Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2019 11:52 - Борисов, спиш ли спокойно? Ако имаше грам съвест, трябваше да захвърлиш властта и да се махнеш Чичковите червеноТИКВЕНИчета: Кой какъв е бил в БКП преди да ст
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 441 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.08.2019 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Борисов, спиш ли спокойно? Ако имаше грам съвест, трябваше да захвърлиш властта и да се махнеш

Публикувано на 16.08.2019  в България  

https://bultimes.com/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%88-%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%be-%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b5-%d0%b3%d1%80%d0%b0/  

Защо ли питам – той има нерви от волски жили!

Ако имаше грам съвест, трябваше да захвърли властта и да се махне.

Защото по негово време, с мазна усмивка днес министърът му образователен оповести великото дело: окончателно, комунизмът бил вкаран да се изучава като престъпен режим!

Ако е така, нямам нищо против, ама сложете още на първа страница снимката на Бойко Борисов. Той ревностно и предано е служил на тази комунистическа престъпност десет години – дори е участвал във възродителния процес.

Да се откаже и от кандидатската си дисертация.

Да зачертае десет от златните си младежки години.

Да се откаже от престъпниците – неговите родители!

Спас Гърневски, родителите на светлия Цветан Цветанов, Лили Павлова, ваятелят Вежди Рашидов всички, които са били генерали , а сега са в парламента. Абе, половината в парламента са слуги на престъпния режим!

В него освен лагери, народен съд и безобразия на ДС няма нищо. Не е имало индустриализация , строителство, образование, култура, изкуство – пълен мрак е било!

Това е престъпление към миналото и прибави нов, страшен грях към тази сбирщина, наречена ГЕРБ!

Стефан Северин, Фейсбук


image

Цветан Цветанов: Приветствам промените в раздела за комунистическия режим в учебниците!

Публикувано на 15.08.2019  в България   Plarium

https://bultimes.com/%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bc-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Приветствам сериозните промени в раздела за комунистическия режим в учебниците по история за 10-ти клас, написа бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов във “Фейсбук“

Съдържанието на учебниците по история за 10-ти клас в раздела за историята на прехода предизвика скандал през юни тази година. Тогава Цветан Цветанов все още бе заместник на премиера Бойко Борисов в партия ГЕРБ. Той подкрепи в социалната мрежа петиция срещу подмяната на истината за комунизма в учебниците.

“Приветствам действията на министър Красимир Вълчев за одобрение на новите учебници по история за 10-ти клас, в раздела за комунистическия период 1944-1989 г. Това нямаше да бъде възможно без активната експертна роля на фондация “Истина и памет” на проф. Евелина Келбечева, журналиста Христо Христов и доц. Даниел Вачков – директор на Института за исторически изследвания към БАН”, написа Цветанов.


image

Чичковите червеноТИКВЕНИчета: Кой какъв е бил в БКП преди да стане шеф в ГЕРБ

Публикувано на 23.05.2016  в България  

https://bultimes.com/chichkovite-chervenotikvenicheta-koj-kakav-e-bil-v-bkp-predi-da-stane-shef-v-gerb/ https://bultimes.com/chichkovite-chervenotikvenicheta-koj-kakav-e-bil-v-bkp-predi-da-stane-shef-v-gerb/

Вижте списъкът с червените тиквени семки

За всичко са виновни комунистите или ???

Бойко Борисов – приет в БКП, кандидатствал във факултет „Държавна сигурност“ на Школата на МВР в Симеоново.

Цветан Цветанов – син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ

Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС.

Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен Съвет в Плевен.

Николай Младенов – министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).

Сергей Игнатов – министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП – Видин, ректор на соросовия Нов български университет.

Аню Ангелов – партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.

Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП.

Вежди Рашидов – получил приз от Илия Павлов „Главен мултак“.

Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп.

Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

Та мотото за всичко са виновни комунистите вече звучи много по-реално, много по-правдоподобно и нагледно !

Та в Хунтата на ГЕРБ, която узурпира властта са все такива, който се борят срещу комунизма и няма как да изчистят биографиите си !

Почти няма човек без червено петно в биографията си във властта !

До вчера се клели във вярност на червената партия, а днес как така се извръщат някак си не им отива, някак си не им прилича и нещо не ми вдъхват доверие техните думи, нещо не е както трябва!

Това ли са нашите демократи в дясното пространство, което пък се напълни с леви хора ама от онези дето са по гей парадите !

В българската политика да си курва не е професия, а характер !

И цял един народ страда от един такъв характер било премиерски дори !

Корнелия Нинова каза нещо много важно „партия се избира само веднъж в живота” !

Но когато партиите променят политиките си, какво става когато партиите променят принципите си и идеите си, какво следва след това ?

Става това, че хората се обезверяват когато на преден план излиза личните интереси и задкулисните уговорки, споразумения и декларации подписвани между врагове си е чисто и просто курвенска политика !

БСП даде заявка за завръщане към основните си принципи и идеи, а дано е вярно !

Виждаме много добре подготвени кадри в тази партия във всички ресори и компетенции свързани с управлението на България !

Виждаме и демократичност в партията, пленуми, избори, рокади, сменят се председатели, сменят едни с други това е ясна индикация, че промяната е започнала от вътре на вън и ще се инициира нови премени, нови идеи, политики в името на тревожните анализи за всичко, което се случва в страната !

да се преборят, защото отпорът ще е лют, навсякъде в страната има изградени структури на ГЕРБ , ДПС, РБ и много знайни и не знайни партии, който усърдно ще работят за това да не се случи, да не се инициират тези промени за който от БСП говорят !

Политическата МАФИЯ на Управляващите иска хаос и те се хранят от хаоса, те печелят пари за своите партийни каси от този хаос дето се казва в една приказка „Риба се лови в мътни води“ и колкото е по-мътно в България толкова и повече балъци се ловят на кукичката, а уловят ли те веднъж краят е ясен !

Дали БСП ще се пребори или колкото „гърми не вали” ще стане ясно скоро, дето се казва по делата ще ги познаете !

Но със сигурност докато ПП се драпат кой колко властови позиции да заграби България си отива, отива си безвъзвратно демографска криза на държавността, криза във всички сектори !

Каква хубава дума КРИЗА, тя е универсалното оправдание за всичко лошо, което трябва да понесе народът !

Кризата е само в главите на хората за искащите и работещите хора, за тези който непримиримо и всеотдайно следват мечтите и целите си криза няма !

Дянков наложи тази дума криза и чичковите червеноТИКВЕНИчета направиха така, че България да стигне дъното, а сега има два варианта или да запретнем ръкавите и да работим здраво всички ние за спасението на България, или да потънем и изчезнем като нация, народ и територия !

ТИ избираш, аз вече избрах ! /  blife.eu

 

 

 



image

Какво „ново“ на антикомунистическата книжна борса

Публикувано на 05.12.2016  в България  

Вероятно долуописаните връзки между авторите на антикомунистическа литература и техните спонсори не са нищо ново за вече запознатите с темата за мозъчните тръстове. Но все пак решихме да проследим авторите на няколко сравнително нови книги.

https://bultimes.com/kakvo-novo-na-antikomunisticheskata-knizhna-borsa/

1.
 „България под комунизъм“, 2016г., автор Нася Кралевска-Оуен – филолог, журналист, автор още на книгите „Без заглавие. Рушители на България“ (2001, 2003, 2006 г.), „Споделено детство“ (2009 г.), „Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията“ (2011 г.). Живее в Америка, работи като университетски преподавател, публицист, преводач, културен деец. Книгата ѝ „Без заглавие. Рушители на България“ всъщност е първата публикация за историята на България на Американския научен център – София.

От там разбираме, че Нася е и в управителния съвет на Американски научен център – София, който е частна академична организация с идеална цел. Оказва се, че основни спонсори на АНЦС са „Института за хуманитарни изследвания Пакард“, Фондация „Америка за България“, фондация „Тиандера”, „Американска търговска камара в България“, „Американска фондация за България“, „Американското училище по класически науки в Атина“, „Фондация Конрад Аденауер“, Фондация „IREX”, Фондация „Самуел Крес”, „Националната фондация по хуманитарни науки“ (САЩ), частни лица (включително много анонимни) и др.

Американски научен център – София има проект за „Жертвите на комунизма“, в който участват и други видни български антикомунисти, заемащи в миналото или към настоящия момент ключови постове, като Филип Димитров и Лъчезар Тошев.

2. „Държавна сигурност – предимство по наследство“; Автор – Момчил Методиев, доктор по история, автор още на „Между вярата и компромиса: Българската православна църква и комунистическата държава, 1944-1989 г.“; „Машина за легитимност: Ролята на Държавна сигурност в комунистическата държава„. Момчил Методиев е в експертния съвет на „Института за изследване на близкото минало“, чийто основни спонсори и партньори са: отново „Фондация Америка за България“, „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа“, „Институт “Отворено общество”, Софийски университет “Св. Климент Охридски”, „Софийска платформа“. „Софийска платформа се свързва директно или посредством трети фондации отново с „Отворено общество“, САЩ и др.

3. „Есета, част 3: Ходенето на българина по мъките“; автор Георги Марков, издател Фондация „Комунитас“. Според информацията в официалния сайт „Комунитас“ е фондация, създадена през 2006г., имаща за цел да развива гражданското общество, подкрепяща християнството.

Неин учредител е Светослав Божилов – банкер, съакционер на СиБанк, заедно с Цветелина Бориславова, член на управителния съвет на „Отворено общество “ – София. В направления „Християнство и култура“ и „Книгоиздаване“ на фондация „Комунитас“ работи пък вече споменатият Момчил Методиев. Спонсорите на фондацията не са публично обявени, но пък хората от екипа са ни вече ясни.

4. „Тайните фалити на комунизма“ с автор уникално продуктивния журналист Христо Христов. За има няма 15 години е успял да напише десетина книги, да работи по няколко документални филми и поредици, да работи по няколко сборника с досиета и едновременно с това да води разследвания в държавните архиви и да търси информацията, която публикува. Продуктивността му скоро ще настигне тази на Стивън Кинг! Та всъщност, Христов работи по проекта „ПАМЕТ 1944-1989” съвместно с фондация „Конрад Аденауер”.

По проектите за сайта desebg.com с фондация „Програма Достъп до Информация“, финансирана от „Фондация Америка за България“, „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа“, „Институт “Отворено общество” (интернационалния и столичния поотделно), отново IREX, държавната информационна агенция на САЩ и др. Свързан е с проектът „Декомунизация“, който е „спонтанна инициатива“ на няколко членове на „Отворено общество“ – София.

5. И нека добавим едно чуждестранно заглавие – „Провалената империя: Съветският съюз от Сталин до Горбачов“, автор Владислав Зубок. Зубок е професор по история в Лондонското училище по икономика и политически науки. Още е експерт към Уилсън център – изследователски научен център в Щатите, учреден от Американския Конгрес. С множество спонсори, главни и/или повтарящи се с вече гореспоменатите: Американската банка, Фондация отворено общество и Американското правителство чрез няколко различни федерални програми. Други известни спонсори са много компании и бизнесмени и техни фондации – Шеврон, Форд, Майкрософт и т.н. Зубок работи още по програми към Изследователския институт за чуждестранни политики, американски тинк танк, спонсориран от големи американски компании.

Приложената схема проследява само главни и по-известни организации и изобразява само връзките по отношение на изброените заглавия. Всъщност схемата е доста по гъста и прилича на паяжина, която трудно може да се проследи и онагледи. В крайна сметка по време на проучването срещнахме почти всички организации и институции, описани в една много добра статия по темата за българските тинк-танкове:
antipropaganda.eu. / М. П.

image

 

МРЕЖАТА – соросоиди, ”експерти” и think tanks (листа)

 

Тази листа представлява един справочник на „мрежата“ от мозъчни тръстове в България, които са финансирани от чуждестранни структури. Листата отбелязва и чиновниците (актуални и минали) работещи в тях. Всички тези хора са представяните постоянно в публичното пространство като един вид модел за подражание, за това, което е правилно. Можете да ги видите всекидневно до политици и политически партии, на различни конференции, събрания от културен характер, като експерти по телевизията и т.н.
Как може да ползвате тази листа?
Когато искате да проверите зависимостта на някакъв индивид:
Отворете тази статия.
Натиснете на клавиатурата си Ctrl+F и ще ви се отвори търсачката на браузъра.
Напишете името, което ви интересува и ще видите дали има резултати.

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39916512
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930