Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2016 18:56 - ЗА ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ СЪС ЗАГРИЖЕНОСТ.
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 2548 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

   Паметник в селя Ягнино, близо до град Бенковски, център на огромно тракийско светилище. Това направиха изверниците от 1989 г. Изгониха трудолюбивите хора от домовете им, строени по специално технология преди стотици години. Домът отвън е изцяло от камък, гредите са отвътре, прозорците се вдигат нагоре и се подпират. В дебелите каменни стени има естествени хладилници, тайници за злато, ниши за продукти, които не трябва да замръзват през зимата. В долната част високите къщи имат зид дебел към метър, със всеки следващ етаж дебелините на стените намаляват в зависимост от стъпките на гредите.
  От този постинг напомням за бригадите с чуковете. Това бяха хора на ДС, които с чукове потрошиха гробните камъни по много от гробищата на турците и помаците. Потрошиха и чешмите, на които имаше надпис с турско име. Надписът бе обикновено на една мраморна табелка, находяща се на зида над чешмата. Пишеше на нея напр. пийте вода за здравето на Шабан. Затуй, че пишеше Шабан бригадирите строшаваха табелката, бутайки стената с чешмата. Паметниците по гробовете трошаха икономично, чупеха само областта на врата. Същите тези, които бяха в центъра на този процес като офицери или тайни агенти на ДС после се писаха защитници на правата и свободата на тези репресирани хора. Цитирам двама, Павел и Сава, но от тези в ДПС няма ни един, който да не е бил внедрен по онези години в изверването по тези места. Тук застреляха и дете на гърба на майката в с. Могиляно, бебето Туркиян. Само такъв като мен, който е видял що е сторено може да прецени мащабите на злото. Цитирам най-красивото село с двете езара и 14 микроязовира в Източни Родопи, Лебед. Унищожиха го. А над него има и архитектурен паметник, крепостта Устрен. Скални игли са основата на каменен зид, който е обграждал кпепостта. По надолу има много голям язовир, в който плуват спортни лодки. Тук някога бе градина, днес е пустиня. Тя принадлежи административно към гр. Джебел, български град, в който днес има един-два или малко повече българи. Те се изселиха от тък във вътрешността на страната по големите градове. Полоожението е повече от страшно.

     ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НА ДОГАНА ВЪРНАХА РЕГИОНА НА

        ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ФЕОДАЛИЗМА

 

    Опасна тенденция има по света - завръщане на робовладелския строй /на съветски език робовладелчески/  в някои държави. В началото на ХХ век този строй вече бе изживял времето си, но той бе актуализиран от Сталин за налагане на социализЪма в СССР след ВОСР, като по негови указания по време на управлението му  /1922/1953г./ над  30000000 млн. руснаци бяха депортирани в Сибир със статут на роби. Още по убедителн пример за завръщане на робовладелството днес е Северна Корея, в която между 20 и 25% от населението е в трудови лагери, като хората там по същество са със статут на роби. Освен по лагерите други северокорейци работят отново със статут на роби предимно в Китай, броят на които се смята че е към 2000000 души. Те не получават заплати – заплатите им се превеждат в Северна Корея. Тези съвременни роби работят по 12, 15 и дори 18 часа на ден, не са вързани на вериги, но пък се наблюдават от службите по сигурността. Възнаграждението им е храна за деня и къде да спят. Още към 200000 северокорейци по данни на южнокорейското разузнаване работят по Сибир на най-тежките и вредни работни места – добив на живак, погребване на ядрени отпадъци и др. От тези роби Северна Корея си осигурява доход около 2,5 млрд. долара годишно, с които прави бомби.

    Това като въведение – пример за командно-администратиивни управления на ниво робовладелски строй. Слава на Бога, у нас такова нещо няма, защото сме в ЕС, но пък по много региони в страната ни бе възстановено от местни престъпници, избирани с ромови гласове оригиналното феодално управление, ползвано като общесвен строй в страната ни по време на българските царе до завладяването ни от Турция. Най-често споменаваното такова населено място е с. Галиче. По-лесно би било да се каже обаче в кои села или малки градове в България няма въведени феодални порядки, но за сега това за медиите е тема табу. Аз ще спомена обаче един такъв голям град, Перник, че и още един, Дупница. Няма да назова феодалите обаче. И не само села или градове с феодални порядки имаме вече, а цял един такъв регион – Източните Родопи.

    Източните Родопи са една от любимите ми планини. За разлика от Западните, които са география, тези са история. Това е причина за продължилите с десетки годити мо интереси към тях, които може да ме отправят отново натам. За непознаващите тази част на страната пояснявам, че това е частта от Родопа, която обхваща водосборната зона на река Арда. Река Арда е най-великата българска река, след нея следва река Искър. Бреговете на реката Арда и притоците й траките са избрали за място на своите светилища. Тук са се водили сражения от ІV до VІІ век между разпадащата се Византийска империя, строила много крепости и напиращите от север варавари. Тук са се водили по-късно сражения на настъпващата от изток Османска империя с християните, населели се вече по тези места, след това борбата се премества между верите им. След Освобождението тук остава смесен етнос, турци и българи, като българският етнос става по-многоброен след настаняването тук на голяма част от прогоненото българско население от Тракия след гръцко-турската война. По вина на политиката ни стрямо този регион постепенно българския етнос го напуска, ще поясня защо. Посочвам две населени места, Перперек и Русалско, където за българския етнос по тези места свидетелстват само църквите…

    В резултат на неправилна регионална политика след 1944 г. - на сталинската колективизация!!! - която отне имотите на тракийските българи, настанили са по тези места и повъзмогнали се след прогонването им от Тракия и по този начин ги пропъди към големите градове, по Източните Родопи останаха само турци. Източните Родопи са полупустиня с оазиси тук и там, но животът по този регион е много суров заради природните условия - горещо и сухо лято, студена и ветровита зима, малко обработваема земя, гори, ливади. Като най-работлив етнос, чиито поздрав е „Лека работа!”, по тези места останаха само турци. Малко българи има тук и там по градовете, най-много са в Кърджали, но пък на тях тежи грехът с основаването на циганския квартал в града при влизане от яз. Кърджали. Тази тенденция на нарастване на процента на турското население по Източни Родопи обезпокои партийните апаратчици, чиито служби измислиха  разработката „Възродителен процес”, наречен от турците изверване. Това бе най-голямата простотия, която може да роди един болен мозък. Тя доведе региона до такава разруха, която никога няма да бъде преодоляна, но усложнението предстои. Коригирам се, давам за пример още една простотия, която бе заложена от Тодор Живков през 1965 г. Той дава насоки за разпределение на етносите по блоковете и из страната - циганските сандвичи етаж българи, етаж цигани по панелните блокове и началото на раселването на циганите от цяла България по Видинско. Бумерангът от това разселване се завръща. Той вече прегази окръг Монтана, допрегазва и окръг Враца, превръщайки цяла Северозападна България в Северозападнала – територия без български етнос, прогонен от циганската престъпност и престъпното абдикиране на държавата от задълженията й тук. Процес, нАучно определян като битова престъпност,  по същество – престъпност като начин на поминък в действие.

    До какви промени доведе процесът на изверването на хората по Източните Родопи преди 1989 г. и бумерангът му след 1989 г. ще се опитам да опиша сега:

     Хиляди хора бяха принудени да напуснат родината си, макар и с не български етнос в нея, ако с една декларация се откажеха от имотите си тук, а също и от внесеното от тях в пенсионния фонд /б. м. който бе окраден след 1989 г./ Така получаваха разрешение да напуснат България за да отидат на туризъм в Турция. Някои от турците обаче решиха да не напускат България, решенията ги взеха местните водачи. Този избор, да останат турците по родните си места в България послужи като база за  следваща лабораторна разработка на ДС – основана бе незаконната партия ДПС, изпълнително звено на оставащите в задкулисието служби на ДС. Агентите турци, работели срещу сънародниците си, станаха „основатели” на незаконната партия – тази партия да се бори за права и свободи, като да няма държава!?! Да, но като да си няма тази държава и главен прокурор, освен ако и той не е техен човек, или казано с длуги думи в играта. Ще се спра на метастазите на ДПС само по Източни Родопи.

    Тези агенти на бившата ДС под предлог, че ще се борят за защита на правата на турците, репресирани от службите на ДС, си изградиха партийна /б. м. агентурна/ мрежа, която обхвана здраво региона Източни Родопи. Метастазите на тази мрежа проникнаха по всички населени места, включително и до единичните къщи, останали обитавани след изселването на турците през 1989 г. Така се създаде един регион, който бе предоставен на ДПС да го управлява, по същество -  да го експлоатира. Всички отговорни постове по малките градове и села бяха заети от агенти на ДПС, в тях премина и икономическата власт, от която зависи конкретно живота на хората. Така се създадоха различните видове мафии в този регион, които поеха контрола над определени сектори – една депесемутра изкупува сиренето, друга мутра изкупува месото, трета мутра – гъбите, четвърта – пуйките. Списъкът е дълъг и промени в него могат да извършват само депесемекеретата от висшите етажи на „партията”. Тези мутри са войниците на ДПС сред турците по места, те ги експлоатилат жестоко. Като приятел на турците и запознат с начина им на живот, на мен са ми разказвали местни хора за методите им на работа, по наглост, нямащи равни на себе си. Пред очите ми е един старец от Бивооляне, който гледаше пуйки. Жена му бе парализирана, на него лежеше всичко. Гледал човека пуйките, дошло време да ги продаде. Идва пуйковата мутра и му предлага различна цена от договорената, защото нещата се променили. Ако пуйките бъдат продадени така, старецът губи дори това, което е вложил за отглеждането им, той остава без средства, а няма на кого друг да ги продаде. Ограбила го мутрата. И каза, че повече няма да гледа пуйки, но и не знае как ще оцелее без да гледа живтони, защото остава без пари.

    Други турци от с. Лисиците ми се оплакаха точно за същото, но на тема сирене. Сиренената мутра им изкупувала сиренеето на загуба.

С тази ниска изкупна цена мутрите благоденстват за сметка на турците, които работят и едвам свързват двата края. А истината е, че турците работят много, аз съм писал в блога си как семейството разпределя работата си за деня. В нея участие вземат всички негови членове.

   И още един случай от Ардино. Кафеджийка туркиня говореше в кафенето си срещу ДПС. На следващата година я бяха прогонили от града, макар там антидепесепривържениците да се оглавяват от силната личност Мехмед Дикме, единственият честен човек в кабината на Секачкобургрилски.

   Така е навсякъде по Източните Родопи. В тях Доган /говрим ДПС, понимаем Доган, говорим Доган, понимаем ДПС/, скрит зад паравана на негов защитник на правата и и свободите на турците върна този предоставен му да го граби регион във времето на феодализма. Има някаква уговорка между Догана и абдикирането на държавата от тази област, само че не само от тази област абдикира държавата. С абдикирането на държавата обаче от този регион и връщането на феодализма положениета на турците тук стана ужасно трудно. Те разчитат вече не на това, което винаги са правили - да произведат стока, напр. тютюн, защото този сектор го яхна Успелият на 33, както и храни, които да реализират на пазара, защото добилата право да „работи” със съответната стока депесемутра ще ги ограби и се насочват да работят в Гърция, в сроителството по градовете. Това дава отпечатък върху лика на Източни Родопи днес, които западат съвсем, а хората все по-насочено недолюбват заради дереджето си държавата. За виновник за тежкото си полжение те сочат държавата, която не прави нищо срещу този феодален грабеж над тях. Турците много добре знаят, кой е Доган, кои са в ДПС, но не могат да се отърват от тях. Надеждите им, че това ще направи държавата не се оправдват и поради това те не очакват вече нищо добро от нея.

   На фона на това недоволство от феодализма, който им бе натресен след 1989 г. посредством агентурата на ДПС измежду тях, започнаха да си идват български турци, преселели се в Турция и пенсионирани там. Те идват, стягат старите си къщи и трайно се установяват отново тук. Пенсиите са им 4- 5 пъти по-големи от нашите и те живеят тук добре. От контакта между тези турци, които идват от страна, където работат и печелят, където няма мафиоти и депесерекетьори, местните хора вече считат, че решение за да живеят по-добре е тяхното присъединяване към Турция, защото България никога няма да се оправи. Те самите са ме питали, когато говорим на тази тема: Има ли я още България? Защото те освен, че не принадлежат етнически към нея я сравняват с Турция - една модерна държава, със закони, в която няма задкулисие, което да я управлява.

    Какво е харктерно за турците по Източните Родопи днес:

    Първото нещо е това, че те вече въобще не се интересуват какво става в България. По техните телевизори български програми не вървят, а само турски канали. Те слушат по тях новини, от тях научават къде какво е станало, гледат разни турски филми. А нашите турски изселници в Турция гласуват там винаги за светските партии. След първата катастрофална грешка, когато службите на ДС подгониха турците от Източни Родопи с разработката „Възродителен процес”, последва втора, и тя от службите на ДС – разработката ДПС, с която да излъжат турците, останали в България, че тази партия ще защитава правата и свободите им. Така един отрязък от баницата „България” бе предаден на бивши агенти на ДС, което днес управлява своето феодално владение и играе зловеща рола в задкулисието. Тази е причината за установяване на трайната тенденция в мисленето на турците по Източни Родопи – те виждат спасението си от тези депеседжелати, които ги яхнаха само чрез присъединяванеето си териториално към Турция. Същото желание имат и турците в северната част на Сирия, които не само живеят тежко, но там джихадистите са още по-радкални от тукашните метастазии на ДПС-то по Източни Родопи и ги избиват. Поради този джихатов гнет, по-жесток от депесегнета над нашите турци и тамошните турци виждат спасението си като присъединяване към Турция..

   Аз съм голям приятел на турците, защото имам даста общи страни с тях – култа ми към камъка, дървото и водата, а също и да се трудя. Като ученик в началните класове в Калофер в класа имаше няколко турчета, които бяха много възпитани, честни, трудолюбиви и добри ученици. Пътуваха сутрин с влак от селата в посока след Осетеново, после ходеха 3 км. пеша, след обед – обратно. Носеха стоки от родителите си и ги продаваха по заявка – масло, сирене, яйца и др. Още от тях „прихванах” как се установява контакт с турците, после развих това си умение. Туристическата ми програма ме срещна също с много турци, чиято гостоприемност поради липса на време ми бе доста трудно да откажа. Достойни хора, които не трябва да се смесват с турската полиитика спрямо съседите им, която е много подла и за жалост успешна. А успехът й е благодарение на запазения ген на турците, които работят много, раждат деца, не крадат, ако хванат крадец го заколват.

    В нета в последно време наактивиирани от Центъра запроституирват на тази тема - Турция готвела аншлус на Изтоните Родопи. Темата се повдига от индивиди с интелектуално ниво бозайници, най-много до примати. Целта е внедрените в нета агенти /пардон, тролове/ да извършват перманентни механични промивки на мозъци в светлината на отношенията между Турция и Русия. Ах, как Доган отново спаси  България, възкликват подкрепниците на Путин. Голям бок бил Местана, как не сме знаели до сега, поемат троловите покрепници кано се изкоментирват върху тези постинги. А нещата са съвсем прости – Путин постави заказ на Догана да дискредетира ДПС от Турция. Тия тролове знаят ли нещо за връзките на Доган с Центъра, за връзката Путин – задкулисието в България, в което една от най-първите личности е отново Доган, знаят ли що значи троен агент. Добре е да знаят и какво мислят турците в България по тези въпроси, да познават условията на живот на тези хора.

   В името на истината хората са много увредени в резултат на нетовото им облъчване от „статии” на тролове и поради това за този ресор от Центъра се наливат много пари. Само че нещата се променят. Непрекъснатото спадене на цените на петрола ще направи финансирането на услугите им невъзможно и много тролове ще останат яляк, без препитание. От бим тролове на щат ще останат он, дю, останалите ще се окажат башкъ. Може пък и да е за добро….

 

   Послепис:

   Аз съм свидетел на всичко, което се случи в Западните Родопи в началото на 80-те и Източните в края на 90-те. Имам претенциията, че познавам регионално Източните Родопи по-добре дори от изпълнителното звено на Догана в ДПС, Дялан Пеевски. Не съм си завърщил програмата там, има още доста непосетени от мен останки от тракийската култура. За този регион мога да говоря с часове. Там имам силни места, които ме привличат и ще дам таг – село Илинянци. Егати селото, ега ти двете Долини на царете, егати пещерата с култовите ниши над входа й. Източните Родопи са приказка, но за по-просветените любители краеведи. Аз се тургам между тях. Ако ми остане някога време ще ги опиша регионално както сторих със Западните покрайнини. 
    Накрая ще кажа, че за да бъде толкова тежък живота на турците и на малкото българи по Източните Родопи, виновни са разработките на ДС, изпълнително звено на които е ДПС. Мисля, че кафата на това статукво е Догана, а дилафа - Пеевски. И още нещо ще кажа:
   След като Догана държи административните началници по тезди места и икономически населението, има ли дори теоретични възможности Местан да направи нещо там. Твърдо нье!
                  
                    image

                        Кой ли създаде КТБ и после я банкрукира?
Аз си мисля, че това стори измислителят на формулата за етническия мир в България.
Който преди дни ни спаси отново, като фана Местана какви ги върши срещу България.
Сега научаваме, че според Догана той издал на турците дори намерението ни да ремонтираме самолетите МИГ в Полша. Терорът дсолу, съюз със СССР! 









Гласувай:
10



1. mamkamu - Да
19.01.2016 18:29
все повече територии от Родината ни се превръщат във феодални владения!
цитирай
2. syrmaepon - И не само в Родопите
21.01.2016 13:10
И не само в Родопите
цитирай
3. planinitenabulgaria - На двата педераса,
25.01.2016 22:33
които гласуваха срещу постинга ми препоръчвам да посетят селата Багрянка, Устрен, Дардандере и Русалско. А също и паметника в Могиляно и този паметник в начабото на постинга ми в с. Ягнино.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12269958
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930