Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2016 10:22 - Р Е К Л А М А
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1744 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 26.09.2016 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                           Р Е К Л А МА

image 

image


image


image


image


image


image


image


image


image

Ако някой познае от от три пътина кого е този силует ще
го взема с мен на планина.

image


image

Тази е любимата ми скала в Източни Родопи!

image


image


image


image


   Темата за светилищата на траките по Родопа винаги ме е вълнувала. Десетки години изминаха от времето, когато за първи път се докоснах до тях. Вълнението, което ме обзе тогава остава същото и днес, когато отново ги посещавам. Намирайки се в досег с някое светилището, аз го възприемам като да съм бил част от съзидаването му, което предизвиква в мен болезнено силно чувство. С интерес разглеждам всяка негова скала, култовите ниши, етажите, където са стояли траките, пещерите в основата на етажите, където преди да се появят да проповядват са стояли първосвещениците. А кой ли е строял в дупката горе в дясно над пещерата за първосвещеника? Още по-голямо е вълнението ми когато посетя местата за жертвоприношенита на тракиите, които те са извършвали на определени места по скалите или върху големи камъни в равнините. Вълнение ме обзема и когато попадам на тракийски гробища. Пояснявам, гробища, а не гробници. Върху гробовете има поставени големи камъни, а по камъните има издълбани места като паници и каналчета за оттичане на сипаното в тях, може би и кръвта на жертвата. Каква ли е била жертвата? Кръвта се е стичала по една заравненост на склата с много лек наклон, след което продължава по специално пригодена отвесна част на скалата.

    След посещението ми на тези свети места за траките вълнението не ме напуска бързо. Аз имам доста голям опит в тази област и предполагам къде са тракийските светилища, поради което ги откривам лесно, както още две неща - римските пътища по планините и оброците в Западна България. Някои от тракийските светилиища се достигат много трудно и са опасни, но за това не се и замислям. Не крия, че си рискувам дори живота в някаква степен. Имам случаи когато дори неизбежната среща с мечка напр. не променя плановете ми. Не че не ме е страх, но приемам и такъв риск. А има и доста други – преминаване през шубраци с тръни, спускане и изкачване по стръмни, опасни  сипеи. В момеента си спомням пътуването ми към скалата Уланкая по единствения възможен път, по руслото на рекичката въпреки предупреждението на турците, че там има ай /мечка/. Имам нещо вкарано в чипа си, чиито разпоредби изпълнявам. Имам нужда обаче и да си почина от тези преживявания, като ги заменя с по-лек жанр. Посещението на тракийските светилища е за мен като да слушам музиката на Бах. Тази музика е Божие слово, което е толкова силно, че чувствам нужда да си почина от него, като го замествам с музика от съвсем различен характер. Така ще постъпя и сега – ще спра за сега да публикувам в блога си част от хилядите си снимки от тракийските светилища и ще започна да публикувам по-весели и много касиви неща. Моят блог не е интересен както блоговете на най-първите постингослагатели в интернетпространство, каквито са Другар/к/ите Венци, ЦАВ, Чара, Фреето, Блекито, Икономиста и др. и поради това се нуждае от реклама. И като няма кой да ми я напише, пиша си я сам. Биринджипостингослагателите, които споменах, само една дума да напишат в блога си, изтепват се да ги четат. Може би има нещо много интересно в постингите им, което аз не схващам и се заблуждавам, че в моите постинги има доста интересни неща.

    Поради изброените причини следващите ми постинги ще се опитам да бъдат не само интересни, но и много красиви. Няма да кажа кои от планините на България ще започна да описвам. Това е част от стратегията на рекламата…

    Преди да започна да публикувам обаче снимки от тези красоти – постингите ми ще са  поне 20! - ще опиша едно фантастично пътуване до една голяма страна, което бе признание за мен за добрата ми работа.







Гласувай:
9



1. viva1122 - Благодаря...
26.09.2016 11:25
че има такива постинги - пътеписи, придружени със красиви снимки от планините на България! За мен е удоволствие!
Поздрави!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Имам хиляди непубликувани снимки от планините на България,
26.09.2016 21:42
viva1122 написа:
че има такива постинги - пътеписи, придружени със красиви снимки от планините на България! За мен е удоволствие!
Поздрави!


дано да успея да ги публикувам. Много от тези места се непознати на хората или туристите. Кой днес ще се осмели да отиде на Уланкая, скалата, до която се достига по път, който се ползва от мечка...
цитирай
3. viva1122 - Ще ...
27.09.2016 12:47
Ще посещавам този блог и ще разглеждам интересни и красиви снимки и ще чета - не съм така да се каже планинарка, особено пък да мина там, където само мечка може са мине :), но ми е интересно!
Поздравления отново!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183454
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031