му от Кюстендил част, по Босилеградските села. Сръбските убийци застрелват селяните по къщите, палят къщите им, оборите с животните, сеновалите и отиват към съседни села. Там, предупредени за опастността хората бягат, като изоставят всичко. Къщите им, оборите с животните - препитанието им. Всичко е изпепелено от тези разбойници. Малко хора знаят за тези набези. По случай 100 годишнината им тези събития бяха отразени от различни организаци и кръгове, но върху тах според мен имаше медийно затъмнение.

  

    Още нещо за късопаметните български политици:

 

   Годината е 1919, великите сили наказват България, защото на страната на ПСВ е воювала срещу добрите - Англия, която владее и ограбва половиината свят и Фрнция, владееща и ограбваща към 5-10 процента от света. Наши територии с площ около 5000 кв. км. са отнети от страната ни ведно с целокупното им българско население, тогава 180000 души, днес само 12000 етнически българи по тези земи и придадени към Тройното кралство, Словения, Хърватия и Сърбия.  Извършена е обаче подлост, за която освен Иван Николов, духовният водач на Южната крйна /Босилеградско/, никой не говори, освен аз в постингите ми, защото съм отлично запознат регионално / и не само регионално/ с този казус. Населението в отнетите ни територии, които са животновъди без връзката им със селата в полето на България, от където те си набавят необходимите средства за живот е обречено на гибел или принудително изселване от родните си места за да не загине през зимата. Това е подлост на ньойските идиоти, която малцина знаят, но аз, изминал 4000 км. като турист по Западните покрайнини я осъзнавам и ще изброя след малко заложените от тези подлеци пред българите, оставени като заточеници в собствените си иимоти снежни капани.

    И още нещо напомням, че отнетите български територии бяха придадени на Тройното кралство, днес те се държат от сърбите незаконно, защотоСърбия не е правоприемник на това кралство след разпадането му. Ние не си ги поискахме при разпада на Югославия и нашите сънародници остават там в резултат на една променяща се от един век несправедливост към тях.

 

   Аз съм изтъквал в блога си моето мнение за територията на окастрената ни тогаваа държава. Когато са очертавани границите й е мислено как хоратаа в тази по-малка преобладаващо планинска държава да имат връзки помжду си през цялата година, как тези връзки да се осъществяват нормално. Точно ообратен е бил принципа на отнемането на Западните покрайнини от България, там целта е била тези територии да се обезбългарят и да станат сръбски. Обезбългаряването им бива обезпечено по два начина – измиране на българското население, оставено затворено в снежните планински капани или изселването на обитаващите тези места поради невъзможно условя за живот. За да се създадат тези ужасяващи условия на живот българското население бива оставено в следните снежни капани:

  

1.     Босилеградско

  Населението там бива откъъснато от Кюстендилското поле, където

то реализираше своите стоки и си набавяше необходимите за живот в планината чрез поставянето на граница преди Кюстендил. Така Босилеграско се оказа в снежен капан между планините Бясна кобила, Кървав камик и Млевската планина. Единствената връзка на Босилеградско със Сурдулица е възможна само през прохода Бясна кобила – Кървав камик при Власинското езеро, висок към 1600 м. н. в. От Босилеград до Сурдулица разстоянието е около 70 км. А каква страхотевица е пътят от Власинското езеро до гр. Сурдулица!И още нещо да отбележа – в Сурдулица живеят посръбчени етнически българи след 1686 г. Всички имена на селата там са български – Топли дол, Загъжене и др.

 

2.     Трънска Клисура, днес преименувана на Клисура

     В този снежеен капан, чиято вратичка бе към Трън бяха щракнати селата между планините Въртоп и Кървав камик. Там е пълна трагедия.

 

     3.Долината на р. Ерма от гр. Трън до с. Власи, където са разположени селата Тръндски одровци и селата по долинатаана р. Кусовранска:

     В този капан попада огромна площ, кто българите там са заградении с три планини – Влашката, Греебен и Руй. След 1942 г. тези хораа получиха достъп до Цариброд и Пирот благодарание на тунелите, които построиха там германците. Гръдът, където тези хора извършваха икономическите си сношения остана отвъд рекичката при с. Петачинци, преграден с бодлива тел.

 

4.     Двойният капан на селата по долината на р. Звонска.

     Първото щракалоо на този капан бе над с. Звонци, сега и там има пробит тунел, от където те навлизат на территорията на Трънси одровци. Капанът на тези хора се загражда от планините Руй и Влашка, има планински изход към гр. Бабушница.

 

5.     Огромният капан Долината на река Височица.

     На тези хора отрязоха достъпа до гр. Годеч, без който те, обградени от Балкана и от планината Видлич са загубени. Там е пълна трагедия.

 

     Попаднал сред тези българи, откъснати от родината си и живеещи както са живели преди 100 години, с тогавашната ценностна система, аз разбирам какви сме били българите преди век и какви сме сега, след внедряването в България на колхолизЪма и на Голямата лъжа, която остава в душите на хората. Само поради тази причина си заслужава българите да се запознаят със сънародниците си в Западните покрайнини, да се видят колко чинят днес като ценностна система, дали такава изобщо имат. Не давам преценка, че човек без ценностна система е боклук, дори и не си помсям нещо такова.

 

   Моментът пак не е много подходящ за повдигане, не казвам решаване, на тези въпроси. Путин наактивира петата си колона тук, тя иска по него приказ  вот на недоверие, референдум за излизане от ЕС, напрежение докато сме председатели на ЕС за да се руши ЕС и да бъдем злепоставени, от Центъра ни атакуват с киберпрограми, ползващи информацията като оръжия. Въпреки това обаче аз считам, че да не оспорим тезата на сръбските държавнци, че Западните покрайнини са част от Сърбия и да не поставим като условие връщането им към България за да одобрим членството им в ЕС е антибългарска позиция.

   Пояснявам, че сърбите са ми много симпатични, симптичн са ми и турците, но политиците им са отвратителни. Амбиции сред държавниците им, подкраждани от липса на интерект и на простащината, от която произлизат или пък стремежа им да служат на чужди режими, както Сърбия и Македония на Путин, са причина за това наследство на Балканите. За да го преодолеем е необходимо осъзнаването на този процес.

   Доста хора, включително и у нас считат Балканните за един тъп регион. Напротиив! Той е много интересен и като етноси ии като история и като природа. Това от което спешно се нуждаят Балканите е строеж на т. н. Коридор №8 от Тирана през Скопие до София, срещу което сръбските държавници се блорят. Те искат разделение на Балканите подобно на това на Путин, който разделя напр. Грузия на три и после се намесва да помага на добрите да победят лошите. Такава е и политиката на сръбските комунисти на България.

    Дано бать Боко за ми прочете постинга.

    Аз съм любител балкановед, но познанията ми по тази тема са доста задъблочени. Ако с различават тезите ми от лансираните от „горе”, причината е че ги познавам по-добре от лансировачите им…

  

 

 

     




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - На какъв език да разговаряме ?
15.11.2017 11:16
На английски. Да отговори бат Бойко.

Но затова трябва да го научи.

В Македония винаги изтипосват преводач.

Повечето наши махат с ръъка, че не е необходимо.

А СОЛОМОН Паси казва :НнЕ МИ ПРЕВЕЖДАЙТЕ, АЗ НАУЧИХ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК.
цитирай
2. rosiela - Прав си принципно,
15.11.2017 12:08
но преди бат Бойко имаше доста други, дето нищо не направиха за хората от Западните покрайнини. Самите те са ми казвали това лично в Босилеград, Цариброд, Пирот.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Сърбите прекараха Орешарски при откриването на паметника на Левски в Цариброд,
15.11.2017 18:51
sande написа:
На английски. Да отговори бат Бойко.

Но затова трябва да го научи.

В Македония винаги изтипосват преводач.

Повечето наши махат с ръъка, че не е необходимо.

А СОЛОМОН Паси казва :НнЕ МИ ПРЕВЕЖДАЙТЕ, АЗ НАУЧИХ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК.


прекараха бать Боко да иска от ЕС да му дадат пари за магистрала от Русе до Дедеагач, вместо да се свържем с Албания и Македония, сега пак му навредиха на суратя заради ареста и изгонването на лекарите ни от Босилеград. Трябва нещо да каже по въпроса, а стига е мълчал.
Само дето не знам, чете ли ми блога...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Първият бе Филип Димитров, а след него - всички останали, до бать Боко.
15.11.2017 19:03
rosiela написа:
но преди бат Бойко имаше доста други, дето нищо не направиха за хората от Западните покрайнини. Самите те са ми казвали това лично в Босилеград, Цариброд, Пирот.



Но аз знам и какви са причините за това, описвал съм ти в блога си.
Аз посещавам лекции по тези въпроси, изнасяни от от изключителни хора, цитирам само едно име, главнияредактор на Списание "Македония България" Иван Николов. Тези хора са дар за България, но не намират място където да са полезни с дейността си. Покрай тях станах просветен любител балкановед, защото тема Балканите е много интересна. Коментирах и Ваш постинг за Лютиф Местан, но се получи бъг, той пропадна, сега не смея да възстановя каквото написах...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184169
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031